ECKTIV Reisvoorwaarden 2021 mbt Corona

Het is mogelijk om uw wandel- of fietsvakantie voor 2021 bij ons te reserveren. Wanneer door een negatief reisadvies (oranje of rood) naar uw reisbestemming, uw vakantie onverhoopt toch niet kan worden uitgevoerd, zal uw vakantie worden opgeschort. In deze situatie zullen wij direct en uiterlijk binnen 21 dagen na de geplande aankomstdatum de betaalde reissom aan u retourneren. (let op: dit geldt niet voor vliegtickets)

Uit recente berichtgeving in de media kwam naar voren dat een aantal collega touroperators de door hen uitgegeven vouchers momenteel niet kunnen terugbetalen. ECKTIV is onderdeel van Fastfleet BV een financieel solide familiebedrijf. ECKTIV heeft tot nu toe klanten met een Corona Voucher die daar recht op hebben en om hebben gevraagd, het geld teruggestort.

Bekijk ook: Vakantie boeken of wachten? Vier tips die je kunnen helpen om te kiezen

ECKTIV houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) scherp in de gaten. We volgen de informatie van het RIVM, de adviezen van Buitenlandse Zaken en hebben nauw contact met de ANVR (de branchevereniging voor reisorganisaties in Nederland) en onze lokale vertegenwoordigers. Enkele antwoorden op veel gestelde vragen vindt u hieronder. Meer informatie vindt u op de website van de ANVR.

Naar welke landen kunt u reizen?
Bekijk het meest actuele overzicht op Nederlandwereldwijd.nl

Uitleg Reisadvies
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft voor ieder land een (niet bindend) reisadvies dat door ECKTIV wordt gevolgd. Om u duidelijkheid te geven zijn er 4 kleurcodes:

Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico’s
In het land of gebied zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet. Soms moet u op bepaalde zaken extra letten.

Geel: let op, veiligheidsrisico’s
Er zijn in dit land of gebied veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u daarop voor en let extra op.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen
Door ernstige veiligheidsrisico’s in dit land of gebied kunnen voor reizigers gevaarlijke situaties ontstaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert u alleen naar dit gebied te reizen als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. Wanneer u besluit toch af te reizen, bereid u dan zeer goed voor.

Rood: niet reizen
Door zeer ernstige veiligheidsrisico’s kan voor reizigers een levensbedreigende situatie ontstaan. Daarom adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken om niet naar dit gebied te reizen.

Tot slot
Checkt u naast de informatie die u van ons krijgt ook zelf regelmatig de website van bijvoorbeeld de rijksoverheid of Nederlandwereldwijd.nl

Mochten er dringende vragen zijn dan kunt u ons tijdens kantooruren bereiken op telefoonnummer 085 0477260. (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur) of per mail op reserveringen@ecktiv.nl.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?