Groepswandelreis Hermannsweg, Teutoburger Wald

4-daagse compleet verzorgde groepswandelreis vanuit 4-sterrenhotel in het Teutoburger Wald. Door heuvels met markante rotsformaties en verrassende uitzichten.

Vanaf €379,-

Foto: J.H. Janssen, Wikimedia

 • Duitsland
 • 20 september
 • Wandelvakantie
 • Groepsreis
 • 3 nachten
 • Halfpension plus Lunchpakket – Volpension

Actuele reisinformatie m.b.t. het Coronavirus

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een volledig verzorgd lang wandelweekend vanuit een 4-sterrenhotel, samengesteld voor wie eraan toe is wat meer ervaring op te doen met het wandelen in heuvelachtig terrein en daar de fijne kneepjes van wil meekrijgen door een ervaren wandelcoach. We hebben gekozen voor een wandelbestemming niet ver van onze oostgrens waar je wandelt langs rotsformaties en waar je het noordelijkste bergdorpje van Duitsland vindt. Hier op de heuvelrug tref je de uitlopers van het eeuwenoude Teutoburger Wald en start een van Duitslands bekendste lange afstand wandelroutes: de Hermannsweg. Een heerlijk gevarieerd wandelgebied waar we vanuit Ecktiv graag komen mede daar het zo goed bereisbaar is. We hebben de bijzondere plekken ontdekt, leuke verrassingen gevonden en hebben een heerlijk 4 sterren hotel als uitvalsbasis. Ideaal voor wandelaars die de eerste stappen in het bergwandelen willen maken of wie gewoon wil genieten van een comfortabele wandelreis waarbij alles is verzorgd. Met workshops en niet al te lange wandelingen met een prettige intensiteit onder deskundige leiding van reisleider, wandelcoach en Ecktiv-redacteur Miez Peek.

Volledig verzorgde groepswandelreis Hermannsweg, Teutoburger Wald
Niet meer boekbaar, wordt in 2020 wellicht opnieuw georganiseerd.

Prijs | € 379

 •  prijs per persoon op basis van volpension in een 2-persoonskamer
 • Meerprijs 1-persoonskamer € 45,-
 • Boekingskosten € 19,- per boeking

Inclusief:

 • 3x overnachting in een 4-sterren hotel dat door Ecktiv is uitgezocht en is ingesteld op wandelaars
 • 3x een stevig wandelontbijt
 • Lunchpakket op alle wandeldagen
 • 3x uitgebreid diner met een ‘lokale touch’ waaronder in de historische setting van een eeuwenoud hotel-restaurant (tijdens de wandelreis zijn de dranken voor eigen rekening)
 • Deskundige Nederlandstalige reisleiding gedurende het programma
 • Welkomstdrankje
 • Wandeltochten door het Teutoburger Wald met o.a. de Hermannsweg.
 • Bezoek aan de historische plaatsen Tecklenburg en Bad Iburg
 • Gebruik van wellness in het hotel
 • Facultatieve fotoworkshop ´anders kijken´ speciaal voor wandelaars
 • Zorgvuldige beschrijving van de wandelroutes en uitgebreide reis- en omgevingsinformatie (Duitstalig)
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen zijn:

 • Heen- en terugreis (Nederland <> Teutoburger Wald)
 • Tussentijds vervoer tussen start en/of eindpunt van wandeling zoals in programma
  De bedoeling is dat we de korte afstanden in overleg met eigen auto’s regelen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Dranken tijdens de wandelreis, je rekent deze zelf af
 • Verzekeringen;  we adviseren een reisverzekering af te sluiten
 • Bij de groepsreis is het niet mogelijk honden mee te nemen

Ons 4 sterren hotel ligt nabij Bad Iburg en beschikt over ruime kamers, een voortreffelijke keuken en luxe wellness faciliteiten. Naast een wandelweekend is het dus ook een beetje een verwenweekend.

Omschrijving 4-daagse groepswandelreis Hermannsweg, Teutoburger Wald

We lopen als kennismaking een deel over de Hermannsweg. Door de dichte bossen van het Teutoburger Wald met fraaie uitzichten op de open gedeeltes, bezoeken de rotsformaties en de historische dorpen. Laat je aan het eind van je wandeldag verwennen met een heerlijke maaltijd of neem de sauna. De groepsreis kent een prettig intensief programma waarbij we je het mooiste van het westelijke Teutoburger Wald laten ontdekken. De wandelroutes zijn niet al te lang en kennen korte klimmetjes en afdalingen, we wandelen maximaal 4u op een dag. Alle wandelingen zijn bewegwijzerd met voornamelijk goed aangelegde paden, ze vallen onder wandelcategorie 2. De ene keer lopen we over een breed grindpad de andere keer is het pad amper voetbreed. We klimmen en dalen, maar nooit lange stukken achter elkaar. Dit is een ideale wandelreis voor wie toe is aan wat avontuurlijker wandelen waarbij een goede basisconditie volstaat en ervaring met wandeltochten in Nederland wenselijk is. Voor de wandelingen heb je stevige schoenen nodig met goed profiel en steun aan de enkels. Laat je vooraf informeren over het weer en pas je kleding daar op aan, denk daarbij vooral in lagen. Bij heel slecht weer zijn een aantal paden niet begaanbaar en zoeken we een alternatief. Een enkele wandeling start bij het hotel, bij de overige wandeldagen rijden we naar het begin- en eindpunt. Zie het programma voor meer details. De wandelreis wordt begeleid door wandelcoach, reisleider en redacteur Miez Peek.

DIT IS JE WANDELCOACH-REISBEGELEIDER | De wandelreis wordt begeleid door wandelcoach, reisleider en redacteur Miez Peek. Miez is een ware outdoor man. Het liefst trekt hij er dagelijks op uit om een nieuw stukje Nederland of de rest van de wereld te ontdekken. Veel van zijn wandelervaringen legt hij vast in foto’s en inspirerende artikelen op Ecktiv. Tijdens het wandelweekend is dan ook een workshop gepland waar hij je fotografietips zal geven.

 

Uitzicht over het Teutoburger Wald, we lopen een deel van de heuvelrug. foto: Zefram, Wikimedia

Programma groepswandelreis Hermannsweg, Teutoburger Wald

Dag 1: Aankomst en wandeling in omgeving Bad Iburg (wandeling ca. 2u)
Je komt op eigen gelegenheid naar het 4 sterren hotel in Bad Iburg. Als je wilt kun je direct de omgeving proeven, de natuur ligt om de hoek of neem een drankje in de tuin van het hotel. We maken vandaag al een wandeling in de omgeving van Bad Iburg en maken zo kennis met de omgeving en met elkaar. Voor wie wil is er een korte fotoworkshop ‘anders kijken’ speciaal om mooie wandelfoto’s te maken. ‘s Avonds genieten we van het diner in het hotel waarna we nog wat kunnen drinken of de liefhebbers gebruik kunnen maken van de wellness-faciliteiten van het hotel.

Dag 2: Wandeling Hermannsweg en Dörenther Klippen (wandeling ca. 9,5km/ 3,5u, ↑405m, ↓405 m)
Na het ontbijt vertrekken we met eigen auto’s naar het beginpunt van onze wandeling. Het wordt een afwisselende route waarbij we de heuvels van het Teutoburger Wald beklimmen. Dat valt qua hoogte wel mee maar het uitzicht mag er zijn. We lopen een deel door de bossen en over smalle paden aan de voet van de heuvels. Daarbij treffen we tal van rotsformaties met de Dörenther Klippen als absoluut hoogtepunt. Waarschijnlijk kun je het niet weerstaan om even over de rotsen te klauteren. Vlakbij is een heuze berghut die je het gevoel geeft in de Alpen te zijn, hier houden we wat langer pauze. Op de terugweg lopen we een deel van de Hermannsweg. Na onze wandeling nemen we je mee naar een verrassende plek in de omgeving waar ieder op eigen wijze kan genieten van een heel ander stukje natuur. Eenmaal terug in het hotel is het programma verder vrij en dineren we gezamenlijk. Iemand ‘s avonds nog zin in een stadswandeling door Bad Iburg?

Wandelen over en door de Dörenther Klippen is een belevenis, foto: Miez Peek

Dag 3: Wandeling rond Tecklenburg (wandeling ca. 10,5km/ 4u, ↑315m, ↓315 m)
Het noordelijkste bergdorp van Duitsland staat vandaag centraal tijdens onze wandeling. Vanuit Tecklenburg wandelen we een deel van het Teutoburger Wald dat bekend staat om de mooie uitzichten. Het gaat wat meer op en neer dan gisteren en we volgen opnieuw een deel van de Hermannsweg. Het eerste deel is vooral bos en het tweede deel heeft een meer open landschap. Een heerlijke variatie die onderweg wordt bekrachtigd door rotsformaties, een boskapel en het gevoel hoger te lopen dan de 140m die we bereiken. Na afloop kun je het knusse Tecklenburg met haar vakwerkhuizen en leuke winkeltjes verkennen. We eindigen vandaag met een Duitse maaltijd in een 400 jaar oud hotel-restaurant. Daarna gaan we terug naar ons hotel waar we na kunnen genieten van onze wandeldagen.

Dag 4: Einde programma, optioneel bezoek aan Münster of Bad Bentheim
Na het ontbijt eindigt de wandelreis maar wie wil kan zelf nog een mooie wandeling maken waarover we je graag adviseren. Een andere optie is een bezoek aan het historische Münster (ca. half uur rijden) of de burcht van het zandsteenstadje Bad Bentheim, tevens kuuroord, nabij de Nederlandse grens.

Het knusse en meest noordelijke bergdorp van Duitsland Tecklenburg, waar we aan het eind van de derde dag dineren. foto: ThomasPusch, Wikimedia

Overzicht reis

Prijs Vanaf €379,-
Land Duitsland
Regio Teutoburgerwald
Reisperiode 20 september
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Groepsreis
Reisduur 3 nachten
Wandelniveau Niveau 2
Verzorging Halfpension plus Lunchpakket – Volpension
Vervoer Eigen vervoer
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?