Wandelvakantie Moselsteig rond Bernkastel-Kues

5-daagse herfstwandelvakantie over 2 etappes van de Moselsteig eindigend in de historische stad Bernkastel Kues aan de Moezel, inclusief verassingsdiner en retourvaart per schip naar beginpunt

Vanaf €389,-

 • tot eind oktober
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 4 nachten
Bewaar reis
Boeken

Antwoorden op veelgestelde vragen over het Coronavirus mbt vakanties

Bernkastel-Kues is met haar oude vakwerkhuizen en historische centrum een van de pareltjes langs de Moezel. Een ideaal uitgangspunt voor die andere topper langs de wijnrivier: de vermaarde Moselsteig, al jaren een van de mooiste lange afstand wandelroutes van Duitsland. Tijdens deze wandelvakantie kun je al het moois van de Midden-Moezel ervaren door 2 etappes van de Moselsteig te lopen en 2 dagen in Bernkastel-Kues te verblijven. Vooral in de herfst, als de wijngaarden van de beroemde Moezelwijnen goud kleuren, kun je ook hier in Duitsland over een idyllische Indian Summer spreken.

Prijs | € 389,-

 • prijs per persoon op basis van een 2-persoonskamer
 • Meerprijs 1-persoonskamer € 100,-
 • Boekingskosten € 19,- per boeking

Inclusief:

 • 4x overnachting in 3 sterrenhotels of gasthofen o.b.v. logies/ontbijt (2 nachten in Neumagen-Dhron, 1 nacht in Kesten en 1 nachten in Bernkastel-Kues)
 • Verrassingsdiner met glas Moezelwijn in Neumagen-Dhron
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel
 • Retourvaart van Bernkastel-Kues naar Neumagen-Dhron per schip
 • Routebeschrijving etappes Moselsteig en Bernkasteler Bärensteig
 • Informatiepakket Ferienland Bernkastel/Kues (1 per kamer)
 • Aankomst dagelijks tot eind oktober 2019

Niet inbegrepen:

 • Heen- en terugreis Nederland
 • Overige maaltijden (lunch zelf verzorgen, kan onderweg)
 • Verzekeringen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting of Kurtaxe (ter plaatse te voldoen)

Wandelen door de wijngaarden, foto: Arnoldi

Omschrijving 5-daagse wandelvakantie Moselsteig rond Bernkastel-Kues

Dit gevarieerde 5-daagse wandelarrangement voert je langs de Moezel waarbij je etappe 9 en 10 van de Moselsteig loopt. Onderweg is het genieten van alle uitzichten en maak je de wijncultuur van de regio volop mee. De Romeinen lieten hun sporen na met oude wegen, villa’s en kastelen. Passages tussen de wijnranken, door bossen en open velden wisselen elkaar af waarbij je de ene keer boven op de heuvels loopt en de andere keer de oevers van de Moezel raakt. Je overnacht in comfortabele 3-sterren hotels of gasthofen in Neumagen-Dhron, Kesten en Bernkastel-Kues.

Service, vervoer & tips tijdens de wandelreis
Op de Moselsteig is het geregeld klimmen en dalen tussen de heuvelkammen en de oevers van de Moezel. Voor deze wandelreis heb je een goede basisconditie en wandelervaring nodig, behorende bij categorie 2. Er is parkeergelegenheid nabij het hotel in Neumagen-Dhron waar je de auto de hele wandelvakantie kunt laten staan. De laatste dag wordt je met de boot terug gebracht naar het startpunt (vaart de boot niet dan per taxi). De Moselsteig is een kwaliteitswandelpad die goed is bewegwijzerd.
Dit wandelarrangement is inclusief bagagevervoer. Je hoeft dus alleen een kleine dagrugzak mee te nemen. Doe daarin voldoende water en proviand voor onderweg. Je hebt onderweg gelegenheid om te lunchen in een van de dorpen op de route. Laat je vooraf informeren over het weer en pas kleding hierop aan, tip is om daarbij vooral in lagen te denken. Telescoopstokken (wandelstokken) geven extra steun, maar zijn niet persé nodig. We raden stevige en ingelopen (hoge) wandelschoenen aan, gezien de soms rotsachtige bodem. Een uitgebreid informatiepakket met wandelkaart ligt bij het eerste hotel voor je klaar.

Historische wijnstad Bernkastel-Kues ligt direct aan de moezel, omgeven door de wijngaarden.

Programma 5-daagse wandelvakantie Moselsteig rond Bernkastel-Kues

Dag 1: Aankomst in Neumagen-Dhron, verrassingsdiner
Je komt op eigen gelegenheid naar Neumagen-Dhron, de oudste wijnstad van Duitsland. De Romeinen bouwden hier een vesting en vele villa’s. Alleen de ruïne van de burcht rest nog, maar het centrum van Neumagen-Dhron draagt nog genoeg historie met zich mee. Geniet vast van de omgeving, ongetwijfeld met een glas wijn. Optioneel kun je een culturele rondvaart maken met het nagebouwde Romeinse wijnschip ‘Stella Noviomagi’. ’s Avonds wordt je verwend met een verrassingsdiner, daar is in ieder geval een glas Moezelwijn bij.

Dag 2: Etappe 9, van Neumagen-Dhron naar Kesten/Osann-Monzel (18,1km, ca 5u, ↑510m, ↓510m)
De 9e etappe van de Moselsteig gaat de eerste kilometers door de uitgestrekte wijngaarden onderbroken door een beukenbos en bloeiende graslanden. Je kunt regelmatig ver het Moezeldal in kijken en wist je dat ze hier ook een Loreley hebben? Benieuwd of je de rotsformatie herkent. In het tweede deel daal je via een kloof richting de Romeinse Sauerbrunnen, een mineraalbron die al eeuwen wordt gebruikt. Het wijndorp Kesten heeft mooi gerestaureerde vakwerkhuizen en een gezellig oud centrum. Ideaal om neer te strijken na deze, op sommige momenten, inspannende wandeldag. Je overnacht hier is Kesten.

Uitzicht op Bernkastel-Kues, vanaf de burcht Landshut.

Dag 3: Etappe 10, van Kesten/Osann-Monzel naar Bernkastel-Kues (15km, ca 4u, ↑410m, ↓410m)
De etappe van vandaag brengt je naar een van de parels van het Moezeldal, het historische Bernkastel-Kues. Je wandelt o.a. langs grote rotsformaties, gelaagd door het leisteen. Eeuwenoude wijngaarden zoals op de Brauneberg liggen wonderlijk stijl tegen de bergwanden aan. Bijzonder is dat je halverwege het hele Moezeldal tussen Kesten en Bernkastel-Kues kunt overzien. Eenmaal weer afgedaald lonken de dorpen voor een pauze. Het laatste deel tot aan Bernkastel-Kues loop je deels door bossen, langs een kasteel en kapel. Er is veel te zien op deze etappe met als hoogtepunt het schilderachtige centrum van Bernkastel-Kues. Fijn dat je hier nog 2 nachten blijft.

Centrum Bernkastel-Kues, foto: Frans Berkelaar, Flickr

Dag 4: Optioneel Bernkasteler Bärensteig (6,5km), vrije invulling van de dag.
Rondom Bernkastel-Kues en in het stadje zelf is nog veel te ontdekken. Je kunt in ieder geval een wijnproeverij bezoeken (inbegrepen). De kans is groot dat je nog niet uitgewandeld bent in deze prachtige omgeving. Een aantrekkelijke wandeling is de Bernkasteler Bärensteig. De beer is het wapendier van Bernkastel-Kues en naamgever voor een wandeling door het groene achterland van de stad. Over smalle paden gaat het door een intiem dal met rotsformaties omhoog naar 400m en via dichte bossen weer terug naar de stad. Onderweg heb je een fantastisch uitzicht over de oude daken van Bernkastel-Kues en haar kasteel Landshut en de oneindige heuvels van zowel de Eifel als de Hunsrück.

Dag 5: Terugreis per boot over de Moezel naar Neumagen-Dhron, einde wandelreis
Je hebt het Moezeldal een aantal dagen van boven bekeken. Vandaag ga je het dal vanaf het water beleven tijdens je terugreis per boot. In twee uur vaar je terug naar Neumagen-Dhron waar deze wandelreis eindigt (de boot vaart niet het hele jaar, in dat geval word je met een taxi terug gebracht).

Overzicht reis

PrijsVanaf €389,-
Reisperiodetot eind oktober
Soort reisWandelvakantie
Type reisIndividuele reis
Reisduur4 nachten
WandelniveauNiveau 2
VervoerEigen vervoer
BagagevervoerInclusief
Hond toegestaan?Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?