Fiets-vaarvakantie door Nederlands rivierenlandschap

7-daagse Fiets-Vaarvakantie door het weidse Nederlandse rivierenlandschap. Afwisselend op de fiets of op de boot, tevens je hotel, ontdek je je eigen land.

Vanaf €769,-

Foto: DutchScenery, iStock

 • Nederland
 • 25 juli
 • Fietsvakantie
 • Individuele reis
 • 6 nachten
 • Halfpension plus Lunchpakket – Volpension
Bewaar reis
Boeken

Reisvoorwaarden 2021 : geld terug garantie bij code oranje

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een Fiets-Vaarvakantie door het weidse grote rivierenlandschap van Nederland. Afwisselend op de fiets of op de boot die tevens je hotel is ontdek je eigen land zoals je het nog zelden gezien hebt. De rivieren Rijn, Linge, Waal en Maas bepalen de route tijdens deze fiets- en vaarvakantie, die start en eindigt in Arnhem. Zo fiets je door uiterwaarden, graslanden en ruige natuurgebieden met wilde grazers. En kom je door historische stadjes die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te verkennen. Aan het eind van de fietsdag staat de bemanning alweer voor je klaar om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

Prijs | vanaf € 769,-

 • Prijs per persoon op basis van volpension in een 2-persoonshut
 • Toeslag voor alleengebruik 2-persoonshut: zie boekingsformulier
 • Seizoentoeslagen: zie boekingsformulier
 • Optioneel: huurfiets à € 85,- per persoon of een e-bike à € 185,- per persoon
 • Boekingskosten € 19,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Reisdata 2021: 25 juli

Inclusief:

 • 7 dagen/ 6 nachten
 • 6 x ontbijt
 • Lunchpakket voor fietstocht
 • 6 x driegangendiner
 • Koffie en thee aan boord
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse schoonmaak van de hut
 • Dagelijkse bespreking van fietstochten
 • Fietskaarten en routebriefjes voor fietstochten (1 set per hut)
 • Gebruik van de navigatie-app RideWithGPS
 • Gebruik van een waterdichte fietstas

Niet inbegrepen zijn:

 • Reis naar/van de vertrekhaven
 • Drankjes, anders dan hierboven genoemd
 • Fietshuur of huur e-bike
 • Gebruik van Wi-Fi aan boord
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Entreegelden en excursies
 • Kosten voor veerpontjes
 • Parkeerkosten

Fiets-vaarroute door rivierenlandschap

Je fietst of vaart over onze mooiste rivieren en komt onderweg lang historisch steden

Omschrijving 7-daagse Fiets-Vaarvakantie door Nederlands rivierenlandschap

De Fiets-Vaarvakantie door het Nederlandse rivierenlandschap begint op zondag en eindigt op een zaterdag in Arnhem, waar je om 14.00 kunt inschepen op het luxe motorschip De Nassau. Het schip met totaal 34 comfortabele hutten biedt plaats aan 68 passagiers. Naast het typische rivierenlandschap kom je ook o.a. door hoger gelegen natuurgebieden zoals Utrechtse Heuvelrug, de Loonse en Drunense Duinen en de heuvels rondom Nijmegen. Je bepaalt zelf of je liever voor de vlakkere routes gaat, of zo nu en dan een ‘colletje’ neemt. Ook liggen Kasteel Amerongen en meerdere forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie op de fietsroute. De dagelijkse fietstochten doe je individueel met behulp van een gedetailleerde fietskaart, de gratis Ride With GPS-app en geprinte routebeschrijvingen.

Het motorschip de Nassau is tevens je hotel

Het schip De Nassau is tevens je hotel: Naast fietsen, vaar je ook stukken met het schip dat dagelijks vanuit een andere plaats vertrekt. Je dineert, slaapt en ontbijt aan boord en je krijgt een lunchpakket mee. Elke dag kun je kiezen tussen een langere of kortere fietstocht. En wil je eens een dag niet fietsen, dan kun je meevaren. Tijdens de reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en je van tips en informatie voorziet. De reisleider fietst zelf de route ook en is telefonisch bereikbaar in geval van nood, problemen of vragen.

Huurfietsen: Als je geen eigen fiets meeneemt kun je tijdens de reis gebruik maken van de fietsen aan boord: Gazelle toerfietsen (m/v) met 7 versnellingen, type Paris, met hand- en terugtrapremmen of met vrijloop (afhankelijk van beschikbaarheid) en fietstas. Elektrische fietsen met 7 versnellingen, Gazelle Orange Comfort met vrijloop en bagagedrager (het aantal e-bikes is beperkt, vroeg reserveren is raadzaam). Geef je lengte op bij de boeking.

Mooi om het landschap ook vanaf het water langs te zien glijden

Programma Fiets-Vaarvakantie door Nederlands rivierenlandschap

Dag 1: Arnhem – Wageningen
Vanaf 14.00 uur kun je inchecken aan boord in Arnhem. Rond 15.00 uur vertrekt het schip voor een eerste vaartocht over de Rijn naar Wageningen, waar je rond etenstijd aankomt. De eerste nacht aan boord is in de Rijnhaven.

Dag 2: Wageningen – Maurik – Tiel (40 of 56 km)
Na het ontbijt vertrek je per fiets uit Wageningen voor de route langs de Lek en de Grebbeberg, vanwaar je een paar fraaie uitzichten over de rivier hebt. Vanaf Rhenen kun je kiezen voor een kortere, vlakke route of een langere, heuvelachtige. Voor de korte route neem je het pontje over de Neder-Rijn om de rivier te volgen langs de uitgestrekte uiterwaarden stroomafwaarts richting Maurik. Via Zoelen gaat de route dwars door de Betuwe naar Tiel. Voor de langere rit blijf je op de noordelijke oever en kom je over de Utrechtse Heuvelrug richting Amerongen met zijn bekende en bezienswaardige kasteel. Met het pontje wordt de rivier overgestoken richting Maurik. Vervolgens fiets je via Buren en Wadenoijen dwars door de Betuwe naar de Waaldijk en door naar Tiel, waar het schip aan de Waalkade op je ligt te wachten.

Fietsen doe je individueel, tenzij je nieuwe vrienden maakt aan boord

Dag 3: Tiel – Gorinchem (46 of 65 km)
Vandaag staat na het ontbijt de fietstocht van Tiel naar Gorinchem op het programma, waarbij je nagenoeg de hele dag langs rivieren koerst. Als je voor de kortere variant kiest volg je de brede Waal. Vanaf de dorpen langs de dijk heb je telkens een ander uitzicht op een van de drukste vaarwegen van ons Nederland. Als je wilt, kun je via de Martinus Nijhoffbrug de rivier oversteken voor een bezoek aan Zaltbommel. Bij Vuren zie je even later Slot Loevestein liggen aan de overkant van de rivier, met iets verderop het vestingstadje Woudrichem. Wil je de langere route volgen, dan fiets je bijna de hele dag langs de meanderende Linge, door het landschap dat bekend staat om zijn vele boomgaarden, de Betuwe. Maak tijd voor een tussenstop in Geldermalsen en Leerdam, zeker de moeite waard. Het laatste stuk voert je langs de Waal naar Gorinchem waar je de nacht doorbrengt.

Dag 4: Gorinchem – Werkendam | Werkendam – Biesbosch – Heusden (46 of 58 km)
Na het ontbijt gaan we eerst een stukje varen naar Werkendam. Daar stap je weer op de fiets voor een bezoek aan de unieke natuur van de Biesbosch. Je kunt kiezen uit een route met een lus van zo’n 18 kilometer of een wat langer. Vanuit Werkendam fiets je vervolgens door het Land van Heusden en Altena, dat tot diep in de twintigste eeuw een eiland was tussen de rivieren en daardoor vrij geïsoleerd lag. Het schip ligt dan alweer in het prachtige stadje Heusden aan de Maas, waar u ’s avonds na het diner een sfeervolle wandeling kunt maken over de oude vesting.

De rivier de Linge volg je slingerend door de Betuwe

Dag 5: Heusden – Loonse en Drunense Duinen – Heusden (37 of 47 km) | Heusden – Grave
Vandaag blijven we nog op Brabantse bodem om een bezoek te brengen aan de ‘Brabantse Sahara’. Dit 3.500 hectare grote Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen is een aaneenschakeling van bos, heidevelden en uitgestrekte stuifzandvlaktes. Op de terugweg door het Brabantse platteland heb je nog een keer de gelegenheid om de prachtige vesting van Heusden te bewonderen. Aan het begin van de middag word je weer aan boord verwacht voor een mooie lange vaartocht over de Maas naar Grave, waar je na het diner aankomt. Heerlijk om relaxed het landschap nu vanaf het water voorbij te zien gaan.

Dag 6: Grave – Groesbeek of Kranenburg (Duitsland) – Nijmegen (45 of 48 km)
Vanuit Grave steek je de Maas over voor het eerste vlakke deel van de route door het Maasdal. Voor de korte, pittige route rijd je langs de Kiekberg de heuvels en bossen in en doorkruis je het Rijk van Nijmegen met zijn oude beukenlanen, vennen en moerassen. Na een eerste ‘colletje’ komt Groesbeek in zicht. Later passeer je het dorp Heilig Land Stichting en begin je in Berg en Dal een lange afdaling. De iets langere route kent minder hoogteverschillen. Hier fiets je op de Brabantse oever van de Maas naar Cuijk, waar je met het pontje de rivier oversteekt. Daarna gaat de route min of meer om de heuvels van Nijmegen heen, richting het Duitse Kranenburg. Beide routes brengen je via Beek-Ubbergen naar Nijmegen. Hier breng je de avond en de laatste nacht door aan de rand van de binnenstad.

De molen bij Heusden aan de Waal

Dag 7: Nijmegen – Arnhem (27 of 37 km) en vertrek.
De laatste reisdag staat weer helemaal in het teken van rivierlandschappen. Voor de korte route kies je de Waalbrug naar de andere oever van de Waal. Vanaf hier fiets je over de dijk en langs de uiterwaarden naar het plaatsje Gendt en vervolgens langs het Pannerdens Kanaal (de Rijn). In Malburgen steek je de Rijnbrug naar Arnhem over. Als je nog wat extra kilometers wilt maken, fiets je vanaf Nijmegen langs de Ooijpolder en door de Millingerwaard naar het pontje over de Waal bij Doornenburg. Hier is de splitsing van de Rijn en de Waal. Meteen daarna neem je het pontje over de Rijn naar Pannerden en fiets je richting Westervoort, waar de Rijn en IJssel splitsen. Hier neem je de IJsselbrug, waarna  je de laatste kilometers naar Arnhem aflegt. Vanaf 14.00 uur ligt het schip in Arnhem aan de Rijnkade en uiterlijk om 16.30 uur is het hartelijk afscheid nemen van de bemanning om voldaan huiswaarts te gaan.

Overzicht reis

Prijs Vanaf €769,-
Land Nederland
Regio Rivierenland
Reisperiode 25 juli
Soort reis Fietsvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 6 nachten
Verzorging Halfpension plus Lunchpakket – Volpension
Vervoer Eigen vervoer
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?