Fietsvakantie Spanje over de Via Verde naar Valencia

8-daagse fietsvakantie met bagagevervoer over de Via Verde. Je volgt de voormalige spoorlijn van Ojos Negros richting de Middellandse Zee

Vanaf €835,-

Foto: Jerica, Enrique Ineguez Rodrigues, Wikimedia

 • Spanje
 • 4 januari - 27 september 2021
 • Fietsvakantie
 • Individuele reis
 • 7 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

8-daagse fietsvakantie met bagagevervoer over de Via Verde. Je volgt de voormalige spoorlijn van Ojos Negros richting de Middellandse Zee

Deze 8-daagse fietsvakantie begint en eindigt in de fietsvriendelijke stad Valencia. Op dag zeven heb je er alle tijd om de derde stad van Spanje te verkennen. De route ‘Via Verde’ die je volgt in de 5 fietsdagen voert je vanuit Teruel in het binnenland terug naar de Middellandse zee. Waarbij je door verschillende landschappen fietst. Van overweldigende natuur tot historische plaatsen waar je niet uitgekeken raakt. Overnachten doe je in comfortabele accommodaties van 4-sterrenhotel tot B&B.

Fietsen over de Via Verde en het landschap van Barracas

Prijs | vanaf € 835,-

 • Prijzen zijn per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer *
 • Seizoenstoeslag bij aankomst in juli / augustus € 100
 • Korting bij boeking met 4 personen of meer € 100
 • Toeslag € 135,- voor een 1-persoonskamer
 • Optioneel: ECKTIV boekt voor mij de vlucht. Ik ontvang eerst een kostenindicatie en betaal € 15,- per ticket boekingskosten
 • Optioneel: upgrade naar e-bike à € 125,- per persoon
 • Boekingskosten € 19,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst op maandag tussen 4 januari en 27 september 2021

Inclusief:

 • 7x overnachting op basis van logies en ontbijt in hotels of B&B’s
 • Gebruik toerfiets met fietstassen, helm en reparatiemateriaal gedurende 5 dagen
 • Vervoer van Valencia naar het beginpunt van de fietsroute
 • Bagagevervoer tijdens 5 dagen
 • GPS-routes
 • Nederlandse routebeschrijving
 • Ondersteuning in het Nederlands

Niet inbegrepen zijn:

 • Heen- en terugreis naar Valencia
 • Transfer luchthaven naar hotel v.v.
 • Overige maaltijden
 • € 50 borg als u wilt fietsen met een GPS (deze krijgt u na afloop terug)
 • € 50 borg voor huurfiets, €150 borg voor e-bike
 • € 15 voor verzekering van de fiets
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en annuleringsverzekering

 

Op de laatste dag heb je alle gelegenheid om Valencia te verkennen. Foto: Herman Morsink, Ecktiv Community

Beschrijving 8-daagse Fietsvakantie over Via Verde naar Valencia

Je vliegt op eigen gelegenheid naar Valencia waar je de eerste nacht ook doorbrengt. Vanuit deze fietsvriendelijke stad brengen we je op dag 2 naar het startpunt van deze fietsvakantie en fiets je in 5 dagen terug naar Valencia. Je route van totaal 270 km volgt de voormalige spoorlijn van Ojos Negros richting de Middellandse Zee, over oude spoorbruggen en door tunnels, in een weids landschap van bergen, boomgaarden en kleine dorpjes. Aan de hand van onze routebeschrijving (of optionele GPS) rijd je zelf van het ene naar het andere hotel of B&B. Als je onderweg een fantastische ham of aardewerken schaal tegen komt neem die dan gewoon mee, je hebt immers bagagevervoer van hotel naar hotel. De op een na laatste dag heb je alle tijd om Valencia te verkennen.

OVERNACHTEN ONDERWEG* | Valencia – Silken Puerta Valencia | Teruel – Hotel Elmudayyan | Sarrión – Casa de la Estacion | Navajas – Villa Pilar | Segorbe – Hotel Maria de Luna | Sagunto – Hotel Els Arenals

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Castillo de Peracense, foto: Pedropolis Alfam, Wikimedia

Programma 8-daagse Fietsvakantie over Via Verde naar Valencia

Dag 1: Aankomst in Valencia 
Op eigen gelegenheid reis je naar het eerste hotel in Valencia.

Dag 2: Peracense – Teruel (afstand ca. 55 km)
Na het ontbijt brengen we je naar het startpunt van de fietstocht: niet ver van de mijn waar vroeger ijzererts uit de grond werd gehaald. Hier vertrok vroeger de trein richting de Middellandse Zee. De komende dagen volg je dit ‘spoorfietspad’ over de Via Verde Ojos Negros. De bergen in deze omgeving zijn rood van kleur en hebben -door erosie- de meest bizarre vormen gekregen. Je start bij het kasteel van Peracense, dat naadloos overgaat in de berg waarop het is gebouwd. Vanaf deze berg heeft u een schitterend uitzicht over de vallei waar u later gaat fietsen. Je fietst eerst parallel aan de oude spoorlijn, over kleine weggetjes met nauwelijks verkeer, langs verlaten dorpjes die hoog uittorenen boven de omgeving. Na een lange afdaling met enorme vergezichten komt u op de hoogvlakte bij Santa Eulalia. Daar begint het autovrije deel van de route, over het huidige spoorfietspad. Bij Teruel gaat het pad geleidelijk bergop. Teruel heeft een aantal schitterende Moorse en modernistische (Jugendstil) bouwwerken.

Je komt ook door NP Pinares de Rodeno, foto: Jose Rumi, Wikimedia

Dag 3: Teruel – Sarrión (afstand ca. 60 km)
Vanuit Teruel voeg je opnieuw in op het spoorfietspad Via Verde en rij je door de vallei van de Alfambra rivier naar ‘Puerto de Escandon’, het hoogste punt op de route, ruim 1200 meter boven zeeniveau. Over een afstand van ca. 15 kilometer gaat het pad geleidelijk bergop, maar het spoor is destijds zo vlak mogelijk aangelegd, omdat een trein niet steil bergop kan rijden. Er liggen talloze bruggen en tunnels om hoogteverschillen te compenseren. Bij Valdecebro verandert het landschap van vorm en kleur, het heeft veel weg van een cowboyfilm. Zelfs de arenden en gieren ontbreken niet, u kunt ze soms zien rondcirkelen. Het spoor is hier uitgesneden in smalle kloven, dwars door duinen van oranje klei, die fel afsteken tegen felgroene pijnboombossen. Onderweg kunt u nog stoppen voor een virtuele rondleiding en proeverij bij een ‘drogerij’ van traditionele Spaanse ham en wijn uit de streek. (15€ p.p.). In de buurt van Sarrión fietst u door boomgaarden waar zwarte truffels worden gekweekt.

Dag 4: Sarrión – Navajas of segorbe (afstand ca. 65 km)
Na de hoge brug over de Albentosa Canyon kom je op een hoogvlakte. Je fietst hier nog steeds op 1000 meter boven zeeniveau. Vanaf Barracas begint de langste afdaling van de route. Je rolt bijna vanzelf bergafwaarts, door een aantal lange tunnels en passeert talloze verlaten stationnetjes. Bij vlagen ruik je wilde tijm en rozemarijn. Je kunt deze dag overnachten in het dorpje Navajas of het nabijgelegen Segorbe. In Navajas lieten rijke mensen uit Valencia rond 1900 hun buitenhuis bouwen. Er staan schitterende villa’s.

Villa Pilar is er zo een; een Bed & Breakfast in een statig pand uit 1910, met een enorme tuin en zonnige veranda. Het meubilair is nog grotendeels origineel. De badkamers bevinden zich buiten de kamer. In de tuin is een barbecue, die ook door de gasten mag worden gebruikt. (€3,- p.p. voor hout en schoonmaak) In een kloof net buiten het dorp stroomt het riviertje Palancia en stort een 30 meter hoge waterval naar beneden. Een mooie plek om in de namiddag nog even te gaan wandelen.
Segorbe is een oude bisschoppstad met de nodige kerken, middeleeuwse steegjes en een aquaduct

Dag 5: Navajas – Sagunto/Canet (afstand ca. 60 km)
Vandaag daal je verder af over het spoorfietspad, tot op de eindeloos groene vlakte bij de Middellandse Zee. Vanaf het einde van het spoorfietspad gaat de tocht via rustige wegen tot in Sagunto. Hier kun je het enorme Romeinse kasteel en amfitheater bezoeken. De etappe eindigt iets verderop, pal aan de Middellandse Zee. Hier ligt de haven van Sagunto, waar vroeger de treinen met ijzererts werden. Canet is een prima oord voor een rustig verblijf aan het strand. Het is er veel minder druk dan in Valencia. Bij de boulevard zijn prima restaurantjes voor het avondeten (voor eigen rekening).

De stad Teruel is zeker een bezoek waard op dag 3. Foto: Diego Delso, Flickr

Dag 6:  Canet – Valencia (afstand ca. 45 km)
Na het ontbijt fiets je langs de oude hoogoven – een industrieel monument – en sinaasappelboomgaarden richting Valencia. Je kunt hier nog de route verlengen via ‘El Marjal dels Moros’, een beschermd natuurgebied. In het voor- en najaar strijken hier veel trekvogels neer in dit moeras met rietlanden, pal achter de kust. Daarna volgt u de ‘Via Xurra’. Dit voormalig spoorlijntje liep dwars door de akkers en langs oude ‘barracas’ (typische boerderijtjes). Bij sommige boerderijtjes kun je tegenwoordig eten of ‘Horchata’ proeven, een typisch drankje uit de streek. Daarna fiets je zo vlak als in Nederland naar Valencia. Het mooiste fietspad loopt door de bedding van de Turia rivier, een stadspark van maar liefst 9 km lang. Tegen de avond eindigt het fietsarrangement en worden de fietsen opgehaald.

Dag 7: Op eigen gelegenheid Valencia verkennen
Op deze laatste dag kun je op eigen gelegenheid Valencia verkennen.

Dag 8: Terugreis
Na het ontbijt komt deze reis ten einde. Op eigen gelegenheid reis je terug naar Nederland of je verlengt je reis nog met enkele dagen in Valencia, om deze fietsstad nog verder te ontdekken.

Nagenieten op het terras in Alboraya, foto: Gabriel Villena , Wikimedia

Overzicht reis

Prijs Vanaf €835,-
Land Spanje
Reisperiode 4 januari - 27 september 2021
Soort reis Fietsvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 7 nachten
Verzorging Logies/Ontbijt
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?