The Green Walks op wandelparadijsje Formentera

Foto's Formentera Active Tourism

Er zijn van die eilanden die je niet direct associeert met goede wandelmogelijkheden. Zo’n eiland is Formentera, het kleine zusje van Ibiza, dat niet voor niets het ‘groene eiland’ wordt genoemd. Eigenlijk is wandelen (of fietsen) de beste manier om het eiland te verkennen. En lekker dat het strand altijd dichtbij is.

form (9)

Lente op Formentera langs de Green walks

Formentera is qua drukte niet te vergelijken met haar grote zus hoewel er enkele levendige plaatsen zijn. Je vindt er nog afgelegen plekken en rustige wandelroutes weg van de toeristische drukte. Het toeristenbureau waarschuwt natuurliefhebbers zelf voor de fragiliteit van de natuur op het eiland, mede ingegeven door de aparte vorm die Formentera heeft. Het zegt iets over de bijzonderheid en zorgvuldigheid waarmee er met de natuur wordt omgegaan en maakt het eiland tot een onbekend wandelparadijsje.

form (12)

NP Ses Salinas met flamingo’s

Green Walks en UNESCO werelderfgoed
Er is een stelsel aan korte ‘Green walks’ die je naar eigen wens en inzicht met elkaar kunt verbinden. Je kunt het binnenland in met de vele vijgenbomen, door de duinen of de routes volgen over de lage en kleurrijke rotskust. Onderweg kijk je uit over het heldere zeewater en houd je pauze bij een afgelegen strand. Sla die stranden, men zegt de mooiste van de westelijke Middellandse zee, niet over, ze horen bij het karakter van het eiland. Dat de natuur gekoesterd wordt blijkt ook uit de benoeming van natuurreservaat Ses Salinas tot werelderfgoed van UNESCO. Een groot zoutmeer waar flamingo’s leven en een bijzondere algensoort voorkomt.

form (8)

Vreemde vormen en prachtige stranden langs de kust

Informatie
Formentera is klein, iets meer dan 83km² met een hoogste punt van 192 meter. Overzichtelijk en niet al te zwaar voor een actieve vakantie die je dagelijks op het strand kunt afsluiten eventueel in combinatie met Ibiza.

• Kijk voor informatie over Formentera op de site van Wiciloc waar andere wandelaars tips geven over wandelingen, inclusief kaart.

• Informatie over het eiland zelf vind je hier.

>> Foto’s zijn van Formentera Active Tourism

form (10)

Zo loop je over een eeuwenoud pad en zo kom je ineens een vissershut tegen…

form (7)

De kleurrijke rotskust van Formentera zit vol ‘ontdekhoekjes’

form (1)

De vreemde vorm van het eiland en het uitzicht vanaf het hoogste deel

form (1)

Een beetje Caribisch en een beetje…ehhh… Hollandse duinen?

• Kijk voor informatie over Formentera op de site van Wiciloc waar andere wandelaars tips geven over wandelingen, inclusief kaart.

• Informatie over het eiland zelf vind je hier

> Foto’s zijn van Formentera Active Tourism

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?