Wandelvakantie Pieterpad van Vorden naar Gennep

7-daagse Wandelvakantie over etappe 14 t/m 18 van het Pieterpad door landerijen met kastelen in de Achterhoek en door Gelderse bossen en heuvels

Vanaf €529,-

Foto: kasteel Vorden, archengigi, Wikimedia

 • Nederland
 • Dagelijks van 1 januari tot 20 december
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 6 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Boeken

Heeft deze reis nog geen nieuwe prijzen voor 2022? Doe dan een vrijblijvende offerte aanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het gehele Pieterpad loopt in 26 etappes van het Groningse Pieterburen naar de Sint Pietersberg in Maastricht. Tijdens deze 7-daagse wandelvakantie van hotel naar hotel met bagagevervoer loop je de etappes 14 t/m 18 door Gelderland. Je trekt door het boeren landschap in het dal van de Oude IJssel, langs oude landgoederen, door de bossen op de heuvels van het Bergherbos en over de uiterwaarden van de Rijn. Ook de heuvels rond Nijmegen en Groesbeek kom je tegen op deze etappes. Via de Sint Jansberg eindig je deze wandelvakantie in het Limburgse Gennep aan de Maas. Een wandelweek door een gevarieerd stukje Nederland.

Prijs | € 529

 • Prijs per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Toeslag: eenpersoonskamer € 230
 • Toeslag: bagagevervoer bij 1-persoonsboeking € 70
 • Seizoentoeslag: aankomst tussen 1 april – 30 juni  en 1 september – 30 september € 10
 • Seizoentoeslag: aankomst tussen 1 juli – 31 augustus  € 20
 • Boekingskosten € 19,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst dagelijks van 1 januari tot 20 december

Inclusief

 • 6x overnachting in geselecteerde adressen in een kamer met eigen douche/wc
 • 6x ontbijt(buffet)
 • Bagagevervoer

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden, drankjes
 • Lunchpakketten
 • Wandelgids Pieterpad deel I Pieterburen-Vorden
 • Korte OV-transfers onderweg
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen ca. € 2 per nacht per persoon)

ATTENTIE: Alle hotels volgen en voldoen aan de richtlijnen van de overheid m.b.t. Covid-19. Deze reis is o.b.v. logies en ontbijt. De hotels verzorgen lunchpakketten op verzoek en het diner wordt geserveerd in het restaurant met extra ruimte of serveren die op de hotelkamer. Bij tussentijdse veranderingen van de overheidsmaatregelen volgt ECKTIV de voorwaarden van de ANVR en SGR-garantieregeling.

Dit deel van het Pieterpad start door landerijen bij Zelhem, Bert van As, Wikimedia

Omschrijving 7-daagse Wandelvakantie Pieterpad van Vorden naar Gennep

Het Pieterpad is 490 kilometer lang en loopt van Pieterburen in Groningen tot aan de Sint Pietersberg bij Maastricht. Het is de bekendste en populairste langeafstandswandeling van Nederland. Tijdens deze wandelvakantie over de etappes 14 t/m 18 wandel je op je eigen tempo tussen de 15 tot 20 kilometer per dag. Je start in Vorden in de Achterhoek en door landerijen en bossen over de heuvels van het Bergherbos richting Nijmegen om te eindigen in het Limburgse Gennep aan de Maas.

Service, vervoer en tips: De aantrekkingskracht van het Pieterpad is dat het loopt door één van onze dunst bevolkte streken. Bij het ontwikkelen van onze Pieterpadreizen zijn we uitgegaan van de goede bereikbaarheid van begin- en eindplaatsen. We adviseren je om met openbaar vervoer te reizen, zodat je vanuit beide plaatsen makkelijk weer huiswaarts kunt keren. Je bagage wordt vervoerd, dus je wandelt comfortabel alleen met een dagrugzak. Zorg dat je overige bagage (max. 20 kg) elke ochtend voor 9 uur klaar staat bij de receptie van het hotel.

Transfers: In de meeste gevallen reserveren we iedere avond een hotel in de plaats van aankomst. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan overnacht je twee nachten in hetzelfde hotel. In dat geval maak je gebruik van het OV om heen of terug te komen. Het gaat om korte afstanden variërend tussen 10 à 20 minuten en houd rekening met bescheiden bedragen van gemiddeld 3 euro. Sommige hotels liggen net buiten de route. In dat geval zorgt de hoteleigenaar voor een transfer naar het begin of het eindpunt van de wandeling. Alle details staan goed beschreven in de reisbescheiden, die je uiterlijk 14 dagen voor vertrek ontvangt.

Voor onderweg: Voor de wandelingen zijn stevige liefst waterdichte schoenen met een goed profiel nodig. Zorg voor bescherming tegen zon en regen en voldoende warme kleding. Houd het weerbericht dagelijks in de gaten en pas je kleding hierop aan en vergeet bij warm weer ook je zwemkleding niet. Neem bidons mee zodat je onderweg genoeg te drinken hebt. Vraag de hotelier bij vertrek of je op die dag een eet- of drinkgelegenheid tegenkomt. Zo niet, laat dan een lunchpakket maken, kosten verschillen per hotel tussen de 7 en 15 euro.

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Maak tijd om op je aankomstdag een van de 8 kastelen te bewonderen. Hier kasteel Hackfort uit de 14e eeuw, foto: Bert van As, Wikimedia

Programma Wandelvakantie Pieterpad van Vorden naar Gennep

Dag 1: Aankomst in Vorden
Je reist op eigen gelegenheid naar Vorden, waar je overnacht in Hotel Bakker. Ben je op tijd dan is het een mooie gelegenheid om een of meerdere van de acht kastelen te bewonderen die het dorp telt. Een aantal stammen al uit de 12e eeuw.

Dag 2: Vorden – Zelhem, afstand ca. 16,8 km
Als je Vorden uitloopt, wandel je langs het Knopenlaantje waar verliefde stellen twee takken van een beukenboom aan elkaar knopen. Je kunt zien dat sommige knopen al lang geleden zijn gemaakt. Door de weilanden en dan weer de bossen kom je weer langs fraaie landgoederen, zoals Huis ’t Zelle, waar  nu een golfbaan is aangelegd. Over dit landgoed wandel je richting Varssel en door naar Zelhem. De 15e-eeuwse Lambertikerk van Zelhem werd tijdens de oorlog door geallieerde bommen geraakt. Meteen na de oorlog werd de kerk gerestaureerd. Elke avond rond 9 uur luidt de papklok hier. Het betekende vroeger, in de oogsttijd, dat de werkdag voorbij was. Tijd om pap te eten en te gaan slapen.

Kasteel Slangenburg, foto: Peter van der Wielen, Wikimedia

Dag 3: Zelhem – Braamt, afstand ca. 17,3 km
Na het ontbijt vertrek je uit Zelhem en wandel je langs de kathedraal van het buurtschap Heidenhoek. Ooit was dit een graanmaalderij voor de gemeenschap; met een kerk heeft het niet veel te maken. Vervolg je route over het Kolkstroeterpad, een oude houtwal, die bijna was verdwenen als de buurtbewoners niet hadden geprotesteerd. Langzaam verandert het landschap en de akkers en weilanden maken plaats voor bos. Via een kronkelend pad bereik je Slangenburg, een 14e-eeuwse havezate aan de Beneden Slinge. Het landgoed is omgeven door lanen, vijvers, grachten en tuinen. Een lust voor het oog. Nadat je de spoorlijn Doetichem-Winterswijk bent gepasseerd, wandel je het gebied van de IJssel in. Bij sluis de Pol, midden in de Oude IJssel, steek je over naar het Warmsche Veld. Langs een, soms modderig, pad tussen de weilanden bereik je het dorp Braamt. Vanaf Braamt is het 2,0 km wandelen naar het hotel in Zeddam, waar je overnacht. Je kunt (op eigen kosten) de bus nemen van Braamt naar Zeddam. Deze bus gaat, afhankelijk van datum en tijd, 1 keer per uur en brengt je in 10 minuten naar je bestemming.

Spijk aan de dijk, foto: Jan Dijkstra, Wikimedia

Dag 4: Braamt – Millingen aan de Rijn, afstand ca. 24 km
Met de bus of lopend keer je weer terug naar het Pieterpad in Braamt. Daar wandel je het bosrijke heuvelgebied Montferland in, dat tegen de Duitse grens aan ligt tussen Doetinchem, Didam en ’s Heerenberg. Hoog in het Bergherbos heb je zicht op golvende velden en kleinschalige akkers. De steile afdaling van de Elterberg eindigt in het Rijndal met de Gelderse Poort met een en al natuur. In het Bergherbos moet je even flink klimmen, maar bovenop de stuwwal bij Belvedère worden je inspanningen beloond met een prachtig uitzicht op het Rijndal. Een paar keer steek je de Duitse grens over, zoals bij Holten en Emmerich am Rhein. Via Elten door een spoortunneltje wandel je bij Spijk de dijk op. Door het rivierenlandschap wandel je naar Pannerden, waar je op de pont naar de overkant stapt waar je aankomt in Milliingen aan de Rijn.

Dag 5: Millingen aan de Rijn – Groesbeek, afstand ca. 20,5 km
Door de open weilanden van de Ooijpolder wandel je  naar de dorpjes Leuth en het Duitse Zyfflich door het gebied de Duffelt met oude Rijngeulen en grazende koeien. Hier zie je de boerderijen op de hoger gelegen wierden. Je loopt het bos in naar de Wylermeer. Even later volgt een stevige klim, de 76-meterhoge Duivelsberg op. En dan daal je over een slingerend pad weer af en wandel je door een stukje bos en de weilanden richting Nederrijk langs een indrukwekkende Canadese begraafplaats met ruim 2600 graven, verder naar Groesbeek, het grootste wijndorp van Nederland.

Dag 6: Groesbeek – Gennep, afstand ca. 15 km
Je verlaat Groesbeek en loopt al snel weer door de velden. Op de heuvels van Groesbeek, gevormd door de gletsjers in de ijstijd, zijn de laatste jaren steeds meer wijngaarden geplant. Het is af en toe ook flink stijgen en dalen. Boven op de Sint-Jansberg kun je genieten van prachtige uitzichten over de grens met Duitsland. Dan strekt het land zich weer uit naar het Maasdal. De etappe eindigt in het stadje Gennep, op de rechteroever van de Maas aan de monding van de Niers. In het 17e-eeuwse stadhuis met de trapgevel en kleurige luiken bevindt zich een keramiekmuseum.

Dag 7: Vertrek uit Gennep
Na het ontbijt eindigt hier deze vakantie en is het tijd om voldaan huiswaarts te gaan.

Landschap van het Bergherbos, foto: Wauteurz, Wikimedia

Reviews

De ervaring van het Pieterpad was heel bijzonder, de B&B kamers prachtig, de hotelkamers duidelijk minder netjes.

J. Saarloos

Mijn cijfer:

8

Overzicht reis

Prijs Vanaf €529,-
Land Nederland
Regio Gelderland
Reisperiode Dagelijks van 1 januari tot 20 december
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 6 nachten
Wandelniveau Niveau 2
Verzorging Logies/Ontbijt
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?