Zou je mee willen op Back-to-Nature Expeditie?

Dat de natuur een therapeutische werking kan hebben is voor velen van ons wandelaars niets nieuws. Raymond Landgraaf, een Nederlandse arts die zich 7 jaar geleden vestigde in Italië, ontwikkelde vanuit die wetenschap een ultieme Back-to-Basic Expeditie op Alpe Selvaccia, een ongerepte berg aan de voet van de Monta Rosa. Een ultieme belevenis voor iedereen die de stress en hectiek van alle dag echt wil ontvluchten en de helende werking van de natuur wil ervaren.

Geïnspireerd door zijn verhaal (zie video hieronder) onderzoeken we de mogelijkheid om samen met Raymond een ECKTIV Expeditie te ontwikkelen met Alpe Selvaccia als basis. De nadruk van deze reis zal liggen op wandelen en ‘terug gaan naar de natuur’. Aankomend voorjaar zullen we allereerst zelf deelnemen aan een expeditie en aan de hand van onze ervaringen een mogelijke invulling voor een ECKTIV Back-to-Nature Expeditie bepalen.

Ben je geïnteresseerd en wil je op de hoogte blijven van onze plannen voor een Ecktiv Back-to-Nature wandel Expeditie? Laat dat dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Over Raymond Landgraaf en Otro Elements
In 2010 leidde Raymond nog een bestaan als huisarts in Nederland. Hij zag veel patiënten met stress gerelateerde klachten. Keurig voorzag hij hen van adviezen uit de boeken: “Ga eens een rondje lopen in het bos of een stukje fietsen. Maar ook meer abstracte tips als “Volg je hart, maak werk van je passies”. Totdat hij tot de pijnlijke conclusie kwam dat het slechts holle woorden waren. Want wat deed hij nu eigenlijk met zijn eigen dromen en passies? Hij besloot het allemaal anders te gaan doen. Hij vertrok naar La Bella Italia.

De eerste jaren woonde de familie Landgraaf in het pittoreske bergdorpje Alagna Valsesia. Op slag verliefd wilden ze deze romantische vondst ook met anderen delen. Raymond besloot daarom back-to-basic expedities te gaan organiseren. Inmiddels organiseert Raymond al sinds 2013 Back-to-Basic Expedities in de ruige Italiaanse Alpen met zijn eigen “School of Wilderness” onder de naam Otro Elements. Iedereen die de stress en hectiek van alle dag even wil ontvluchten en de helende werking van de natuur wil ervaren, is welkom.

Ontdekken wat de stilte en de natuur met je doet

Eigen Berg?
In 2018 kwam Raymond een berg op het spoor met drie kleine hutten erop en ruim 22 hectare grond eromheen. Een eindeloos groot bos, uitgestrekte weilanden en een heuse eigen waterbron, met uitzicht op de Monte Rosa, Alpe Selvaccia genaamd. Alpe Selvaccia is nu zijn eigen Back-to-Basic Retreat Centre en de basis voor zijn Back-to-Basic Expedities.

De Expedities van Otro Elements
Raymond neemt je graag mee naar een plek waar de tijd heeft stil gestaan. Waar het stil is en niets moet. Een digital detox, zonder telefoon en zonder luxe, gewoon ‘ZIJN’. Waar de natuur je uitdaagt om naar jezelf te kijken; wie je bent, waar je staat en waar je naar toe gaat. Lees meer op de website van Otro Elements

Vind zelf je weg dwars door de ongerepte natuur

 

VRIJBLIJVEND INTERESSE FORMULIER

Ben je geïnteresseerd en wil je op de hoogte blijven van onze plannen voor een Ecktiv Back-to-Nature wandel Expeditie? Laat dat dan weten via dit formulier.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?