Fietsvakantie rond de Beierse meren

8-daagse fietsvakantie met bagagevervoer langs de kraakheldere meren in de Beierse Alpen

Vanaf €739,-

 • Duitsland
 • 11 april - 10 oktober 2020
 • Fietsvakantie
 • Individuele reis
 • 7 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Boeken

Antwoorden op veelgestelde vragen over het Coronavirus mbt vakanties

Levenslust, gemoedelijkheid, gezonde berglucht, snelstromende rivieren, blauwe lucht, rust en ruimte. Tijdens deze fietsvakantie in Beieren – inclusief een uitstapje naar Oostenrijk – maak je het allemaal mee. De etappes mogen dan bescheiden zijn qua aantal kilometers, als het op beleving aankomt, zijn ze dat allerminst.

Prijs | € 739,-

 • € 739,- per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Toeslag € 179,- voor een 1-persoonskamer
 • Optioneel: half pension à € 179,- per persoon
 • Optioneel: huurfiets € 79,- of e-bike € 189,- (inclusief verzekering)
 • Seizoenstoeslag: € 60,- per persoon tussen 9 mei – 19 juni 2020
 • Seizoenstoeslag: € 120,- per persoon tussen 20 juni – 11 september 2020
 • Seizoenstoeslag: € 60,- per persoon tussen en 12 – 25 september 2020
 • Boekingskosten € 19,- per boeking
 • Aankomst op dagelijks tussen 11 april en 10 oktober 2020

Inclusief:

 • 7x overnachting in middenklasse hotels of pensions
 • 7x ontbijt(buffet)
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel
 • Uitgebreide reisinformatie met kaartmateriaal en routebeschrijvingen (Duits- of Engelstalig)
 • Persoonlijke tourinformatie
 • Treinreis Garmisch-Partenkirchen naar Scharnitz (exclusief fiets; kosten ca. € 5,- p.p.)
 • GPS-data op aanvraag
 • Service hulplijn

Niet inbegrepen zijn:

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Fietshuur
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
BEIERSE-MEREN-3

Fietsen door het merengebied ten zuiden van München

Omschrijving 8-daagse fietsvakantie rond Beierse meren

Je fietst langs de groene oevers van de bekendste Beierse meren, waarvan de waterkwaliteit onovertroffen is. Vergaap je aan de ongerepte natuur en majestueuze bergmassieven. Je slentert door oude stadjes en maakt kennis met oeroude Beierse tradities en historie. Gastronomisch zit je goed: na een dag buitenleven smaakt die Bratwurst, pretzel of pul bier extra heerlijk.

Bont en barok zijn de kenmerken van de vertrek- en aankomstplaatsen. De deelstaat Beieren staat bekend om de Alpen, die naarmate je vanaf München zuidelijker gaat fors in hoogte toenemen. Als je wilt, kun je tijdens deze trip zelfs op de hoogste berg van Duitsland staan.

Toch past deze reis bij het karakter van de streek: gemoedelijk, rustig aan en de tijd nemen om te genieten. Er zitten een paar korte klimmetjes in de route maar een geoefende fietser weet daar wel raad mee – en zal niet af hoeven te stappen.

In totaal maak je bijna 250 fietskilometers, waarbij  je voornamelijk over fietspaden en vent- en zijwegen rijdt. Soms pak je een iets drukkere weg, maar nooit voor lang. Het overgrote deel van het traject is geasfalteerd. Deze route wordt beoordeeld als licht tot middelzwaar.

 

BEIERSE-MEREN-2

De meren in Beieren staan bekend om hun zuivere water

Programma fietsvakantie rond de Beierse meren

Dag 1: Aankomst in Ambach of Bernried
Je reist op eigen gelegenheid naar Ambach of Bernried, op ongeveer 833 kilometer rijden van Utrecht. Je auto kun je gratis bij het hotel parkeren, reserveren is niet nodig. Per internationale trein is Bernried goed bereikbaar. Kijk voor meer informatie op NS Internationaal.

Beide plaatsen liggen aan de Starnberger See, een fraai meer dat op zo’n vijftig kilometer ten zuidwesten van München ligt. Kom alvast in de stemming en neem een frisse duik of maak een ommetje langs het water.

Dag 2: Ambach of Bernried – Murnau am Staffelsee (ca. 30 km)
Op je eerste dag volg je het fietspad op de zuidoever van de Starnberger See tot in Seeshaupt. Daar keer je het meer de rug toe en kom je in een oorspronkelijk stukje Beieren terecht. Via aangenaam rustige wegen kom je door een aantal bijzonder authentieke dorpjes. Ook de Ostersee en de Riegsee staan op het programma. Je eindbestemming van vandaag is Murnau am Staffelsee, een leuk plaatsje aan een schitterend meer, met uitzicht op de toppen van de Ammergauer Alpen. Overnachting in Murnau.

Dag 3: Murnau am Staffelsee – Garmisch-Partenkirchen (ca. 40 km)
Direct ten zuiden van Murnau ligt het grootste veenmoeras van Midden-Europa: het Murnauer Moos. Vandaag maak je van dichtbij kennis met dit natuurgebied van ruim dertig vierkante kilometer. Door de vlakheid vormt het landschap van natte weiden, moerassen en bossen een bijzonder contrast met de achterliggende bergtoppen.

Meer ongerepte natuur biedt de route die je vervolgens inslaat en je langs de lieflijke Loisach voert. Deze rivier volg je naar Garmisch-Partenkirchen. Het aantal fietskilometers op deze dag is bewust beperkt gehouden, zodat je de tijd hebt om eventueel nog de Zugspitzbahn te pakken die je naar 2.962 meter hoogte brengt. Je bent dan op het hoogste punt van Duitsland, op de grens met Oostenrijk. Het uitzicht over de Alpen is fenomenaal! Overnachting in Garmisch-Partenkirchen.

Dag 4: Garmisch-Partenkirchen – Mittenwald – Wallgau (ca. 45 km)
Een relaxt begin van de dag, want de trein helpt je driehonderd hoogtemeters te overbruggen en levert je af in Scharnitz, net over de grens in Oostenrijk. Daar begint een route die licht bergopwaarts voert, dwars door wild-romantische kloven en groene bergweiden naar de bron van de rivier Isar. Je rijdt terug door het zonnige dal met uitzicht op het indrukwekkende Karwendel- en Wettersteinmassief. Terug in Duitsland fiets je via Mittenwald naar Wallgau – waar de Beierse tradities nog niet zijn uitgestorven. Daar staat je hotel voor de nacht.

Dag 5: Wallgau – Bad Tölz (ca. 50 km)
Een lekker actief dagje vandaag in Isarwinkel. Deze regio, gesitueerd rond de bovenloop van de rivier waarvan je gisteren nog de bron opzocht, is misschien wel een van de best bewaarde Beierse geheimen. Het water van de Isar – geflankeerd door grijze kiezelbanken – is opvallend turquoise, en de Sylvensteinsee is zonder meer indrukwekkend.

Via het leuke Lenggries fiets je door een stemmig landschap naar Bad Tölz. Deze plaats ligt precies op de kruising van twee oude handelswegen: de Isar en de befaamde ‘Salzstraße’ die vanuit Reichenhall komt. Daardoor ontwikkelde Bad Tölz zich tot een bloeiende overslagplaats – iets waaraan de vele rijkversierde kooplui-huizen nog herinneren. Overnachting in Bad Tölz.

Dag 6: Bad Tölz – Tegernsee – Bad Tölz (ca. 45 km)
Na je ontbijt ga je op weg naar de Tegernsee, weer zo’n mooi meer in de Beierse Alpen. Het water en het bergpanorama hebben een magische aantrekkingskracht: de regio rond de Tegernsee krijgt vanouds veel bezoekers van dichtbij en verder weg. De waterkwaliteit behoort tot de beste van Beieren. Je doet Gmund aan, dat direct aan het water ligt en waar je zeker even een kijkje moet gaan nemen in de barokke Sankt-Ägidiuskerk. Je fietst door het Gaißbachtal terug naar Bad Tölz waar je overnacht.

Dag 7: Bad Tölz – Ambach/Bernried (ca. 30 km)
Om je fietsvakantie in stijl af te sluiten is de etappe van vandaag extra gemoedelijk. Een laatste maal fiets je over de glooiingen van de Vooralpen en langs grazige weilanden. Terug op het beginpunt van je reis – Ambach of Bernried – neem je nog één weldadige duik in het kristalheldere water van zo’n heerlijk Beiers meer: de Starnberger See.

Dag 8: Vertrek uit Ambach of Bernried
Na het ontbijt eindigt deze reis en vertrek je op eigen gelegenheid uit Ambach of Bernried. Natuurlijk is het ook mogelijk je vakantie met een paar dagen te verlengen.

BEIERSE-MEREN-1

Even afkoelen in een van de rivieren

Overzicht reis

PrijsVanaf €739,-
LandDuitsland
RegioBeieren
Reisperiode11 april - 10 oktober 2020
Soort reisFietsvakantie
Type reisIndividuele reis
Reisduur7 nachten
VerzorgingLogies/Ontbijt
VervoerEigen vervoer
BagagevervoerInclusief
Hond toegestaan?Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?