Wandelen langs het watergeweld van de Zwitserse regio Bern

Iffig waterval, foto: Lukas Portner

De Zwitserse Bern Regio, met de gelijknamige hoofdstad heeft alles wat Zwitserland zo geliefd maakt. De stad zelf ligt in een heuvelachtig landschap waar je op de weelderig groene weiden de mooiste boerderijen ziet liggen. In de verte zie je de enorme bergketen van het Berner Oberland met zijn beroemde toppen van het witte massief van de Eiger, Mönch en Jungfrau. Vanaf deze bergketen vindt het smeltwater via Gletsjerbeken zijn weg naar beneden, waar ze razende watervallen vormen over enorme rotswanden of zich door diepe kloven persen. Dit natuurgeweld met eigen ogen te aanschouwen maakt je stil als de waternevels  regenbogen maken en de omgeving onwaarschijnlijk fris en groen doet kleuren.

EEN WANDELING NAAR DE IFFIG-WATERVAL | De Iffig-waterval wordt met een hoogte van meer dan 100 meter tot een van de mooiste van het Berner Oberland gerekend. De wandeling er naartoe start vanuit Lenk en neemt ongeveer 2,5 uur. Als je eenmaal aankomt bij de waterval, je hoort het vallende water al van verre, kun je vrij dicht bij het waterbassin komen waar het water zich in stort. De nevel die hierbij ontstaat zou ionische krachten losmaken en je een stimulerend gevoel te geven. Vandaar dat de plek door mensen vaak meerdere keren wordt bezocht. Meer over de wandeling naar de Iffig-waterval

WANDELEN IN REGIO BERN OP INTERACTIEVE VIDEO | De Belgische presentator/acteur Louis Talpe en en wielrenster Puck Moonen gingen op uitnodiging van het Zwitsers Verkeersbureau op verkenning in de regio Bern. Bekijk het bezoek van Louis aan de Iffig-waterval op onderstaande interactieve video.

 

Imposant gezicht en geluid van de Iffig waterval, foto: Lukas Portner, Flickr

Het water vervolgt zijn weg, foto: Lukas Portner, Flickr

Als het water tot rust is gekomen…foto: Lukas Portner, Flickr

Door het stuivende water ziet hier alles onwaarschijnlijk fris en groen, foto: Lukas Portner, Flickr

Stadsgezicht op Bern, met in de verte de bergketen van het Berner Oberland, foto: Martin Abegglen, Wikimedia

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?