Wandelvakantie Pieterpad van Gennep tot Swalmen

6-daagse Wandelvakantie over etappe 19 t/m 22 van het Pieterpad door het afwisselende landschap van stuifduinen, heidevelden en moerassige bossen

Vanaf €379,-

Foto: Maasduinen, Jac.Janssen, Flickr

 • Nederland
 • van 1 januari tot 20 december
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 5 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

6-daagse Wandelvakantie over etappe 19 t/m 22 van het Pieterpad door het afwisselende landschap van stuifduinen, heidevelden en moerassige bossen

Het gehele Pieterpad loopt in 26 etappes van het Groningse Pieterburen naar de Sint Pietersberg in Maastricht. Tijdens deze 6-daagse wandelvakantie van hotel naar hotel met bagagevervoer loop je de etappes 19 t/m 22 door Zuid-Limburg. Je trekt door het afwisselende landschap van het Maasdal met zijn Maasduinen en de unieke Maasheggen. Vanuit Swolgen kom je door stuifduinen maar steek je ook moerassige bossen door over vlonderpaden. Vervolgens tref je in het noorden van Zuid-Limburg veel rozenkwekerijen en aspergevelden. Goed om even bij stil te staan bij het plannen van deze Wandelvakantie.

Prijs | € 379

 • Prijs per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Toeslag: eenpersoonskamer € 160
 • Toeslag: bagagevervoer bij 1-persoonsboeking € 60
 • Seizoentoeslag: aankomst tussen 1 april – 30 juni  en 1 september – 30 september € 10
 • Seizoentoeslag: aankomst tussen 1 juli – 31 augustus  € 20
 • Boekingskosten € 19,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst dagelijks muv vrijdag en zaterdag van 1 januari tot 20 december

Inclusief

 • 5x overnachting in geselecteerde adressen in een kamer met eigen douche/wc
 • 5x ontbijt(buffet)
 • Bagagevervoer

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden, drankjes
 • Lunchpakketten
 • Wandelgids Pieterpad deel 2, Zuid
 • Korte OV-transfers onderweg
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen ca. € 2 per nacht per persoon)

ATTENTIE: Alle hotels volgen en voldoen aan de richtlijnen van de overheid m.b.t. Covid-19. Deze reis is o.b.v. logies en ontbijt. De hotels verzorgen lunchpakketten op verzoek en het diner wordt geserveerd in het restaurant met extra ruimte of serveren die op de hotelkamer. Bij tussentijdse veranderingen van de overheidsmaatregelen volgt ECKTIV de voorwaarden van de ANVR en SGR-garantieregeling.

Vlonderpad door Maasduinen, foto Derks, Pixabay

Omschrijving 6-daagse Wandelvakantie Pieterpad van Gennep tot Swalmen

Het Pieterpad is 490 kilometer lang en loopt van Pieterburen in Groningen tot aan de Sint Pietersberg bij Maastricht. Het is de bekendste en populairste langeafstandswandeling van Nederland. Tijdens deze wandelvakantie over de etappes 19 t/m 22 wandel je op je eigen tempo tussen de 15 tot 20 kilometer per dag. Je start in het Limburgse Gennep om zuidwaarts te wandelen door stuifzandgebieden, bossen, moerassen en heidevelden van de Maasvallei. Hier en daar gelardeerd door kerkdorpen (de kleinste heet Smakt) en landgoederen.

Service, vervoer en tips: De aantrekkingskracht van het Pieterpad is dat het loopt door één van onze dunst bevolkte streken. Bij het ontwikkelen van onze Pieterpadreizen zijn we uitgegaan van de goede bereikbaarheid van begin- en eindplaatsen. We adviseren je om met openbaar vervoer te reizen, zodat je vanuit beide plaatsen makkelijk weer huiswaarts kunt keren. Je bagage wordt vervoerd, dus je wandelt comfortabel alleen met een dagrugzak. Zorg dat je overige bagage (max. 20 kg) elke ochtend voor 9 uur klaar staat bij de receptie van het hotel.

Transfers: In de meeste gevallen reserveren we iedere avond een hotel in de plaats van aankomst. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan overnacht je twee nachten in hetzelfde hotel. In dat geval maak je gebruik van het OV om heen of terug te komen. Het gaat om korte afstanden variërend tussen 10 à 20 minuten en houd rekening met bescheiden bedragen van gemiddeld 3 euro. Sommige hotels liggen net buiten de route. In dat geval zorgt de hoteleigenaar voor een transfer naar het begin of het eindpunt van de wandeling. Alle details staan goed beschreven in de reisbescheiden, die je uiterlijk 14 dagen voor vertrek ontvangt.

Voor onderweg: Voor de wandelingen zijn stevige liefst waterdichte schoenen met een goed profiel nodig. Zorg voor bescherming tegen zon en regen en voldoende warme kleding. Houd het weerbericht dagelijks in de gaten en pas je kleding hierop aan en vergeet bij warm weer ook je zwemkleding niet. Neem bidons mee zodat je onderweg genoeg te drinken hebt. Vraag de hotelier bij vertrek of je op die dag een eet- of drinkgelegenheid tegenkomt. Zo niet, laat dan een lunchpakket maken, kosten verschillen per hotel tussen de 7 en 15 euro.

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Je loopt een stuk langs de grote Molenbeek, foto: Gerjan van Noord, Flickr

Programma Wandelvakantie Pieterpad van Gennep tot Swalmen

Dag 1: Aankomst in Gennep
Je reist op eigen gelegenheid naar Gennep, waar je overnacht in Hotel de Kroon. Ben je op tijd dan is het een mooie gelegenheid om een of meerdere bezienswaardigheden te bezoeken.

Dag 2: Gennep – Vierlingsbeek, afstand ca. 16,4 km
Na het ontbijt wacht je vandaag een prachtige etappe door het Maasdal. Over de Genneperhei en de Heiense bossen volg je de mooie paden het Nationaal Park Maasduinen in. Je passeert het Quin, een met vennen, heuvels en duinen, waar Schotse Hooglanders en geiten rustig lopen te grazen. Geniet hoog boven op een rivierduin van het uitzicht. Ook komen hier veel bijzondere vogels, planten en amfibieën voor. In Vierlingsbeek, waar je overnacht vind je, net als in Maastricht, een Vrijthof, een omheind stuk grond bij de kerk. De meeste gebouwen rond het Vrijthof in Vierlingsbeek werden echter verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Je trekt door de prachtige natuur van de Maasduinen, foto: Pixabay

Dag 3: Vierlingsbeek – Swolgen, afstand ca. 21,5 km
Door de Limburgse dorpjes Holthees, Smakt, Wanssum en Geysteren wandel je vandaag langs de oude waterlopen en beddingen van de Maas. Je doorkruist een zandstuifgebied met veel jeneverbesstruiken en het landgoed Geysteren met bossen en een kronkelende beek richting Wanssum. Vlak voor Meerloo kom je langs het Kasteelke, een kasteelboerderij uit de 7e eeuw. Parallel aan de , die naar de Maas stroomt, langs boerenakkers bereik je Swolgen. De B&B, waar je de komende twee nachten verblijft, ligt vlak aan het Pieterpad.

Dag 4: Swolgen – Venlo, afstand ca. 21 km
Via het natuurgebied Schuitwater en de Broekhuizer Molenbeek loop je rond een oude Maasmeander over houten vlonders door de oude broekbossen. Bij de Molenbeek van Lottum is de das en zelfs de bever gesignaleerd. Door het boerenland, met aardbeien-, bessen- en aspergevelden wandel je naar Grubbenvorst waar je met de veerpont de Maas oversteekt. Over een veldweg, vlak langs de Maas, verandert het uiterwaardengebied in een natuurgebied waar de Maasoevers weer hun oorspronkelijke vorm zoeken. Je steekt hier de Maas over naar Velden en dan, verrassend, loop je door de uiterwaarden dicht langs de rivier naar het centrum van Venlo. Bij hoog water in de Maas is er een droog alternatief.

In natuurgebied Schuitwater bij Broekhuizen loop je stukken over vlonderpaden, foto: Jac. Janssen, Flickr

Dag 5: Venlo – Swalmen, afstand ca. 23 km
De route volgt na Venlo lange tijd het hoogterras van de Maas, voor een groot deel pal langs de steilrand die hier tevens de grens met Duitsland is. Onderweg kom je voorbij Tegelen, bekend van de dakpannen die hier worden gemaakt van de Maasklei. Langs een grenscafé en genummerde stenen grenspalen over graslandjes en kronkelende paadjes kom je bij het riviertje de Swalm. Vanuit hier loop je met dit riviertje mee naar Swalmen, waar het in de Maas eindigt. Je overnacht in Swalmen.

Dag 6: Vertrek uit Swalmen
Na het ontbijt eindigt hier deze vakantie en is het tijd om voldaan huiswaarts te gaan.

Kasteel Hillenraad in Swalmen, waar de Romeinen al een nederzetting hadden, foto:Bert Kaufmann, Flickr

Overzicht reis

Prijs Vanaf €379,-
Land Nederland
Regio Zuid-Limburg
Reisperiode van 1 januari tot 20 december
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 5 nachten
Wandelniveau Niveau 2
Verzorging Logies/Ontbijt
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?