Fietsvakantie langs negen historische Duitse steden

7-daagse reis langs minder bekende, maar prachtige steden met gerestaureerde vakwerkhuizen, historische gebouwen, winkeltjes en restaurants, kastelen en groene oases

Vanaf €589,-

Foto: Steinfurt door Watzmann, Wikimedia

 • Duitsland
 • hele jaar
 • Fietsvakantie
 • Individuele reis
 • 6 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Boeken

Alvast boeken voor volgend jaar? Doe een offerte aanvraag seizoen 2022

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vlak over de Nederlandse grens ligt de ca 390-kmlange fietsroute ‘Radroute Historische Stadtkerne’. Deze route verbindt in etappes tot maximaal 63 km de mooiste historische stadjes van het Münsterland en het zuiden van Westfalen. Ontdek tijdens deze 7-daagse reis de minder bekende, maar prachtige steden met een rijk verleden, prachtig gerestaureerde vakwerkhuizen, historische gebouwen, winkeltjes en restaurants, kastelen en groene oases. De routes zijn aangenaam en, afwisselend met onderweg voldoende pleisterplaatsen om te eten, te drinken en de geschiedenis van dit gebied te ontdekken.

Prijs | € 589

 • Prijs per persoon op basis van logies/ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Boekbaar vanaf minimaal 2 personen
 • Boekingskosten € 19,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst dagelijks, gehele jaar

Inclusief

 • 6 overnachtingen in middenklasse hotels of middenklasse Gasthof
 • 6x ontbijt(buffet)
 • Bagagetransfer van hotel naar hotel
 • GPS-routes
 • Routebeschrijving en fietskaart
 • Praktische informatie per etappe

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Lunch en avondeten
 • Toeristenbelasting
 • Uitgaven van persoonlijke aard

Je komt door negen historische steden. Hier door het centrum van Soest. Foto: Winfried Henke

Omschrijving 7-daagse fietsvakantie langs negen historische Duitse steden

Deze fietsvakantie begint en eindigt in Warendorf  dat op 224 km van Utrecht ligt. Ook met de trein is Warendorf bereikbaar in ca. 4 uur vanaf Utrecht. Kijk voor meer informatie op NS International. De hele route fiets je zoveel mogelijk over fietspaden en landelijke wegen met een enkele uitzondering rond de steden. Je ontvangt een uitgebreide routebeschrijving en kaartmateriaal. Overnachten doe je in Gasthofen en driesterrenhotels. Voor het bagagevervoer dient de bagage (maximaal 20 kg per persoon) ‘s morgens om 9 uur bij de receptie van het hotel klaar te staan.

We raden je aan een kleine rugzak of fietstas mee te nemen voor proviand onderweg en eventuele inkopen.

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Het stadhuis van Rietberg, foto: Hagar66, Wikimedia

Programma fietsvakantie langs negen historische Duitse steden

Dag 1: Warendorf – Rietberg, afstand ca 49 km
Deze fietsvakantie begint in de paardenstad Warendorf, een van de mooiste steden van Münsterland.  Bij aankomst lever je je koffers in op een centraal punt. Ze worden voor je naar het hotel in Rietberg gebracht. Verken op je gemak deze mooie stad voor je op de fiets stapt naar Rietberg. Onderweg kun je in Rheda-Wiederbrück het Flora Westfalica Park en het kasteel Rheda een bezoek brengen.

De Bedevaartbasiliek Maria-Visitatie van Werle in het gerestaureerde centrum van de stad, foto: Wikimedia

Dag 2: Rietberg – Soest, afstand ca 63 km
Begin de dag met een goed ontbijt en maak je op voor de langste etappe van het programma. Fietsend langs de rivier de Lippe bereik je de studentenstad Lippstad. Met zijn middeleeuwse gebouwen en vele andere bezienswaardigheden, ideaal om even af te stappen voor een pauze. Dan fiets je verder naar Soest, waar in de historische binnenstad maar liefst 600 monumentale huisjes te bewonderen zijn.

Dag 3: Soest – Werne, afstand ca 58 km
Wanneer je op tijd uit Soest vertrekt, kun je nog voor de lunch het stadje Werl bereiken. De voormalige zoutstad Werl is de op twee na belangrijkste bedevaartstad in Duitsland. Elk jaar komen nog vele duizenden pelgrims naar de bedevaartbasiliek Maria-Visitatie. Voor de lunch kun je terecht in een van de vele restaurants en cafés in het gezellige centrum. Dan is het weer tijd om op de pedalen te stappen voor de laatste kilometers naar Werne.

De Altstadt van Münster met zijn trotse architectuur, foto: alh, Flickr.

Dag 4: Werne – Münster, afstand ca 57 km
Fiets na het ontbijt eerst nog even langs het stadsmeer van Werne met het gradeerwerk, of maak een wandeling langs de historische vakwerkhuizen. Dan volg je de route tussen de akkers, langs mooie dorpjes en groene weilanden naar de hanze- en studentenstad Münster. Hier werd de Vrede van Münster getekend, wat een einde maakte aan de Tachtigjarige Oorlog tussen Spanje en de Nederlanden. Verken het historische centrum met de Prinzipalmarkt en de prachtige gevels. Maak een wandeling over de promenade of breng een bezoek aan het Picasso-museum.

Dag 5: Münster – Steinfurt, afstand ca 50 km
Als je nog niet genoeg van Münster hebt gezien, kun je daar vandaag nog de tijd voor nemen. Dan fiets je heerlijk rustig door het vlakke Münsterland naar Steinfurt. Deze stad ook wel de ‘symfonie van het Münsterland’ genoemd vanwege de combinatie van stad en parklandschap, oud en nieuw. Het Slot Steinfort is een van de oudste en mooiste waterburchten van het Münsterland. De nazaten van de vorsten van Bentheim en Steinfort wonen hier nog steeds. Daarom is het niet mogelijk om het slot van binnen te bezoeken.

Burgersteinfurt in Steinfurt, foto: Jan-Eric Ouwerkerk

Dag 6: Steinfurt – Tecklenburg, afstand ca 57 km
Vandaag fiets je door het noordelijke Münsterland langs de Dörenter Klippen naar het Tecklenburger Land. De route voert door het westelijke Teutoburgerwoud en is daarom licht heuvelachtig, maar goed te doen. In het ‘bergstadje’ Tecklenburg valt volop te genieten van de vakwerkhuizen, de idyllische straatjes, de vergezichten en de cultuur. Een bezoek aan het openluchtmuseum of het poppentheater is zeker aan te raden.

Dag 7: Tecklenburg – Warendorf, ca 56 km
Nadat je Tecklenburg achter je hebt gelaten, fiets je eerst naar Lienen, een bekend en geliefd kuuroord. Dan door naar Glandorf, waar je onder meer het slotcomplex Harkotten en het blotevoetenpark kunt bezoeken. Eenmaal terug in Warendorf kun je, voor weer naar Nederland terugreist, een hapje eten in het historische centrum of een bezoek brengen aan de beroemde stoeterij.

Landelijk gelegen Tecklenburg aan de Hermannsweg, foto: ahl1, Flickr

Overzicht reis

Prijs Vanaf €589,-
Land Duitsland
Regio Westfalen
Reisperiode hele jaar
Soort reis Fietsvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 6 nachten
Verzorging Logies/Ontbijt
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?