‘The Way of the Roses’. De historische fietsroute dwars door Engeland

De Historische Fietsroute ‘The way of the Roses’, die loopt van de Engelse westkust naar de Engelse oostkust is genoemd naar de War of the Roses. Twee strijdende families van het Huis van Lancaster en het Huis van York vochten rond 1450 jarenlang om de Engelse troon en waren herkenbaar aan respectievelijk een rode of witte roos. Het spreekt  vanzelf dat je tijdens de 270km lange fietsroute, dwars door het groene hart van Engeland, de nodige historische plekken passeert. Je fietst van stad naar stadje door een gevarieerd landschap dat soms ruig en rotsachtig is, maar overwegend weelderig groen.

De route is het best te doen van Oost naar West en leidt je door het prachtige Yorkshire Dales National Park, het Nidderdale gebied en de bijzondere Yorkshire Wolds. Voornamelijk rij je over speciale fietspaden of smalle verlaten buitenwegen. Authentieke tijdloze dorpen, monumentale kathedralen, adembenemende groene valleien, grafheuvels uit de bronstijd en zeldzame natuurwonderen wisselen elkaar af. Na het fietsen van deze route heb je een fascinerend beeld van het Engelse leven uit het verleden en in het heden.

Gezien het interessante verhaal over de ‘The way of the Roses’ overwegen we er een fietsarrangement voor samen te stellen, van hotel naar hotel met bagagevervoer.

Zou je geïnteresseerd zijn in het fietsarrangement over de ‘The way of the Roses’? Geef dat dan door via het vrijblijvende interesseformulier onderaan deze pagina. Dan houden we je als eerste op de hoogte.

The Way of the Roses van kust naar kust op de kaart

Even stil staan bij de Appletreewick

Het weelderige landschap van Yorkshire Wolds, foto: Keith Laverack, Flickr

Even afstappen voor een strandwandeling bij Bempton-Cliffs

De karakteristieke Brimham rotsen en de moor, foto: Tim Hill, Pixabay

De Cliffods Tower bij York

Fountains Abbey, foto: Juliet220, Wikimedia

Craven Arms bij Appletreewick

Ben je geïnteresseerd in het fietsarrangement over de ‘The way of the Roses’? Geef dat dan door via het onderstaande vrijblijvende interesseformulier. Dan houden we je als eerste op de hoogte.

VRIJBLIJVEND INTERESSE FORMULIER

Vragen? Bel 023-2052282, Email naar reizen@ecktiv.nl, of ga naar CONTACT

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?