Wandelen langs de Amblève in de Ardennen

Foto: Jean-Maréchal, Wikimedia

De Amblève is de eerste Ardenner rivier die je vanuit ons land tegenkomt en vooral beroemd door de waterval van Coo. Nog geen 100km lang eindigt ze in Luik waar ze samengaat met de Ourthe. Op sommige stukken slingert de Amblève door een smal dal waar het een genot is om te wandelen. In een relatief dun bevolkt gebied bovendien.

Wandelen boven en langs de Amblève betekent veelvuldig langs bosranden lopen waardoor je afwisselend de typisch dichte Ardennenbossen doorkruist en dan weer van een mooi uitzicht kunt genieten. In het dal tref je de dorpen waartussen soms wilde beken als de Ninglinspo naar beneden komen en de Amblève vullen. Daar kan het steil zijn met pittige klimmetjes op de route.

Vanuit Aywaille kun je verschillende wandelingen langs de Amblève maken. Relatief kort (minder dan 10km) waarbij je eventueel kunt combineren of er een wandelweekend van kan maken. Op de site van wandelroutes.org zie je een aantal wandelingen aangegeven langs beide oevers van de rivier. Er is ook een mooi foto verslag waarbij je de sfeer van de Amblève goed kunt proeven. Kijk daarvoor op de site van Reizen langs rivieren.

Waterval-d'-Ambleve,-John-Hielema,-Wikimedia

Watervallen van Coo d’-Ambleve, John-Hielema, Wikimedia

Vallei-van-de-Ambleve,-Stephane-Mignon,-Flickr-

De vallei van de Amblève in de winter. (foto: Stephane Mignon, Flickr)

AMBLEVE-Remouchamps-Jean Housen, WIKIMEDIA

De Ambléven ter hoogte van Remouchamps. (Foto: Jean Housen, Wikimedia)

Kijk op de site van wandelroutes.org

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?