Waarom is Nordic Walking eigenlijk zo goed voor je?

Foto: Bad-Kleinkirchheim, Flickr

Voor veel mensen staat Nordic Walking nog steeds een beetje uitsloverig. Je hebt immers al tientallen jaren zonder stokken gelopen, en waarom zou je dan opeens die stokken nodig hebben? En toch, als je je een beetje verdiept in de techniek en de voordelen, dan is het zo gek nog niet. Wij gingen op zoek naar die voordelen en zetten die graag voor je op een rijtje.

Je verbrandt 30% meer kilocalorieën
Klinkt natuurlijk vrij logisch, met Nordic Walking gebruik je zowel je armen als je benen, en dat levert direct al een 30% hogere verbranding op. Als je met sportief wandelen zo’n 280 kilocalorieën verbrandt, dan verbrand je er met Nordic Walking zo’n 400.

Je gebruikt veel meer spieren
Met Nordic Walking gebruik je behalve je benen vooral de arm- en rugspieren, waardoor het energieverbruik ruim 20 procent hoger en de belasting van het hart- en longsysteem toeneemt. Dat betekent dat je een betere conditie opbouwt.

Je knieën worden minder belast
De stokken, ook wel ‘poles’ genoemd, zorgen ervoor dat je knieën veel minder belast worden dan bijvoorbeeld bij hardlopen. Je spieren van benen, armen en rug train je zonder je gewrichten zwaarder te belasten.

Je hebt minder kans op blessures
Vooral mensen die veel gesport hebben, en vanwege blessures niet meer willen of kunnen hardlopen hebben baat bij Nordic Walking. Je blijft in conditie zonder heupen, knieën of enkels te belasten.

Je hebt geen speciale kleding nodig
Gewone goed ventilerende outdoorkleding voldoet en lage wandelschoenen. Kies wel de juiste stokken, die zijn er in diverse uitvoeringen en materialen.

Wil je beginnen met Nordic Walking?
Als je de Nordic Walkers ziet lopen, ziet het er nogal makkelijk uit. En ondanks dat je werkt aan je conditie, vinden de Nordic Walkers zelf het niet zwaar. Toch zou je je goed moeten laten voorlichten over techniek en stokken.

Ga voor meer informatie over de gezondheidsaspecten van Nordic Walking naar: gezondheidsnet.nl

Ga voor meer informatie over training, technieken en materiaalkeus naar: nordicwalking.nl

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?