‘Skåneleden’, dé top wandelroute van Zuid-Zweden

Foto: Hjemdahl, Puur Zweden

De ‘Skåneleden Trail’ is een 1000km lange wandelroute door de regio Skåne in de zuidpunt van Zweden. De regio is het culinaire hart van het Scandinavische land en een toplocatie om te gaan wandelen. Die combinatie maakt dat de New York Times Skåne uitriep tot een van de top 10 regio’s waar je in 2016 naar toe moet gaan. Is het dit jaar niet gelukt kan het altijd nog komend jaar…

etapp8-verum2_BildspelJeny Brandt

Onderweg langs de Skåneleden Trail (foto’s Jenny Brandt)

In het glooiende Skåne wisselen uitgestrekte landbouwvelden en dichte bossen elkaar af. De kuststrook, waar een groot deel van de Skåneleden Trail langs loopt, is gevarieerd met duinachtige zones, prachtige witte stranden maar ook steile kliffen. Tel daar tal van historische en levendige steden bij op en het menu voor een gevarieerde vakantie met wandelen als hoofdgerecht ligt voor je.

1000km in een keer is misschien wat veel en daarom is de Skåneleden Trail verdeeld in meerdere zones. Zo kun je zelf een thema aan je meerdaagse wandeltocht koppelen door bv. het gedeelte langs de kust of door de bossen van de natuurparken in het binnenland te gaan lopen.

humleslingan_s1785x683 precious people

Lente in Skåne (foto Precious People, Puur Zweden)

Een ideale wandeldag
Miez Peek bezocht Skåne en was onder de indruk van de mogelijkheden in dit gebied. ‘Ik heb op het schiereiland Kullabergen maar een klein gedeelte van de Skåneleden Trail gelopen en heb er van genoten. De ideale wandeldag betekent voor mij genieten van de natuur en onderweg kunnen stoppen in dorpjes om rond te kijken en evt. wat te eten. ’s Avonds een goed diner, het liefst met lokale producten, en nog even een ‘cooling down’ met een korte wandeling door stad of dorp. Wat dat betreft heb ik ervaren dat Skåne een ideale omgeving is om actief en culinair te combineren’.

hjemdahl

Geheime plekken langs de Zuid-Zweedse kust (foto Hjemdal, Puur Zweden)

Informatie Skåneleden Trail
De Skåneleden Trail heeft een overzichtelijke eigen website met kaart en beschrijving per etappe (89 in totaal). Er worden suggesties gegeven voor meerdaagse etappes. Bekijk evt. de Skåneleden folder voor een indruk van de route.
Op Puur Zweden vind je uitgebreide informatie over de veelzijdige regio Skåne met o.a. een overzicht van de Nationale parken (waar de trail doorheen gaat), en tips voor culinaire hoogtepunten en plaatsen om te slapen.

SL5_vandrare-uppe-på-branten_foto-johan-hammar_Bildspel

Een groot deel van de route gaat langs de kust die in allerlei vormen tegen komt (foto’s Johan Hammar)

sl5-3_fikapaus_Bildspel

Zoveel mooie plekken om even bij te komen (foto’s Jenny Brandt)

conny_fridh-farmhouse_-1824c

Traditionele boerderijen en landgoederen met kastelen kom je veel tegen in Skåne (foto’s Conny Fridh en Miez Peek)

conny_fridh-sheep_farm-1822d

Lokale ingrediënten, vaak te koop in boerderijwinkels langs de route, vormen de basis voor de maaltijden in Skåne. (foto Conny Fridh)

 

Op Puur Zweden vind je uitgebreide informatie over de veelzijdige regio Skåne. De Skåneleden Trail heeft een overzichtelijke eigen website.

VRIJBLIJVEND INTERESSE FORMULIER

Wandelvakanties in Zweden

Zou je geïnteresseerd zijn in wandelvakanties in Zweden, laat het ons dan weten via onderstaand formulier. Dan houden we je als eerste op de hoogte van onze nieuwe wandelreizen in Zweden.

 

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vragen? Bel 023-2052282, Email naar reizen@ecktiv.nl, of ga naar CONTACT

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?