Wandelen en hardlopen op blote voeten, wat zit daar achter?

Foto: Ruth-Langemeijer

Steeds vaker zie je mensen wandelen in ‘schoenen met vingers’ of zelfs blootvoets. Er zijn speciale blotevoetenpaden, waar je een parcours van sensaties kunt lopen. En er worden steeds vaker blotevoetenwandelingen georganiseerd. Maar wat zit erachter? Waarom zou je op blote voeten gaan wandelen of hardlopen als de schoenfabrikanten er alles aan doen om je zo gezond en comfortabel te laten lopen?

Daar zit inderdaad meer achter. De filosofie is dat het lopen op blote voeten je vanzelfsprekend de meest natuurlijke loophouding laat aannemen en dat je als je eenmaal gewend bent dat ook uren kunt volhouden over divers terrein. Van kinderen weten we dat zodra ze beginnen te lopen ze automatisch willen gaan rennen. Door een simpele training van 4 lessen is het mogelijk je techniek weer te resetten naar je eerste loopervaring. Je zult natuurlijke kussentjes ontwikkelen onder je voeten en ook koude voeten behoren tot het verleden door een betere doorbloeding.

Iemand die al jaren ervaring heeft met (hard)lopen op blote voeten is Ruth Langemeijer. Ze geeft workshops en trainingen en loopt daarnaast regelmatig een halve marathon: op blote voeten! Ook vertaalde ze het boek “Barefoot – sterke voeten voor een gezond lijf’ van Kathy Bowman.

Op de beurs staat ze bij het speciaal aangelegde blotevoetenpad, waar ze een workshop geeft om je kennis te laten maken met het natuurlijk bewegen op blote voeten of minimalistische schoenen. Begin bij de basis, word je bewust van het nut, gebruik en optimalisatie van je voeten, spieren, pezen en botten.

Op zaterdag en zondag 3 en 4 maart geeft Ruth van 12.00 – 15.00 uur elk uur een workshop. Wil je alvast wat meer weten over Ruth en de techniek van natuurlijk bewegen ga dan naar: feetback-amsterdam.nl

 

BESTEL NU JE ECKTIV VOORDEELTICKETS VOOR € 11,50

Op 2, 3 en 4 maart is de Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Als lezer en fan van ECKTIV Magazine bieden we je een speciale korting aan. En uiteraard ben je welkom om kennis te maken met ons op ECKTIV stand.

 

Klik hier voor ECKTIV voordeeltickets

Schermafbeelding 2018-01-19 om 13.01.15

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?