Verfrissende Waterwandeling door de Alcantara-kloof op Sicilië

De Gole dell'Alcantara in een decor van fraaie basalt formaties (foto Miez Peek).

Wandelen met droge voeten gaat hier niet lukken. In de Gole dell’Alcantara is het nat want de smalle kloof met zijwanden vol basaltpilaren wordt gevuld met water dat rechtstreeks uit de ondergrondse watervoorraden van de Etna-flanken komt.

In de spectaculaire kloof zijn geen wandelpaden maar wie toch op ontdekkingstocht wil kan stroomafwaarts al klimmend en klauterend een heel eind komen. Hier is de kloof breder en loop je deels onder de bomen. Er zijn verschillende poolen die je uitlokken voor een duik, heerlijk verfrissend maar een uitdaging. Het water is koud.

Stroomafwaarts kun je langs de rivier of er dwars doorheen (foto Miez Peek).

Echte avonturiers lopen de Alcantara kloof in met de voeten in het water (schoenen aan i.v.m. stenen). De rivier is ongeveer een halve meter diep en af en toe moet je een lage waterval opklimmen om verder te komen. Maar pas op want zodra de kloof echt krap wordt is het verstandig om te stoppen. Hier vandaan kun je beter met gids en helm verder gaan. Een canyontocht die je op veel plekken op Sicilië kunt regelen.

Verder in de kloof wordt het uiteindelijk te smal (onveilig) om verder te gaan (foto Miez Peek).

De Gole dell’Alcantara is vooral een prachtige afsluiting van een wandeldag. Bijvoorbeeld de wandeling naar de Monte Sartorius aan de noordkant van de Etna. De kloof is te bereiken vanaf de badplaats Giadini Naxos aan de oostkust van Sicilië. Dat kan evt ook met de bus. Meer over de spectaculaire Alcantara kloof op: italianways.com

Of gewoon een plek om te ontspannen… (foto Miez Peek).

Meer over de spectaculaire Alcantara kloof op: italianways.com

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?