Dit zijn de twee nieuwste fietsroutes in de Weerribben-Wieden

Afgelopen zomer zijn er twee nieuwe fietsroutes gelanceerd in de regio WaterReijk waar het Nationaal Park Weerribben-Wieden onder valt. Twee echte ‘natte’ routes door het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Onafgebroken passeer je kanalen, sloten, meren en plassen dus zal het je niet verbazen dat er ook met een pontje overgestoken moet worden. De routes volgen het fietsknooppunten netwerk in de regio.

Rondje Giethoorn-Blokzijl
Dit 40km lange rondje brengt je vanuit Giethoorn door de zuidelijke helft van NP de Weerribben-Wieden richting het intieme havendorpje Blokzijl. Vandaar gaat het met een grote boog om de Beulakkerwijde o.a. naar het verscholen waterdorpje Belt-Schutsloot met haar kleine bruggetjes. Over de dijk gaat het dwars door de plassen terug naar Giethoorn waar je de fietstocht gezellig langs het water kunt afsluiten.

Rondje Weerribben
Deze kortere route (29km) is een leuke en leerzame natuurtocht waarbij je het karakter en de geschiedenis van de Weerribben op verschillende manieren tegenkomt. Zo zie je overal kleine watermolentjes die het waterpeil op orde houden, kom je langs grote rietkragen en zie je misschien de rietsnijders aan het werk. Je treft oude turfsteker-huisjes en eendenkooien terwijl het water altijd in de buurt is.

Informatie
Er is een speciaal boekje samensesteld over deze twee nieuwe fietsroutes. Klik hier om het boekje digitaal te bekijken. Het boekje is ook te verkrijgen in het Buitencentrum NP De Weerribben-Wieden in Ossenzijl en het VVV in Giethoorn.

De_Wicher_Weerribben

foto Wikimedia

Nationaal Park Weerribben-Wieden, De Wieden, Sint Jansklooster, Steenwijkerland, Kop van Overijssel, Overijssel, Nederland, Europa

Rietsnijders in de Weerribben ( foto Natuurmonumenten )

>> Titelfoto Friesland

 

 

 

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?