Wandelen en overnachten in het land van de Almen…

Je hebt van die bergdorpen, waar je als wandelaar meteen voelt dat het klopt. Hier in het kleine Hüttschlag in het Grossarltal is alles afgestemd op wandelen door de bergen. Over de Almen wel te verstaan, want Hüttschlag ligt direct aan de 350 km lange Salzburger Almenweg. Een wandelroute die uit 31 etappes bestaat en 120 Almen met 40 hutten met elkaar verbindt. Twee van de etappes lopen door het bergdorp Hüttschlag en vier door het Grossarltal, ook wel het dal van de Almen genoemd. Deze groene Alpenweides zijn een paradijs voor de wandelaar die van rust en ruimte houdt en niet te veel wil klimmen.

 

Huettschlag

Uitzicht over het dorp Hüttschlag ( foto Grossarltal.info )

 

Naast wandelen over de Almen kun je in Grossarltal op een paar originele manieren terug naar de natuur. Onder de noemer ‘Berg-Gesund’ zijn talloze activiteiten te doen. Van bloemenwandelingen tot yogawandelingen. Wil je onthaasten, dan kun je daar een speciale dag voor boeken, om daarna mee te doen aan een klim workshop in het hooggebergte of te mountainbiken over het routenetwerk van totaal 140 kilometer.

Meer over Grossarltal in Salzburgerland (Nederlandstalig): salzburgerland.com/ne

 

Grossarltal,-Almenweg

Over de Almen kom je geregeld vee tegen, dat vaak de hele zomer op de weides blijft. ( foto: Grossarltal.info )

 

Schermafbeelding 2017-03-29 om 16.13.45

Meer over Grossarltal in Salzburgerland (Nederlandstalig): salzburgerland.com/ne

> Titelfoto: Grossarltal.info

1 Reactie

Comments are closed.

  1. leopold boussier 1 jaar geleden

    enkele jaren terug zijn wij gedurende drie weken van alm naar alm gewandeld in het grosarrtal werkelijk adembenemend mooi voor een geoefend wandelaar zeker een aanrader

MEER SALZBURGERLAND

Vragen? Bel 023-2052282, Email naar reizen@ecktiv.nl, of ga naar CONTACT

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?