‘t Gooi: fietsparadijs voor nazomer en herfst

Eigenlijk vind je er alles: bos en heide in overvloed, meren en idyllische rivieren, historische plaatsen en vestingen en je kunt er nog lekker eten ook. ‘t Gooi is een overzichtelijk fietsparadijs waar je zeker moet zijn als de heide bloeit en de bomen gaan kleuren.

Wordt het een fietstocht langs de forten en vestingen in ‘t Gooi of ga je voor een culinaire tocht? Wil je door het paarse heideland of door de bossen vol dikke bomen. Langs de wonderschone Vecht of wil je het Gooimeer zien vanaf een uitkijkheuvel of zittend op het terras in de haven? Onze tip: doe het gewoon allemaal want dat is juist het mooie aan fietsen door ‘t Gooi. VVVGooivecht informeert je graag over de overnachtingsmogelijkheden.

We schreven al eerder over de fietsmogelijkheden in ‘t Gooi. In drie artikelen geven we je een beeld van wat er allemaal mogelijk is. Je kunt je er door laten inspireren en eventueel tochten combineren om zo je eigen favoriete fietstocht door ‘t Gooi samen te stellen.

1.-vesting-Naarden-met-torena1

Naarden Vesting (foto Willemien Jongman)

De Fortenlandroute: natuurtocht langs Hollandse verdedigingslinies
Rene en Willemien Jongman reden deze zomer langs de forten en kastelen die deel uitmaken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Tijdens de 34km lange ‘Fortenlandroute’ reden zij langs het Naardermeer en maakten ze kennis met bijzondere monumenten als Naarden Vesting en het Muiderslot. Lees hun veelzeggende (foto)verslag.

Kasteel-Oud-Zuylen-slotgracht-en-toegangspoort-1024x768

Kasteel Oud Zuylen langs de Vecht (foto Pieter & Corrie de Winter)

Fietsend en varend de idyllische Vecht verkennen
Op een warme zaterdag troffen Corrie en Pieter de Winter het ideale moment voor een fiets- en vaartocht op en langs de Vecht. Ze vertellen over hun afwisselende dag rond de idyllische rivier met haar prachtige buitenplaatsen. Lees hun verslag vol heerlijke plaatjes van de Vecht.

Heide-Miez-Peek-3

‘Wildlife’ op de Gooise heide (foto Miez Peek)

Tijd voor de Gooise paarse heideroute
De Gooise heidegebieden staan momenteel weer in bloei. Ze zijn allen met elkaar verbonden. Soms zelfs met een natuurbrug waar niet alleen de dieren maar ook fietsers en wandelaars van het ene naar het andere natuurgebied kunnen trekken. Nu de heide kleurt een ideaal moment om de fiets te pakken en je eigen Gooise paarse heideroute te rijden. Lees hier over mogelijke routes.

VVVGooivecht informeert je graag over de overnachtingsmogelijkheden.

Bewaren

Bewaren

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?