Samen op weg naar de top met overnachting in een authentieke berghut hartje Pyreneeën

Thema's: bergwandelen, samen de top bereiken, terug naar de natuur

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Thema's: bergwandelen, samen de top bereiken, terug naar de natuur

VOORBEELD: REFRESH-WANDELREIS ANDORRA

Samen door de ongerepte natuur op weg naar de top, met overnachting in authentieke berghut in het hart van de Pyreneeën

THEMA’S: BERGWANDELEN, SAMEN DE TOP BEREIKEN, TERUG NAAR DE NATUUR
Deze Refresh-Wandelreis in Andorra vindt plaats op ideale bestemming en locatie voor teambuilding als je bedrijf b.v. een nieuwe koers wil gaan varen. Of tijdens een fusie elkaar op een natuurlijke manier te leren kennen en naar elkaar toe te groeien. De kracht van het ruige ongerepte berglandschap zal je medewerkers al wandelend op een natuurlijke manier uit hun comfortzone halen. Met als doel een open mind en de bereidheid om te veranderen. De uitdaging om samen letterlijk de hoogste top van Andorra te bereiken zal zorgen voor de nodige teamgeest. Het zal wederzijds respect vergroten en het bewustzijn dat je als team altijd sterker bent dan solo. Optioneel kan een overnachting in een authentieke berghut of in tenten worden opgenomen.

Het 4****hotel als thuisbasis is de beloning. Een plek om samen terug te kijken op de gezamenlijke prestatie aan de rand van het zwembad of in de sauna.

> van 10 tot 100 personen
> van 3 tot 5 dagen
> goede basisconditie
> ervaren bergwandelgids
> optioneel: coaching op maat

BEDRIJFSREIZEN MET GEZONDE MEERWAARDE | Wandelen is misschien wel de meest simpele manier om gezond en fit te blijven van lichaam en geest. Met een Refresh-Wandelreis van ECKTIV gaan je medewerkers zelf ervaren wat de meerwaarde is van wandelen en contact met de natuur. Ons streven is ze voldoende te motiveren om wandelen, als het even kan, onderdeel te laten worden van hun lifestyle. Want gezonde medewerkers zijn de zuurstof van je bedrijf.

ECKTIV stelt in onderling overleg het programma samen en neemt de volledige zorg voor de organisatie uit handen. Zoals vervoer, verblijf, wandel/fietsbegeleiding etc. (optioneel trainingssessie mental coach)

AANVULLENDE MOGELIJKHEDEN

WANDELTRAINING VOORAF | De ECKTIV Refresh programma’s zijn goed mee te maken door deelnemers met een goede basisconditie. Deelnemers die twijfelen of hun conditie voldoende is kunnen deelnemen aan een voorbereidende Online wandeltraining.
 
MENTAL COACHING| ECKTIV gelooft dat de natuur en daarin actief zijn combineert met een passend coaching programma elkaar versterken. ECKTIV werkt daarom met verschillende coaches samen, zoals bijvoorbeeld Dokter Juriaan en Raymond… Hierdoor kunnen we u de mogelijkheid bieden om een coaching element aan de reizen toe te voegen waarmee het geheel een extra dimensie krijgt. De sessies kunnen partieel worden geïncorporeerd in het wandelprogramma.

Reviews

Dat er geen route was samen gesteld maar dat er verwezen werd naar een website is heel erg lui. Het eten was heel lekker. De hotelkamer was mooi. Reactie ECKTIV: Bij dit arrangement maakt de ECKTIV-redactie een selectie uit het enorme aanbod aan fietsroutes in de Gooi en Vechtstreek, waarbij we rekening houden met bereikbaarheid vanuit het hotel en variatie in afstanden. De selectie is gemaakt door de redacteur die de omgeving goed kent en tevens tips kan beoordelen over mogelijke leuke pauzeplekken.

Lees meer

H. Meijer

Mijn cijfer:

8

Prachtige wandeling met prima accommodaties

T. van Delft

Mijn cijfer:

8

De wandelroute loopt door een heel mooi en voor ons onbekender deel van Mallorca. Mooiste overnachting klooster Lluc .

S. Santegoets

Mijn cijfer:

8

Prima reis, mooie route, goede hotels, prima transfers van bagage en onszelf van eindpunt en naar startpunt. Sommige hotels waren niet op de hoogte van het glutenvrije dieet van een van ons, anderen wel...(?). De aangegeven zwaarte per dag begrepen wij niet helemaal, dat kwam niet altijd overeen met ons idee van inspanning.

Lees meer

N. Mutsaers

Mijn cijfer:

8

Heerlijk!

L. Peeters

Mijn cijfer:

8

We vonden het een fijne reis. Voor ons de eerste keer met Ecktiv en zeker voor herhaling vatbaar: goed geregeld, fijne hotels, aardige mensen, duidelijke beschrijving van de wandelroutes.

S. Vrijhoeven

Mijn cijfer:

8

Het Hotel is Hillesheim is uiterst eenvoudig; maar heeft alles wat je nodig hebt en is schoon. Het hotel in Blankenheim daarentegen straalt meer gezelligheid uit en heeft echt heel erg leuk/vriendelijk/professioneel personeel. Aldaar hoorde ik dat er ook weleens 2 nachten aldaar worden gedaan, dat zou ik ook zeker aanraden. In Hillesheim zijn wel weer meer mogelijkheden qua horeca. Dus het is net daar waar de voorkeur ligt! Lunchpakketten waren uitstekend in orde! Wandelroutes zijn perfect aangegeven. Onderweg zijn er voldoende mooie rustplekken, ook een aantal overdekte wat weer handig is tijdens een regenachtige dag.

Lees meer

J. de Hoog

Mijn cijfer:

8

Wegens familieomstandigheden heb ik de reis moeten onderbreken na 2 dagen. Mijn opmerking geldt dan ook alleen die 2 dagen. Over de rest kan ik niet oordelen. De fietsroutes waren geweldig, de routeboekjes waren heel goed en zeer volledig. Hotels (Weesp, Fletcher en Postiljon) waren zeer goed. Wij waren met 2 mannen (geen partners) en bij Fletcher hadden we een smal 2-persoons bed. Gelukkig konden we downgraden naar een mindere kamer met aparte bedden. Het mindere bestond uit het uitzicht wat ik totaal onbelangrijk vind daar het maar om 1 overnachting ging. Op het restaurantterras beneden had je hetzelfde uitzicht over de Loosdrechtse plassen. Dus mijn advies - geef bij boeking de optie van aparte bedden. Maar ik heb genoten van de routes en blijf zeggen: "Het waren 2 FANTASTISCHE dagen" mvrgr Leo van der Niet

Lees meer

L. van der Niet

Mijn cijfer:

8

De fietstocht voldeed helemaal aan onze verwachtingen; alles klopte en de bagage was ook steeds keurig afgeleverd. Vooral Hotel Van Dijk in Kampen viel op door de erg goede service; ze boden uit zichzelf de mogelijkheid van een lunchpakket aan.

H. Blotenburg

Mijn cijfer:

9

Mooie wandelroute, best pittig af en toe. Hotels waren prima, fijn dat de hond mee op de kamer kan slapen.

B. Duterloo

Mijn cijfer:

8

Een prachtig stukje Duitsland aan de Oostzee. De zee is elke dag dichtbij en na het fietsen was het heerlijk om erin te duiken. Afstanden prima te doen, afwisselend met soms een saai, lang recht stuk. Doordat je op eilanden fietst heb je een maximaal vakantiegevoel. Wij hebben genoten!

Lees meer

T. de Mooy

Mijn cijfer:

9

Zeer goed geregeld en verzorgd.

P. Van Heemst (reisgenoot van Wilma Wentholt)

Mijn cijfer:

9

Reis en routes prima. Hotels: In Groningen erg groot en naar mijn smaak wat te zakelijk, in Uithuizen oké maar niet super, op Schiermonnikoog en in Zuidhorn erg leuk en goed. Boekjes en beschrijvingen: heel informatief. Compliment! Ik heb zeer genoten en veel gezien.

Lees meer

A. Gerritsen-Bosselaar

Mijn cijfer:

9

Prima vakantie gehad, mooie routes en prima hotels, alleen het hotel in Arcen was wat minder. Bagagevervoer was ook goed geregeld.

C. Kamphuis

Mijn cijfer:

8

We hebben een leuke week gehad, vooral ook omdat het weer - ondanks de slechte voorspellingen - meeviel. Over de route, de hotels en jullie dienstverlening hebben we wel wat verbeterpunten. Om dat te beschrijven zijn de toegestane 200 woorden echter ontoereikend. Kunnen jullie mij een e-mailadres sturen, zodat ik dit separaat kan mailen? Dank!

Lees meer

J. Rekers

Mijn cijfer:

6

Allereerst nog bedankt voor het snel aanpassen van de startdatum ivm met de inreisbeperking die Duitsland had opgelegd. De reisinformatie bereikte ons pas 2 dagen voor de start, dit was voor ons te laat om nog zaken uit te printen. Hierdoor mis je informatie over de omgeving. Aangegeven was dat het 7 tot 10 dagen van te voren zou worden verstrekt. Het is ons beide niet gelukt de routes in de aanbevolen apps te plaatsen. Overigens is de route heel duidelijk aangegeven, kaarten zijn daarvoor niet nodig. Het ontbijt in Kastellaun was karig, de overige waren prima. Hotels waren prima. In het eerste hotel moest er iemand worden gebeld om de sleutel af te geven. Deze persoon vertrok daarna ook direct weer. Niet echt gastvrij. Wandeling was mooi door bossen, langs rivieren en door weilanden. Dag 5 staat er na een aanloop door de velden. Deze aanloop is 14 van de 18 km. Over het algemeen een mooie wandeling.

Lees meer

S. Oppedijk

Mijn cijfer:

7

Prima. Hotels waren goed, wandelroutes leuk. Transfer bagage zonder problemen.

E. Pleij

Mijn cijfer:

8

Goede reis. De suggesties in de documentatie voor bezichtigingen/ activiteiten onderweg was beperkt. Zou uitgebreider mogen.

B. Smeitink

Mijn cijfer:

7

Fijne en mooie reis! Middenklasse hotels waarvan er enkele een update kunnen gebruiken, maar het totaal was prima!

H. Mertz

Mijn cijfer:

8

Keurig uitgewerkte fietsroutes, goede tips voor onderweg, bagagevervoer prima geregeld, kortom prima! Behalve locatie Middelburg. Wij hebben de 8-daagse tocht verlengd naar 10-daagse tocht door in Rotterdam en Middelburg 1 nacht te verlengen. Dit hebben we zelf bedacht. Misschien als tip mee te nemen op de site, dat verlenging naar wens mogelijk is. Verder dikke pluim!

Lees meer

H. Winters-Maat

Mijn cijfer:

8

Mooie reis, prima overnachtingen en adressen met heerlijk eten vaak :-). Route ook prima kunnen vinden. Soms best wel lange trajecten die echt niet in 6 uur (zoals aangegeven) waren te lopen ondanks dat ik wel wat gewend ben.

M. Colijn

Mijn cijfer:

8

Wij zijn een dag eerder gekomen en was wel nodig , ruim 8 uur rijden en als je dan de volgende dag de boot moet nemen is dit vrij snel, je hebt dan geen tijd om bij te komen ,nu hadden we een extra dag om Stalsund te ontdekken en dit was zeer positief. De documentatie en wandelboek waren top!al kwamen de GPS route niet kompleet overeen met de beschrijving maar al bij al een goede wandelvakantie

Lees meer

C. Khainovsky

Mijn cijfer:

8

Als positief. Zowel de route (goed bewegwijzerd), de slaap plekken (Leuk gevarieerd en soms ook héél bijzonder), de maaltijden (goed verzorgd en smakelijk), bagagevervoer (keurig geregeld).

L. De Kreij-Vlok

Mijn cijfer:

8

De reis was goed geregeld, prachtige natuur en omgeving ,een aanrader .goed beschreven ,duidelijk , hotels waren goed tot een hotel zeer goed ( in Lemmer ) wat een goed hotel ,vriendelijk schoon ,heerlijk gegeten .1 hotel iets minder ( Fletcher in Steenwijk) verder voor herhaling vatbaar .

Lees meer

J. Mentinkjan

Mijn cijfer:

8

Mooie korte huttentocht, met vooraf en achteraf halfpension in hotel. Aardige eigenaar zowel in het hotel als de hutten goed geregeld. 2e wandeldag erg mooi op hoogte lopen in prachtige omgeving met sporadisch iemand tegenkomen.

L. Jaspers

Mijn cijfer:

9

Het was een mooie reis ondanks corona en alle maatregelen hebben wij genoten

R. Diphoorn Mulderij

Mijn cijfer:

8

Route was leuk vooral Friesland, Overijssel. Routeboekjes waren goed maar knooppunten waren niet altijd volledig. Eindigden soms een paar kilometers voor het einde van de bestemming. Hotels prima, niet altijd de mooiste kamers maar echt wel goed. Hotel in Kampen was en is een topper, geweldig. Papieren zagen er verzorgd uit leuk een boekje per dag.

Lees meer

C. Scheppink

Mijn cijfer:

8

Beste mensen, onze reis (6 daagse huttentocht) is ons zeer goed bevallen. De ontvangst op alle lokaties was zeer vriendelijk en behulpzaam. De natuur is ontzettend mooi en met het schitterende weer dat wij hadden, leverde dit een heerlijke wandelervaring op met onze groep van 7 mannen. Het adres om te starten en te eindigen is een eenvoudig hotel dat voor deze reis prima is. Bijzonder fijn was het gebruik van een toeristenkaart waardoor gebruik gemaakt kon worden van de bus naar het startpunt van de eerste etappe. Het gaat toch om 23 km en het is niet aan te raden met de eigen auto te gaan. Het dal blijkt zeer in trek en het gaat om betaald parkeren. Gewoon de bus pakken is dus beter, maar ook leuk om te doen. Het was een verrassing dat wij gebruik konden maken van de toeristenkaart. Daarmee kon op zowel de heen- als terugreis van en naar het hotel gratis gebruik gemaakt worden van de bus, maar ook van de kabelbaan voor de eerste wandeldag. Dat hebben wij dus maar gedaan!

Lees meer

J. Smits

Mijn cijfer:

9

Samen met mijn moeder heb ik ipv de 9 daagse een 6 daagse variant gedaan van deze route. Wij hadden helaas de eerste paar dagen voornamelijk in de ochtend wat regen en mist waardoor niet alle uitzichten te bezichtigen waren maar dat gaf af en toe een heel mooi mysterieus beeld. Voornamelijk bij het punt over de kam tot het zicht op de gletsjer. We liepen daar door de steenmannetjes, in de mist, en precies op het randje van de kam, vertrok de mist en kwam het wonderschone ijsmeer en de gletsjer in beeld. Bij de tocht van de Sulzenauhutte naar de Nurnberger Hutte kozen we de weg richting de Mairspitz. Dit was toch nog best een flink spannende klim. Mijn moeder was helaas een van de eerste dagen uit gegleden over een gladde steen en had een pijnlijke voet, desondanks zette zij door. Ik denk dat het scheelde dat er tijdens deze klim weer wat mist hing zodat we de afgrond niet echt konden zien ;) Het moment dat we het punt haalde waar je kon kiezen om nog verder te klimmen, of om verder te gaan met de tocht kozen wij om even uit te puffen in wat ik zag als een soort krater. De zon scheen weer, het was er wind stil, en zo stil! We hadden het gehaald. Het was erg druk in de periode dat wij er waren en ik had een beetje het idee dat niet elke hut daar op gebouwd was. Vooral om een anderhalve meter te handhaven, dat maakte mij soms een beetje claustrofobisch maar dat kan ook een karaktereigenschap zijn. Wij hadden de routes en dagen gekozen waar ze elke dag ongeveer max 3 uur voor rekende en dat klopte. Met die tijd kan je fijn rustig lopen, genieten en rond kijken. En als je vroeg bij het hutje bent je lekker in het zonnetje kan zitten of bij het hutje nog kleine routes doen. Ik hoorde van andere wandelaars die de hele route deden dat het nog best pittig was, met een paar dagen de hele dag onderweg te zijn. Ik denk dat dit dus een perfecte route was voor mij en mijn moeder.

Lees meer

L. Ruim

Mijn cijfer:

8

Alles was perfect geregeld, goede hotels en een mooie route.

P. Nab

Mijn cijfer:

9

De wandelroute, het gebied, de Dolomieten, het is allemaal in 1 woord fantastisch! Bij het boeken van de reis hadden wij (tegen bijbetaling) gevraagd om 2-persoonskamers. Dit was om de een of andere reden niet aangevraagd voor ons door Ecktiv (wel voor andere reizigers). Ter plekke hebben we dit elke keer moeten regelen, wat ook gelukt is (behalve bij eentje, waar alleen meerpersoonskamers zijn). Het was fijn geweest als dit van tevoren geregeld was. De meeste accommodaties zijn voldoende, goed of uitstekend (rifugio Friedrich August!) BEHALVE rifugio Marmolada Castiglioni. De kamers daar zijn oud, vies en stinken. Het eten is minimaal en het ontbijt wordt 's avonds al neergezet (inclusief vleeswaren en gekookte eieren). Het personeel is onbeleefd. Ecktiv, ga praten met je Italiaanse partner, want dit kan echt niet. Zonder deze hut had ik deze reis een 10 gegeven.

Lees meer

M. O

Mijn cijfer:

8

Het was een prachtige reis. Goede begeleiding en een prima chauffeur. Telkens goede info over de route met plattegronden erbij enz. Prima voorbereid. Ook de hotels waren in orde, behalve het eten in het eerste hotel (Langenau) . Dat was aan de karige kant. De grootte van de kamers in diverse hotels was soms nogal verschillend. Sommigen hadden grote kamers, anderen in hetzelfde hotel weer klein behuisd. (Nauwelijks plek om een koffer te "stallen") Maar dat is natuurlijk afhankelijk van de beschikbaarheid en daar is als reisorganisatie weinig aan te doen. We hebben genoten van de reis met prachtige fietsroutes. Een aanrader!!

Lees meer

B. Hendrix

Mijn cijfer:

10

Het is een prachtige route ,wij hadden heel goed weer dus heel fijn. Wij hebben genoten. De routes waren meestal goed te volgen af en toe miste er een bordje of straatnaam ,maar we kwamen er altijd wel uit. De overnachtingen waren top....met luxe ontbijt buffetten. Begrijpelijk dat er een aangepaste route was , goed geregeld.

Lees meer

A. Maas

Mijn cijfer:

9

Over het algemeen zijn we tevreden. Soms zijn de trajecten eentonig en saai met ook soms lange rechte stukken. De hotels waren redelijk tot zeer goed. Fletcher bezuinigt duidelijk op onderhoud.

K. Pit

Mijn cijfer:

7

De bus met als chauffeur Arjan was zeer op tijd op het vertrekpunt in Nuland. Ik heb voor de reis eerst overnacht in het hotel aldaar. Heerlijk om al op plaats van vertrek te zijn. De bus kon op tijd vertrekken en er was besloten om in 1 x door te rijden naar Italie. Dit i.v.m. de Coronaregels. Al met al een zeer goed besluit. De reis ging voorspoedig en we kwamen in Rodeneck aan zo rond 23:00 uur.

Lees meer

T. Lubert

Mijn cijfer:

9

Mooie tocht, overwegend goede overnachtingsadressen en prima bagagevervoer.

J. Van Ginkel

Mijn cijfer:

9

Wij hebben met ons vieren heerlijk genoten. Mooie (wel veel verharde wegen) route, heel duidelijk aangegeven. Veel bossen aangetast door de schorskever, als dit komend jaar erger is zal het helaas minder mooi zijn. Ondanks de corona-omstandigheden bijna alles goed geregeld. Bij de overnachting bij de Rein Turm werden wij verplaatst naar een gasthof (volgens mij gebeurt dat met iedere wandelaar) dat eigenlijk niet meer kon. Mensen waren heel vriendelijk, maar inrichting en omstandigheden echt zeer gedateerd. De twee overnachtingen in gasthof Jokebes in Nethpen ook erg eenvoudig, ontbijt minimaal en de gastheer heel apart. Bijvoorbeeld toen wij hem om 17 uur belden om opgehaald te worden "jullie zijn laat, anderen komen altijd voor 16 uur" Overleg over halen en brengen of compromis sluiten onmogelijk. Avondeten wel heel goed trouwens.

Lees meer

C. Geurts

Mijn cijfer:

9

Het was geweldig, zeker in Vollenhoven.

J. Swinkels

Mijn cijfer:

9

Reis was erg leuk, mooie route. de tweede overnachting was iets minder dan wat we verwacht hadden. De derde overnachting was echt de berghut wat we hoopte.

P. de Groot

Mijn cijfer:

8

Wij hebben een heerlijke huttentocht gemaakt. Mooie omgeving. Etappes waren goed te doen. Lekker rustig, en gezellig druk in de hutten. Echt genieten. Prima hutten. Alles was goed geregeld. Met name de herbergier van het begin- en eindadres was heel erg behulpzaam, gaf veel informatie, deed zijn best om alles goed te laten verlopen en was gewoon bijzonder aardig!

Lees meer

S. Grol

Mijn cijfer:

9

Allereerst is de totale indruk van de vakantie super. Heerlijke en prachtige wandelingen en prima logeer adressen. Echter, Hotel Hauer in Bollendorf verlangt van haar gasten dat zij zich houden aan de Corona regels, wat natuurlijk héél begrijpelijk is. Het personeel houdt zich daar zelf in het geheel niet aan. Lopen rond zonder mondmasker maar spreken gasten hier wel op aan. Beetje jammer dit. Tevens is er voor de vierde wandeldag geen luchpakket opgenomen in het programma. Dit is eveneens jammer want wij hebben deze dag ook een mooie wandeling van vele kilometers gemaakt door de natuur waar vanzelfsprekend geen restaurants of kruidenierswinkels zijn.

Lees meer

J. Govaart

Mijn cijfer:

8

De routes zijn wat langer maar goed aangegeven en ondersteuning middels GPS is aan te bevelen. De hoogte verschillen en de wandelpaden maken de routes wat zwaarder dan bedacht. De overnachtingsadressen zijn alle goed waarbij Hotel Schlossblick in het totaaldbeeld als beste eruit kwam voor ons. Kan ook aan de vorm van de dag liggen.

Lees meer

P. Groenenboom

Mijn cijfer:

7

Wat een onvergetelijk avontuur! We vonden het super fijn dat alles zo goed geregeld was. Bij aankomst een tasje met de uitgetekende route en bv ‘regels voor in de hut’, aangezien dit onze eerst keer was. Heel fijn. Tijdens de reis (gelukkig) geen contact met jullie op hoeven te nemen. Wat een mega ruig gebied, het was echt prachtig. Alles top geregeld!

Lees meer

K. Rozestraten

Mijn cijfer:

9

De reis was geweldig. De route was ontzettend mooi en goed uitgezet. De hotels waren prima. De fietsen waren okay (niet geweldig). De service m.b.t. de fietsen was geweldig, echt! Er werd meteen een andere fiets geregeld toen ik pech had en zelfs toen ik zelf een fout had gemaakt met de oplader werd er meteen een oplossing gevonden, top! De reisbescheiden waren prima in orde, eerst per mail en vervolgens totaal verzorgd uitgeprint.

Lees meer

N. Uitterdijk

Mijn cijfer:

9

Het was een prachtige fietsreis met als hoogtepunt Nationaal Park Lauwersmeer, enige minpunt vonden wij Hotel van der Werf Schiermonnikoog op zich een prachtig hotel met een rijke historie. Maar wij vonden het er muf ruiken en er was een hoop achterstallig onderhoud en de kamers kunnen ook wel een opknapbeurt gebruiken en personeel vonden wij erg stug en soms onvriendelijk.

Lees meer

M. van der Hoorn

Mijn cijfer:

8

De reis was prima,alleen was er onderweg geen gelegenheid om naar 'n toilet te gaan of een kop koffie te drinken. Dit vonden wij erg jammer. Hotels en dergelijke waren goed.

W. Claessen

Mijn cijfer:

7

Alles was keurig geregeld. Bagage was altijd op het volgende adres. De fietsroutes zeer duidelijk aangegeven.

C. Voorsluijs

Mijn cijfer:

8

We zijn heel tevreden over de fietsvakantie. Alles prima geregeld, goede hotels, heerlijk gegeten, mooie fietsroutes en de bagage iedere keer op tijd afgeleverd!!!

P. Dikstaal

Mijn cijfer:

8

Wij hebben de reis fantastisch gevonden. We hebben prachtige routes gefietst en heerlijk genoten. De hotels waren prima qua ontbijt en kamers, behalve in Deventer daar hadden we het idee dat we in de kelder waren weggestopt, maar verder overal mooie kamers en prima bedden.

Lees meer

K. De Vette

Mijn cijfer:

8

Wij zijn erg tevreden over de reis. Alles was prima geregeld. De route was prachtig, de informatieboekjes waren duidelijk, de overnachtingen waren prima. Kortom een reis die we zullen aanbevelen.

H. Dost

Mijn cijfer:

10

"Helaas" hebben we slechts twee dagen kunnen fietsen omdat onze dochter ging bevallen. We hebben overnacht in Huizen, Volendam en Enkhuizen en toen dus naar huis. Maar deze overnachtingen waren prima en we hebben erg genoten van de afwisselende routes.

W. Werkman-Kuizenga

Mijn cijfer:

9

Heerlijke reis met een prachtige route en zeer aangename hutten.

M. Baes

Mijn cijfer:

9

Goedverzorgde reis en mooie ervaring. De tochten waren voor wat betreft lengte en zwaarte precies goed en heel goed aangegeven. De overnachtingsadressen waren prima voor elkaar. Vriendelijk mensen waardoor je je echt welkom voelde.. Wel jammer dat we onze slaapzak mee moesten nemen, want dat bleek uiteindelijk nergens nodig. Lakezak was prima geweest. Minpuntje was het restaurant dat het diner verzorgde in het dal (slechte bediening, veel vliegen etc.) meer mensen in het restaurant hadden hier de balen van. Ook het ontbijt was de eerste dag slecht de laatste dag beter.

Lees meer

C. Verheggen

Mijn cijfer:

9

Een fantastische ervaring! 1e dag waren veel kilometers (8:30u begonnen en 19:00u in Planika hut). We hadden deze dag minder stijgen en dalen verwacht maar op elk plekje dat je kwam was er weer ontzettend mooie natuur te zien! 2e dag vroeg begonnen om de Triglav te beklimmen en onze gids (Nate?) gaf ons echt een veilig gevoel, hield ons tempo aan. Was heel fijn! Het stukje vlak voor Kanjavec was heel steil en veel rollende stenen. Dat vond ik heel spannend maar supertof als je het dan toch weer hebt gehaald! Bij dag 3 hadden we een aantal plekken waar we heen en weer konden. Vlakbij de hut (Malo Spicje) vlakbij de lunch hut (Mala Ticarica) en bij de finish (Prsivec) Misschien is het handig om van tevoren aan te geven hoe lang elk stuk duurt zodat je van tevoren een beslissing kan nemen welke je wil gaan doen? Wij hadden Prsivec gekozen (ontzettend mooi!) maar vroegen ons af of dit niet een leuke route is voor dag 4? Maar dat is slechts een gedachtekronkel. Misschien is de route die we nu hadden gelopen op dag 4 mooier. Dag 1 werden we gebeld om in Planika te slapen ipv Vodnikov Dom. Ik denk dat het sowieso beter is om iedereen die de Triglav gaat beklimmen te plaatsen in Planika. Dag 1 is dan wel lang maar je wil ook niet de dag van de Triglav in het donker (6u smorgens) de route van Vodnikov naar Planika lopen. In de hutten werden we echt goed geholpen. Ze kenden de organisatie ter plaatse. Inchecken ging snel en het eten was erg lekker!

Lees meer

J. van der Knaap

Mijn cijfer:

9

Routes prachtig! Soms aan de pittige kant. Een kabel in de rots en een puntenpaadje van een halve schoen breed is zonder zekeringen best eng. Maar dat was slechts een kort stukje. Verder enorm mooi! Hutten uitstekend.

A. Schouw van der

Mijn cijfer:

9

Een heel bijzonder fijne reis gehad met de fiets/boot vakantie. Met prachtige tochten , en aangepast aan de reizigers ook wat betreft de lengte van de routes.

A. Kostelijk

Mijn cijfer:

8

Mooie reis, boot goed, eten goed, prima reisleidster, bemanning heel behulpzaam. De hut was erg klein en benauwd.

N. Salie

Mijn cijfer:

8

We hebben genoten van de reis. Het ontbijt en het diner, de klantvriendelijkheid van en bediening door het personeel was prima. De locaties zijn mooie oude steden, een keer is er een gids op de boot geweest die vertelde over de stad, een leuke extra toevoeging. De route's werden goed voorgelicht de dag vooraf aan de route die gefietst moest worden en waren goed te volgen en mooi om te fietsen.

Lees meer

M. Kap

Mijn cijfer:

8

Wij hebben de reis goed ervaren. De routes waren goed te volgen met de knooppunt.

G. Makkink

Mijn cijfer:

8

De reis was prachtig, fantastisch mooie routes en mogelijkheden deze anders in te delen door gebruik trein of kabelbaan. Prima overnachtingsadressen. Het enige waar ik kritiek op heb is dag 4, Blümlisalphütte. Nadat je op dag 3 vanaf de Rotstockhütte via een pittige route over de Sefinnenfurgerpas, helemaal naar beneden (1300 mtr) naar Kiental bent gelopen ga je de volgende dag 1600 pittige mtr omhoog. Terwijl je vanaf de Rotstockhütte een prima dagtocht kan maken naar de Gspalterhornhütte en vanaf daar met een dagtocht naar de Blümlisalphütte. Een veel logischere route lijkt me. Ook ervaren wandelaars die we zijn tegen gekomen begrepen deze planning geenszins. We hebben de Blümlisalphütte dan ook afgezegd en een andere accomodatie geboekt in Kandersteg. Wellicht kunnen jullie overwegen om wandelaars de keuze te geven? De wandeling naar Kiental was prachtig maar toch. En je boekt een huttentocht dus een extra hut zou ook prima in de tocht passen. Daarnaast mag goed aangegeven worden dat deze tocht echt een flinke zware is. Daar mag wel een sterretje moeilijkheidsgraad bij. Ondanks dit alles hebben we erg van de reis genoten en is dit zeker voor herhaling vatbaar. Vr groet Annet Middendorp

Lees meer

A. Middendorp

Mijn cijfer:

9

Mooie tocht in heerlijk rustig gebied. Leuke afwisselende trajecten. Hutten op mooie locaties en gezellig

H. de Waard

Mijn cijfer:

9

De boeking via ECKTIV hebben wij als positief ervaren. Alles was goed geregeld, zoals beloofd. Ook de hulp van de organisatie ter plaatse was goed, we konden tussentijds de laatste 2 dagen 1 dag opschuiven, zonder extra kosten. COOEE hotel (aankomst en vertrek) was prima, daar lag alles klaar. De beloofde gedetailleerde beschrijving van de route (boekje van Salzkammergut) viel tegen: dat was meer een commerciële aanprijzing in globale termen van wat er allemaal in de buurt te zien zou zijn. De GPS heeft ons meerdere malen uit de brand geholpen, die was heel erg nuttig. De routes waren prachtig. Wel wat zwaar voor ons (zestigers). De opgegeven afstanden waren vaak ook meer dan opgegeven: Dag 2 zou 10,2 km zijn, was 12,22 km (6 uur). Derde dag zou 11,6 zijn, bleek 14,97 (9 uur). Vierde dag (prachtig, langs de gletscher) zou 7,44 km zijn, was uiteindelijk 9,5 km (5 uur). Alles gemeten met onze Garmin watch. De vijfde dag hebben we niet gered; we zijn na een uur omgekeerd nadat we toen pas 1,5 km hadden afgelegd en moe en onzeker waren van het klimmen en klauteren over de rotspartijen, zonder uitzicht op makkelijker paden en nog 12 km (of meer?) af te leggen. Helaas, want het was wel mooi. Overnacht in Obertraun, laatste 2 dagen verschoven, en met de bus en trein en 2 liften, en nog 2 uur lopen, naar het Wiesberghaus gegaan. Leuke avond met muziek (toevallig). Laatste loopdag was mooie afdaling, waarbij we wel de extra klim via de zoutmijnen geskipt hebben. De hutten waren goed. Met name het Wiesberghaus (ligt uit de route van de Dachsteinronde) is erg mooi. Slaapzakken mee bleek nodig (door CORONA). Personeel was overal vriendelijk. Geen douches, of een hele snelle en dure. Het is een afwisselend en prachtig gebied, met dito routes!

Lees meer

G. van Stekelenburg

Mijn cijfer:

9

Prima reis, goed geregeld, alles klopte. Hotels / hut uitstekend, goede verzorging en service. Transport van de koffers is zonder enig probleem verlopen. Kaarten bus/liften prima. In hut (Erichhütte) vanwege corona eigenlijk geen dekens beschikbaar. 's Nachts te koud voor slechts een lakenzak. Dekens wel kunnen regelen overigens, maar toch een tip om mee te nemen. Deze luxevariant is ons uitstekend bevallen. Wellicht een idee om meer 'hoteltochten'in jullie programma op te nemen? In ieder geval voor herhaling vatbaar!

Lees meer

W. v. Ginkel

Mijn cijfer:

8

De kinderen gingen voor het eerst niet meer mee op vakantie, dus wandelvakantie geboekt, met bagage service, zeer goed geregeld. Aangekomen bij het eerste prachtige hotel, andere Nederlanders gesproken die net klaar waren met wandelen dat het zwaar zou worden, dus beetje schrik gekregen omdat wij geen geoefende doorgewinterde wandelaars zijn. Volgende dag heerlijk gewandeld en in het laatste berghutje blijven plakken, lekker binnen met de locals, ff de regen afwachten, paar uur en paar biertjes later naar het hotel gelopen, deze werden al ongerust waar we bleven. Volgende dag mooiste wandeltocht van de vier dagen naar de mittelfeldalm , heel gezellig savonds met andere wandelaars, smorgens wakker worden boven de wolken echt een belevenis. Helemaal naar beneden gewandeld naar hotel marmotta, zeer luxe en heerlijk gegeten en Belgische biertjes gedronken. Volgende dag met lift stukje omhoog rest geklommen en dankzij de lift smiddags heerlijk op ons balkon in de zon gezeten. Laatste dag , flinke tocht, lunch meenemen, helemaal naar het statzerhaus gelopen prachtig uitzicht, en nog flinke afdaling naar het laatste hotel. Laatste dag 40000 stappen op mijn stappenteller, maar super voldaan gevoel dat wij dat kunnen als ongeoefende wandelaars. Volgend jaar zeker weer ergens in Oostenrijk .

Lees meer

J. Van berloo

Mijn cijfer:

8

Een mooie reis, leuke plaatsjes. De ligging van de hotels, veel in het centrum, was prima. De service in de hotels goed. De fietspaden waren veelal zonder autoverkeer. Prachtige natuur. En we hadden prachtig weer :)

N. Roelofsen

Mijn cijfer:

9

Het is een mooie route om te fietsen. Prima hotels, een mooie afwisseling tussen steden en natuur. Afstanden per dag waren goed, er was tijd om tussendoor te ontspannen of een extra activiteit te doen. Bij aankomsthotel waren alle papieren aanwezig( vouchers, tickets ed). Bagagevervoer was prima geregeld.

Lees meer

J. Post

Mijn cijfer:

8

Leuke fietsvakantie gehad ondanks een paar regenachtige dagen. De hotels waren goed. De een beter dan de andere. Het Mercure hotel in Aken waren wij niet enthousiast over vanwege het ongezellige restaurant en de slechte keuken. Bagagevervoer was perfect geregeld. De fietsen voldeden helaas niet aan onze verwachtingen. Slechte zadels, te weinig ondersteuning voor de pittige klimmetjes op de route. Een keer waren de accu's zelfs leeg terwijl we nog een aantal kilometers voor de boeg hadden. Wij misten een fietstasje op het stuur waar de routebeschrijving in had gekund. Nu moesten wij tijdens het fietsen de boekjes vasthouden. Heel onhandig en gevaarlijk. Wij waren tevreden over de routebeschrijvingen. Was even wennen aan de afkortingen maar de routes waren duidelijk en goed beschreven. Op de laatste dag helaas een lekke achterband. Gelukkig waren we in Mechelen waar een fietsenmaker de band heeft gerepareerd. De rekening kon direct gestuurd worden naar het fietsverhuurbedrijf. Dat was een pluspunt.

Lees meer

R. de Graaf

Mijn cijfer:

7

Prachtige omgeving en schitterende wandelingen. Hotel aankomst en vertrek uitstekend. Hutten boven verwachting. Heerlijk gegeten en geslapen. Steeds eigen "bubbel" gehad in de hutten. Organisatie op route meer dan uitstekend. Met panorama pas voor kabel banen prima geregeld.

Lees meer

R. den Hartoog

Mijn cijfer:

9

Prachtige route en ontzettend genoten van het gebied. Refuges zijn voor het doel passend en goed. Alles heel relaxed.

G. Kok

Mijn cijfer:

9

Wij hebben genoten van deze reis. De wandeltochten zijn heel afwisselend. De hotels waar wij een overnachting hadden waren prima. De bagage was altijd op tijd in ons volgend hotel.

M. Knijnenburg

Mijn cijfer:

9

Wij vonden het een prachtige reis, met mooie fietsroutes en goede hotels. Begeleiding van Marcel (chauffeur) en Corrie (fietsbegeleiding) was uitstekend.

I. Meinardi

Mijn cijfer:

9

De fietsroute was mooi en de omgeving was afwisselend. Het merendeel van de overnachtingsadressen was kwalitatief goed. Maar het Fletscher hotel in Oud Loosdrecht was wel aan een opknapbeurt toe. Het was **** niet waard. Het personeel was wel heel vriendelijk. We vonden “hotel de Schildkamp” in Asperen een groot zakelijk hotel zonder sfeer. Daarnaast was Asperen een ongezellig dorp zonder centrum. Het zou beter zijn geweest om een overnachting in Leerdam proberen te regelen. De hotel upgrade die we hadden gedaan was het in Asperen zeker niet waard. De rest van de hotels waren prima.

Lees meer

J. Schippers

Mijn cijfer:

8

Het was een prachtige fietsvakantie en mooie routes. De hotels waren goed, alleen bij het laatste hotel in Cochem was de ontvangst niet echt hartelijk en werd er niet goed geholpen bij de teruggave van de fietsen.

B. Bakker

Mijn cijfer:

8

De fietsroute was fantastisch. De busreis daar in tegen lang voor het aantal dagen dat je fietst

l. Zeehandelaar

Mijn cijfer:

8

We hebben een mooie vakantie gehad, ondanks de slechte wegen die we regelmatig tegenkwamen. Mooie route. Wel jammer dat de prachtige heide pas de laatste 2 dagen in de route voorkwam. Had ik liever andersom gezien.

L. Ursem

Mijn cijfer:

6

We hadden een uitstekende vakantie in een mooi wandelgebied. Fijne wandelpaden, zo goed als geen asfalt. Uitstekende markering van de route. Goed indicatie van de wandeltijd die nodig was voor de dagtrajecten. Gebruiksvriendelijke wandelapp Rheiland-Pfalz.Gold. Halen en brengen naar start- en eindpunt van de wandeling was heel prettig. Goede, persoonlijke en gastvrije sfeer in beide hotels (Schinderhannes en Badische Ambtskellerey).

Lees meer

B. Jans

Mijn cijfer:

8

Door het slechte weer helaas 3 dagen in de regen gelopen en weinig uitzichten gezien. De accomodaties waren prima. Ik kan zien dat het een mooie tocht zou zijn geweest bij beter weer.

K. De vaan

Mijn cijfer:

6

Met 3 fitte, maar redelijk ongeoefende 50ers hebben we deze uitdagende semi-huttentocht eind augustus gemaakt. Het was geweldig! De tocht had werkelijk alles in zich wat een alpenliefhebber maar wenst: smalle bospaadjes, weidse alpenweides, zeer steile en spannende klim-en klauterpartijen (kleine stukjes met stijgbeugels en touwen) en erg goede hotels. De afstanden waren niet kinderachtig, je moet stevig doorlopen om de aangegeven tijden te halen. De 2 hutten waren ook een leuke belevenis, maar je moet voor die tochten echt goed kunnen klimmen en navigeren! Wij hadden een volledig verregende dag en kwamen doorweekt en met 50 meter zicht aan in de eerste hut. Gelukkig kon alles boven de hoog opgestookte Kamin drogen terwijl wij als enige gasten genoten van grote mokken thee en een lekker huttenmaal.

Lees meer

M. Bleys

Mijn cijfer:

9

De wandelroutes waren goed te doen, wellicht nu iets zwaarder geweest vanwege de overstromingen van 4 weken daarvoor, waardoor enkele wandelpaden wat lastiger begaanbaar waren. De routes waren verder prima, maar voor mij gaan de routes iets te veel door bosgebied, mijn voorkeur gaat uit naar wat meer afwisseling. Overnachtingen allemaal prima en netjes/schoon. Natuurlijk was de overnachting in het Klooster bijzonder met prachtige kamers, maar ook gewoon leuk om op verschillende (ook typisch Duitse) logeeradressen te zijn.

Lees meer

N. Schmidt

Mijn cijfer:

8

Het is verstandig tegen toekomstige reizigers die een zondag in de reis hebben, te zeggen dat er vrijwel niets te koop is tijdens de route. Geen koffie, geen lunch! Dit hadden we ons niet gerealiseerd.

J. Stuart

Mijn cijfer:

7

wij zijn heel tevreden over het geheel.

P. Ernst

Mijn cijfer:

9

Prima overnachtingen, diner's waren heerlijk vooral in Elp. Prima routes, erg duidelijk aangegeven met de Garmin GPS (na enige oefening). Heb t heel leuk gehad. Smaakt naar meer...Zou zeker weer boeken bij Ecktiv.

R. Wortelboer

Mijn cijfer:

9

Prachtige en afwisselende route en heel gastvrije adressen! Het voetenbadje in Haus Berghof was daarbij het summum. Het winkeltje Krims-Kram in Blankenheim ook erg leuk! Ontbijt en lunchpakketjes top. Het diner in het klooster was minder sfeervol dan we ons voorstelden. Voor de twee kleine dubbel te lopen stukjes in de route kun je -tip- een alternatief zoeken op je navigatie. Extra tip voor de 1e inwandeldag: langs de Rursee eerst lopen 6km route en dan met de boot terug naar Einruhr. Wij kwamen er te laat achter dat dat ook kon :-) En de route heeft bij Blankenheim en aan het begin 2 dubbelingen maar er zijn leukere alternatieven (die wij kozen). Verder superroute en prima geregeld! Helaas was niet alles open ivm de watersnoodramp van juli - erg genoeg natuurlijk voor de mensen daar.en iig goed voor het toerisme daar dat we er waren.

Lees meer

B. Ippel

Mijn cijfer:

9

Mooie fietstocht, interessante omgeving en natuur.

H. Leijtens

Mijn cijfer:

8

De reis was goed georganiseerd waarbij de reisleider Bouke een belangrijke rol had complimenten. De meeste overnachtingen waren uitstekend sommige wat minder Ommen viel wat tegen in accommodatie maar dineren was super. Roermond was in alle opzichten beduidend minder. Zou deze reis zo nog een keer doen maar dan in tegenovergestelde richting.

Lees meer

R. Doppenberg

Mijn cijfer:

8

Was uitstekend!

L. Van der Velden

Mijn cijfer:

9

We hadden een heerlijke reis: prachtige wandelingen en prima accommodaties.

P. van Ziel

Mijn cijfer:

8

Mooie reis, alles goed geregeld. Hotels prima, muv 1 hotel in Bad Ischl. (sandwirt). Deze was niet dezelfde standaard als de andere hotels. Afstanden waren goed, en alternatieve routes goed beschreven.

D. IJkema

Mijn cijfer:

8

Heerlijke reis gehad. Erg fijn om met de gps te lopen. Veel mooie routes, prima hotels. Echter de route naar Emmen vonden we teveel asfalt hebben en het hotel in Emmen was erg gehorig, veel activiteit op de gang ook in de nacht. Dit hotel is geen aanrader.

M. Juriens

Mijn cijfer:

8

Prima. Goede hotels. Elk hotel had zijn eigen charme. Ontbijt was bij elk hotel in orde, van zeer uitgebreid tot voldoende.

H. Jentink

Mijn cijfer:

8

Het was een zeer goed verzorgde en fijne reis. Heel leuke en afwisselende fietsroutes. Ook de hotels en het eten was boven onze verwachtingen. Ondanks het een groepsreis is heb je toch veel privacy en vrijheid. Het is zeer relaxed dat de bagage van hotel naar hotel wordt gebracht.We hadden ook een leuke groep met gemêleerd gezelschap . Alles was goed geregeld. Nederland is een zeer mooi land. Nogmaals dank en complimenten aan de organisatie.

Lees meer

J. van Otten

Mijn cijfer:

9

Reis als erg goed ervaren, alle informatie, routebeschrijvingen helder, vervoer van mij en bagage goed geregeld, contactpersonen vriendelijk en behulpzaam en overnachtingsplekken, m.u.v laatste erg aangenaam.

M. de Jong

Mijn cijfer:

9

Alles was perfect geregeld. De etappes waren prachtig, leuke overnachtingsplekken, vriendelijk personeel, bagagevervoer en vervoer naar hotel/ startpunt was prima, heerlijk ontbijt en diner. Kortom, wij hebben wederom enorm genoten van jullie goed georganiseerde reis.

Lees meer

A. Melis

Mijn cijfer:

9

De reis was prima. Alleen reed de bus niet dagelijks mee wat wij begrepen hadden dat dat zou gebeuren. Liever eerder vertellen dan ter plaatse. Wat wij ook niet wisten, was dat de zijtassen van onze fietsen steeds eraf moesten. Dat gaf veel vertraging voor ons. Wij hebben geen klik systeem.

Lees meer

I. Kuilboer

Mijn cijfer:

7

Heerlijk gewandeld door prachtige omgeving! Route overlapte veel met bewegwijzerde routes en was daarmee makkelijk te volgen. Elke dag hartelijk ontvangen door hele vriendelijke mensen. Ieder hotel was fantastisch rekening gehouden met onze dieetwensen. Ook onze hond werd overal zeer welkom verwelkomd. Zeker voor herhaling vatbaar!

Lees meer

B. Roks

Mijn cijfer:

9

Prachtige verkenning door de mooiste plekjes van de Drentse Hondsrug. Een betoverend landschap waarin de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Spannend om met de GPS-tracker de ongebaande paden te betreden. De overnachtingen in de hotels, het diner en ontbijt was geweldig. Wellicht nog belangrijker was de vriendelijkheid die we daar ondervonden. Onze koffers waren elke dag keurig gearriveerd in het hotel van bestemming. Deze vakantie is een aanrader voor mensen die houden van sportiviteit (gemiddeld 20 Km per dag wandelen) en oog hebben voor de natuur.

Lees meer

T. Cornelissen

Mijn cijfer:

9

Goed.

T. Somers

Mijn cijfer:

8

De wandelvakantie is ons heel goed bevallen. De meegeleverde informatie en plattegronden waren volledig maar de bewegwijzering was ook dermate duidelijk dat je eigenlijk niet kon verdwalen of de weg niet kon vinden. De hotels waren prima (typisch Duits) met goede bedden en de bediening allerhartelijkst. De wandeling zelf was prachtig en erg afwisselend. Wij kunnen deze reis zeker aanbevelen.

Lees meer

R. Clignett

Mijn cijfer:

10

Duidelijke routeomschrijving. Mooie route

G. Pasterkamp

Mijn cijfer:

9

Alles was in 1 woord TOP!

A. Boshoven

Mijn cijfer:

9

Het was een prachtige reis. Uitmuntende reisleiding, prima hotel, comfortabele bus.

H. Wind

Mijn cijfer:

9

Hotel kwam perfect overeen met onze verwachtingen. Spijtig wel dat de sauna lang vooraf moest gereserveerd worden waardoor we er maar één keertje van gebruik konden maken en dan nog op een ongelukkig laat uur. De omgeving is schitterend. Vooral het boswachterspad is een absolute aanrader. De organisatie van Ecktiv was snel, accuraat en kwam helemaal aan onze vraag tegemoet. Hartelijk bedankt

Lees meer

H. Claes

Mijn cijfer:

9

Werkelijk briljante ervaring gehad met Ecktiv. Huttentocht gedaan in Val di Fassa, zeer goed geregeld allemaal en mooie hutten! Wat vooral zo fijn is dat je je welkom voelde in alle hutten, wij hadden half pension en is ons zeer goed bevallen, met heel goed eten. Wij zijn alweer op zoek naar een volgende tocht.

Lees meer

T. Broersen

Mijn cijfer:

9

De organisatie van de reis was prima, de wandelingen heel mooi. In het eerste hotel was de accommodatie versleten en het ontbijt geweldig; de eigenaars stoppen binnenkort met het runnen van het hotel "Schinderhannes". Het 2de hotel was prima. De uitleg over de reis was prima. Het zal een uitdaging zijn om goede hotels te vinden, maar het was natuurlijk niet meer het hoog seizoen en er was veel gesloten.

Lees meer

E. Vonk

Mijn cijfer:

7

positief

t. brouwer

Mijn cijfer:

9

Leuke reis, mooie boot, goed verzorgd, goed eten en drinken. Kapitein en kok hielden zich wel erg afzijdig van de groep. Dat was jammer. Kok kwam soms met vermaningen die ik niet kon plaatsen omdat ze daar vooraf niets over had gezegd (dat we kopjes bij ons moesten houden, dat we stil moesten zijn als zij haar cursus volgde). Ik zou zeggen: meld die dingen bij het praatje vooraf, dat bespaart irritaties. Dienstverlening van Ecktiv was top.

Lees meer

H. van Dijk

Mijn cijfer:

7

De reis was prima, heb er van genoten. Kanttekeningen: 1 soms hotel te ver van de route, kost veel tijd om alle fietsen weer in te laden en 's ochtends terug op route er weer uit te "gooien"; zeker als het regent:>) 2 hotel in Ommen was onder de maat, mijn 1 persoonskamer was veredelde kast en extra toegangscontrole voor diner uitermate star, waardoor er minder mensen hebben kunnen eten dan bedoeld (en betaald) was. 3 knooppuntenroute dient gecontroleerd te zijn voor vertrek. 4 ik had gevraagd of reis over verharde paden ging, bij jullie, en dat werd bevestigd en dat was niet het geval: jammer als je met je racefiets met smalle banden over grint, gravel en zandpaden moet

Lees meer

H. Blom

Mijn cijfer:

8

Hele leuke mini-vakantie dichtbij Nederland. In een voor ons onbekend wandelgebied, het natuurgebied DeLux (grens Duitsland en Luxemburg ).

J. Bijloos

Mijn cijfer:

8

Het was een fijne korte vakantie in eigen land. Een prima crew (schipper, matroos en kok) die er alles aan deed om de groep optimaal te laten genieten van de Wadden. Het schip was ruim genoeg voor deze groep en we kregen goede adviezen voor wandelingen. Het meehelpen tijdens het zeilen was leuk en leerzaam. En de maaltijden waren erg goed verzorgd.

Lees meer

S. Verbeek

Mijn cijfer:

9

Prachtig gebied om doorheen te wandelen ! Wij vonden de wandelingen pittig, maar niet te. Alle hotels waren prima, leuke diversiteit qua accommodatie, van hypermodern naar Duitse degelijkheid. Alle afstanden prima, behalve 1 dag : dag 3 : van Lorch naar Kaub : wij verbleven in hotel Christian, daardoor werd deze dag een ( te ) korte wandeldag, vervolgens sliepen we de dag erna in hotel Anker in Bornhoven, waardoor deze wandeling erg lang werd, en gezien de zwaarte te lang. Beter is overnachten in St-Goarshausen zelf en ergens vooraan in Bornhoven. Voor de rest : absolute aanrader deze reis, wij waren verrast hoe mooi de natuur daar is. Verder : de reisbeschrijving was in het Duits, tip : laat dit vertalen in het Nederlands, is voor veel mensen die op de beschrijving lopen, toch veel makkelijker, wij liepen met GPS. Goed om te weten is, dat je ook alle afstanden met de trein kan overbruggen, dit in geval van nood. (ECKTIV: "We werken met de beste lokale specialisten. Vanaf seizoen 2022 is deze routebeschrijving in het Engels.)

Lees meer

l. lemmens

Mijn cijfer:

10

Het waren mooie wandelingen. De overnachtingen waren top, helaas viel het hotel in Porto erg uit de toon, het was ver van het centrum, erg veel lawaai van de straat en een slecht bed. Ik had liever wat meer betaald en een beter hotel gehad. Voor de route moet niet alleen op de tekst af gaan er was een aantal keer rechte en links verwisseld. Ook was de beschrijving niet eenduidig waar de bagage op de laatste wandeldag moest worden opgehaald.

Lees meer

E. Godefroy

Mijn cijfer:

8

Mooie route, alles stond duidelijk beschreven. De koffers moesten erg vroeg bij de receptie neergezet worden, 10uur is een betere tijd.

N. Lardinois

Mijn cijfer:

8

Wanneer ECKTIV invloed op het weer zou hebben is dat een aandachtspunt, al is wind en guur weer wellicht een prima bijzaak wanneer je wilt zeilen. Schip, bemanning, kok, allemaal helemaal prima. Mooie tocht, leuke medepassagiers. Al met al een zeer geslaagde onderneming, heerlijk gevaren en even heerlijk gewandeld. Als Texel-aanhanger heeft vooral Terschelling mij zeer positief verrast.

Lees meer

P. Korendijk

Mijn cijfer:

9

Ik heb 5 heerlijke dagen gehad in een prachtig gebied. Veel rust en ruimte, precies wat ik nodig had! De accomodaties waren prima. Netjes, schoon en vriendelijk. De route is mooi, leuke afwisseling tussen natuur en bebouwing.

h. bosscha

Mijn cijfer:

9

Het was een mooie reis, met geweldig mooie fietstochten.

C. Snijders

Mijn cijfer:

8

Heerlijk, de route is zeer goed aangegeven en de overnachtingsadressen prima! zeker de uitbater van het eerste hotel was erg behulpzaam en gastvrij!

H. ter

Mijn cijfer:

8

Wij waren voor het eerst op Mallorca en vonden de Serra de Tramuntana boven verwachting. We hebben genoten van de weidse vergezichten, maar misschien nog het meest van de prachtige met stenen ingelegde paden (een voorbeeld daarvan op bijgaande foto). De overnachtingsadressen waren in het algemeen OK. Een uitzondering was ons laatste hotel, Hotel Java in Palma, dat we uitgesproken karakterloos vonden. Dit was niet het oorspronkelijk vermelde hotel: kort tevoren kregen we bericht dat we die nacht een "upgrade" kregen, Hotel Java dus. Tenslotte: we vinden het leuk om te vertellen dat we niet met het vliegtuig naar Mallorca zijn gereisd. We zijn per trein via Parijs naar Toulon gegaan en hebben daar de boot naar Port de Alcúdia genomen. Van de haven konden we lopend naar het eerste hotel. Na de trektocht hebben we het eiland ook weer per boot verlaten, van Palma naar Valencia (op het vasteland hebben we nog een tijdje gefietst en gewandeld).

Lees meer

F. Mulder

Mijn cijfer:

8

In de laatste week van augustus 2021 hebben we deze tocht gelopen. De omgeving is werkelijk schitterend. De hutten zijn verschillende van niveau. Van authentieke berghut tot vrij luxe, eten goed. We hadden prachtig weer en de route was heel goed te doen. Op de lager gelegen stukken vrij veel Italianen onderweg. Prachtige uitzichten. Prima geregeld en bij alle hutten met open armen ontvangen. Zeker een aanrader.

Lees meer

R. Schneider

Mijn cijfer:

9

Voor mij was dit aspect in orde.

L. Elst

Mijn cijfer:

7

Wij zijn aangenaam verrast door dit stuk van Duitsland. Vriendelijk, keurig met de corona opvolging, superlekkere ontbijten, goede overnachtingsplaatsen. Heel veel variatie in landschap en reismiddelen, boot, trein, taxi en stoomtrein. Dit was goed geregeld en vlotte uitstekend. De routes waren zeker niet zwaar en dus heel goed te doen. De routes waren hier en daar niet altijd even duidelijk. Denk door de vertaling van duits naar nederlands. Maar met kaartje erbij waren we er altijd vlug uit. De stranden en het water van de Oostzee zijn heerlijk en proper. Wij hebben ook heel de periode in juli aangenaam weer gehad.

Lees meer

G. Lauwers

Mijn cijfer:

9

Deze wandelvakantie heeft aan al onze verwachtingen voldaan. De reis was voor eigen verantwoording dus dat hebben wij zelf ingevuld. De route was mooi en goed. Alle overnachtingen/adressen waren prima.

P. Ernst

Mijn cijfer:

10

Het was een heerlijke week. Bijna alle overnachtingen en de verzorging waren uitstekend. Enkel het hotel in Emmen was wat minder (rommelig, toe aan onderhoud, maaltijd kwam van restaurant aan de overkant en was niet goed warm, kamer te klein om in te kunnen eten). De routes waren mooi, maar de beschrijving klopte niet altijd. Zo waren er wegwerkzaamheden aan de N34 (waar we langs moesten) waarbij nieuwe wegen en viaducten werden aangelegd. Het gevolg was dat we zelf maar moesten uitzoeken hoe we daar omheen konden. Wij zagen niet zo gauw een mogelijkheid en hebben toen geprobeerd over het bouwterrein door de hekken weer op onze weg uit te komen. Gelukkig was het Hemelvaart en werd er maar door een paar man gewerkt. Op ons telefoontje naar jullie kregen we een antwoordapparaat. Onze laatste wandeldag ging van Anderen naar Ees. Echter in de GPS stond deze route niet. Na telefonisch overleg met Ecktiv werd ons verteld de route van Anderen naar Borger te nemen en van Borger naar Ees te gaan. We kregen nog wat uitleg over de weg van Borger naar Ees, maar toen we daar eenmaal waren was moeilijk te zien hoe dat in elkaar zat, vooral omdat wij daar niet bekend zijn. We zijn toen met Google Maps naar Ees gelopen. De route Anderen - Ees had gewoon in de GPS moeten staan en ook een omleiding bij de N34.

Lees meer

C. van Dijk

Mijn cijfer:

7

Prima begeleiding door lokale organisatie. Nette en prima hotels.

T. van Moergastel

Mijn cijfer:

8

De overnachtingsadressen waren op 1 naar top. Mooi gelegen schoon etc. Een adres was een B&B waar we onder een wollen dekentje sliepen. Dat vonden we wel heel ver gaan. De routes waren super mooi! Afstanden soms iets langer dan aangegeven. Beschrijving duidelijk. We moesten eerst even wennen aan de kromme Engelse vertaling maar verder prima. Nacht aan voor en achterkant is aan te raden. Grandville is een mooie stad en het hotel op de laatste plek was erg leuk. Stadje ook ik zou niet meteen de trein instappen. Vervoer van bagage verliep super alles stond steeds weer netjes klaar. Prachtige kusten met de verassing van eb en vloed.

Lees meer

J. Bakker

Mijn cijfer:

8

Was prima wandelvakantie. Het enige minpunt was dat er op 1 adres 2x geslapen moest worden. Er zouden geen hotels beschikbaar zijn. Hierdoor moesten we aan het eind van de ene dag en het begin van de andere dag met de bus naar onze bestemming.

J. van Beek

Mijn cijfer:

8

De reis voldeed volledig aan onze verwachtingen. Een prachtige route, langs gastvrije tophotels, in een erg mooi gebied. Door de overvloedige regen deze zomer was op een enkel traject de route iets zwaarder dan gewoonlijk (bv 2e gedeelte Schattermuhle/Blumberg). Zeer aangenaam was ook de uitvoerige route informatie. Het pakket lag in de eerste locatie (Hochfirst) op ons te wachten.

Lees meer

W. van Beek

Mijn cijfer:

9

Prachtige reis maar best pittig.

G. Bastiaansen

Mijn cijfer:

8

Wij hebben de reis anders uitgevoerd dan in de beschrijving staat, maar wel in het zelfde gebied met deels dezelfde route. Ecktiv heeft ondanks mijn bijzonder late boeking alles op alles gezet om de door mij gewenste huttentocht voor elkaar te krijgen. Het was allemaal heel last minute klaar, maar top geregeld! Fijne hutten en hotels, ook de route app en de omschrijving was fantastisch. Alle informatie duidelijk en bij de hand. Wel waren een aantal routes erg lang en ook wel een beetje spannend hier en daar. Nationaal park La Vanoise was mij totaal onbekend, maar wat een natuurpracht, zeker de moeite waard. Echt heel fijn geregeld, ik ga zeker nog een huttentocht doen!

Lees meer

N. Spring in 't Veld

Mijn cijfer:

9

Super week gehad! Alles was goed geregeld. Leuke hutten, goed eten en prachtige omgeving.

E. Kuipers

Mijn cijfer:

9

Super leuk. De routeboekjes per dag; op een enkel foutje na, heel handig in gebruik. De hotels waren perfect en het eten ook.

E. Verkleij

Mijn cijfer:

9

Overnachtingen, de route en de tips voor onderweg waren top. Evenals het bagagevervoer.

C. Ramakers

Mijn cijfer:

10

Het was heerlijk. Mecklenburg was een voor ons onbekend, maar prachtig natuurgebied. We hebben iedere dag gefietst, gewandeld en gezwommen in een van de honderden meren.

M. Cliteur

Mijn cijfer:

9

We hebben een geweldige fietsvakantie gehad. Wat ik als 1 e goed vind om te benoemen is dat het met de gewone fiets goed te doen is. Over het algemeen goede Paden. Sommige waren slecht. We hadden op de route dingen tegen die onvoorzien waren. Het pontje ging niet door het hoge water of het pad was door het water niet begaanbaar. Dit hadden jullie moeten chequen want moesten nu omrijden. Als je er al 65 moet fietsen is dit een tegenvaller. Ik vond de routes over het algemeen erg mooi, behalve route 1 naar Ratstatt. Het Ibis hotel in Straatsburg moeten jullie eruit halen. Om de kamers kun je, je kont niet keren. Oneerbiedig gezegd maar veel te klein. De andere hotels waren oké. Persoonlijk gaat onze voorkeur naar een Gasthof maar dat zal niet altijd aanwezig zijn. Daarnaast is het fijn om een dag vrij te zijn. Enerzijds om bij te komen anderzijds om zo’n geweldige stad als Heidelberg nader te kunnen ontdekken. Daar hadden we niet veel tijd voor helaas. Ook al zijn we op tijd vertrokken. We zijn regelmatig verkeerd gereden maar dat kan mijn man beter toelichten. Wat vaker een sticker op palen zou fijn zijn. We hebben genoten van de prachtige steden met de vakwerkhuizen en fietsen door de natuurgebieden. Op eigen houtje nog vanuit Straatsburg naar Colmar gereden. Wat een geweldig stadje.

Lees meer

W. Manschot

Mijn cijfer:

7

We hebben genoten, de reis voldeed aan alle verwachtingen! Alle reserveringen klopte en verliepen zonder problemen, complimenten. De koffer bezorging verliep ook keurig volgens afspraak. Complimenten voor de chauffeur. Het hotel in Sneek, de Herberg bij de poort was een prima hotel, echter die staat pal langs een erg drukke weg. Savonds erg veel verkeer, inclusief vrachtverkeer, en dit liep door tot de vroege ochtend. Alles is enkel glas, dus erg gehorig. Hier hebben we niet goed geslapen. Eindigen en starten in Leeuwarden is perfect, grote complimenten voor het WTC hotel. Excellente diner op de 11e verdieping, een hoogte punt.

Lees meer

M. Hogeboom

Mijn cijfer:

8

Reis was prima geregeld, hotels erg divers maar allemaal leuk en goed. Soms lastig om een (leuk) terrasje of koffietentje te vinden, misschien een tip om wat leuke adresje te vermelden? Zeker op bepaalde stukken.

H. Teeuwen

Mijn cijfer:

7

Reis was prima

J. Zondervan

Mijn cijfer:

8

De reis op zich was dikke prima. Goed verzorgd, prima informatie wat de fietsroutes betreft. Prima maaltijden.

t. de Vries

Mijn cijfer:

9

We hebben een prachtige wandelvakantie rond de Zugspitze gehad. De hotels waren goed tot uitstekend, de routes ( GPS bestanden ) waren duidelijk. kortom een supervakantie, en zeker aan te raden.

D. Groen

Mijn cijfer:

10

De ervaring van het Pieterpad was heel bijzonder, de B&B kamers prachtig, de hotelkamers duidelijk minder netjes.

J. Saarloos

Mijn cijfer:

8

Ontzettend leuke wandelreis met fijne hotels, heerlijk eten en goed ontbijt. De Erich hutte had een prachtige omgeving. We waren niet op de hoogte dat je een slaapzak mee moest nemen. Alle zeeppompjes waren ook leeg. Dat was wat minder.

E. Seijts

Mijn cijfer:

8

Erg mooie wandeling, de routes staan goed aangegeven en de boekingen waren allemaal prima geregeld. We hadden op advies van de mail de gps app ook geinstalleerd wat wel handig was maar niet noodzakelijk. Het is leuk om te kunnen volgen waar je zit op de route en hoe ver je nog moet omdat je dat besef soms verliest. De hutten zijn basic maar hebben alles wat je nodig hebt. Maaltijden zijn prima, voor vegetariers was de keuze erg beperkt maar altijd mogelijk. Wij wandelen best veel in Nederland maar hadden ons toch wel wat vergist in het niveau van de route, we deden dan ook vaak een paar uur langer over de routes. Volgende keer zou ik een level lager kiezen al hebben we nu natuurlijk wel wat conditie opgedaan.

Lees meer

R. Oor

Mijn cijfer:

8

De reis was prachtig. Zeer mooie tocht met best pittige stukken zowel in de klim als in de afdaling. De eerste twee hotels waren boven verwachting mooi. De hutten waren zoals verwacht. Het laatste hotel was iets minder dan verwacht maar dat kwam ook door de verwachtingen die geschept waren door de eerste twee dagen. Zeker een aanrader!

Lees meer

D. Clybouw

Mijn cijfer:

10

Het concept was perfect, stukje fietsen elke keer ander hotel. Het bovenste stuk over de dijk in noord Holland vonden wij saai en lang. De hotels waren op die van Makkum na(heel klein en basic) super! De routeboekjes zijn duidelijk met plattegrondje erbij.

M. Baalhuis

Mijn cijfer:

8

Het was een ontspannende week. Hotels waren netjes, vriendelijke ontvangst, ontbijt goed. Koffers op tijd afgeleverd. Wel jammer dat deze perse voor 9 uur afgegeven moest worden.( was best vroeg, terwijl ze veel later weggebracht werden) Alkmaar goed hotel, jammer dat het eten in een " all jou can eat" sushi restaurant was. ( wij houden niet zo van sushi) . Hier hadden we nog 2 nachten extra geboekt,dus 4x daar moeten eten. Maar we hebben toch genoten en hébben een heerlijke week gehad.

Lees meer

C. Magielse

Mijn cijfer:

9

Fantastisch!

H. Hoogeveen

Mijn cijfer:

8

Leuke reis gehad,goed georganiseerd.

J. Osinga

Mijn cijfer:

7

De reis was goed verzorgd, bagagevervoer verliep uitstekend. Wel vreemd dat ons eind-adres (Herberg van Anderen in Anderen) 4 km van een bushalte af was gelegen. Op de slotdag hebben we deze kilometers eenvoudig gewandeld maar dat was met de koffers de volgende ochtend geen optie. Wij begrepen dat er altijd de mogelijkheid was om gebruik te maken van openbaar vervoer maar daar was in ons geval niet echt sprake van!

Lees meer

C. Kersten

Mijn cijfer:

8

Overnachtingsadressen waren prima en de bagage stond altijd keurig voor ons klaar.

I. Grasmayer

Mijn cijfer:

7

We hebben erg genoten. Alles was heel goed geregeld. Hotel Angelika was goed op de hoogte en we kregen zelfs 2 keer een dagpas voor het hele Stubaital, wat wil zeggen dat we op de dag van aankomst en vertrek gratis in alle gondels konden , in de bus, in zwembaden etc. Heel handig! Misschien ter info: de derde tocht van Sulzenauhutte naar de Nurnberger hutte word door een aantal als nogal heftig ervaren op een bepaalde hoogte: het was erg steil en ook al was er wel hulp met een kabel waar je je aan vast kon houden. Wij zelf vonden het wel een uitdaging, maar van een aantal hoorden we dat ze het te spannend vonden.

Lees meer

C. van den Dries

Mijn cijfer:

9

Fijne reis, goede hutten en goed eten. Eerste dag zwaar, behoorlijk veel klimmen en hete dag. Laatste overnachting knus, aardige gastvrouw, goed eten en nog EHBO verleend aan de blaren van mijn dochter.

Lees meer

W. Lauwers

Mijn cijfer:

8

Alles prima! Start-hotel was goed qua kamers en service maar niet erg sfeervol. Wandelroutes waren mooi en lekker pittig. Overnachtingshutten waren gezellig.

S. Van Koppen

Mijn cijfer:

9

Wij hebben fantastische fietsdagen gehad met goede overnachtingen, vooral van der Valk Nijmegen-Lent was super. De eerste drie dagen klopten de fietsroutes exact, maar de laatste dag ging er een paar keer iets mis. Mede door aanleg van een nieuw fietspad misten wij ineens wat nummers. Zou misschien verstandig zijn om deze route opnieuw in kaart te brengen. Ook in Nijmegen zelf mag de aanduiding wel wat duidelijker. Verder geen problemen gehad onderweg, de routes waren geweldig, doordat ze afwisselend door leuke dorpjes en dan weer door natuurgebieden gingen!

Lees meer

M. Klaassens-Wortelboer

Mijn cijfer:

8

De reis was goed georganiseerd. De afstanden waren goed verdeeld. De hotels waren prima, behalve het hotel in Volendam. Dit was echt onvoldoende. Het was een zeer uitgeklede kamer. De corona regels werden TOTAAL niet in acht genomen. Er zaten 120 gasten binnen, in groepen van 15 tot 20 pers. Het ontbijt en diner was er wel goed.

Lees meer

a. bevaart

Mijn cijfer:

8

Zeer tevreden over reis, route, overnachtingen en vervoer bagage!

H. Ruwhof

Mijn cijfer:

9

De reis was zeer goed geregeld! Hotels/ hutten waren top, routes waren (met behulp van de app/GPX) goed te volgen. We hebben genoten van de reis!

L. de Kunder

Mijn cijfer:

10

De reis en de route waren naar verwachting. De overnachtingsadressen waren prima. Kamer hotel in Grado was erg klein terwijl we hier 3 nachten verbleven.

A. Lassche

Mijn cijfer:

7

Heerlijke reis met goede prijs qualiteit verhouding

E. Van der Haas

Mijn cijfer:

9

Prachtige reis met fantastische, goed bewegwijzerde fietspaden. Hotels ook in orde.

C. Bothof

Mijn cijfer:

8

allemaal dik in orde

l. kruse

Mijn cijfer:

9

Wij vonden de reis fantastisch alles was goed geregeld, het boekje de kaart de overnachtingen met ontbijt en diner. Vooral de app was super je kon gewoon niet verkeerd lopen echt geweldig. Wij hebben geweldig genoten mede doordat alles zo goed geregeld was.

C. Vergeer

Mijn cijfer:

9

Mooie reis, goede overnachtingslocaties

P. van der Pluijm

Mijn cijfer:

9

Prachtige route,eerste wandelroute was in verhouding met tweede route qua verhouding van km niet helemaal gelijk. Hotels waren goed en het eten ook.

M. Rouwendal

Mijn cijfer:

9

Prachtige routes, goede accomodaties en vriendelijke mensen. Alles goed geregeld.

Y. Blijdorp

Mijn cijfer:

8

Een geweldige mooie fietsvakantie en de hotels heel goed ook dineren in de hotels. Wegens corona buiten op de terrassen en we hadden mooi weer. Echt een aanrader. Alleen de laatste dag naar Nijmegen fietsen is wel veel kilometers. Zodat we in Archen niet naar de kasteel tuinen hebben bezocht.

Lees meer

A. Bijvoet

Mijn cijfer:

9

Het was weer super geregeld. We hebben erg genoten. Van de hotels, route, kofferservice alles was perfect.. Zeker voor herhaling vatbaar

J. Berendsen-Verbeek

Mijn cijfer:

9

Heerlijk gewandeld over rustige paden! Gastvrij onthaald op alle adressen.

A. Schutten

Mijn cijfer:

9

Prettige reis door goede chauffeur en confortabele touring car. Verblijf in een gezellig en gastvrij familiehotel waar heerlijke Italiaanse gerechten worden geserveerd. Reisleiding Ellis Groenedijk heeft voor een zeer gevarieerd en mooi weekprogramma gezorgt, super gaaf! Een zeer bekwame ervaren klantgerichte, vriendelijke en flexibele reisleidster. Voor mij een prachtige herinnering aan een gave wandelvakantie in Zuid Tirol!

Lees meer

G. Pater

Mijn cijfer:

9

Alles was uitstekend geregeld, prima overnachtingsadressen. Vooral de B&B’s vonden we leuk.

S. Franken

Mijn cijfer:

8

Voor corona omstandigheden waren de hotels goed. De 2e etappe van Assen naar Norg viel behoorlijk tegen. Lange rechte asfaltpaden naast autowegen en over vrij drukke gewone wegen. Lang en saai. Overige routes waren afwisselend en mooi. Afsluitend, over het algemeen een leuke vakantie. Weer een goede ervaring. We komen zeker terug voor een volgende reis.

Lees meer

j. potter

Mijn cijfer:

8

Routes waren geweldig, maar dat was ( helaas) niet jullie verdienste, waren immers de bestaande Pieterpadetappes. Ons eerste overnachtingshotel Hotel Paping in Ommen, viel wat tegen. Was weliswaar schoon, maar de kamer kon wel een opknapbeurt gebruiken! En zeker in vergelijking met de andere slaapplekken!! Gelukkig voor hen was het onze eerste slaapplaats. Als het andersom was geweest, zou het een afknapper zijn geworden. Het vervangende hotel, Fletcher Sallandse heuvelrug, had een geweldige ligging. Super plek. Tip: in beschrijving er bij zetten hoever het lopen is vanaf station, was best nog een flinke trip. De informatie die wij hadden ontvangen mbt aankomst- en vertrektijden in de B&B Ervenimmendael klopten niet. Volgens onze beschrijving waren we na 14.00 uur welkom, maar dat bleek eigenlijk 16.00 uur te zijn. Gelukkig was de eigenaresse thuis en konden we binnen. Verder een hartelijk ontvangst. Bagage stond telkens voor ons klaar, dus............ alles geslaagd wat ons betreft. MVG Lia van Herten

Lees meer

L. van Herten

Mijn cijfer:

9

Heel leuke reis, de gids zorgde steeds voor een prachtige wandelervaring. Het familiehotel in Rodeneck is een prima keuze, vriendelijke eigenaren die alles doen om het de reizigers naar de zin te maken.

T. Daas

Mijn cijfer:

8

Het was geweldig! De routes zijn goed aangegeven en de etappe-duur klopt aardig. De eerste overnachting bij Pension Zum alten Rathaus in Schleiden-Gemünd voldeed aan alle wensen. Misschien is het handig om nieuwe boekers te informeren dat men niet voor 17u terecht kan. Ook Haus Berghof in Hellenthal voldeed, maar kan niet tippen aan Alten Rathaus. Na een lange dag werd er overnacht in Hotel Schlossblick te Blankenheim en, ondanks de vriendelijke en Nederlands sprekende dame, was het overnachtings-technisch niet echt geweldig. Maar dat werd de volgende dag gelukkig helemaal goed gemaakt in het Klooster Steinfeld; wat een plek! Mooie kamer, geweldige ambiance, heel sfeervol. Dit was ook de enige plek gedurende deze week waar het diner kon worden genoten. Op de andere locaties moet je op zoek naar een restaurant. Op de laatste dag kon er niet meer overnacht worden in het Alten Rathaus, dus werd er uitgeweken naar Garni Hotel Haus Salzberg te Schleiden-Gemünd. Niet echt een aanrader; met stip de minste overnachtingsplek deze week. Maar toch, het was een geweldige week en er zal zeker vaker via Ecktiv worden geboekt!

Lees meer

W. van Essen

Mijn cijfer:

9

In deze periode van Corona hebben we enorm genoten van de reis. In Merano bij hotel Flora was 't heerlijk! Mooie locatie, vriendelijk, safe. De auto moesten we elders parkeren, prima. Routes waren super, wel waren we vroeg gaan wandelen en dat is ook verstandiger, omdat je toch lang onderweg bent en dan mooi tijdens lunchtijd bij een restaurant was. Verdere hotels super en het weer zat ook mee. Ik zal zeker nog eens een reis boeken bij jullie.

Lees meer

J. Roskam

Mijn cijfer:

10

Val di Fassa 8 daagse huttentocht. Geweldige week gehad met mijn twee zonen. De weersomstandigheden waren heel wisselend. De eerste dag gelijk van de route afgeweken vanwege de slechte weersomstandigheden dankzij meedenkende hoteleigenaar. Aan het eind van de week zijn we toen nog met de twee kabelbanen naar boven gegaan en overzagen de hele route die we hadden gelopen. Prachtig. Verschillende rifugio's met als hoogtepunten voor ons Friedrich August en Antermoia. Op sommige trajecten was het best heel druk, daar waar kabelbanen naar boven gingen en de Italianen zelf een stukje gingen lopen en koffie drinken en taart eten bij een Refugio. 6 dagen wandelen met een backpack was best zwaar, vooral omdat we in de regen, sneeuw en mist hebben gelopen, de paden soms glibberig en glad waren. De eerste dagen waren twee paden door de stortregens weggeslagen en was ik blij dat mijn zonen mij hielpen de rivier over te steken. Grenzen verlegd en bovenal genoten! Aan het eind van de dag was er altijd een warme douche en een lekker biertje.

Lees meer

K. Jager

Mijn cijfer:

9

Positief, een mooie reis door een uitdagend gebied. De derde dag hebben we de route aangepast (met de bus naar Canazei en vandaar met de lift omhoog) vanwege het regenachtig begin van de dag. Mijn vrouw is vegetariër, maar dit was niet overal doorgekomen. 2 Uitstekende overnachtingingsadressen (Friedrich August en Antermoia), 1 goed (Contrin) en 2 voldoende (Castiglione Marmolada en Alpina Spits Piaz). Ook het Piccolo hotel in Vigo di Fassa was goed. De gelopen routes waren mooi en afwisselend qua zwaarte en omgeving. Wij hadden een slaapzak meegenomen, maar hebben deze niet gebruikt, de lakenzak wel. In 2 hutten konden we een eigen kamer krijgen tegen betaling van een bedrag (5- pp), dit hebben we gedaan, in de 3 andere hutten hadden we direct een eigen kamer.

Lees meer

T. Oppedijk

Mijn cijfer:

8

Heerlijke wandeltocht door het dramatische en oude berglandschap van de Dolomieten. Leuke en gastvrije overnachtingen in refugio's onderweg met heerlijk bergvoer met Italiaanse twist. Aanrader!

F. den Hengst

Mijn cijfer:

9

Ik heb een geweldige tijd gehad. Prachtige streek, eenvoudige maar gezellige logies met lekker eten. Helemaal aan niks moeten denken, behalve kilometers maken en genieten. Ook de hond was overal meer dan welkom. De bagage was telkens keurig op tijd op de volgende locatie, wat heel aangenaam was. Door het uitstellen van de reis stond er een keer een verkeerd hotel op mijn lijst. Ik werd netjes met de auto naar het juiste hotel overgebracht. De eigenaresse van dat tweede hotel excuseerde zich uitvoerig voor de extra 5km die ik hierdoor had afgelegd. Deze manier van reizen, en de organisatie door Ecktiv is zeker voor herhaling vatbaar. Een super tevreden reiziger!

Lees meer

A. Staessens

Mijn cijfer:

9

Mooie wandeling, prima overnachtingen gehad.

M. Tieleman

Mijn cijfer:

8

Heel erg plezierig, maar we hadden ook nog uitstekend weer!

S. Lahr

Mijn cijfer:

9

Goede informatie vooraf. Prachtige wandelroute, prima hotels met vriendelijk personeel. De transfers vanaf de hotels naar en van de route zijn ook goed georganiseerd. De route wordt goed aangegeven met bordjes, maar een afdruk van de kaart zou ik handig vinden. Zelf heb ik twee keer een bordje gemist. Echter de aanwijzing op dag twee om van de route af te wijken om naar Mörsdorf te gaan evenals het alternatief om over de brug te gaan kan beter beschreven worden. Wel goede tips voor wat er langs de route en in de omgeving te zien is. Verder een aanrader.

Lees meer

T. Poulussen

Mijn cijfer:

8

De reis was erg variërend en door prachtige stukken natuur. De wandelingen waren zwaar, maar het was het allemaal waard. De looproutes stonden goed aangegeven. De hutten waren schoon, goed eten en erg vriendelijke mensen. Alpine Hotel Dachstein is niet zo bijzonder, maar goed genoeg om de wandeldagen te beginnen en te eindigen.

Lees meer

M. Scheepens

Mijn cijfer:

9

De reis heeft volledig aan mijn verwachtingen voldaan.

G. Pater

Mijn cijfer:

9

We hebben ontzettend genoten! 1e Keer met Ecktiv, en supergoed bevallen. Eigenlijk klopte alles. De info, de routes, hotels goed voor elkaar (tuurlijk, fijn Duitsland). Er zaten minder fijne routes bij vanwege de weg, maar ook dat werd allemaal aangekondigd. Corona in Duitsland: ook superstrak geregeld.

Lees meer

J. Tibben

Mijn cijfer:

9

Het was een mooie wandelvakantie. De hotels waar we verbleven voldeden aan onze wensen. Alleen jammer dat we een hotel niet in konden omdat deze was vol zat toe we er aan kwamen. We moesten dus een verplaatsing doen naar het vorige hotel. Dat vonden we jammer temeer dat dit hotel midden in de natuur lag.

Lees meer

J. Mathijssen

Mijn cijfer:

8

We hebben genoten! Erg mooie wandelingen en in ons geval nog super weer ook. Gollingen Hotel&Pension was érg gehorig (wij sliepen naast de eetzaal).

K. Schutten

Mijn cijfer:

8

Het terrein was wellicht wat eentonig, maar de omgeving blijft fantastisch. De hutten waren veelal goed, waarvan het minst waren: de 1e berghut & de laatste overnachting (de rest erg goed waren). Alle hard-copy kaarten waren erg welkom en prettig :)

D. Wien

Mijn cijfer:

8

Alles was prima verzorgd, duidelijke informatie over de route etc. Vriendelijk en behulpzaam personeel bij ECKTIV. Een probleem met de koffers op de een na laatste dag werd keurig opgelost. Voor een volgende wandel- of fietsvakantie weten wij ECKTIV te vinden.

A. de Waard

Mijn cijfer:

9

Een mooie route door een rustig gebied! Een groot pluspunt is dat er amper liften in het gebied zijn, daardoor heb je minder dagjesmensen en heb je de route bijna voor jezelf. Er zaten een aantal pittige stukken in (bergop met flinke stijgingspercentages), maar al met al was de route qua zwaarte heel goed te doen. Er zaten geen stukken in die echt te zwaar of te technisch waren. En, hoe hoger je ging, hoe mooier de route en omgeving. Dus de beloning voor het harde werk was er zeker! Alleen dag 7 viel ons echt tegen. De eerste 8 kilometer van de route was mooi, door de bergweiden, maar de laatste kilometers naar Admond liepen we echt over een vrij saaie, lange en rechte route, waar je vooral door overwoekerd struikgewas liep. Voor de laatste dag is dat jammer, je sluit liever af met een mooie dagetappe. De laatste berghut was overigens een aanrader, een vriendelijke eigenaar en het eten was heerlijk, die hut zou ik er zeker in houden. Maar misschien de laatste etappe wat langer door de bergen laten lopen en via Hall uiteindelijk Admont in? De hutten waren zonder uitzondering goed, zeker nu het door corona iets rustiger is. Het uitzicht bij de Ennstaler Hütte was echt fenomenaal.

Lees meer

A. Rooderkerken

Mijn cijfer:

8

Mooie route's, stevig maar met een e-bike goed te doen. Routebeschrijving zeer gedetailleerd wat niet altijd nodig is. Ravel de la Meuse en de Vennbahn worden prima aangegeven dus daar is een routebeschrijving niet nodig. . "Tussen routes" is lastig navigeren. Fietsend de routebeschrijving lezen is eigenlijk niet goed maar kan niet anders anders blijf je stoppen. Hotels goed, wel erg "zakelijk". We misten gezelligheid. Jammer dat je bv na een prachtige fietsdag niet lekker in een tuin kan nagenieten met een drankje. Ook vonden we het aantal plaatsen waar je onderweg wat kon eten en drinken tegenvallen, vooral op maandag maar dat was vermeld. Bagagevervoer prima. Een prachtige reis, mede door het superweer wat we hadden. (Reactie ECKTIV: de bijgeleverde GPX routes worden steeds meer gebruikt ter vervanging van de papieren routebeschrijving)

Lees meer

W. van der Wouden

Mijn cijfer:

8

Mooie wandeltocht. Leuke overnachtingsplekken. Bijzondere ervaring voor ons (stel). We hadden dit nog niet eerder zo gedaan en in zo'n omgeving.

B. Van den Berg

Mijn cijfer:

8

prima , goed geregeld, goede accommodaties

P. Snijders

Mijn cijfer:

8

Verrassend, hele mooie en schitterend gelegen Hotels, super fietsroutes. En bovenal medewerking van Ektiv omtrent het verzoek om de reis op te schuiven met 5 dagen was super.

B. Kooijmans

Mijn cijfer:

10

Prachtige omgeving, over het algemeen duidelijk aangegeven routes door mooie bossen en vlaktes. Het is ons zeer goed bevallen! De hotels waren alle 3 erg duits qua inrichting en onderling erg anders maar voldeden geheel aan onze verwachtingen. De breng- en haalservice vd wandelingen was heerlijk, even bellen en ze kwamen. Het 1e hotel had het beste ontbijt en daar deden ze dat stapje meer, wat erg fijn voelde. Maar de andere 2 hotels waren ook prima. Het 3e hotel had een leuke biergarten en daar kon je ook goed eten. Ivm Corona was veel gesloten dus buiten het wandelen was er niet zo veel te doen. Aan het eind vd middag/'s avonds was het heel erg stil in de dorpjes... Maar daar hebben jullie geen invloed op...

Lees meer

W. Rijff

Mijn cijfer:

8

Het was een goede reis

J. Fokker

Mijn cijfer:

8

Heerlijk gewandeld. Hotels waren goed.

M. de Ruiter

Mijn cijfer:

8

De wandelingen waren prachtig, afwisselend, goed aangegeven. Het eerste hotel vond ik wat simpel/gedateerd. De tweede en derde prima! Gezellig personeel, een heerlijk en gezellig terras, ontbijt en diner en mogelijkheid om lunch mee te nemen helemaal goed. Heerlijk was het bad in hotel 3, na een fikse wandeling heuvel op en af is het zalig om de spieren even warm in bad te ontspannen.

Lees meer

J. Moerings

Mijn cijfer:

9

Mooie route. Rustige wandelpaden.

I. Hoogenstrijd

Mijn cijfer:

7

De 1ste nacht in Lemmer was er eigenlijk geen plaats voor ons, maar we konden in een noodappartement. Was wel sterk verouderd, en dus eigenlijk niet prijstechnisch wat we voor de reis hebben betaald. De laatste nacht konden we wel in hotel Lemmer overnachten. Het hotel in Vollenhove was super, met geweldig ontbijt en diner. Achteraf wel jammer dat we niet 2 nachten in Vollenhove konden overnachten. (we hadden laat geboekt) En hotel in Steenwijk was ook goed verzorgd.

Lees meer

L. Boijmans

Mijn cijfer:

8

Fantastische week gehad.

A. Vriezekolk

Mijn cijfer:

9

Wij hebben met 3 stellen een radtour gemaakt in de Harz, laten we voorop stellen dat dit in een hele mooie omgeving met schitterende stadjes gedaan hebben. De hotels zoals meestal in Duitsland voldeden aan onze verwachtingen. De enige smet kwam door een staking van de Duitse post onze bescheiden over de routes was niet aangekomen op ons eerste adres, en hebben we de eerste 2 dagen zelf onze routes moeten bepalen. Maar is met diversen fietsapp’s goed te doen. Daarna hebben we de gegevens kunnen kopiëren van een paar Duitse dames die dezelfde tocht aan het fietsen zijn. De ondersteuning vanuit Ecktiv was prima. Mvg Arie Dekkers

Lees meer

A. Dekkers

Mijn cijfer:

8

We hebben een heerlijke vakantie gehad de wandelingen waren geweldig. Met alleen de route via mail was minder. Maar een wandel Kaart gekocht en samen was het prima. Hotel in Bollendorf was prima maar het kon wel wat vriendelijker. Hotel in Irrel was een super hotel. Eten heerlijk en heel vriendelijk.

Lees meer

A. Huntjens

Mijn cijfer:

9

6 uur per dag lopen is vaak te ruim maar voldoende. Hutten goed, de minste Marmolada. Te druk in en rond de hut. Laatste 2 dagen samenvoegen. Extra nacht in de vijf de hut.

A. Van der Meer

Mijn cijfer:

8

De overnachtingsadressen waren boven verwachting luxe, vooral de eerste twee, in de hutten was het rustig ivm Corona, ik vond het lopen zwaar maar dat zal wel leeftijd zijn er waren vooral jongeren op de trek, toeristische steden waren uitgestorven.

C. Verboven

Mijn cijfer:

10

De reis was zeer tevredenstellend: busreis was comfortabel en relaxed, hotel was goed verzorgd (ofschoon te groot en druk, nu in Corona tijd), kamer en eten waren prima en de reisleiding ( Ellis en chauffeur Berat) waren fantastisch. De wandelingen waren voor mij over het algemeen te weinig uitdagend, maar er werd mij de mogelijkheid geboden, af en toe mijn eigen gang te gaan, zodat ik toch aan mijn trekken kwam. En ik ben zeker van plan weer mee te gaan, in de winter en in de zomer.

Lees meer

H. Mars

Mijn cijfer:

8

Heel mooie reis, de routes zijn geweldig mooi, zeer afwisselend, passend bij de zwaartegraad 3 op de schaal van 4, dus af en toe flink uitdagend. Veel klim- en klauterwerk, maar voor ons nergens gevaarlijk. Buitengewoon mooie vergezichten, mede door de hoogte van sommige routes. Overnachtingsadressen waren muv het laatste pension in Bad Goisern goed. Vooral het Wiesberg Haus is top.

Lees meer

I. Visser

Mijn cijfer:

8

De reis was uitstekend voor elkaar. Het was onze eerste huttentocht en het wandel-niveau was prima te doen. Hutten waren uitstekend met prima eten. Volgend jaar weer.

R. Smit

Mijn cijfer:

8

Mooie ervaring, vooral de eerste 2 dagen. Ook prachtige omgeving. De 3e dag alleen naar dalen, slechter weer en heel veel in het bos waarbij je bijna niets ziet. Goed te doen maar wel pittig, eerder schoentje 3 dan 2. Jammer dat er geen vlakke stukken in zaten, het was alleen maar continu klimmen dag 1en 2 en dalen op dag 3. We gaan een volgende keer liever 1 keer naar boven en dan over de bergkammen lopen. Stubai schijnt mooi te zijn of Dolomieten waar dat kan.

Lees meer

R. Te wierik

Mijn cijfer:

7

0ver het geheel een hele leuke vakantie. Mooie route met een goede route beschrijving met een paar fouten in de beschrijving. Hotels waren goed op één na: Michael en friends in Monchau was vreselijk slecht, vies en onaardig personeel. Totaal geen service. [reactie ECKTIV: in 2020 zijn er meerdere klachten over dit hotel geweest. In 2021 zal dit adres zijn vervangen door een ander hotel]. De huurfiets, damesfiets met 21 versnellingen was ongeschikt voor de reis. Een sportmodel of tourfiets was minder vermoeiend geweest. Nu voortdurend erg.recht op gezeten, niet handig op hellingen. Contact met Ecktiv was prima. Reis voldoet aan de verwachtingen. Dit was de tweede keer en ik denk niet de laatste keer dat wij mee zijn gegaan.

Lees meer

D. Karo

Mijn cijfer:

8

Eifelsteig, etappes 10-15: absolute top wandelroute. Mooie natuur, goede wandelpaden, prima bewegwijzering en goede balans hoogte-, daal- en wandelmeters. Overnachtingsadressen: stuk-voor-stuk prima hotels/gasthof. Niets op aan te merken.

P. Fens

Mijn cijfer:

9

We hadden last minute geboekt, de aanvraag is snel behandeld. Zeer uitgebreide en duidelijke info vooraf en ter plekke heel goed uitgevoerd door de hoteliers. De route was erg mooi.

L. Steentjes

Mijn cijfer:

9

Een prachtige reis! Mooie afwisselende wandelingen. Alles goed aangegeven. Prettige hotels, vooral het eerste met een heerlijk ontbijt en supervriendelijk personeel!

S. Broeze

Mijn cijfer:

9

Ik heb een heerlijke vakantie gehad. De hotels waren prima, goede kamers, zeer gastvrij. Hoogtepunt was wel het klooster in Steinfeld natuurlijk. Ik heb daar uiteindelijk de kamer iets heb ge-upgrade. Die luxe heb ik mezelf even gepermitteerd....was er aan toe. De wandelingen waren prachtig. Het was soms even lastig om het juiste beginpunt en de juiste richting van de routes te vinden. Eén en ander had ook te maken met het feit dat de navigatie op mijn telefoon niet goed werkte, maar ik wilde eigenlijk ook mijn telefoon zoveel mogelijk uit laten. De volgende keer denk ik dat ik een goed boekje koop met alle wandelroutes in de Eiffel. Ik ben iemand tegengekomen die zo'n boekje had. Dat boekje heb ik wel gemist en daardoor een aantal maal verkeerd gelopen. Uiteindelijk heb ik wel weer de juiste route gevonden, maar daardoor behoorlijk wat extra kilometers gelopen. Op zich vond ik dat niet zo erg hoor. Wellicht kunnen jullie zo'n wandelgids als tip meegeven aan toekomstige boekers. Het was superfijn dat mijn hondje meekon, ook hij heeft erg genoten van de vakantie en werd ook overal zeer gastvrij ontvangen. Ik ga zeer zeker vaker vakanties via jullie boeken. Ik deed het voor het eerst en heb dus ook wel wat geleerd. Volgende keer zorg ik voor betere schoenen en zo'n boekje.

Lees meer

M. Doorn

Mijn cijfer:

9

Erg leuke reis met mooie, heel afwisselende, soms pittige routes. Duur van de routes precies goed. Prachtige uitzichten op de Rijn.

i. visser

Mijn cijfer:

8

Over het algemeen een prachtige reis, mooi gebied, we boften met het weer, fietsen uitstekend, fietspaden heel goed, goede bewegwijzering.

M. Daniëls-Dirven

Mijn cijfer:

8

Wij hebben een schitterende tocht gemaakt. De route was duidelijk aangegeven en de hutten prima ingericht.

W. Tigchelaar

Mijn cijfer:

7

We hebben heerlijk gewandeld met onze 2 honden. De hotels waren prima. Kamer en badkamer schoon. Ontbijtjes ook voldoende, bij de ene wat uitgebreider dan de ander. De gelopen routes waren wel wat langer dan omschreven. Maar dat was nog te doen. Denk eraan om zelf voldoende drinken (en eten) mee te nemen. Zeker de laatste dag, want dan kom je niets tegen onderweg (tenminste, wij niet).

Lees meer

B. Meijer

Mijn cijfer:

9

De reis was goed geregeld, alle reserveringen klopten, overnachtingen waren goed en een prachtig landschap.

W. Verveer

Mijn cijfer:

9

Prima reis, routes waren mooi en goed te doen. Beschrijvingen waren voldoende, doch niet altijd even duidelijk. Mooie en leuke accommodaties gerund door vriendelijke en behulpzame mensen..

H. Kroes

Mijn cijfer:

8

Duidelijke en overzichtelijke fietsroutes. Hotellocaties prima bereikbaar met auto. Over het algemeen wat verder van het centrum van de overnachtingsplaats. Ga je graag in de plaats zelf eten dan ben je altijd op je fiets aangewezen. Goed advies voor half pension omdat de auto bij het eerste hotel blijft staan.

Lees meer

a. jacobs

Mijn cijfer:

8

Fijne vakantie. Prachtige wandelingen, speciaal de laatste etappe #20

P. Dekker

Mijn cijfer:

8

Een verrassend mooie wandeling, waarbij alle transport een verrassing was. Wij zijn er aan gewend om de bagage zelf te dragen en naar de overnachtingsplekken te lopen. Dus transport van en naar de route en bagagetransport is pure luxe voor ons die goed beviel. (ik had dus niet goed gelezen:-)). Alleen het hotel in Kastellaun was eigenlijk onder de maat. Dat beïnvloed de totale waardering. De service in Sohren en Zilshausen was meer dan perfect!!!! (Reactie ECKTIV: het hotel in Kastellaun heeft inmiddels een nieuwe eigenaar)

Lees meer

H. Slappendel

Mijn cijfer:

8

Wij hebben hele mooie fietsdagen gehad, prachtige omgeving. De hotels waren ook allemaal goed, goed verzorgd, geregeld. Ontbijt en diner waren ook lekker. En alles goed geregeld ivm coronatijd. De koffers waren ook telkens op tijd. Alleen kiezen wij de volgende keer toch voor kleinere hotels en meer in het centrum of dichter bij het centrum. En om 17.00 uur in het hotel zijn vinden wij ook te vroeg.

Lees meer

J. Dobbe

Mijn cijfer:

8

Leuke reis! Goed geregeld alles.

W. Beuzenberg

Mijn cijfer:

8

Geweldig reis gehad Zwarte Woud- Bodesee. Fijne hotels, mooie afwisselde routes, zeer gevarieerd landschap. Bagagevervoer goed geregeld. Etappes waren prima opgebouwd. Hoteleigenaren waren goed op de hoogte van het concept.

P. Nijssen

Mijn cijfer:

9

De reis = prima De route = prima Overnachtingsadressen = prima

R. Rietel

Mijn cijfer:

8

Fraaie route, beter dan verwacht. Hotels goed. Eten in hotels goed, behalve in Strand Nulde (vrije dag van de kok?) Buitentemperatuur volgende keer wat lager graag.

R. Bronmans

Mijn cijfer:

8

Leuke reis, alles goed geregeld. Jammer dat in het gebied de schorskever heel erg actief is (geweest). De paadjes hadden we wat smaller verwacht. Leuke kleine bospaadjes. Nu liepen we veelal op karrensporen .

J. van Lankveld

Mijn cijfer:

8

We waren heel tevreden over de reis. Alles was goed geregeld en ook de routes waren prima gemarkeerd. Vooral het laatste adres in het klooster was erg leuk.

H. Vorselaars-Rietbergen

Mijn cijfer:

9

In hotel in Eupen hadden we een mooie kamer maar precies aan een vreselijk druk kruispunt( rotonde) waar we om 4.30 uur al wakker werden vd vrachtwagens die voorbij kwamen.

S. Lieste-Kortland

Mijn cijfer:

8

We hebben het naar de zin gehad. Een paar hotels waren verrassend comfortabel en luxe, het Culinarium was dat en ook het tweede hotel in Palzem. De rest was doorsnee en prima slaapplek.

R. Friederichs

Mijn cijfer:

9

Hele mooi route! 1e dag starten in het dal en weer eindigen in het dal was erg prettig. Leuk met gelijkgestemden in de hutten. Zeker voor herhaling vatbaar!

S. Schoor

Mijn cijfer:

9

De reis was prima. Echt een prachtige omgeving, mooie routes en leuke stadjes. We hebben ervan genoten.

R. Makkus

Mijn cijfer:

8

Mooie reis en prima georganiseerd. Prima hotels meestal in centrum van overnachtings plaats.

J. van Vuure

Mijn cijfer:

9

Goed geregeld, duidelijke informatie, goed geholpen bij aanpassingen!! Misschien iets meer achtergrond informatie over de wandeltochten qua ‘zwaarte/inspanning’.

J. Heidenreich

Mijn cijfer:

8

Een weekje gewandeld in duitsland en oostenrijk. Het route boekje is duidelijk. De routesbeschrijving en verdere informatie is goed omschreven ( boekje in het nederlands zou nog makkelijker zijn). Hotels zijn prima goede locaties de een wat luxer dan de andere maar allen goed. De routes waren afwisselend en mooi. Voor ons een geslaagde vakantie en voor herhaling vatbaar. met vriendelijke groet, Rene en Renate Hendriksen

Lees meer

r. Hendriksen

Mijn cijfer:

9

Mooie omgeving om te fietsen, wel af en toe een pittige klim.

S. Lieste-Kortland

Mijn cijfer:

8

De hotels waren uitstekend en de wandelroutes heel mooi. De derde nacht overnachten wij in een berghut (Mitterfeldalm). Dit was een mooie toevoeging aan de wandelvakantie. De bagage was elke dag keurig op tijd weer in het hotel afgeleverd. Wij hebben erg genoten van de vakantie en gaan dit zeker nog eens doen.

Lees meer

V. Kors

Mijn cijfer:

8

De reis en route waren fantastisch!! Mooie dagen beleefd! Wat geharrewar met de fietsen maar dat is uiteindelijk allemaal goed gekomen!

L. Swartjes -Bentvelzen

Mijn cijfer:

9

Goed bevallen. Het vervoer van de koffer was uitstekend. De fiets was prima. De Hotels in orde.

J. Osinga

Mijn cijfer:

8

De reis was geweldig! Mooie wandelingen, uitdagend en super leuk!

M. Oegema

Mijn cijfer:

8

Prachtige wandeling, route uitstekend aangegeven, alles met de overnachtingsadressen en vervoer goed geregeld. Heerlijk ontbijtjes. Ondanks de maatregelen rond Covid allemaal goed gegaan. Het mooiste adres vonden wij Ambtskellerij in Kastellaun, maar daar dacht de gastheer echt niet met ons mee (voorbeeld: wij konden daar na de wandeling niet eten, vroegen of hij alternatief wist, nee denkelijk te laat. Gelukkig vonden wij een kebabzaakje. De avond dat ze wel open waren, niet aan ons verteld, konden wij niet terecht want niet gereserveerd) Voor de rest een heel mooi adres. Bij ons laatste overnachtingsadres Schinderhalm en Julchen hadden wij een nachtje extra geboekt. Allemaal heel gemoedelijk. Meneer heeft ons tegen een kleine vergoeding zelfs nog teruggebracht naar het beginpunt. Bagage op de biervaten in zijn bus :-)

Lees meer

C. Geurts

Mijn cijfer:

9

Zeer tevreden over onze fietsvakantie rond het IJsselmeer; goede kaarten en uitleg, hotels prima, heel vriendelijk personeel, contact met Ecktiv zeer goed. Een probleem, we hadden half pension. Dit hebben we afgezegd na de eerste avond in Volendam, Hotel Old Dutch. Het eten was zeer slecht. In de volgende hotels was dit misschien beter maar we wilden niet het risico nemen dus hebben we halfpension van de reis afgezegd.

Lees meer

M. Reinders

Mijn cijfer:

9

De bagagevervoer en hotels waren goed geregeld en netjes, alleen de route viel tegen. Elke dag ging de route gedeeltelijk over onverharde wegen en dat is niet voor ons een ideale ondergrond. Wij hadden onze eigen fietsen mee en dat zijn racefietsen. Gelukkig hebben wij stevige banden met profiel dus kans op lekke banden is gering. Wat ik jammer vind is dat er in de omschrijving op jullie website geen vermelding wordt gedaan van onverharde wegen. Op dit punt gaarne een verbetering aanbrengen, zodat er bij een volgende keer geen verrassingen zijn. "reactie van ECKTIV": informatie over de onverharde stukken is inmiddels aangepast in de reisomschrijving"

Lees meer

R. Verstraate

Mijn cijfer:

7

Heel leuke ervaring met familie. (2 kids 8 en 14 jr) goed georganiseerd en accomodaties in de bergen oké. Routes goed aangegeven. Gaan we zeker nog een keer doen.

B. Munsters

Mijn cijfer:

8

Prima, keurig aan gegeven en alles netjes verzorgd. Complimenten .

J. Van Balen

Mijn cijfer:

9

Het was een goede en fijne vakantie: mooie routes, goede afstanden, goede hotels, fijne bagageservice!

M. van Rozendaal

Mijn cijfer:

8

Heldere, duidelijke reisinformatie ter plekke uitgereikt. Jammer dat de 2e berghut vol was, echter goed alternatief geboden. Prima opzet van de reis.

M. Venema

Mijn cijfer:

8

prima

P. Stoffer

Mijn cijfer:

8

Goede accomodaties met vriendelijke mensen. Alles was prima geregeld, zoals het transport van en naar de wandelroute. Helaas nam de chauffeur van het hotel in Kastellaun niet zo nauw met coronamaatregelen, zoals het niet dragen van een mondkapje in de auto ook al brachten we dit als punt naar voren. Het personeel in het hotel was overigens erg prettig. Punt van aandacht: Tijdens de route, zeker de eerste dag, was er nergens gelegenheid om te drinken of te eten, zelfs geen mogelijkheid om water te tappen. Handig om dit op zijn minst even te vermelden.

Lees meer

H. Rozema

Mijn cijfer:

8

Wij fietsten de grote Oostzee tour incl. Rügen. Erg leuk! Prachtige tochten en de afstanden zijn goed te doen. Wij hebben zelfs nog de nodige extra kilometers gefietst. De hotels met bijbehorende ontbijt waren prima. Het ene hotel stond ons meer aan dan het andere maar dat was meer een kwestie van smaak. Het bagagevervoer was uitstekend geregeld. Wij hebben een e-bike gehuurd incl. Ortlieb fietstassen, prima materiaal, vriendelijke mensen. De plaatsen waar wij terecht zijn gekomen zijn Stralsund, Hiddensee, Breege, Sassnitz, Ribnitz-Damgarten en Prerow. Stralsund is een leuk Hanze stadje, je kan er lekker struinen en er zijn leuke terrasjes. Hiddensee is een prachtig eiland. In Breege was niet heel veel te beleven was, lekker rustig. Wij zijn die avond naar Cap d'Ancona gefietst en hebben onderweg gegeten. Sassnitz is een havenstadje met iets meer toerisme, maar niet vervelend druk. Ribnitz-Damgarten is eveneens aardig rustig, met een paar leuke restaurantjes aan de haven. Prerow daarentegen, tsja wat zal ik daar van zeggen. Het hotel waar we zaten lag buiten het dorp, prachtig hotel, mooi gelegen. De plaats zelf vonden wij verschrikkelijk. Fout toerisme zou ik het willen noemen. Heel veel mensen, veel restaurantjes met wachtrijen. De weg naar de kust met winkeltjes en fastfood stalletjes was erg druk, te druk. Deze plaats deed wat ons betreft afbreuk aan de reis. Je kiest toch voor een bepaald soort reis waarbij je door de natuur fietst en wij zoeken dan vooral niet dit soort vertier. De fietsroutes vonden wij super. De omgeving is heel afwisselend, maar ook de ondergrond. Je fietst over kasseien, (slechte) betonplaten, zand- en schelpenpaden. Niet altijd even comfortabel, maar wat ons betreft helemaal goed. Je moet wel rekening houden met flink bergop fietsen af en toe. Mensen op de gewone fiets zagen wij regelmatig afstappen.

Lees meer

A. Dijk

Mijn cijfer:

8

Leuke reis geweest. Alles was prima in orde.

K. Verscheure

Mijn cijfer:

9

Heel mooie wandelreis, met fijne hotels en goed omschreven routes.

K. Mutsters-Schouwenaars

Mijn cijfer:

8

De reis is prima verlopen, route was erg mooi. De beschrijvingen over de route en berghutten kwamen prima overeen. Het was goed georganiseerd met de vouchers en de maaltijden en overnachtingen.

e. Van Balen

Mijn cijfer:

8

Het was een leuke ervaring.

M. Boere

Mijn cijfer:

7

Reis voldeed volledig aan onze verwachtingen, 3 dagen de Saar Hunsruck steig. Goede hotels, en mooie routes. Een ideale manier om dit gebied te leren kennen en een aantal langere wandelingen te kunnen maken,

W. van Beek

Mijn cijfer:

8

Zeer goed georganiseerde reis met mooie verblijfplaatsen. Mooie route's. Goede communicatie met de reis organisatie vooraf.

B. Deleye

Mijn cijfer:

10

Hele mooie reis met schitterende wandelingen. Vaak wel pittig. Prima hotels, veelal 4 sterren!

J. Dickhoff

Mijn cijfer:

8

Dit was een mooie en ontspannen reis voor ons. Fijne huurfietsen, half pension was goed geregeld en wat is het mooi fietsen langs de Maas op rustige fietspaden en met goede routebeschrijvingen.

M. Doorman

Mijn cijfer:

9

We hebben een prima reis gehad, hij was wel pittig. Hotels waren gevarieerd maar over het algemeen goed.

H. van der Rijst

Mijn cijfer:

7

De fietsreis is heel mooi, er zitten wel een paar punten bij die vermeld kunnen worden. Wij hebben deze fietsreis met onze eigen fietsen gemaakt, er zitten wel een paar klimmetjes bij die voor senioren wel genoemd mogen worden, en de fietspaden zijn niet overal even goed, en dat kan met afdalingen gevaarlijke situaties opleveren. De adressen waar we geslapen hadden waren ook heel divers met cijfers voldoende tot goed.

Lees meer

T. van den Broek

Mijn cijfer:

9

De reis langs 't altmuehltal is erg goed bevallen. De route was goed beschreven en de overnachtingen waren prima. Elke keer was de bagage mooi op tijd aanwezig. Al onze verwachtingen over onze eerste georganiseerde fietsvakantie zijn uitgekomen.

A. Mulders

Mijn cijfer:

8

Wandel vakantie was goed en ook goed georganiseerd . De wijze hoe de koffers van hotel naar hotel gebracht werden voldeed volledig aan onze verwachtingen. De keuze van hotels hebben wij dan ook weinig tot geen opmerkingen over.

M. Prinsen

Mijn cijfer:

8

De reis / route was prachtig , veel “ver” weg kunnen kijken , prachtige natuur . Op moment van de reis veel graanvelden , leverde spectaculair scala aan gele kleuren op. Mooie weides veldbloemen .

M. Steegemans

Mijn cijfer:

8

We hebben erg genoten van de fietsvakantie. De route was prachtig en heel goed aangegeven. De hotels waren ook goed. Alleen het sporthotel in Lemmer viel ons wat tegen. De kamer was ontzettend warm, terwijl het buiten koel was. Ook wat oubollig allemaal. Het ontbijt was vanwege Corona pas om 10 uur mogelijk. Toen we bij het restaurant aan kwamen, bleek dat we nog een half uur moesten wachten voordat de tafels klaar waren. Dat was erg vervelend. De elektrische fietsen waren top! Alleen was een van de opladers stuk. Het zou fijn zijn als dat van tevoren nog even gecheckt kan worden. Het vervoer van de bagage was prima geregeld!

Lees meer

K. Bosma-Winnubst

Mijn cijfer:

9

Hele fijne reis! Prima hotels en we hadden superweer.

R. van Doorn

Mijn cijfer:

8

Prima geregeld 👍. Mooie gevarieerde route. Prima hutten. Alles bij elkaar een goed georganiseerde tocht!

H. Krommendijk

Mijn cijfer:

8

Was een geweldige reis. Ondanks alle Corona maatregelen hebben we volop genoten. Wat een leuke groep.

N. Nederlof

Mijn cijfer:

9

Wij hebben genoten van de reis, de routes, de prachtige omgeving , onze reisgenoten die we zo nu en dan tegenkwamen en spraken, de hotels en de goed geregelde transfers. Dat de hond mee kon en welkom was op deze reis was voor ons ook absoluut een meerwaarde. Wat de wandeltochten betreft zou ik zeker vooraf adviseren wandelstokken mee te nemen. Graag hadden wij ook de optie gezien om een tussendag rust in te plannen tussen de wandeldagen ... daarmee voorkom je overbelasting bij de wat minder ervaren wandelaars. Wat de hotels betreft was het jammer dat we de eerste 2 dagen zoveel moeite moesten doen met het vinden van een eet adresje. Maandag en dinsdag zijn vaak sluitingsdagen, in het dorp zelf was dus echt niets te vinden. We moesten hiervoor de auto pakken, welke we daar gelukkig nog wel tot onze beschikking hadden. In de op zich prachtige routes zat wel vaak op het eind een minder interessant deel van de route, waardoor je bv de route ook na een minder aantal km's zou kunnen stoppen. Om nu een heel stuk langs een autoweg te moeten lopen, terwijl er ook een bos nabijgelegen is, dat is wat minder, maar mogelijk mag je van de gemeente dan niet door het bos lopen of is het prive-eigendom. Echter wij begrijpen natuurlijk dat Ecktiv ook afhankelijk is van de aangeboden duitse routes en deze niet zelf maakt. Goede dienstverlening, ook blij met de mogelijkheid te kunnen omboeken naar een andere week.

Lees meer

H. Geelhoedt

Mijn cijfer:

8

Een goed verzorgde reis, zowel accomodaties, routes en service. De overnachtingen op de as Rotterdam, het wapen van Willemstad en Schuddebeurs sprongen er echt boven uit. Van de Fletcher hotels was hotel De Zalm in Brielle duidelijk de betere. Vanaf Schuddebeurs viel het op dat er veel gelegenheden onderweg waren om even te pauzeren voor iets te drinken, te eten of te kopen (lokale producten), dat vonden we erg prettig. Verrassende plaatsen waren Willemstad, Zierikzee, Colijnsplaat, Brielle en Schiedam. Hiermee willen we Rotterdam, Dordrecht en Middelburg zeker niet tekort doen, maar die zijn voor wat bekender. Erg te spreken over de service van bagage vervoer en de reis info waaronder de routeboekjes.

Lees meer

M. van Bendegom

Mijn cijfer:

9

De reis, de route en de overnachtingsadressen waren goed in orde. We hebben genoten!

L. Kleijn-Heida

Mijn cijfer:

9

Het was fantastisch!

A. Wasser

Mijn cijfer:

10

We hebben een fantastische vakantie gehad. Mooie routes. De hutten aan boord van de Mare fan Friesland waren prima en werden goed schoon gehouden.

R. Sonneveld

Mijn cijfer:

10

De route was zeer goed aangegeven. Kaartlezen is nauwlijks noodzakelijk geweest. Accomodaties voor de overnachtingen waren goed, evenals het ontbijt. Bagagetransport heeft goed gefunctioneerd. We hebben genoten van de tocht. Bedankt voor de organisatie!

G. Laagland

Mijn cijfer:

8

Prima reis. We hadden last minute geboekt en daardoor geen startdag en einddag in het hotel. Daar hadden we zelf voor gekozen en dat was natuurlijk wat gedoe. Door Corona was de vakantie wat minder leuk omdat iedereen afstand houd t maak je minder gezellige contacten onderweg. Normaal kiezen wij voor huttentocht en nu dus hotels. Ik had mij niet gerealiseerd dat ik een wandeltocht eigenlijk in Oostenrijk had geboekt,en niet in Duitsland, als ik dat goed had voorbereid en had gezien was ik ivm Corona niet gegaan. Maar alles is prima verlopen en we zijn gezond weer thuis De routebeschrijvingen waren prima deze keer!

Lees meer

E. Schoots-de Zeeuw

Mijn cijfer:

8

Alles perfect geregeld, leuke knusse hotels waar ontbijt uitgebreid en lekker waren. Vriendelijk personeel, bagagevervoer en vervoer naar startpunt/eindpunt wandeltocht goed geregeld. Mooie wandeltochten. Fijn vakantiegevoel gehad samen met mijn zoon.

M. Wijffels

Mijn cijfer:

10

Het was een prachtige tocht, hotel en hutten waren helemaal goed, maar vooral het landschap en de uitzichten waren fantastisch. Ook de hond heeft volop genoten.

R. Wijnsma

Mijn cijfer:

9

Hotel Kölner Hof Blankenheim *** gastvrij, eigenaar vertelt graag over het gebied en weet er heel veel van, uitstekend ontbijt en lunchpakket. Hotel Zum Amtsrichter ** ontbijt en lunch duidelijk minder goed, eigenaresse niet bijzonder geïnteresseerd in de omgeving en de historie. Wij waren er op zondag dus behoorlijk stil in ‘t dorp. Hotel is te koop. Hotel Lowenstein ** prima ontbijt, prima kamer.... maar in the middle of Nowhere! Restaurant/bar gesloten (te weinig gasten) en een lege koelkast. Een plaatselijke shoarmatent bezorgt bestellingen. De wandelingen zijn bijzonder mooi! Veel afwisseling ook. Goed aangegeven. Jammer dat het laatste hotel geen ritje maakt om je naar het eerste hotel (auto) te brengen. De trein- en busreis is best te doen, maar aangezien het hotel nogal afgelegen ligt, kost het alles bij elkaar toch heel wat tijd.

Lees meer

M. Van Veghel

Mijn cijfer:

8

Prachtige reis. We hebben heerlijk gewandeld. Soms waren de dagwandelingen een beetje aan de lange kant (tot 30 km). Goede hotels/restaurants.

R. Legeland

Mijn cijfer:

8

Het was onze eerste huttentocht en daarmee een bijzondere ervaring. Prachtig, dat Stubaital en leuke sfeer onderweg en in de hutten. Wij zijn best sportief maar vonden het een behoorlijk zware en soms gevaarlijke tocht als beginners. Dat viel ons tegen. Qua overnachtingen , routekaart e.d. was alles prima geregeld! Duidelijke site en fijn dat er een paklijst bij stond.

Lees meer

M. Koppenol

Mijn cijfer:

8

Vervoer was goed geregeld, de hotels waren meestal goed. Een goede routebeschrijving is aan te raden. Dank zij de GPS hadden we geen probleem, maar zonder dat zou het moeilijk zijn geweest

J. Van Wijk

Mijn cijfer:

8

Het was prachtig. Hele fijne hotels, goed ontbijt( zelfs in deze corona tijd). Dinerplaats vinden was af en toe lastiger omdat hotelrestaurants gesloten waren, maar kwam ook goed. Ik zou de optie hangbrug op einde dag 3 weglaten, dat is al een fikse wandeldag, dus veel logischer ( en fijner aangezien het minder druk is..) om dit op de andere ochtend te bezichtigen.

Lees meer

s. Joosen

Mijn cijfer:

9

eigenlijk prima hotels goed route goed

M. Soellaart

Mijn cijfer:

8

Goed geregeld. Fijne hotels; prettig contact met eigenaar. Mooi gebied voor langere wandelingen.

H. van der Cruijsen

Mijn cijfer:

8

Mooie route; goede hotels; positief. De gehuurde electrische fietsen vielen tegen. Spatbord achter los; batterij niet goed vast. Kan aanzienlijk beter.

J. van Weelden

Mijn cijfer:

8

We hebben overal van genoten!

A. Blonk

Mijn cijfer:

8

Wij hebben genoten van deze reis, de route was goed te fietsen. Ik had achteraf een extra overnachting in Berlijn zelf nog leuker gevonden. Er is namelijk zoveel te zien in Berlijn. Overnachtingsadressen waren prima, bagagevervoer was prima geregeld.

C. Wouters

Mijn cijfer:

8

Het was een prettige en mooie wandelvakantie. De route was afwisselend, de onderkomens oké. Beschrijvingen van de route voldeden goed. Hier en daar ademt Rügen nog het DDR-dna, op een niet vervelende manier. Verblijf op Hiddensee is te kort. Een overnachting daar zou welkom zijn om zo meer - en op een rustigere manier - te zien van dit mooie eiland.

Lees meer

P. Veer

Mijn cijfer:

8

De route is heel goed aangegeven en wij waren ook onder de indruk van de boekjes die we er per dag bij kregen. Met lekker duidelijk op de laatste bladzijde de knooppunten. Ook de hotels waren prima. Helaas hadden wij het weer niet mee!

H. Lammers

Mijn cijfer:

8

Het was een leuke vakantie, die zeker aan onze verwachtingen voldeed. Met name het eerste hotel (Zum Felsenkeller) was echt fantastisch!! Zeer klantvriendelijk, uitstekende keuken, zeer uitgebreid privé ontbijtbuffet (coronaproof). De eerste dag hadden wij de voorgestelde etappe gelopen en werden wij na een telefoontje toch opgehaald door de hotelier, zonder dat wij dit vooraf afgesproken hadden. Hij gaf ons ook nog een tip voor de derde dag om de hangbrug aan het eind van de wandeldag ook te kunnen lopen. Super aanrader, deze locatie. Het andere hotel was ook prima. Zeer mooie omgeving, duidelijk aangegeven routes met veel afwisseling.

Lees meer

C. Holleboom

Mijn cijfer:

9

Deze fietstocht / reis is ons erg goed bevallen. De route was erg goed aangegeven en voerde ons langs erg leuke plekjes. De informatie die wij meegekregen hadden was voldoende en de overnachtingsadressen voldeden goed aan onze verwachtingen net als de bijbehorende restaurants. Het weer speelde in positieve zin een vrij grote rol in onze beleving van deze fiets vakantie. Enige opmerking die wij kunnen geven is dat wij het als minpunt ervaren dat op het start / eindpunt niemand van jullie organisatie aanwezig is voor een welkom. De baliemedewerkers in het Fletcherhotel niet direct op de hoogte zijn van onze komst en wat te doen met de bagage. Je laat dus zomaar je bagage ergens achter. Voor de rest: een dikke duim.

Lees meer

G. Nijmeijer

Mijn cijfer:

9

Wij zijn enorm tevreden over deze fietsvakantie. Alles uitstekend georganiseerd. Accommodaties fantastisch. Eten in de hotels (diner bijgeboekt ivm Corona) was zeer goed. Personeel erg vriendelijk. Routes heel mooi en duidelijk aangegeven. Voor herhaling zeker vatbaar. Wij hebben wat pech gehad met het weer, maar daar heeft ECTIV geen invloed op gehad.

Lees meer

J. Branderhorst

Mijn cijfer:

9

We hebben genoten, van de reis op zich. Prima slaapplekken, goed ontbijt, mooie route.

H. Van Haaften

Mijn cijfer:

8

Allemaal prima

E. Steenvoorden

Mijn cijfer:

9

Mooie route, fijne hotels en prima service. Geen klachten, alleen maar positief. Eerder gaf ik als aandachtspuntje al aan dat in het stadspaleis in Vollenhove een aparte nota volgde voor voorgerecht en nagerecht. Dit werd vooraf wel medegedeeld maar is in jullie aanbod voor de reis niet vermeld. Voortaan in jullie aanbod meenemen lijkt me.

Lees meer

P. Korendijk

Mijn cijfer:

9

Het was een goede reis met goede en minder goede hotels. Jammer dat er in sommige hotels geen lift was. Ook de fietsroutes waren mooi. De kofferservice was goed verzorgd.

J. Vervoort

Mijn cijfer:

7

Onze eerste ervaring met wandelarrangement. Heel goed geregeld en echt van genoten. Goede bewegwijzering, goede kaarten, vriendelijke en plichtsbewuste hotels. Duidelijke communicatie van ECKTIV

G. Lauwers

Mijn cijfer:

9

Prima.

R. Diepenmaat

Mijn cijfer:

9

Alles was top geregeld. De hotels waren super.

K. Tol

Mijn cijfer:

9

Positief

W. Zukowski

Mijn cijfer:

7

Een erg leuke fiets driedaagse door de prachtige Weerribben/Wieden. Fijn fietsen over veelal vrijliggende fietspaden. Jammer dat ivm Corona en wegwerkzaamheden een paar keer delen van de route waren afgesloten zonder dat er voor omleidingsbewegwijzering was gezorgd. De hotels waren top; het eten was er erg goed. Jammer dat Iselmar wat ver van het centrum van Lemmer lag.

Lees meer

L. Muyris

Mijn cijfer:

9

Heel fijne reis. Alles goed geregeld. Fijn systeem met de vouchers. De Moselsteig etappes waren erg mooi en goed gemarkeerd. Het was precies goed met de 2 nachten in Neumagen waar wat meer te doen was, en de enkele nacht in Osann Monzel waar we aankwamen na een lange etappe waar het heel rustig was in het dorp en wel lekker gegeten kon worden in het hotel, naar vervolgens weer 2 nachten in Bernkastel waar veel te doen was. De hotels waren schoon met overal prima ontbijt. Het verrassingsdiner was heerlijk! De bagagetransfers zijn goed verlopen. Ik zou deze reis zeker aanraden!

Lees meer

E. ter Horst

Mijn cijfer:

8

Overnachting adressen waren alle drie super en ook het ontbijt en eten goed geregeld. Wij hebben de route gevolgd aan de hand van de bordjes. Was ons niets verteld over een app en dat ging dus niet goed. Met de kaart en de bordjes en de adressen zijn we er gekomen. Soms even zoeken, maar mooie omgeving en hadden mooi weer.

Lees meer

M. Dekker-Mintjes

Mijn cijfer:

8

We hebben een heerlijke reis gehad die geheel aan onze verwachtingen voldeed. Alles was keurig geregeld. Overal was onze komst bekend en waar nodig, lagen de spullen, zoals de wandelbeschrijving en de kaarten voor ons klaar. Het overnachtingshotel (Smart hotel) is mooi gerenoveerd. Mooie kamers en van alle luxe voorzien. Vriendelijk en behulpzaam personeel. Voorafgaand aan de reis hebben we via jullie geprobeerd de wandeling te verlengen. Dat lukte uiteindelijk niet, maar er was alle medewerking. Wel hebben we ons verblijf in het dal verlengd en dat ging ook zonder probleem. Gedurende de reis hebben we de "hulplijn" gebeld omdat een lift ineens een rustdag had ingepland, net op de dag dat wij deze zouden gebruiken. Ook hier is geprobeerd ons te helpen, maar begrijpelijk, er was geen taxirit mogelijk, simpelweg omdat er geen weg naar boven liep. Kortom: wij zijn heel tevreden en hopen een volgend jaar weer van jullie reisaanbod gebruik te kunnen maken.

Lees meer

K. Vos

Mijn cijfer:

9

Het was een goed georganiseerde reis. Bij aankomst een welkomst map met alle info en goede kaart voor onderweg. De overnachtingsadressen waren goed, ook die bij Schattenmühle die gemengde recensies ontvangt. Alleen het overnachtingsadres bij Wehr was even aanpassen omdat beschikbaar na 17.00 uur en geen eetgelegenheid op dag van aankomst. Maar goed voorbereid met set reservekleding en mogelijkheid om om te kleden in cafe kun je zelfs na dag met regelmatig regen gerust de stad bekijken, op terras gaan zitten en na goed gegeten te hebben richting adres gaan, voor de rest geen probleem. Een slaapkamer met uitzicht op de Dom St. Blasien was speciaal en moet zeker ook van binnen bekeken worden. Het lijkt wel of alle restaurants alleen maar geparkeerde lappen vlees aanbieden. De route is aanbeveling waardig. Zo veel te zien in zoveel varianten. Je gaat door de kloof langs het water maar ook bovenlangs met uitzicht op kloof en waterstromen. Was blij verrast door de vele watervallen en de spectaculaire routes langs de stroomversnellingen. Kwam alleen maar Duitsers en Zwitsers tegen en het was nog rustig op de route. De verre uitzichten waren indien door weer niet gehinderd ook echt spectaculair. Het dragen van goed schoeisel en het mee nemen van rugzak met water, regenjas, zonnebrand en beetje EHBO is aan te raden omdat de paden goed zijn en vallen toch een reële kans is door gladde wortels, stenen of modderige wegen. Op twitter kun je kijken naar lokale informatie van de Wutachranger over weggesteldheid en dat werkte goed. Onderweg is er bijna geen gelegenheid tot inslaan dus ga voorbereidt op pad. Al met al een aanrader en zal andere reizen bekijken. Aan de mondkapjes wen je snel en op een enkele vergissing na gaat dat goed (gaf veel plezier bij de gastheer als ik weer ontdekte dat ik zonder mondkap binnen kwam en omdraaide om gemaskerd terug te komen). Ook wel geruststellend dat het voor een ieder verplicht is en dat men er aan denkt.

Lees meer

R. Duits

Mijn cijfer:

8

Route was erg mooi en afwisselend. Mooie fietspaden. Hoteladressen zijn ook prima.

W. van Dronkelaar

Mijn cijfer:

8

Het is ons zeer goed bevallen met veel bezienswaardigheden de fietstocht Utrechtse heuvelrug en Veluwezoom, ook de overnachtingen waren super.

H. Gels

Mijn cijfer:

9

Wij vonden de reis bijzonder interessant en spannend. Iedere dag weer een ander programma, goede fietsen en begeleiding. Wij hebben er erg van genoten.

p. pijcke

Mijn cijfer:

8

We hebben een fijne reis gehad. De hotels waren zeer goed. Heerlijk van de ontbijten genoten. De begeleiding op het eiland was geweldig. Zeer zorgzaam en behulpzame mensen. De chauffeur dacht mee en gaf veel info over de streek. De route zat goed in elkaar. We hebben echt prachtige stukken natuur gezien! Het was fijn dat we zelf onze vlucht konden boeken. Zo waren we in de gelegenheid om nog een paar dagen extra te boeken.

Lees meer

w. van der Valk-Romeijn

Mijn cijfer:

9

Het was geweldig zeer goede hotels

J. Swinkels

Mijn cijfer:

10

Hoi, Het was een mooie vakantie. De route staat af en toe niet helemaal goed aangegeven. We hoorden van andere wandelaars dat ze de alpe adria app hadden gedownload. Daar kun je alle etappes downloaden en bekijken waar je precies bent. Dat is echt een aanrader. Verder was alles prima. groeten Hennie Vromans

Lees meer

H. Vromans

Mijn cijfer:

9

Het was de 1e x, en het was prachtig. Super leuk om dit mee te maken! Was allemaal super geregeld ook de lunchpakketjes waren allen super. Men was ook allemaal zeer lief voor onze hond. We hadden dit niet zonder haar gedaan!

A. Klinkhamer

Mijn cijfer:

8

De fietstocht om het Bodensee was (ook dankzij het mooie weer) een prima vakantie. Goede huurfietsen en de route was over het algemeen goed aangegeven. Eerste hotel (Gasthof Lamm) viel de hotelkamer wat tegen (erg eenvoudig) maar de daarop volgende hotels waren prima.

Lees meer

R. van Doorn

Mijn cijfer:

8

Prachtige tocht met goede hotels. Het Hotel Angerbräu in Murnau am Staffelsee heb ik als beste ervaren. Slechte hotels waren er niet. Het start en eind Hotel in Bernried am Starnberger See had veel last van muggen. Qua fietsen was vooral het stuk vanuit Scharnitz naar de oorsprong van de Isar was geweldig. Ook een dag later was de tocht van Wallgau naar Bad Tölz bijzonder. Hele mooie tocht met af en toe toch wel een behoorlijke kuitenbijter. De laatste dag van Bad Tölz naar Bernried am Starnberger See was de minst mooie tocht. Veel bos, geen uitzichten en geen hotelletjes of restaurantjes om even wat te drinken. Ondanks mijn late aanmelding en een foutje met een extra hoteldag bij aankomst en dus een dag later fietsen was alles van jullie kant uit perfect geregeld. Na een telefoontje is alles zeer snel aangepast en heb ik genoten van een geweldige vakantie. Wellicht is het een idee om de website iets aan te passen v.w.b. extra overnachtingen voor of achteraf.

Lees meer

R. Teeuwen

Mijn cijfer:

8

Het was een prima verzorgde reis, mooie routes. De hotels gemiddeld prima, die passen bij de gevraagde reis, chauffeur en reisbegeleidster van een goed niveau. De chauffeur op het laatste stukje terugreis in Nederland was wel heel nadrukkelijk aanwezig met zijn microfoon.

Lees meer

P. Hartog

Mijn cijfer:

8

Prima

J. Oostveen

Mijn cijfer:

9

De reis heeft helemaal aan onze verwachtingen voldaan Prima hotels, bagagevervoer uitstekend vooral het verblijf in Kampen, het prachtige herenhuis met de moderne inrichting, geweldig. Route was uitstekend te volgen, we hebben onderweg vele bezienswaardigheden bezocht. dus: geweldige week.

Lees meer

j. casemier

Mijn cijfer:

9

Zeer positief! Route is prachtig. Goede bewegwijzering en hotels waren redelijk tot zeer goed. Fietsen waren prima. Natuurlijk valt of staat zo'n vakantie met het weer.

D. Karo

Mijn cijfer:

9

Ik vond het 'n fantastische reis. De busreis heen en terug is even afzien....eenmaal dáár maakt het alles goed. De fietsroutes waren prachtig en goed aangegeven/ uitgelegd. De hotels waren goed met lekker ontbijtjes. We hadden natuurlijk ook 'n bikkel van 'n begeleider ( Martin ) en 'n grandioze chauffeur ( Micheal) .

Lees meer

D. van Haaster

Mijn cijfer:

8

Mooie routes, prima hotels, prima afstanden.

C. Arts-Nijs

Mijn cijfer:

7

Erg fijne reis, goed geregeld.

Y. De Beer

Mijn cijfer:

8

Mooi, leuk om te wandelen van het ene naar het andere hotel. Goed te doen, en heel afwisselend.

M. Van der Meij

Mijn cijfer:

8

Alles was prima verzorgd. Maar het diner kan misschien beter om 19.30. Vaak niet de tijd om eerst rustig te douche of even voor het eten rustig wat te drinken. Was allemaal wat gehaast. Dienstverlening was prima.

L. Riemersma

Mijn cijfer:

7

Goede lokale gidsen, allebei groot compliment. mooie route. Goed geregeld ook met gezamenlijke lunch. Wandeltochten waren zwaarder dan voorzien, maar goede begeleiding door reisbegeleidster.

R. Mens

Mijn cijfer:

9

Mooie route en fijne adressen. Van heel chic tot familie hotels. De transfers waren goed geregeld, leuke chauffeurs en altijd op tijd

M. Verbrugge

Mijn cijfer:

9

Het is een prachtige route, met veel vrijliggende fietspaden. Goed aangegeven ook. Het weer zat niet altijd mee, zeker niet op de Afsluitdijk, maar dat is geen organisatorische kwestie. Wel heel vervelend was dat juist toen in Makkum de koffers met droge kleren pas een uur later bezorgd werden. Maar dan vergeet je de ellende snel. Met zo'n fietstocht zie je Nederland in allerlei gedaanten: zoveel verschillen in landschap in ons kleine land blijft fantastisch! Zeer aan te bevelen.

Lees meer

L. Witkam-v.d. Hoek

Mijn cijfer:

9

Mooie afwisselende wandelreis over de goed gemarkeerde Alpe Adria Trail door het kleurrijke Slovenië, afdalend naar het warmere wijnlandschap van Friuli. Goede, heel verschillende accomodaties: van een afgelegen boerderijtje (alleen met de eigenaresse) tot een compleet ingerichte woning (met ontbijtservice). Een probleem met vermiste bagage werd door de lokale organisatie goed opgelost. Prima georganiseerd, waardoor je alleen maar zorgeloos hoeft te wandelen.

Lees meer

S. Spaan

Mijn cijfer:

9

Geweldige wandelvakantie gehad. Mooie wandelroutes, schone accomodaties en heldere communicatie met Ecktiv. Aanrader.

R. Evers

Mijn cijfer:

9

mooie route door een prachtig landschap. Af en toe best wel pittige hellingen. Een persoon in ons gezelschap reed op een gewone toerfiets met 6 versnellingen. Dat is voor dit doel eigenlijk te weinig. Alle overnachtingsadressen waren uitstekend!. Met een grote uitzondering: Het hotel in Monschau was echt slecht: een vieze badkamer met volop haren van vorige gasten, eten in wat ik niet anders dan een vreetschuur kan betitelen. Verder was het personeel simpelweg klantonvriendelijk. Een groot contrast met alle eerdere adressen. "Reactie ECKTIV: beste Martien, er waren meerdere klanten die Hotel Michel in Friends als niet goed hebben ervaren. Het hotel is daarom uit het programma gehaald"

Lees meer

M. van den Hoven

Mijn cijfer:

9

In één woord geweldig. Eerste keer een fietsvakantie en dan ook nog in het buitenland met zijn bergen,heuvels en dalen. Het was warm weer maar daarom gingen wij al vroeg weg zodat wij met de extreme warmte op de locatie waren. Daarna even opfrissen en de stad/dorp/omgeving verkennen. Mooie plaatsen bezocht en voordat je het wist was de vakantie alweer voorbij. Wij zullen altijd deze vakantie onthouden door de volgende punten. 1. De fietsroute , 2. Service van de organisaties Ecktiv en hotels. 3. één van de hotels vonden wij het beste hotel waar we ooit waren we geweest (Hotel Butgenbacherhof) 4. één van de hotels was het "slechtste" hotel wat wij gehad hadden. (Michel & Friends hotel): "Reactie ECKTIV: beste Piet, Hotel Michel in Friends is inmiddels uit het programma gehaald"

Lees meer

P. Visser

Mijn cijfer:

9

We hebben genoten van de wandeltocht en de gastgevers, waren erg behulpzaam en attent

I. Klein Gunnewiek

Mijn cijfer:

8

Prachtige route, prima overnachtingsadressen, goede organisatie, alles klopte, chauffeur en reisleider waren top en droegen bij aan goede sfeer.

A. Gerritsen-Bosselaar

Mijn cijfer:

9

Goed georganiseerd, leuke familie hotels en prachtige, goed aangegeven wandelroutes!!

D. Kil

Mijn cijfer:

8

het was een leuke omgeving met mooie wandelpaden. Goed afgepijlde routes, accommodaties waren eigen aan de streek. De overnachtingen waren net, vriendelijke ontvangst en lekker ontbijt.

F. van Opstal

Mijn cijfer:

8

Leuke fietsvakantie gehad. Prima hotels op de laatste na. Deze was ongelukkig gelegen, omgeven door wegen. Mede dankzij het mooie weer hebben we een fantastische fietstocht gehad.

H. De vries

Mijn cijfer:

8

De reis was geweldig. Jammer was wel dat we niet altijd in een hotel konden slapen.

J. De jong

Mijn cijfer:

9

We hebben een fantastische fietsvakantie gehad de Hotels waren prima

A. Bronswijk

Mijn cijfer:

8

De reis was de auto goed te doen in minder dan vier uur tijd. Overnachtingsadressen fantastisch; mooie kamer, heerlijk ontbijt, vriendelijk personeel. Wandeletappes erg mooi en duidelijk gemarkeerd. Bij de route naar de hangbrug was wat onduidelijkheid; de bordjes wezen zowel naar rechts als naar links. Het verschil zat 'm in de lengte, maar het was niet meteen duidelijk. Dat gold ook voor andere wandelaars. De omleiding was helaas geen mooie route en ging kilometers lang door de hete zon.

Lees meer

C. Hidding

Mijn cijfer:

9

Alles prima georganiseerd. Fijne reisbegeleiders. Goede accommodaties.

I. de Groot

Mijn cijfer:

8

Uitstekend! Duidelijke routes, transfer bagage, transfer naar en van route is prima geregeld. Erg leuke overnachtingsadressen met zeer vriendelijke eigenaren. Heerlijk ontbijt en voor een lekkere lunch voor onderweg wordt gezorgd. Kortom, wij zijn zeer tevreden over de reis. Voor de tweede keer geboekt bij Ecktiv.

Lees meer

A. Melis

Mijn cijfer:

9

Zeer bekwame chauffeur en reisleidster!!! Elke dag een goede uitleg en begeleiding. Petje af voor hen! De dagbesteding was individueel in te vullen en is prima bevallen. Gezien het traject is de gekozen route logisch, maar kan gedeeltelijk leuker. Wij reden met een gps en hebben de routes aangepast. Wel iets lager en meer hoogtemeters. Hotels waren wisselend qua kwaliteit maar nergens onvoldoende. Schlanders sprong er positief bovenuit.

Lees meer

A. vd akker

Mijn cijfer:

9

De reis was uitstekend alleen eerste en laatste Hotel was niet geweldig. De fietsroutes waren prima en vooral de begeleiding en ook de chauffeur waren uitstekend

H. Roosenbrand

Mijn cijfer:

8

Leuke wandelroute . tweede hotel was de Kamer matig

J. Bouwman

Mijn cijfer:

8

Ik was goed te vreden met de overnachtingsadressen, van geweldig tot respect dat arme mensen hun best doen on een goede gastvrijheid te geven. En is voor mijn een ervaring die ik niet wilde missen ondanks ik een matig tot slecht bed had om in te slapen. [respect voor die mensen]

Lees meer

R. LUDLAGE

Mijn cijfer:

8

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?