Te voet langs de burchten van het Boheems Paradijs

Foto: MartinekCZ, Flickr

Tsjechië, het land van sprookjes en verhalen, van ruige en romantische kastelen tussen bizarre rotsformaties in een overweldigende natuur. En een gebied waar dat allemaal samen komt: het Boheems Paradijs. Je kunt er in een meerdaagse wandeltocht doorheen trekken en zo het hart van cultureel historisch Tsjechië met hoge intensiteit ervaren.

Wandelen in het Boheems Paradijs betekent een trekking van burcht naar burcht, langs bijzondere rotsformaties waar eeuwenlang geheimzinnige verhalen over verteld zijn en bovenal veel natuur. Een van de hoogtepunten is de tweetoppige kasteelruïne Trosky die al van verre is te zien en waar je je eigen fantasie vol op los kunt laten. Je zult verbaasd staan over de hoeveelheid kastelen en burchten onderweg en de grote verschillen in hun geschiedenis en uiterlijk. De natuur heeft in dit gebied haar eigen burchten gebouwd met prachtige rotssteden die je van verre kunt zien liggen en waar je een aantal keer tussendoor loopt. Bekijk onderstaand de fotoserie om alvast een indruk te krijgen.

De 'oude dame en de maagd', de twee torens van Trosky (foto Henk-Jan van der Klis, flickr)

De ‘oude dame en de maagd’, de twee torens van Trosky (foto Henk-Jan van der Klis, flickr)

Georganiseerde driedaagse wandeltocht langs burchten en kastelen
‘Actief in Tsjechië’ organiseert een driedaagse wandeltocht door het Boheems Paradijs waarbij je dagelijks zo’n 15km aflegt. Geen hele lange afstanden zodat je genoeg tijd hebt om de burchten en natuurfenomenen onderweg te bekijken. Deze toer is zelfs geschikt voor de minder ervaren wandelaar of families. Overigens leg je een deel van de route per trein af, een aangename toevoeging van je reis.

Kijk op de site van Actief in Tsjechië voor het gedetailleerde wandelprogramma en de (aantrekkelijke) prijzen. Ook wordt er een beeld gegeven van de hotels waar je kunt overnachten en kun je door linken naar de sites van de kastelen en burchten die je passeert.

Informatie Boheems Paradijs en Reuzengebergte
Het Boheems Paradijs gaat over in het Reuzengebergte op de grens van Tsjechië en Polen. Het berggebied is een uitstekende uitvalsbasis voor een langere vakantie en heeft zowel wandelaars als fietsers (ook mountain-bike) veel te bieden. Lees ons artikel over het Vriendschapspad precies op de grens tussen Tsjechië en Polen die je het hele jaar door kunt bewandelen.

Onderstaand een fotoserie van de burchten en kastelen die je onderweg tegen komt

Informatie over de driedaagse wandeltocht vanActief in Tsjechië

Een indruk van het Boheems Paradijs

De natuur vormt haar eigen burchten in het Boheems Paradijs (foto Tjflex2, flickr)

De natuur vormt haar eigen burchten in het Boheems Paradijs (foto Tjflex2, flickr)

burchten-2

Kasteel Hrubá Skála (foto elPadawan, flickr)

Bovenop een van Trosky's torens (foto abejorro34, flickr)

Bovenop een van Trosky’s torens (foto abejorro34, flickr)

burcht

Burcht Kost (foto MartinekCZ, flickr)

Natuurgebied Plakanek langs de route (foto mojmir_ch, flickr)

Natuurgebied Plakanek langs de route (foto mojmir_ch, flickr)

Informatie over de driedaagse wandeltocht van Actief in Tsjechië

Een indruk van het Boheems Paradijs

 

 

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?