Wandelen over de ‘Ring of Kerry’, een van Europa’s mooiste kustroutes

Kaart: Damanhur Spiritual EcoCommunity, Flickr

Een van de mooiste kustregio’s van Europa vind je in het Zuidwesten van Ierland. Hier kun je wandelen over de bekende route ‘Ring of Kerry’. Kenners zeggen dat je tijdens de rondlopende route, die veel mensen met de auto doen, een soort totaalbeeld krijgt van Ierland. Maar verreweg het mooiste is als je het wandelpad dat de Atlantische kust volgt doet. De telkens wisselende wolkenluchten die het typisch Ierse groene landschap steeds  weer anders aanlichten. De weidsheid van het dunbevolkte landschap en de oh zo gezellige dorpen maken wandelen in Ierland tot een ultieme belevenis.

Stoere rotspartijen worden afgewisseld met verborgen zandstranden… Foto: Marie.L., Flickr

WANDELARRANGEMENT IN DE MAAK | Een 8-daagse wandelarrangement langs de kust van de Ring of Kerry, ontwikkeld door onze partner in Ierland. De wandelroute start in Killarney, van waaruit je de eerste wandeldag start met een hike door het Killarney National Park, met zijn prachtige uitzicht over Ladies View, met de meren ten zuiden van Killarney . De dagen daarna volg je de kustlijn, waarbij je beurtelings uitkijkt over het binnenland of een van de vele baaien van de Atlantische Oceaan.  Gemiddeld wandel je zo’n 20km per dag met een dagrugzak, want je bagage wordt vervoerd van B&B naar B&B* in de gezellige plaatsen waar je overnacht. In 6 wandeldagen doe je bijna de gehele Ring of Kerry en ben je waarschijnlijk verliefd geworden op het land en zijn gastvrije en muzikale bewoners. Tip van onze partner: vliegen op Dublin en de trein nemen (3 à 4 uur) dwars door Ierland naar Cork, dan zie je meteen het hele eiland.

*B&B’s zijn populair in Ierland en zijn vaak wat groter dan bij ons in Nederland. Ze hebben veelal tussen de 6 en 10 kamers, dus het zijn meer intieme hotels, die gedreven worden door de bewoners.

Ben je geïnteresseerd in het 8-daagse wandelarrangement langs de Ring of Kerry, laat het dan weten met het vrijblijvend interesse formulier onderaan deze pagina. Dan houden we je als eerste op de hoogte.

Een van de mooiste uitzichten is de “Ladies View’ in het National Park, foto: Enrico Strocchi, Flickr

Lopen langs de Kenmare Bay, foto: Tony Webster, Flickr

De ruige rotsen van Beara Peninsula, foto: debjam, Flickr

De groene lappendeken aan de kust bij Caherdaniel, foto: Sergio, Flickr

Looking out toward Little Skellig, foto: Care SMC, Flickr

Dingle Peninsula, foto: Terry Ballard, Flickr

De stadjes hebben zo hun eigen stijl zoals hier in Killarney, de plaats waar je wandelreis begint, foto’s: psyberartist, Flickr.

 

Ben je geïnteresseerd in het 8-daagse wandelarrangement langs de Ring of Kerry, laat het dan weten met  onderstaand interesse formulier. Dan houden we je als eerste op de hoogte.

VRIJBLIJVEND INTERESSE FORMULIER

Individueel wandelarrangement Ierse Ring of Kerry

Ja, ik ben wel nieuwsgierig naar jullie wandelarrangement in Ierland. Hou me maar op de hoogte.

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?