Teno gebergte, ontdekkingstocht door het oudste deel van Tenerife

Foto: Miez Peek

Tenerife wordt gedomineerd door de machtige vulkaan El Teide die het eiland lijkt te hebben gevormd. Dat klopt maar ten dele want het noordwestelijke Teno gebergte is het oudste deel van Tenerife. Een gebergte vol historie met eeuwenoude ezelspaden en een heel eigen fauna. Een relatief onontdekt wandelgebied hoewel de avontuurlijke wandeling door de kloof van Masca menigeen bekend in de oren zal klinken.

Teno Masca Miez Peek (2)

De beroemde punt bij het voormalige piratendorp Masca is nu startpunt voor wandeling naar zee, door de Mascakloof. (foto Miez peek)

Afgelegen wandelroutes brengen je langs de weinige gehuchten in het Teno-gebergte. Pas op als de wolken laag hangen, dan zie je de ravijnen amper. Maar maak je niet druk want verderop schijnt de zon en kun je genieten van de ruige dalen en wonderbaarlijk gelegen akkerveldjes. Het kan zomaar zijn dat een eenzame boer je groet onderweg op een van de smalle kronkelpaden. Bijzonder is de Punta de Teno, een afgelegen lavapunt dat nu een populaire zwemplek is geworden met een duik direct in de Atlantische oceaan. Of kies je liever voor het strand na je wandeltocht, bv. onder de steile wanden van Los Gigantos, daar waar het Teno gebergte abrupt de zee ontmoet.

Teno Masca Miez Peek (4)

Het ruige Teno-gebergte met aan de horizon het eiland La Palma (foto Miez Peek)

Zelf beleven
Onderstaand een impressie van het Teno-gebergte. Het oudste en misschien wel meest onbekende stukje Tenerife. Het Teno gebergte is opgenomen in in onze wandelvakantie door de Vulkaanlandschappen van Tenerife.

Teno Masca Miez Peek (7)

Het Teno-gebergte ontmoet abrupt de zee bij Los Gigantes (foto Miez Peek)

Teno Masca Miez Peek (6)

Wandelend over de lava, tussen bijzonder vegetatie. (foto Miez Peek)

Teno Masca Miez Peek (5)

Zwart en blauw en twee vissers die hun plek hebben gevonden. Verderop is een strandje voor wie na een wandeling nog even een duik wil nemen. (foto Miez Peek)

Bekijk onze Wandelvakantie door de vulkaanlandschappen van Tenerife

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?