Actuele reisinformatie m.b.t. het Coronavirus

UPDATE: 25 MAART – 15:30 UUR
ECKTIV houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) scherp in de gaten. We volgen de informatie van het RIVM, de adviezen van Buitenlandse Zaken en hebben nauw contact met de ANVR (de branchevereniging voor reisorganisaties in Nederland) en onze lokale vertegenwoordigers. Enkele antwoorden op veel gestelde vragen vindt u hieronder. Meer informatie vindt u op de website van de ANVR.

Algemeen
De onrust en soms ook onduidelijkheid omtrent het corona-virus en reizen wordt steeds groter, daarom geven wij als ECKTIV een update met de stand van zaken, voor zover die op dit moment bij ons bekend zijn.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft voor ieder land een reisadvies dat vanzelfsprekend door ECKTIV wordt gevolgd. Er zijn 4 kleurcodes die door ECKTIV   zijn aangevuld met de omboek- en annuleringsvoorwaarden.

Groen : Omboeken en annuleren kan, echter conform de ANVR-Reisvoorwaarden. Dit betekent met annuleringskosten
Geel : Bij omboeken zal ECKTIV géén wijzigingskosten in rekening brengen. Je kunt een coronavoucher accepteren (zie opmerking 2 hieronder). Wanneer je de vakantie wilt annuleren (terwijl de reis theoretisch wel uitgevoerd kan worden), gelden de ANVR-Reisvoorwaarden en annuleringskosten
Oranje : Theoretisch kan de reis worden uitgevoerd, ECKTIV stelt zich op het standpunt dat het voor jou als vakantieganger niet de vakantie zal zijn die je je had voorgesteld ook al kan deze wel doorgaan; denkt aan restaurants en musea die gesloten kunnen zijn. Daarom kun je bij code oranje kosteloos omboeken of een coronavoucher bestellen. Wanneer je de vakantie wilt annuleren gelden de ANVR-Reisvoorwaarden en annuleringskosten
Rood : Reizen is praktisch niet mogelijk daarom kunt je je vakantie kosteloos omboeken, een coronavoucher accepteren (zie opmerking 2 hieronder) of je vakantie annuleren waarbij de ANVR-Reisvoorwaarden en annuleringskosten van toepassing zijn.

Wettelijk is niet alles vastgelegd wanneer een vakantie wel of niet door kan of mag gaan en wat de mogelijkheden zijn om de vakantie om te boeken of te annuleren.
Daarom heeft ECKTIV besloten daarin een duidelijke beleid op te stellen. Zie onderstaand per vertrekperiode:

Vertrek tot en met 30 april 2020
Voor alle vertrekkende vakanties per t/m 30 april 2020 geldt:

Door de bijzondere omstandigheden kan je vakantie niet worden uitgevoerd en daarom schorten wij je vakantie op.

Wij bieden je de mogelijkheid om kosteloos om te boeken naar een andere vertrekdatum of je kunt het corona-voucher accepteren.

Het corona-voucher biedt je de zekerheid dat het betaalde bedrag gegarandeerd blijft en je je vakantie kunt omboeken naar een latere vertrekdatum met de volgende voorwaarden:
• De nieuwe reis dient uiterlijk binnen 1 jaar na uitgifte van het corona-voucher te zijn geboekt.
• Voor vliegvakanties geldt dat de nieuwe vertrekdatum uiterlijk voor 31 oktober 2020 dient aan te vangen*
• Indien je nieuwe reis een hogere prijs heeft, moet het verschil worden bijbetaald
• Indien je nieuwe reis goedkoper is, betalen wij je het verschil terug
• Bij vliegvakanties moet gebruik gemaakt worden van dezelfde luchtvaartmaatschappij*
• Het voucher is:
– alleen in te wisselen voor een nieuwe reis bij ECKTIV
– niet overdraagbaar
– en is niet inwisselbaar voor geld

*Wanneer de luchtvaartmaatschappij geen omboekregeling heeft, zullen eventuele huidige ticketkosten van de luchtvaartmaatschappij in rekening worden gebracht.

Het voucher sturen wij je zo spoedig mogelijk per mail toe. Wij vertrouwen op je begrip dat i.v.m. drukte dit een paar dagen kan duren.

Aanvullende opmerking 1
Wij maken je er op attent dat bij kosteloos omboeken naar een andere reis en/of vertrekdatum de prijzen gelden van de betreffende vakantie en/of vertrekdatum. Is de vakantie goedkoper dan ontvang je vanzelfsprekend het verschil terug. Heeft de vakantie een hogere reissom dan dien je het verschil nog bij te betalen.

Aanvullende opmerking 2
Wilt je wel omboeken maar kun je niet op korte termijn beslissen waar naar toe en wanneer dan biedt ECKTIV je de mogelijkheid om een zgn. “corona-voucher” te boeken. Het coronavoucher ter waarde van het reeds betaalde bedrag, geeft je de mogelijkheid om op een later tijdstip te boeken en biedt de zekerheid dat je het geld niet kwijt bent omdat het coronavoucher ook onder de voorwaarden van het van SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) valt, mocht er onverhoopt iets gebeuren met ECKTIV.

Aanvullende opmerking 3
Wanneer je een vakantie hebt gereserveerd maar je aanbetaling nog niet hebt gedaan, wil dit niet zeggen dat je daarom niet hoeft te betalen en kosteloos kunt annuleren. De betalingsverplichting die je met het afsluiten van de reisovereenkomst bent aangegaan blijft van kracht.

Voor alle vakanties met vertrek vanaf 01 mei 2020
Op dit moment zijn er vanuit de overheid, ANVR en SGR nog geen richtlijnen t.a.v. het wel of niet kunnen uitvoeren van de reizen in mei. Deze worden niet eerder dan 6 april verwacht.

Wij begrijpen dat je je afvraagt of je vakantie met vertrek in mei kan doorgaan. Helaas kunnen wij daar op dit moment geen eenduidig antwoord of advies over geven.

Mocht je de richtlijnen van de overheid niet willen afwachten dan bieden wij je de volgende mogelijkheden m.b.t. reizen met vertrek in mei.

Individuele fiets- of wandelvakanties:
Alle fietsvakanties met bagagevervoer in de Benelux zoals Rondje IJsselmeer, Elfstedentocht, Vennbahnen en Maasroute zullen niet worden uitgevoerd tot 1 juni. Je kunt omboeken naar een latere datum of een waardevoucher voor een nieuw te boeken reis met vertrek voor 31 december 2021 ontvangen.

Fietsbusvakanties tot 26 mei : (m.u.v. besloten groepen)
Het is mogelijk kosteloos om te boeken naar een latere vertrekdatum. Eventuele prijsverschillen worden wel aan u doorbelast.

Fietsvaarvakanties:
De rederij informeert ons dat de cruises voorlopig gewoon zoals gepland zullen worden uitgevoerd.
Bij omboekingen of annuleringen gelden de normale ANVR voorwaarden

Fietsvliegvakanties:
Het is op dit moment niet mogelijk om je vliegticket kosteloos om te boeken of te annuleren.
Bij omboekingen of annuleringen gelden de normale ANVR voorwaarden.

Voor alle andere fiets- of wandelvakanties geldt dat wij deze vakanties evt. graag op uw verzoek omzetten naar een latere datum. Daar kunnen wel kosten aan verbonden zijn. Bij omboekingen of annuleringen gelden de normale ANVR voorwaarden

Tot slot
Check voor de actuele status op dit moment https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Rest ons om langs deze weg onze morele steun te betuigen aan alle mensen die in de zorg, ziekenhuizen werken en onze overheid wijsheid te wensen bij de moeilijke beslissingen die zij moeten nemen.

Gezien de grote drukte vragen wij je vriendelijk om je vragen per e-mail aan ons te sturen zodat wij telefonisch bereikbaar kunnen blijven.

Mochten er vragen zijn dan kunt je ons tijdens kantooruren bereiken op telefoonnummer 085 0477260. (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur).

Laatste update:
25 maart 2020 – 11:00 uur

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?