Van kaap naar kaap langs de razende kust van Bretagne

Afbeelding: Pinpin, Wikimedia

De verscheurde kust laat zien waarom het hier ‘de punt van de razernij heet’. De Pointe du Raz is een van de beroemdste kapen van Bretagne en met de indrukwekkende uitzichten langs de kust is dat goed voor te stellen. Er loopt een goed begaanbaar pad naar die andere kaap, de Pointe du Van iets noordelijker. Een avontuurlijke, maar redelijk eenvoudige kustwandeling met onwaarschijnlijk uitzicht.

Dat uitzicht komt vooral door de ‘her en der neergegooide’ rotseilandjes in zee. Tot aan de horizon met het Île de Sein zijn ze niet te tellen. De stromingen zijn hier levensgevaarlijk, afijn de naam hoeft geen verdere toelichting meer.

Mathieu Brient (900x600)

Pointe du Raz gezien vanaf het zuiden (foto Mathieu Brient)

Wandeling tussen de kapen
Wil je de kustwandeling maken dan kun je het beste starten bij Pointe du Van en vanaf daar afdalen naar het prachtige strand van de Baie de Trépassés (baai van de dolende zielen). Vervolgens gaat het weer omhoog naar de Pointe du Raz via een stevig maar goed te belopen pad. Onderweg zal je het heldere water van de Atlantische oceaan opvallen. Zoek op de Pointe du Raz een plek op de rotsen en laat de omgeving op je inwerken. Je blijft kijken.

laetitiablabla (900x345)

De Baie de Trépassés ligt precies tussen de twee ‘Pointes’ in (foto laetitiablabla).

Informatie
Je ontkomt haast niet aan een retourtje bij deze wandeling die enkele reis ca. 6km is. De terugweg zal je echter niet vervelen, er is teveel te zien. Bovendien lokt de Baie de Trépassés voor een (zwem)pauze. Bij de Pointe du Van kun je de auto parkeren (kan evt. ook bij de baai als je korter wilt wandelen).

Ga voor meer informatie over de Pointe du Raz naar: bretagne-vakantie.com

BT-PdRaz (7) (900x573)

Landschap in de omgeving van Pointe du Raz (foto Miez Peek)

BT-PdRaz (13) (900x502)

Bovenop de Pointe du Raz (foto Miez Peek)

Raz (2) (900x545)

‘Her en der neergegooide’ rotseilandjes in zee… (foto Miez Peek)

BT-PdRaz (10) (900x547)

Op weg naar de Pointe du Raz (foto Miez Peek)

Ga voor meer informatie over de Pointe du Raz naar: bretagne-vakantie.com

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?