Wandelen over de ‘Ring of Kerry’, een van Europa’s mooiste kustroutes

Kaart: Damanhur Spiritual EcoCommunity, Flickr

De wandelroute over de ‘Ring of Kerry’ in het zuidwesten van Ierland wordt algemeen gezien als een van de mooiste wandelroutes van de wereld. Het heeft iets magisch om dit afwisselend ruige en dan weer lieflijke landschap als wandelaar te doorkruisen. Je trekt langs ruige kliffen die oprijzen aan de gouden stranden, komt door kleine dorpjes of loopt dwars door groene weiden en moerassen. De telkens wisselende wolkenluchten die het typisch Ierse groene landschap steeds  weer anders aanlichten, de weidsheid van het pure dunbevolkte landschap en de oh zo gezellige dorpen maken wandelen in Ierland tot een ultieme belevenis.

Stoere rotspartijen worden afgewisseld met verborgen zandstranden… Foto: Marie.L., Flickr

8-DAAGS WANDELARRANGEMENT | De ‘Ring of Kerry’ wandelroute start in Killarney, van waaruit je de eerste wandeldag start met een hike door het Killarney National Park, met zijn prachtige uitzicht over Ladies View en de meren ten zuiden van Killarney. De dagen daarna volg je de kustlijn, waarbij je beurtelings uitkijkt over het binnenland of een van de vele baaien van de Atlantische Oceaan. Gemiddeld wandel je zo’n 20km per dag met een dagrugzak, want je bagage wordt vervoerd van B&B naar B&B* in de gezellige plaatsen waar je overnacht. In 6 wandeldagen doe je bijna de gehele Ring of Kerry en ben je waarschijnlijk verliefd geworden op het land en zijn gastvrije en muzikale bewoners.

*B&B’s zijn populair in Ierland en zijn vaak wat groter dan bij ons in Nederland. Ze hebben veelal tussen de 6 en 10 kamers, dus het zijn meer intieme hotels, die gedreven worden door de bewoners.

Bekijk onze Wandelvakantie over de ‘Ring of Kerry’

Een van de mooiste uitzichten is de “Ladies View’ in het National Park, foto: Enrico Strocchi, Flickr

Lopen langs de Kenmare Bay, foto: Tony Webster, Flickr

De ruige rotsen van Beara Peninsula, foto: debjam, Flickr

De groene lappendeken aan de kust bij Caherdaniel, foto: Sergio, Flickr

Looking out toward Little Skellig, foto: Care SMC, Flickr

Dingle Peninsula, foto: Terry Ballard, Flickr

De stadjes hebben zo hun eigen stijl zoals hier in Killarney, de plaats waar je wandelreis begint, foto’s: psyberartist, Flickr.

Bekijk onze Wandelvakantie over de ‘Ring of Kerry’

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?