Walking Snowdonia, op pad rond de hoogste berg van Wales

Foto Tania & Artur, flickr

Snowdon is de trotse moederberg van Wales. Met 1085 meter is ze niet eens zo hoog maar het omliggende landschap is berucht en beroemd door de ruigte en schoonheid. Een mooie uitdaging is om naar de top te lopen en zo over het Nationale Park van Snowdonia uit te kijken. Het weer kan daarbij een uitdaging zijn want haar ligging relatief dicht bij zee maakt dat de wolken graag tegen de berg aanleunen. Gelukkig zijn er nog tal van andere wandelmogelijkheden in het beschermde heuvellandschap als de top zich niet laat zien.

5864812838_8b44d14e46_o (1024x685)

Ondanks de geringe hoogte is Snowdonia een ‘ruig’ wandelgebied (foto Tania & Artur, flickr)

Je kunt een bezoek aan het Snowdonia National Park uitstekend combineren met een kustwandeling langs de Cambrian Coastline, bekend om haar charmante zandbaaien. Veel wandelaars trekken er meerdere dagen op uit om te genieten van de combinatie van bergwandelingen (vergis je niet, ondanks de geringe hoogte kan het aanpoten zijn) en kustwandelingen. Niet voor niets wordt dit het ‘Land of Contrasts’ genoemd. Goede weet: er gaat een tandrad treintje omhoog dus een kort bezoek en afdalende wandeling is ook mogelijk.

Op de website van het Snowdonia National Park kun je o.a. een uitgebreide folder (pdf) downloaden. Op de overzichtssite van Nationale Parken in Groot-Brittannië vind je meerdere wandelroutes van allerlei niveau’s. Ook hier kun je informatie downloaden.

5864258121_9b84913290_o (1024x685)

De wereld is groen in Wales…(foto Tania & Artur, flickr)

1 Tania & Artur (1024x595)

Spectaculaire passage voor wie durft (foto Tania & Artur, flickr)

800px-Wales_relief_location_map

Op de website van het Snowdonia National Park kun je o.a. een uitgebreide folder (pdf) downloaden.

 

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?