Fietsvakantie van Hanzestad naar Hanzestad

9-daagse fietsvakantie met bagagevervoer langs Duitse Hanzesteden aan de Noordzeekust en door de weidse natuur tussen Wezer en Elbe

Vanaf €715,-

Foto: oude haven Bremen, Pxhere

 • Duitsland
 • 11 april - 3 oktober 2020
 • Fietsvakantie
 • Individuele reis
 • 8 nachten
Bewaar reis
Boeken

Antwoorden op veelgestelde vragen over het Coronavirus mbt vakanties

De weidse, noordelijke hemel boven de horizon en de eeuwige polsslag van eb en vloed begeleiden je op deze fietsvakantie tussen de Elbe en de Wezer. Langs schilderachtige dorpjes en internationale havensteden, door groene laaglanden langs de kust en door fruitboomgaarden. Ervaar de magie van het kustlandschap. Aan het einde van de rit wacht Bremen weer, waar je uitgerust terug kunt blikken op een heerlijke fietsvakantie. 

Prijs | € 715,-

 • € 715,- per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Toeslag  € 200,- voor een 1-persoonskamer
 • Optioneel: half pension à € 176,- per persoon
 • Optioneel: huurfiets € 85,- of e-bike € 199,- per persoon (inclusief fietsverzekering)
 • Optioneel: verlengingsnacht in Bremen à € 54,- p.p obv logies en ontbijt in 2-persoonskamer
 • Seizoenstoeslag: € 24,- per persoon tussen 26 april en 12 september 2020
 • Boekingskosten € 19,- per boeking
 • Aankomst op zaterdag tussen 11 april en 3 oktober 2020

Inclusief:

 • 8x overnachting in 3-sterrenhotels of gasthoven
 • 8x ontbijt(buffet)
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel
 • Welkomstbijeenkomst
 • Uitgebreide route informatie, routebeschrijving en landkaart (Duits- of Engelstalig)
 • GPS-data beschikbaar
 • Service hulplijn

Niet inbegrepen:

 • Heen- en terugreis Nederland
 • Overige maaltijden
 • Verzekeringen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting of Kurtaxe (ter plaatse te voldoen)

 

Bremerhaven

Omschrijving 9-daagse fietsvakantie van Hanzestad naar Hanzestad

Ontdek de natuur, de Hanzesteden, de Noordzee en de boomgaarden tijdens deze fietsvakantie tussen de Wezer en de Elbe. Bremen is het begin- en eindpunt van deze reis. Het eerste deel fiets je langs de Wezer naar de Noordzee, langs fraaie oude steden met vakwerkhuizen, havens, kerken en kunst. Via de Noordzeekust rijd je in een grote lus over goede fietspaden, door de natuur, boomgaarden, heide  en  stadjes, terug naar het levendige Bremen. Een ontspannen en afwisselende fietsvakantie voor iedereen.

De fietstocht valt in de categorie ‘licht’ – alle routes gaan over vlak of op licht glooiend terrein. Je fietst over grotendeels verharde of verharde landbouwwegen, af en toe op kleine secundaire wegen of fietspaden. De routes zijn ook geschikt voor beginners- en fietsgroepen.

Service, vervoer en tips
Je reist op eigen gelegenheid naar Bremen, dat op zo’n 330 kilometer van Utrecht ligt.  Je kunt je auto gratis parkeren op de parkeerplaats van het starthotel in Bremen. Vooraf reserveren is niet nodig. Per internationale trein is Bremen goed bereikbaar. Kijk voor meer informatie op NS Internationaal.

Het is handig om in een kleine rugzak of fietstas voldoende water en proviand mee te nemen. Laat je vooraf informeren over het weer en pas je kleding hierop aan.

Bremen raadhuis, foto: SofiLayla, Pixabay

Programma fietsvakantie van Hanzestad naar Hanzestad

Dag 1: Aankomst in Bremen
Op eigen gelegenheid reis je naar de Hanzestad Bremen. We raden je aan om vroeg aan te komen, zodat je tijd hebt om de stad te verkennen. Wandel door het centrum en vergaap je aan het prachtige stadhuis dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Daarnaast vind je er het beroemde beeld van de Bremer stadsmuzikanten. Het oudste deel van de stad is Schnoor, met het Schiffershaus uit 1630 aan de Schavendamm. Bezienswaardig zijn de Dom en de Kunsthalle. Aan het einde van de middag ontvang je een persoonlijke briefing over de route en, indien geboekt, de huurfietsen.

Dag 2: Bremen – Elsfleth (ca. 40 km)
Over de Weserradweg, het fietspad langs de Wezer, rijd je noordwaarts via Lemwerder naar Elsfleth. Op destijds het hoogste punt van Lemwerder staat de oude dijkkapel. Dit is nu het oudste gebouw van de stad en doet nog steeds dienst als kerkgebouw van de evangelisch-lutherse gemeenschap van Lemwerder en Altenesch. In Elsfleth kun je een bezoek brengen aan het Maritiem Museum als je meer te weten wilt komen over de geschiedenis van deze stad aan de Wezer, de scheepsbouw, de haringvisserij of  de ontwikkeling van de containervaart. Je overnacht in Elsfleth.

Dag 3: Elsfleth – Bremerhaven (ca. 50 km)
Na het ontbijt verlaat je Elsfleth noordwaarts fietsend langs de Wezer naar Brake en Nordenham.  Met de veerboot ‘Blexen Fähre’ (niet inbegrepen in de prijs) steek je  in circa 12 minuten de Wezer over naar Bremerhaven, waar de rivier uitmondt in de Noordzee. De Alte Hafen is het toeristisch centrum van de stad. Hier vind je onder andere het Duitse Scheepvaartmuseum en het Klimahaus, een expositie over het klimaat en klimaatverandering. In de haven liggen verschillende museumschepen.

Cuxhaven aan de Noordzee, foto: Martina Nolte, Wikimedia

Dag 4: Bremerhaven – Cuxhaven (ca. 55 km)
Geniet vandaag van de kleurrijke en levendige indrukken op deze etappe. Je fietst langs de Noordzeekust door het Land Wursten. De Wursten, waar het gebied naar vernoemd is, zijn terpen of verhogingen van aarde, die de bewoners en hun huizen moesten beschermen tegen hoog water. Op veel plaatsen zijn de Wursten bewaard gebleven, ondanks de komst van de dijken. Over geasfalteerde fietspaden bereik je de duinkust van Cuxhaven aan de monding van de Elbe, je eindbestemming van vandaag. 

Dag 5: Cuxhaven – Bad Bederkesa (ca. 50 km)
Vandaag voert de route landinwaarts over smalle wegen naar het kuuroord Bad Bederkesa. Hier kun je een een verfrissende duik nemen in het nabijgelegen meer. Of je kunt het archeologische en cultuurhistorische museum Burg Bederkesa bezoeken.

Dag 6: Bad Bederkesa – Stade (ca. 55 km)
Langs de rivier de Oste, een zijrivier van de Elbe, fiets je via Hechthausen en Himmelpforten naar de duizend jaar oude stad Stade. Geniet van deze historische Hanzestad, de oude haven en de kerken. Bijvoorbeeld de St. Cosmas kerk, opgericht na de grote brand van 1659,  met prachtig barok meubilair. Of de 14e eeuwse Gothische kerk St. Wilhadi met een Gothische hal en een scheve toren. In Stade zijn veel van de met hout betimmerde woningen bewaard gebleven, zeker in de Oude Haven. In het Schwedenspeicher-museum ontdek je onder andere meer over de tijd dat Zweden de scepter zwaaide in Stade.

Strand bij Cuxhafen, foto: StephanieAlbert, Pixabay

Dag 7: Stade – Buxtehude (ca. 40 km)
Je fietst vandaag door het ‘Alte Land’ – het grootste gesloten fruitteeltgebied van Europa. Er worden vooral appels en kersen gekweekt, prachtig in april en mei wanneer de bomen in bloei staan. De naam is afkomstig van de Nedersaksische naam ‘Olland’ en verwijst naar de Nederlanders die het gebied in de middeleeuwen inpolderden. Ook de lintbebouwing, alle huizen langs een enkele weg en de landbouwgrond direct achter de huizen, doet ‘Nederlands’ aan. Langs  herenhuizen en goed onderhouden boerderijen fiets je door naar Jork met de oude vakwerkhuizen en het Gräfenhof – het huidige stadhuis. Je overnacht in de Hanzestad Buxtehude.

Dag 8: Buxtehude – Zeven (ca. 60 km)
Met zestig kilometer fiets je vandaag de langste etappe grotendeels over het mooie fietspad tussen Hamburg en Bremen fietst. Via Hollenstedt en Sittensen voert de route naar Zeven waar je overnacht.  Bezienswaardig is de binnenstad van Zeven: het voetgangersgebied met de kunstobjecten, musea en tentoonstellingen. Leuk om te weten: tijdens de Koude Oorlog woonde een grote Nederlandse militaire gemeenschap in Zeven. De kazerne lag enkele kilometers verderop  in Seedorf.

Dag 9: Zeven – Bremen (ca. 55 km) en vertrek
Door een weids landschap van meren, morenen, bossen, heide, duinen en weiden bereik je het romantische dorp en kunstenaarskolonie Worpswede. Je kunt kiezen of je het laatste stuk terugfietst (ca. 20 kilometer) of dat je de Moorexpres neemt. Dit oude treintje rijdt elke zaterdag- en zondagmiddag naar Bremen. (Kosten: ongeveer € 12,- per persoon, inclusief fiets; niet inbegrepen). In Bremen eindigt deze vakantie. Je kunt natuurlijk een extra nacht in Bremen bijboeken. 

Bremen stadsgezicht, foto: Keialein, Pixabay

Overzicht reis

PrijsVanaf €715,-
LandDuitsland
RegioNedersaksen
Reisperiode11 april - 3 oktober 2020
Soort reisFietsvakantie
Type reisIndividuele reis
Reisduur8 nachten
VervoerEigen vervoer
BagagevervoerInclusief
Hond toegestaan?Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?