Waarom Valencia een echte fietsstad is

foto: Anna ten Bruggencate, Ecktiv Community

Valencia neemt na Barcelona en Madrid de derde plaats in als Spaanse stedentrip. Dat komt o.a. door het groene karakter met de vele parken, de ligging aan het strand en de combinatie van het oude centrum met hypermoderne gebouwen. Daar tussendoor vind je een netwerk aan fietspaden die maakt dat je Valencia op een ‘on-Spaanse’ manier kunt ontdekken.

Het ruim 8km lange Parque Turia langs de gelijknamige rivier is daar een voorbeeld van die je uiteindelijk naar de ‘Ciudad de las artes y las ciencias’ (stad van de kunsten en de wetenschap) brengt. En wist je dat Valencia ooit een vestingstad was?

Mooiestedentrips.nl geeft een uitgebreide beschrijving, met tips, van een dag fietsen in Valencia. Ze vertellen je ook hoe je zo’n dag kunt regelen. Bekijk hier het artikel.

valencia-herman-morsink

‘Het Spaanse Valencia is een ideale fietsstad. Vooral het fietsen door de oude rivierbedding van de Turia is bijzonder interessant.’ ( Foto+uitgebreide beschrijving: Herman Morsink, Ecktiv Community )

valencia-iris-waanders-2

De Ciudad de las Artes y las Ciencias is een cultureel-wetenschappelijk complex aan de rand van de stad. ’s Avonds wordt het complex prachtig verlicht. ( Foto+ervaring: Iris Waanders, Ecktiv Community )

valencia-iris-waanders

In kerken heerst over het algemeen stilte. Dat geldt zeker voor Basílica de la Virgen de los Desemparados. Deze kerk wordt intensief bezocht door de inwoners van Valencia. Vrijwel continu zitten mensen in stilte te bidden of vindt een mis plaats. Let dus goed op als je de kerk wilt bezoeken en verstoor de rust niet. ( Foto+ervaring: Iris Waanders, Ecktiv Community )

valencia-anne-bruggemans

Een bezoek aan de Oceanogràfic is een reis langs de belangrijkste zeeën en oceanen op onze planeet. De Oceanogràfic is het grootste aquarium in Europa. Er leven hier zo’n 45.000 dieren. ( Foto+ervaring: Anna ten Bruggencate, Ecktiv Community )

valencia-valerie-zoetjes

Het geheime Pinedo Strand bij El Saler onder Valencia, dat is lekker zonnen zonder badkleding in het prachtig natuurgebied Albufera op 20 minuten fietsen van de Arts & Sciences ( calatrava ) gebouwen. ( Foto+ervaring: Valerie Zoetje, Ecktiv Community )

Mooiestedentrips.nl geeft een uitgebreide beschrijving, met tips, van een dag fietsen in Valencia. Ze vertellen je ook hoe je zo’n dag kunt regelen. Bekijk hier het artikel.

 

Bewaren

Bewaren

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?