Winterwandel arrangement vanuit Agritur-hotel in de Dolomieten

Een winterwandelvakantie voor liefhebbers van ongerepte natuur en een eerlijke keuken. Vanuit een kleinschalig Agritur-hotel aan de voet van de Brenta Dolomieten in Natuurpark Adamello-Presenella en Stelvio heb je een mooie uitvalsbasis voor een actieve wintervakantie met vrienden of familie. Het hotel ligt buiten het skigebied maar biedt wel de gelegenheid voor andere vormen van wintersport, zoals sneeuwschoen wandelen en toerskiën. En uiteraard kun je er rekenen op een culinaire ervaring met onvervalste Agritur-gerechten uit eigen keuken en producten van eigen bodem.

De eetzaal met authentieke gewelven is op de begane grond, waar vroeger de koeien stonden.

In samenwerking met de familie (Mama van 80 en haar vijf kinderen) die het boerenbedrijf en hotel ‘Agritur Solasna’ runnen hebben we een volledig verzorgd 8-daags winterwandelarrangement kunnen samenstellen. Het is te boeken voor groepen van 4, 8 of 12 personen. De prijzen p.p. zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en zullen variëren vanaf 749,- en  849,- pp. bij minimaal 4 personen.

• 7 nachten volpension (1 x lunch bij Agritur, 5 x lunchpakket en diner in berghut)
• 5 x lunchpakket met warme thee, droog fruit, chocolade en broodjes
• 3 x halve dagtocht met sneeuwschoenen
• 1 avondwandeling met sneeuwschoenen (met diner in berghut – omlaag met de slee)
• 2 dagtochten met sneeuwschoenen
• Professionele berggids en materiaal inclusief
• 1 avond buffet traditioneel diner, bier uit Trentino en muziek

In het pand, dat stamt uit 1200, zijn de stallen met prachtige gewelven op de benedenverdieping verbouwd tot eetzaal. Voor de overnachtingen kun je kiezen uit vier 2-persoons slaapkamers en twee 4-6 persoons appartementen.

Het bijzondere van logeren in ‘Agritur Solasna’ betekent dat je kennis maakt met de lokale cultuur. Voor de maaltijden worden bij voorkeur producten gebruikt van het eigen landgoed. Het menu verschilt per dag en bestaat vooral uit traditionele streekgerechten. Alle familieleden zijn actief, hetzij in de keuken hetzij met bediening. En ook hier gaat men met de trend mee en zijn er dagelijks vegetarische gerechten. Wijn en bier zijn er zowel uit de regio als daarbuiten.

‘Agritur Solasna’ heeft eigen productie van o.a. appels, druiven, groenten en overig fruit. De kruiden voor thee worden geplukt in de bossen en velden. Verder produceert men zeep, honing, worstsoorten en spek. Melk, kaas, ricotta komen van de eigen koeien. Wijn en grappa zijn uit eigen huis en de wol van de schapen wordt voor vele doeleinden gebruikt.

We bieden dit 8-daagse Winterwandelarrangement aan op aanvraag. Zie onderaan deze pagina het vrijblijvende aanvraagformulier.

Zie ook onze Sneeuwschoen Groepswandelvakanties

 

Op ‘Agritur Solasna’ produceren ze o.a. eigen honing en zeep

 

VRIJBLIJVEND AANVRAAGFORMULIER

Met dit aanvraagformulier doet u een vrijblijvende aanvraag naar het 8-daagse Winterwandelarrangement Agritur Dolomieten. Zodra we uw aanvraag binnen hebben laten we u z.s.m. weten of de accommodatie beschikbaar is op de door u gewenste datum en doen wij u een definitief aanbod. Pas wanneer u dit accepteert zullen we uw reis bevestigen.

 

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?