Wandelen rond de Duivelsberg, alsof je in het buitenland bent…

Foto: Bert van As, Wikimedia

Er zijn van die gebieden in ons land waarbij haast niet is voor te stellen dat je in Nederland bent. De omgeving van de Duivelsberg, net buiten Berg en Dal is zo’n stukje Hollands buitenland. Smalle paadjes doorsnijden de steile heuvels in een gevarieerd loofbos. Kleine waterstromen maken dat in de dalen regelmatig een bruggetje overgestoken moet worden. In het Filosofendal is aan de steile weidevelden te zien hoe de hellingen in oude tijden werden geprepareerd voor de landbouw. Opnieuw een on-Hollands beeld. De Duivelsberg vormt met haar 76 meter letterlijk het hoogtepunt met een gaaf uitzicht over het laaggelegen land, ook dat van onze oosterburen. En wist je dat de Romeinen hier ruim 2000 jaar geleden uitkijkposten hadden op de top van de Duivelsberg.

Een wandeling door dit gebied is eerder sportief dan ontspannen doordat het continu op en neer gaat. Toch is er genoeg keuze om je tocht wat minder avontuurlijk te maken gezien de vele wandelmogelijkheden rond de Duivelsberg.

Eindig in Beek!
Breng na je wandeling ook nog even een bezoek aan het Kleine Bartholomeuskerkje in Beek. Het historische kerkje staat prachtig in een park midden in het dorp. Wandel daarna door naar het 250 jaar oude Hotel-Restaurant Spijker iets verderop waar je in oude sferen wat kunt drinken of dineren. Nu in Corona-tijd kun je er ‘Koffie-to-go’ krijgen, al of niet met gebak. En zelfs een kop soep.

Meer wandel- en fietsinspiratie rond Nijmegen op ECKTIV

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?