Twee meerdaagse fietsreizen langs de Franse ‘Via Rhôna’

Foto: Christian Martelet

Sinds een paar jaar is het fietspad langs de Rhone geopend onder de naam ‘Via Rhona’. De fietsroute volgt de Rhone vanaf de oorsprong in de kloof van de Défilé de L’Ecluse in de Alpen en eindigt aan de Middellandse zee. Omdat de hele route rijden best lang is hebben bieden we je twee fietsarrangementen waarmee de Via Rhona grofweg in tweeën wordt geknipt. Een noordelijk en zuidelijk stuk. In beide gevallen volgt het fietspad de rivier waarbij je zo af en toe direct langs het water rijdt en geniet van fascinerende vergezichten. Onderweg overnacht je in 3***hotels die helemaal zijn ingesteld op fietsers en e-bikers. De hoteliers zorgen tevens voor je bagagevervoer naar het volgende hotel. Bekijk de arrangementen hieronder.

KAART-VIA-RHONA-1

Fietsvakantie over ‘Via Rhôna’, van Genève naar Lyon: 7-daagse fietsvakantie, waarbij je het noordelijkste traject van de Rhône-fietsroute volgt van Genève naar Lyon.

De Rhône is je gids deze reis en neemt je mee op weg naar het zuiden. Soms fiets je langs haar oevers, soms laat ze je een mooi dorp aan het water zien en soms wacht ze iets verder weg op je terwijl je door zonnebloemvelden en wijngaarden koerst. Bekijk het fietsarrangement van Genève naar Lyon

 

KAART-VIA-RHONA-2

Fietsvakantie over ‘Via Rhôna’, van Lyon naar Orange: 8-daagse fietsvakantie over de fietsroute langs de Rhône, van hotel naar hotel mét bagagevervoer.

Deze fietsroute is het 2e deel van de Via Rhôna. Vanuit Lyon volg je de levensader van de Rhône-Alpes tot aan de Provence door een landschap dat wordt gedomineerd door groene wijngaarden en geurende boomgaarden. Een gebied dat bol staat van natuur én cultuur. Zoals schitterende kathedralen en overblijfselen uit de Romeinse tijd. Bekijk het fietsarrangement van Lyon naar Orange

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?