Wandelvakantie Eifelsteig van Vogelsang naar Blankenheim

6-daagse wandelvakantie Eifelsteig; ideaal voor beginnende- en gezelligheidswandelaars

Vanaf €389,-

Uitzicht over Vogelsang, foto: Dominik Ketz

 • Duitsland
 • hele jaar 2020
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 5 nachten
 • Logies/Ontbijt plus Lunchpakket
Bewaar reis
Boeken

Antwoorden op veelgestelde vragen over het Coronavirus mbt vakanties

De Eifelsteig is een 313 kilometer langeafstandswandeling. Het pad voert veelal over onverharde paden over de Hoge Venen, door het Nationaal Park Eifel en de Vulkaaneifel en de Zuideifel. Door een grote verscheidenheid aan landschappen, van sappige graslanden tot rotsige hellingbossen met snelstromende riviertjes, wandel je in 17 etappes van Aken naar Trier. De afstanden van deze wandelvakantie van Vogelsang naar Blankenheim zijn iets korter dan de standaardetappes. Ze zijn goed te doen in het voor- en najaar of de winter als de dagen korter zijn en bovendien ideaal voor beginnende- en gezelligheidswandelaars. 

Prijs | € 389,-

 • € 389,- per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Toeslag € 120,- voor een 1-persoonskamer
 • Boekingskosten € 19,- per boeking
 • Overnachting in het klooster niet beschikbaar in de 2e helft van juli
  (transfer van/naar Marmagen tegen meerprijs 2x € 10,- per persoon)
 • Aankomst dagelijks  – hele jaar 2020 (beste wandelperiode van april tot november)

Inclusief: 

 • 5x overnachting in 3-sterrenhotels of gasthoven
 • 5x ontbijt(buffet)
 • Toegang Park Vogelsang
 • Lunchpakketten voor elke wandeldag
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel (max. 20 kg)
 • Routebeschrijving en GPX per etappe

Niet inbegrepen:

 • Heen- en terugreis Nederland
 • Terugreis van eindlocatie naar startlocatie i
 • Overige maaltijden
 • Verzekeringen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting of Kurtaxe (ter plaatse te voldoen)

EIFELSTEIG,-VOGELSANG,-Gemund-im-Tal-der-Urft,-L.1951a,-Wikimedia

Uitzicht over het dal bij Gemünd, foto: L.1951a, Wikimedia

Omschrijving 6-daagse wandelvakantie Eifelsteig van Vogelsang naar Blankenheim

Dit 6-daagse wandelarrangement door de Eifel begint in Gemünd.  De wandeldagen bestaan uit één korte en drie langere wandelingen. Je bezoekt Vogelsang en maakt hier een wandeling van zo’n 8 km door het park. De volgende drie dagen loop je etappes van ongeveer 15 tot 17 kilometer.
Je loopt over goed onderhouden paden afwisselend bovenop de heuvels en in de dalen.  Zo kom je langs rotsformaties en door bossen waarbij je pauzes kunt houden in de dorpen. Je beleeft de Eifel in al haar veelzijdigheid. Er zijn onderweg genoeg plaatsen voor een picknick waarbij je van het mooie uitzicht kunt genieten. Deze wandelvakantie is ingedeeld in categorie 2. Bekijk hier de categoriebeschrijving.

Service, vervoer & tips
Je reist op eigen gelegenheid naar Gemünd, dat op zo’n 315 kilometer rijden van Utrecht ligt. Per internationale trein is Gemünd ook bereikbaar. Kijk voor meer informatie op NS Internationaal.

Voor de wandelingen zijn stevige schoenen nodig. Laat je vooraf informeren over het weer en pas je kleding daarop aan. Telescoopstokken (wandelstokken) geven extra steun op de rotsachtige gedeeltes maar zijn niet per se nodig. Je ontvangt voor vertrek een informatiepakket en een routebeschrijving van de Eifelsteig. Je loopt van hotel naar hotel waarbij je bagage wordt vervoerd. Zo hoef je zelf alleen je dag-bagage mee te nemen.

In startplaats is voldoende (betaalde) parkeergelegenheid. Vanuit Blankenheim, waar je wandeling eindigt, vertrekken meerdere bussen per dag naar Gemünd. Kijk daarvoor op de Nederlandstalige website van de Deutsche Bahn.

 

 

EIFELSTEIG,-Kloster-Steinfeld,-Eifel-Tourismus-GmbH---Dominik-Ketz

Klooster Steinfeld, foto: Dominik-Ketz, Eifel Tourismus GmbH

Programma wandelvakantie Eifelsteig van Vogelsang naar Blankenheim

Dag 1: Aankomst in Gemünd
Je reist op eigen gelegenheid naar Gemünd. Als je op tijd aankomt, neem dan de tijd voor een wandeling door dit oude stadje dat al in 1213 werd genoemd in een oorkonde. Vanaf de 15e eeuw werd hier ijzer gewonnen en verwerkt, maar daar kwam wegens gebrekkige infrastructuur een eind aan in de 19-e eeuw. Door de opleving van het toerisme in de 20-e eeuw nam de welvaart weer toe. Eind jaren zeventig werd het een erkend kuuroord, waar volgens de principes van Kneipp kan worden gekuurd. Tegenwoordig is het vooral een gezellig stadje met leuke cafés en restaurants waar je kunt genieten van Duitse specialiteiten en natuurlijk een lokaal biertje. Je overnacht in Gemünd.

Dag 2: Bezoek aan Vogelsang en wandeling naar Gemünd (ca. 8 km, duur ca. 2,5 uur)
Het begin van de eerste etappe is Vogelsang – Internationaler Platz. Sinds de opening in 2006 is dit een veelzijdige, internationaal georiënteerd cultureel en educatief centrum. De toegang tot de tentoonstelling is inbegrepen bij het arrangement. Een Nederlandstalige mediagids is gratis beschikbaar. Daarna wandel je door het prachtige park van Vogelsang naar Gemünd. Overnachting in Gemünd.

Dag 3: Gemünd– Klooster Steinfeld (ca. 17,5 km, ↑577 m, ↓396 m, duur ca. 5 uur)
De wandeling van vandaag begint in het centrum van Gemünd en volgt stroomopwaarts de rivier de Olef. Er wacht je een stevige klim, waarvoor je beloond wordt met een prachtig panorama-uitzicht op het Olef-dal. Nadat je de nederzetting Golbach voorbij bent, loopt de Eifelsteig langs de rivier de Kallbach. Het uitzicht op het Kloster Steinfeld met zijn basiliek uit de 12-e eeuw is de mooie afronding van deze etappe. Een inspirerende bezichtiging van het klooster aan het eind van de wandeldag is zeker aan te bevelen.

Dag 4: Klooster Steinfeld – Netterheim – Marmagen (ca. 15 km, duur ca. 4 uur)
Vanuit Klooster Steinfeld daalt de wandelaar eerst af naar de Hallenthaler-molen in de Gillesbach-dal en stopt na een korte klim bij de Königsberg met een prachtig uitzicht op het klooster en de basiliek. Verder wandelend passeer je de ‘Gruner Pütz’ – de overblijfselen van een gemetselde bron uit de Romeinse tijd.  Zo voorzagen de Romeinen het voormalige Keulen van water uit de Eifel. Langs de oude Romeinse weg loopt de route door een steengroeve, langs de rand van het bos, weiden en velden in de richting van Nettersheim. Vlak bij Nettersheim ligt Marmagen, een van de oudste stadjes in Schleiden. Overnachting in Marmagen. 

Dag 5: Nettersheim – Marmagen – Blankenheim (ca. 17 km, duur ca. 4,5 uur)
Na het ontbijt wandel je van Marmagen weer terug naar Nettersheim, vanwaar je verder wandelt naar het einddoel Blankenheim. De belangrijkste bezienswaardigheid is de oude burcht uit de twaalfde eeuw die het stadsbeeld beheerst. Ook kun je op zoek gaan naar de bron van de rivier de Ahr. Die bevindt zich in een keldergewelf van een oud vakwerkhuis in het centrum van de stad. Verder kun je hier verschillende musea bezoeken, waaronder het Eifelmuseum. Of rust heerlijk uit bij een van de vele horecagelegenheden in het stadje en geniet na van je mooie tocht door de Eifel.

Dag 6: Vertrek uit Blankenheim 
Na het ontbijt eindigt deze reis.  Reis terug naar Gemünd met het openbaar vervoer of met een taxi, ook in het weekend. Niet inbegrepen in de prijs.

EIFELSTEIG,-Weiher-Blankenheim,-Eifel-Tourismus-GmbH---Dominik-Ketz

Weiher Blankenheim,foto: Dominik-Ketz,-Eifel Tourismus GmbH

Overzicht reis

PrijsVanaf €389,-
LandDuitsland
RegioEifel
Reisperiodehele jaar 2020
Soort reisWandelvakantie
Type reisIndividuele reis
Reisduur5 nachten
WandelniveauNiveau 2
VerzorgingLogies/Ontbijt plus Lunchpakket
Extra's

Overnachting in het klooster niet beschikbaar in de 2e helft van juli
(transfer van/naar Marmagen tegen meerprijs 2x € 10,- per persoon)

VervoerEigen vervoer
BagagevervoerInclusief
Hond toegestaan?Nee

Impressie

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?