Wandelen of fietsen in Brussels verrassende ‘Groene Gordel’

Foto: Kasteelpark Gaasbeek door Miquel Vernet

Uitgestrekte bossen, stijlvolle parken, kastelen en charmante dorpjes omringen de Belgische hoofdstad in een brede Groene Gordel. En die kleuren nu dus geel, rood en bruin. Een verrassende ontdekking voor ieder die Brussel enkel als stedentrip kent. Het wemelt van de fiets en wandelroutes in de Groene Gordel met o.a. de veelzeggende regio’s Pajottenland en Brabantse Kouters. Een andere dimensie aan een bezoek aan Brussel, de stedentrip zelf wordt bijzaak…

Pajottenland en Zennevalei, Brabantse Kouters en Dijleland zijn de drie regio’s om Brussel waarin koningen tuinen lieten aanleggen en meer dan 30 parken te vinden zijn. De Groene gordel van Brussel is de zone waar het plattelandsleven zich van oudsher mengt met de behoefte aan natuur bij de stadsbewoners. Bezoek het kasteel van Gaasbeek of leg per fiets de Bruegelroute af en sla onderweg een slok van het traditionele Geuzenbier niet over.

Serge-Ninanne

Kasteel van Gaasbeek (foto: Serge Ninanne)

Fietsnetwerk en wandelmogelijkheden
De Belgen hebben het fietsroutenetwerk zoals wij dat inmiddels ook kennen uitgevonden. Het zal je dan ook niet verbazen dat de genoemde regio’s allen hun eigen netwerk hebben. Voor wandelaars lijken de mogelijkheden oneindig. Langs molens of langs riviertjes, een kapellenroute of gewoon het bos in. Het kan allemaal in de Groene Gordel.

Op de website groteroutepaden.be/nl vind je tientallen wandel en fietsroutes.

zennevallei-Thierry

Zennevallei (foto Thierry, flickr)

vermaelen-willy

Park, onderdeel van de Nationale Plantentuin in Meise (foto Willy Vermaelen)

Nelly

Nationale Plantentuin Meise (Nelly)

ArcheoNet-Vlaanderen

Interieur Basiliek van Grimbergen (foto ArcheoNet)

Op de website groteroutepaden.be/nl vind je tientallen wandel en fietsroutes.

 

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?