Twee topmusea tussen twee top-kerstmarkten

Münster en Osnabrück bieden je een uitgelezen kans om meer te maken van je bezoek aan hun beroemde kerstmarkten. In de historische steden mag je een stadswandeling niet overslaan maar vergeet vooral hun boeiende musea niet. Wist je bv. dat Münster een Picasso-museum heeft en dat je in Osnabrück het door de wereldberoemde architect Daniel Libeskind gebouwde Felix-Nussbaum-Haus kunt bezoeken?

Felix Nussbaum
De Joodse schilder Felix Nussbaum was aan het begin van de 20e eeuw een grootheid in het ‘verhalend’ schilderen en tekenen en werd internationaal gewaardeerd totdat hij in 1944 in Auschwitz stierf. Hij werd in Osnabrück geboren en dat is nu dan ook de plek waar je de grootste verzameling van zijn werken kunt vinden. Ook het door Daniel Libeskind gebouwde Felix Nussbaum-haus zelf is een bezienswaardigheid. Libeskind ontwierp o.a. het nieuwe World Trade Center in New York

Picasso-museum

Picasso
Liefst 800 lithografieën van Picasso zijn er te vinden in het Kunstmuseum Pablo Picasso Münster in het hart van de stad. Een unieke collectie in een groot monumentaal pand aan de ‘Picassoplatz’ die wordt aangevuld met werken van bevriende schilders van Picasso.

Kerstmarkten Münster en Osnabrück
Je bezoek aan de prachtige kerstmarkten combineren met een bezoek aan deze musea geeft een grote extra. De kerstmarkt in Osnabrück is er van 25 november tot 22 december. In Münster kun je de combinatie maken van 23 november tot 23 december.

Informatie
Meer informatie over de kerstmarkten in Münster en Osnabrück op de site van Geheim over de grens
Op deze site vind je ook informatie over het Felix-Nussbaum-Haus en het Picasso-museum (Nederlands)

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?