Wandelroute van het Jaar: ‘Beautiful Bergen’

foto: Thea Dijksman

De site ‘Mooiste Routes’ heeft de wandelroute ‘Beautiful Bergen’ uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar. De 18 km lange tocht voert je door het unieke duinlandschap tussen Bergen en Bergen aan Zee, een waar paradijs voor de natuurliefhebber en een aanrader in elk jaargetijde.

Het is een zeer gevarieerde wandeling, met bos, heide, duinmeertjes, hoge duintoppen en natuurlijk strand en zee. Als je langs Huize Glory komt ( oud Bio vakantieoord ) beklim dan de nog toegankelijke uitkijktoren. Huize Glory is nu hotel restaurant en vanaf het terras heb je prachtig uitzicht over de duinen.

> Titelfoto: Thea Dijksman. Haar wandelervaring: Waar ter wereld heb je zulke mooie duingebieden als in ons eigen land? Niks geen hoogbouw van luxe hotels en vakantieresorts aan de kustlijn zoals bijvoorbeeld in Spanje. De Duitsers weten wel wat mooi is en komen naar onze prachtige kust. De duingebieden zijn uniek met prachtige flora en fauna, heerlijk om doorheen te wandelen of fietsen. Dit is in het duingebied bij Bergen aan zee. Hier moeten we heel zuinig op zijn.  

Klik hier voor de routebeschrijving plus kaart.

Duinen-bergen-2

Foto: Frans van de Graaf. Zijn wandelervaring: Als je door de duinen richting Egmond loopt kun je met wat geluk dit tafereel zien. Maar, heel eerlijk, ik ben hier ook wel geweest dat er geen water stond.

Klik hier voor de routebeschrijving plus kaart.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

1 Reactie

Comments are closed.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?