Yoga-Wandelvakantie in Piemonte

7-daagse Huttentocht onder leiding van yoga- en meditatiedocent door het adembenemende Natuurpark Marguareis in het Italiaanse Piemonte

Vanaf €1150,-

 • Italië
 • 19 juni 2022
 • Wandelvakantie
 • Groepsreis
 • 6 nachten
 • Halfpension plus Lunchpakket – Volpension
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

7-daagse Huttentocht onder leiding van yoga- en meditatiedocent door het adembenemende Natuurpark Marguareis in het Italiaanse Piemonte

Vijf wandeldagen van hut naar hut door het adembenemende Natuurpark Marguareis van Noord-West Italië in het zuidelijkste deel van Piemonte. Dagelijks is er onderweg op de mooiste plekken tijd ingepland voor yoga, meditatie, stilte, picknicken, massage en Reiki. De tocht gaat door het afwisselende berglandschap, langs watervallen, over kronkelpaadjes in de bossen en over open vlaktes met weidse uitzichten. Overnachten doe je in verschillende rifugio’s (berghutten) waar de haard brandt en er vers voor je gekookt wordt. En waar we eind september de hutten nagenoeg voor onszelf zullen hebben.

Onbevangen
De reis is toegankelijk voor iedereen, of je nu wel of geen ervaring hebt met yoga. Een goede basisconditie is wel belangrijk i.v.m. de bergwandelingen. Laat je van dag tot dag meevoeren en verrassen door de prachtige natuur, de eindeloze uitzichten, de ondersteunende yogalessen en de bijzondere slaapplekken.

Prijs | € 1150,-

 • Prijs per persoon op basis van volpension
 • Optioneel: gebruik van ‘wandelyoga kit’ bestaande uit rugtas, drinkfles, bestek set, hoofdlamp, poncho en yogamat (gratis)5
 • 19 juni 2022
 • Boekingskosten € 19 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-

Inclusief:

 • 6 overnachtingen (4 gedurende de hike, 2 in Villa)*
 • Dagelijks yogalessen in de natuur
 • Wandeltocht van vijf dagen in natuurpark Marguareis onder begeleiding
 • 6 keer ontbijt, 6 keer lunch en 6 keer diner
 • Water, thee en koffie bij het ontbijt en water onderweg

Exclusief:

 • Vervoer naar de locatie
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optioneel massage of Reiki behandelingen
 • Eventueel aanvullende drankjes of hapjes gedurende de reis

*Op basis van een single bed op gedeelde herbergzaal (gelijke sekse) gedurende de vijf wandeldagen (vier overnachtingen). Voorafgaand en na afloop slaap je een nacht in de comfortabele Villa, in een gedeelde kamer met eigen badkamer en toilet.

We weten de meest rustgevende en spirituele plekjes te vinden onderweg

Omschrijving 7-daagse Yoga-Wandelvakantie in Piemonte

Op de dag van aankomst word je ontvangen voor een eerste nacht in de comfortabele Villa. Uitgerust en goed voorbereid trek je de volgende ochtend met de groep de bergen in voor een eerste yogales in de natuur. Gevolgd door de eerste etappe van de huttentocht. In totaal wandel je vijf dagen waarbij je telkens onderweg een yoga-sessie volgt op de mooiste plekjes en geniet van heerlijke lunch picknicks met uitzicht. Aan het einde van elke dag kom je samen aan op een nieuwe slaapplek om de avond en nacht door te brengen. De laatste wandeldag eindigt weer in de villa met een feestelijke, laatste avond. De volgende dag nemen we na het ontbijt afscheid.

Vervoer
Je kunt reizen per trein, auto of vliegtuig. Aankomen op Turijn, Genua of Milaan en daarvandaan met een huurauto (huurauto’s zijn in Italië niet duur) naar de Villa in het plaatsje Mombarcaro (afstand vanaf resp. Genua of Turijn 75 en 90 minuten). Als je vanaf Nederland met de auto komt moet je rekenen op 12 uur. Een veel toegepaste reismethode is Carpoolen vanuit Nederland. Geef aan op het boekingsformulier als je daarvoor open staat. De organisatie zal je dan in contact brengen met andere deelnemers om samen reizen te organiseren. Kijk voor de trein op meer informatie op NS Internationaal.

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Elke nacht slaap en eet je in een authentieke berghut

Fit genoeg voor deze Huttentocht?
Tijdens deze huttentocht wandel je in vijf dagen door het gebied van Natuurpark Marguareis in Piemonte. De dagetappes duren tussen de 2,5 en 6 uur en vallen in categorie 2 of 3. De aangegeven tijden zijn gebaseerd op gemiddelde praktijkervaringen van de organisatie. Een goede fysieke conditie is belangrijk. Hoe beter je bent voorbereid, hoe meer je kunt genieten tijdens het wandelen en de yoga momenten. Zie categoriebeschrijving Huttentochten.

Algemene tips en informatie over Huttentochten

Als je wilt kun je gratis gebruik maken van een ‘wandelyoga kit’ bestaande uit rugzak, drinkfles, bestekset, hoofdlamp, poncho en yogamat. Dat scheelt in de bagage voor de heen- en terugreis.

Je loopt tijdens de wandeldagen telkens met je eigen bagage voor 1 of maximaal 2 dagen. De organisatie zorgt voor overig vervoer naar volgende plekken. Dat scheelt dus kilo’s tillen onderweg.

Elke dag een andere yoga-sessie op een van de mooiste plekken

Programma Yoga-Wandelvakantie in Piemonte

Dag 1: Je reist op eigen gelegenheid naar het plaatsje Mombarcaro waar je hartelijk wordt ontvangen en de eerste nacht doorbrengt.

Dag 2 t/m 6: Het programma wordt rustig opgebouwd, waarbij je op de eerste twee dagen 2 à 2,5 uur wandelt, afgewisseld door verschillende Yoga-sessies. De tochten op de volgende dagen duren rond de 5 uur, waarbij de begeleiders je naar de mooiste plekken brengen voor de tussentijdse Yoga- en meditatie-sessies. Onderweg is het genieten van het ongerepte berglandschap met de frisgroene Alpenweides, de karakteristieke bergtoppen en de weidse panorama’s. De overnachtingen in de berghutten zijn een belevenis op zich. En wees gerust als het gaat over Corona-maatregelen, want hier in Italië is men veel voorzichtiger en strenger dan bij ons in Nederland. Vooral van belang bij het indelen en toewijzen van de slaapplaatsen. Op dag 6 eindig je weer waar de tocht is begonnen: in de comfortabele Villa, met een feestelijke avond waar samen wordt teruggekeken op een geweldige ervaring in de ongerepte natuur van Noord-Italië.

Dag 7: Na het ontbijt neem je afscheid om als het goed is weer geheel opnieuw opgeladen huiswaarts te gaan.

De Villa in het plaatsje Mombarcaro waar de huttentocht start en eindigt

Genoeg tijd en ruimte om op jezelf te zijn

Zie je jezelf al liggen?

Overzicht reis

Prijs Vanaf €1150,-
Land Italië
Regio Piemonte
Reisperiode 19 juni 2022
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Groepsreis
Reisduur 6 nachten
Wandelniveau Niveau 3
Verzorging Halfpension plus Lunchpakket – Volpension
Vervoer Eigen vervoer
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?