Wandelen over de inspirerende Malerweg in de Sächsische Schweiz

Foto: Solarturtle, Wikimedia

De 112km lange ‘Malerweg’ heet niet voor niets zo. Want sinds jaar en dag is het landschap van de Sächsische Schweiz een inspiratiebron voor talloze schilders. De indrukwekkende rotsformaties die steil oprijzen uit het landschap en de machtige rivier die zich daar tussendoor slingert vormen een natuurlijk decor, waar je zeker ook als wandelaar door geïnspireerd zal worden.

De Sächsische Schweiz ligt ten zuidoosten van Duitsland tegen de Tsjechische grens. Met de auto ben je er in een dag rijden en ter plekke zijn er goede OV mogelijkheden. De route voert je door dichte sparren- en dennenbossen met adembenemende uitkijkpunten. Je loopt langs steile rotsformaties en soms smalle diepe kloven. Als je de route begint in Pirna dan is het eerste stuk met stijgen en dalen. Het tweede deel is wat vlakker. De mooiste bezienswaardigheden onderweg zijn de Bastei, de Schrammsteine en Festung Königstein. Meer over de Malerweg

Ben je geïnteresseerd in een wandelarrangement over de Malerweg in de Sächsische Schweiz, dan houden we je graag op de hoogte via onderstaand formulier.

De witte lijn geeft het verloop van de route weer, afbeelding: Rolf Böhm, Bad Schandau, Wikimedia

Oprijzende rotsen langs de Elbe in de Sächsische Schweiz, foto: Thomas Quine, Flickr.

Foto: Tama66, Pixabay

Bijzonder zijn de diepe kloven waar je soms doorheen moet, foto: Olgierd Rudak, Flickr

Ben je geïnteresseerd in een wandelarrangement over de Malerweg in de Sächsische Schweiz, dan houden we je graag op de hoogte via onderstaand formulier.

VRIJBLIJVEND INTERESSE FORMULIER

Wandelarrangement over de Malerweg, Sächsische Schweiz

 

 

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?