Wandelvakantie rondgaande route Eifel met overnachting in Kloster Steinfeld

5-daags wandelarrangement (incl. bagagevervoer) langs Nationaal Park Eifel. Inclusief een etappe van de Eifelsteig en een overnachting in Kloster Steinfeld.

Vanaf €329,-

Foto: Eifel Tourismus

 • Duitsland
 • Hele jaar 2020
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 4 nachten
 • Logies/Ontbijt plus Lunchpakket
Bewaar reis
Boeken

Antwoorden op veelgestelde vragen over het Coronavirus mbt vakanties

Je loopt door gevarieerde bossen met rotsformaties en open weidevelden die beide doorsneden worden door heldere beken als de Urft en de Olef. Bovenop de heuvels kun je hun loop goed zien en tref je heerlijke uitzichten. In dit rustige gedeelte van de Eifel geniet je van de stilte en een aantal boeiende culturele bezienswaardigheden waaronder het historische centrum van Blankenstein met burcht. In vier dagen ontdek je meer burchten, geniet je van de natuur in de dalen van de Rur en de Olef en wandel je een etappe van de Eifelsteig. Letterlijk hoogtepunt is het uitzichtpunt Kuckucksley (het leisteen van de koekoek) waarbij je een groot deel van Nationaal Park Eifel overziet. In de omgeving vind je mooie stuwmeren als de Rursee en het charmante vakwerkstadje Monschau.

Prijs | € 329,-

 • € 329,- per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Toeslag € 90,- voor een 1-persoonskamer
 • Optioneel: verlengingsnacht in Gemünd € 51,- p.p. obv logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
  (prijs voor een 1-persoonskamer € 63,50)
 • Optioneel: meenemen van een hond € 5,- per nacht
 • Aankomst dagelijks – gehele jaar 2020

Inclusief:

 • 4x overnachtingen in hotels of gasthofen (waarvan 1 overnachting in Kloster Steinfeld )
 • 4x ontbijt(buffet)
 • Lunchpakket op de wandeldagen
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel
 • Uitgebreide beschrijving van de wandelroute (Duitstalig)

Niet inbegrepen zijn:

 • Vervoer naar startplaats Schleiden-Gemünd (we adviseren met de auto te komen, na Maastricht nog ca. 90km)
 • Overige maaltijden
 • Toeslag meenemen hond
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting en/of Kurtaxe
Eifelsteig-Herbst-Kuckucksley bei Olef-11_Eifelsteig-Etappe 5_1680

Uitzicht op Kuckucksley bij Olef (foto: Eifel Tourismus)

Omschrijving 5-daagse wandelvakantie rondgaande route Eifel met overnachting in Kloster Steinfeld

Bij dit 5-daagse wandelarrangement door de Nationaal Park Eifel loop je middelzware etappes. Daarom is deze reis ingedeeld in categorie 2. Er zijn 4 wandeldagen waarbij je de eerste en laatste wandeldag ca. 15km loopt. De tweede dag kent de langste etappe met 25km. Je loopt over goed onderhouden paden met duidelijke bewegwijzering, afwisselend bovenop de heuvels en in de dalen. Daarbij klim en daal je geleidelijk en kun je pauze houden op speciale rustplaatsen of in de knusse dorpen. Enige wandelconditie is gevraagd mede gezien de lengte van wandeldag 2 en 3. Bekijk hier de categoriebeschrijving Dit arrangement combineert de Rur-Olef-route (beken), de Burchtenroute rond Blankenstein, de Bronnenroute van de Eifel en de Eifelsteig.

Service, Vervoer & Tips tijdens de wandelreis
Je loopt van hotel naar hotel waarbij je bagage wordt vervoerd. Zo hoef je zelf alleen je dag bagage mee te nemen. Het dorp Schleiden-Gemünd is start- en eindplaats van deze rondgaande meerdaags wandeltocht. Je vindt er voldoende parkeergelegenheid. Voor de wandelingen zijn stevige schoenen nodig. Houd rekening met regelmatig klimwerk en een lange tweede wandeldag dus neem genoeg proviand mee. Het lunchpakket is voor alle wandeldagen ingegrepen. Laat je vooraf informeren over het weer. Telescoopstokken (wandelstokken) geven extra steun op de rotsachtige gedeeltes maar zijn niet persé nodig. Je ontvangt voor vertrek een informatiepakket en routebeschrijving van de gehele wandelroute.

 

Je overnacht ook 1 nacht in Kloster Steinfeld, waar je als je wilt ook kunt dineren. Foto: Eifel Tourismus GmbH Dominik-Ketz

Programma wandelvakantie rondgaande route Eifel met overnachting in Kloster Steinfeld

Dag 1: Aankomstdag Schleiden-Gemünd
Neem de tijd om ‘in te wandelen’ bij de nabij gelegen stuwmeren Urftsee en de Rursee. Bezoek b.v. het rustieke dorp Einruhr dat direct aan de Rursee ligt waar verschillende wandeltochten beginnen. Wil je nog even rustig aandoen? Maak dan een een rondvaart over het stuwmeer en zie hoe natuurlijk dit door mensenhanden gecreërde water in de omgeving ligt.

Dag 2: Etappe Gemünd – Hellenthal (ca. 14,6 km, 4.15 uur, ↑520 ↓450)
Je loopt een deel van de Rur-Olef-route en merkt als snel dat in dit brongebied van de Olef het water en de bossen continue samen gaan. Het schilderachtige dorpje Olef heeft een historische dorpskern. Vanuit het dorp klim je omhoog naar de Kuckucksley met een van de mooiste uitzichten van de Eifel. Eenmaal in Hellenthal is het uitgebreide wildpark, met roofvogelshow, een bezoek waard. Overnachten doe je in Hellenthal of het naastgelegen Reifferscheid.

Dag 3: Etappe Hellental – Blankenheim (ca. 25 km, 7 uur, ↑460 ↓370)
Je loopt een deel van de Burchtenroute en de Bronnenroute van de Eifel. Je treft drie burchten, namelijk de Wildenburg, de ruïne van Burg Reifferscheid en de niet te missen burcht in het hart van Blankenheim. Daartussen loop je over relatief vlakke paden door het liefelijke beekdal van de Wissel en zal je opvallen hoe hoog de berken in het bos zijn. Je eindigt en overnacht in het historische Blankenheim met haar vakwerkhuizen. Bijzonder is de bron van de rivier de Ahr in één van de gebouwen op de Burchtberg.

Dag 4: Blankenheim – Kall/ Klooster Steinfeld (ca. 21,8 km, 6 uur, ↑490 ↓540)
Je loopt een groot deel over de Eifelsteig. Vanuit Blankenheim daal je af naar het groene Urftdal waar Romeinen hun sporen hebben achter gelaten. Zij haalden uit deze streek namelijk het water voor de grote stad Keulen. Via een houten pad maak je kennis met de Romeinse geschiedenis. Daarnaast tref je een informatiecentrum en enige grotten waar je een kijkje kunt nemen. In dichtbegroeide bossen maak je een aantal korte maar felle klimmetje voordat je plotseling de torens van het grootse Steinfeld klooster ziet opdoemen. Iets verderop ligt Kall waar je zult overnachten.

Dag 5: Kall/ Klooster Steinfeld – Gemünd (ca. 16,6 km, 4.45 uur, ↑640 ↓480)
Vandaag loop je volledig over de Eifelsteig en maak je de meeste klimmeters van alle wandeldagen. Kijk nog even terug naar de 12e-eeuwse basiliek van het Steinfeld klooster voordat je het agrarische gebied rondom Kall in loopt. Dat gaat snel over in bos waarbij je afdaalt naar het dal van de Olef. Uiteindelijk kom je wederom langs de Kuckuchsley en daal je nog een keer af naar beginplaats Gemünd. Hier eindigt je wandelvakantie. Het is mogelijk om een verlengingsnacht bij te boeken in Gemünd. Zie informatie bij prijs.

 

Blankenheim,-Eifel-Tourismus

Karakteristiek stadsbeeld in Blankenheim (foto: Eifel Tourismus)

 

Overzicht reis

PrijsVanaf €329,-
LandDuitsland
RegioEifel
ReisperiodeHele jaar 2020
Soort reisWandelvakantie
Type reisIndividuele reis
Reisduur4 nachten
WandelniveauNiveau 2
VerzorgingLogies/Ontbijt plus Lunchpakket
VervoerEigen vervoer
BagagevervoerInclusief
Hond toegestaan?Ja

Impressie

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?