Reviews

Wandelvakantie rondgaande route Eifel met overnachting in Kloster Steinfeld

Het was geweldig! De routes zijn goed aangegeven en de etappe-duur klopt aardig. De eerste overnachting bij Pension Zum alten Rathaus in Schleiden-Gemünd voldeed aan alle wensen. Misschien is het handig om nieuwe boekers te informeren dat men niet voor 17u terecht kan. Ook Haus Berghof in Hellenthal voldeed, maar kan niet tippen aan Alten Rathaus. Na een lange dag werd er overnacht in Hotel Schlossblick te Blankenheim en, ondanks de vriendelijke en Nederlands sprekende dame, was het overnachtings-technisch niet echt geweldig. Maar dat werd de volgende dag gelukkig helemaal goed gemaakt in het Klooster Steinfeld; wat een plek! Mooie kamer, geweldige ambiance, heel sfeervol. Dit was ook de enige plek gedurende deze week waar het diner kon worden genoten. Op de andere locaties moet je op zoek naar een restaurant. Op de laatste dag kon er niet meer overnacht worden in het Alten Rathaus, dus werd er uitgeweken naar Garni Hotel Haus Salzberg te Schleiden-Gemünd. Niet echt een aanrader; met stip de minste overnachtingsplek deze week. Maar toch, het was een geweldige week en er zal zeker vaker via Ecktiv worden geboekt!

Lees meer

W. van Essen

Mijn cijfer:

9

Wandelvakantie Zuid-Tirol, boomgaarden, burchten en bergtoppen

In deze periode van Corona hebben we enorm genoten van de reis. In Merano bij hotel Flora was 't heerlijk! Mooie locatie, vriendelijk, safe. De auto moesten we elders parkeren, prima. Routes waren super, wel waren we vroeg gaan wandelen en dat is ook verstandiger, omdat je toch lang onderweg bent en dan mooi tijdens lunchtijd bij een restaurant was. Verdere hotels super en het weer zat ook mee. Ik zal zeker nog eens een reis boeken bij jullie.

Lees meer

J. Roskam

Mijn cijfer:

10

Huttentocht Dolomieten Panoramaroute Val di Fassa

Val di Fassa 8 daagse huttentocht. Geweldige week gehad met mijn twee zonen. De weersomstandigheden waren heel wisselend. De eerste dag gelijk van de route afgeweken vanwege de slechte weersomstandigheden dankzij meedenkende hoteleigenaar. Aan het eind van de week zijn we toen nog met de twee kabelbanen naar boven gegaan en overzagen de hele route die we hadden gelopen. Prachtig. Verschillende rifugio's met als hoogtepunten voor ons Friedrich August en Antermoia. Op sommige trajecten was het best heel druk, daar waar kabelbanen naar boven gingen en de Italianen zelf een stukje gingen lopen en koffie drinken en taart eten bij een Refugio. 6 dagen wandelen met een backpack was best zwaar, vooral omdat we in de regen, sneeuw en mist hebben gelopen, de paden soms glibberig en glad waren. De eerste dagen waren twee paden door de stortregens weggeslagen en was ik blij dat mijn zonen mij hielpen de rivier over te steken. Grenzen verlegd en bovenal genoten! Aan het eind van de dag was er altijd een warme douche en een lekker biertje.

Lees meer

K. Jager

Mijn cijfer:

9

Huttentocht Dolomieten Panoramaroute Val di Fassa

Positief, een mooie reis door een uitdagend gebied. De derde dag hebben we de route aangepast (met de bus naar Canazei en vandaar met de lift omhoog) vanwege het regenachtig begin van de dag. Mijn vrouw is vegetariër, maar dit was niet overal doorgekomen. 2 Uitstekende overnachtingingsadressen (Friedrich August en Antermoia), 1 goed (Contrin) en 2 voldoende (Castiglione Marmolada en Alpina Spits Piaz). Ook het Piccolo hotel in Vigo di Fassa was goed. De gelopen routes waren mooi en afwisselend qua zwaarte en omgeving. Wij hadden een slaapzak meegenomen, maar hebben deze niet gebruikt, de lakenzak wel. In 2 hutten konden we een eigen kamer krijgen tegen betaling van een bedrag (5- pp), dit hebben we gedaan, in de 3 andere hutten hadden we direct een eigen kamer.

Lees meer

T. Oppedijk

Mijn cijfer:

8

Huttentocht Dolomieten langs beroemd bergmassief Italië

Heerlijke wandeltocht door het dramatische en oude berglandschap van de Dolomieten. Leuke en gastvrije overnachtingen in refugio's onderweg met heerlijk bergvoer met Italiaanse twist. Aanrader!

F. den Hengst

Mijn cijfer:

9

Wandelvakantie Eifelsteig van Gerolstein naar Trier

Ik heb een geweldige tijd gehad. Prachtige streek, eenvoudige maar gezellige logies met lekker eten. Helemaal aan niks moeten denken, behalve kilometers maken en genieten. Ook de hond was overal meer dan welkom. De bagage was telkens keurig op tijd op de volgende locatie, wat heel aangenaam was. Door het uitstellen van de reis stond er een keer een verkeerd hotel op mijn lijst. Ik werd netjes met de auto naar het juiste hotel overgebracht. De eigenaresse van dat tweede hotel excuseerde zich uitvoerig voor de extra 5km die ik hierdoor had afgelegd. Deze manier van reizen, en de organisatie door Ecktiv is zeker voor herhaling vatbaar. Een super tevreden reiziger!

Lees meer

A. Staessens

Mijn cijfer:

9

Wandelvakantie Eifelsteig van Blankenheim naar Gerolstein

Mooie wandeling, prima overnachtingen gehad.

M. Tieleman

Mijn cijfer:

8

Fietsvakantie Overijssel Weerribben Wiedentocht

Heel erg plezierig, maar we hadden ook nog uitstekend weer!

S. Lahr

Mijn cijfer:

9

Wandelvakantie Hunsrück met hangbrug Geierlay

Goede informatie vooraf. Prachtige wandelroute, prima hotels met vriendelijk personeel. De transfers vanaf de hotels naar en van de route zijn ook goed georganiseerd. De route wordt goed aangegeven met bordjes, maar een afdruk van de kaart zou ik handig vinden. Zelf heb ik twee keer een bordje gemist. Echter de aanwijzing op dag twee om van de route af te wijken om naar Mörsdorf te gaan evenals het alternatief om over de brug te gaan kan beter beschreven worden. Wel goede tips voor wat er langs de route en in de omgeving te zien is. Verder een aanrader.

Lees meer

T. Poulussen

Mijn cijfer:

8

Huttentocht Oostenrijk in wandelparadijs Dachstein-West

De reis was erg variërend en door prachtige stukken natuur. De wandelingen waren zwaar, maar het was het allemaal waard. De looproutes stonden goed aangegeven. De hutten waren schoon, goed eten en erg vriendelijke mensen. Alpine Hotel Dachstein is niet zo bijzonder, maar goed genoeg om de wandeldagen te beginnen en te eindigen.

Lees meer

M. Scheepens

Mijn cijfer:

9

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?