Vakantie boeken of wachten? Vier tips die je kunnen helpen om te kiezen…

Vanaf 15 mei geldt per land een reisadvies, dit betekent dat reiscodes per land worden toegekend. De verwachting is dat de vakantielanden binnen Europa stapsgewijs weer toegankelijk zullen worden. Wanneer dit precies zal zijn hangt af van de situatie per land.

Wat is wijsheid? Kun je nu een zomervakantie boeken in het buitenland of toch nog even afwachten? We merken dat veel mensen zich deze vragen stellen. Hieronder delen we graag onze gedachten met je over hoe wij naar dit vakantiejaar kijken en geven we je 4 adviezen.

TIP 1: Kies voor een vertrekdatum na 1 juli voor minimale kans op beperkingen
Vorig jaar werden de reisbeperkingen naar het buitenland versoepeld in de tweede helft van juni. Toen was er minder bekend dan nu en waren er geen vaccins. Als de vaccins worden geleverd volgens plan heeft begin juli iedereen een prik gehad. Daarnaast is Europa bezig met een vaccinatiepaspoort.

Alles wijst erop dat we van de zomer echt naar het buitenland kunnen. Als je voornemens bent dit jaar een wandel- of fietsvakantie te boeken naar buitenland dan adviseren we je de aankomst voorlopig tenminste na 15 juni te plannen. Hoe verder weg je een vakantie plant, hoe groter de kans dat de reisbeperkingen zijn versoepelt en je vakantie ook daadwerkelijk kan doorgaan.

TIP 2: Boek je vakantie zo vroeg mogelijk i.v.m. grotere druk op beschikbaarheid
Vorig jaar zagen we een extreme lastminute piek met boekingen toen de reisbeperkingen werden versoepeld. Massaal werden er bij ons wandel- en fietsvakanties geboekt en iedereen wilde direct weg. Dit had tot gevolg dat we veel mensen alsnog moesten teleurstellen wegens onvoldoende beschikbaarheid. Logisch eigenlijk want er wilden veel meer mensen op vakantie in een veel kortere periode.

Mede door Corona hebben nog meer mensen het wandelen en fietsen ontdekt. Daarnaast zijn wandel- en fietsvakanties relatief ‘veilig’, want niet te ver weg van huis en je bent buiten onderweg in de natuur. Dus geen volle standen of drukke steden. De vraag naar dit type vakanties is groot en groeit. De gestegen interesse zorgt naast het kortere seizoen  voor extra druk op de beschikbaarheid.

Tijdig boeken heeft dus zin. Je bent verzekerd van een goede plek en de voorpret kan beginnen. En mocht de reis alsnog niet door kunnen gaan vanwege een negatief reisadvies dan ontvang je je geld retour.

Uit recente berichtgeving in de media kwam naar voren dat een aantal collega touroperators de door hen uitgegeven vouchers momenteel niet kunnen terugbetalen. ECKTIV is onderdeel van Fastfleet BV een financieel solide familiebedrijf. ECKTIV heeft tot nu toe klanten met een Corona Voucher die daar recht op hebben en om hebben gevraagd, het geld teruggestort.

TIP 3: Overweeg een vakantie in de nazomer of herfst
Normaliter is de lente een geliefd seizoen voor een wandel- of fietsvakanties. Nu je dit voorjaar niet reizen mag verwachten we dat veel mensen de herfst zullen zien als een goed alternatief. En dat is terecht en een goed idee want de laatste jaren is de herfst qua weer heel mooi geweest en vaak een verlenging van de zomer. September en oktober zijn voor zowel fietsen als wandelen eigenlijk prachtige maanden. Niet te warm met Indian summer omstandigheden, maar denk ook aan de druivenpluk en volle fruitboomgaarden.

TIP 4: Wil je eerder op vakantie, kies dan voor Nederland als alternatief
En als je er voor die tijd toch lekker op uit wilt en echt niet kan wachten, dan bieden we in Nederland ook prachtige wandelvakanties en fietsvakanties. De hotels zijn open binnen de regels die gelden en ontvangen je graag met inachtneming van de COVID-19 maatregelen.

ECKTIV REISADVIES BUITENLAND OP EEN RIJTJE
• Kies voor aankomstdatum na 15 juni
• Boek je vakantie zo vroeg mogelijk
• Overweeg een vakantie in de nazomer of herfst
• Wil je zsm weg, kies dan voor Nederland als alternatief

Bekijk ook: ECKTIV Reisvoorwaarden 2021 mbt Corona >

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?