Busreis-Fietsvakantie door de Lot en Dordogne

9-daagse Fietsvakantie met comfortabel busvervoer en afwisselende fietsroutes vanuit 3***hotel in de Dordogne.

Vanaf €619,-

 • Frankrijk
 • april - mei - sept
 • Fietsvakantie
 • 8 nachten
 • Halfpension
Bewaar reis
Boeken

Een comfortabele fietsvakantie met fietsroutes door de prachtige streek van Lot en Dordogne. Een mooi bosrijk heuvellandschap van kalksteen, waar de twee gelijknamige rivieren zich door de eeuwen heen een weg hebben gebaand. Je fietst door valleien en rivierdalen omzoomd door soms indrukwekkende steile kliffen. Op de verschillende fietsroutes kom je Middeleeuwse stadjes tegen met authentieke smalle straatjes en mooie kastelen. Heel geschikt om neer te strijken op zo’n typisch Frans terrasje voor een petit café, een lunch met  salade en niet te vergeten zo’n heerlijke lokale wijn.

Je uitvalsbasis is het goed verzorgde hotel La Truffière met zwembad in het dorp Gignac. Landelijk gelegen midden in het Franse landschap van bossen vol met walnotenbomen en weiden op 12 km van Souillac.  Van hieruit maak je dagelijks een andere fietstocht, overwegend glooiend met 2 dagen enkele klimmetjes. De routes variëren tussen de 30 en 70 km. Bij elkaar praat je over 220/230 fietskilometers.

LAAT DE AUTO LEKKER THUIS | In Nederland vertrek je vanuit Alblasserdam of Gilze met fiets en bagage in een luxe touringcar voorzien van comfortabele fauteuils met royale beenruimte, airco, toilet, minibar, koffie/thee. Hij brengt je niet alleen naar het vertrekpunt vanwaar je gaat fietsen, maar blijft gedurende de hele fietsvakantie ter beschikking om je of naar een vertrekpunt te brengen of bij een eindpunt weer op te halen. De meereizende fietsbegeleider kan je dagelijks alle ins en outs over de komende route vertellen. Al met al een comfortabele actieve fietsvakantie, waarbij je individueel je dagprogramma naar keus kunt invullen en je auto voor de heen en terugreis lekker thuis kunt laten.

Prijs | € 619

 • Prijs per persoon op basis van halfpension in een 2-persoonskamer, inclusief busreis
 • Meerprijs 1-persoonskamer € 125,-
 • Vrijdag 31 mei 2019 | € 719,-
 • Vrijdag 27 september 2019 | € 629,-
 • Optioneel: fietshuur E-Bike vanaf € 15,- per vakantiedag (juni-september € 19,50)
 • Boekingskosten € 19,- per boeking

Inclusief:

 • Retourbusreis vanuit 2 opstapplaatsen in Nederland (Bus blijft de gehele fietsreis tot je beschikking)
 • Bagagevervoer door eigen bus
 • 2 persoonskamer met douche/bad en toilet
 • 2x logies ontbijt (1x zondag, 1x dinsdag)
 • 7x halfpension (3/4 gangen diner)
 • Fietsroutekaarten
 • Fietsbegeleiding
 • Eigen fiets gratis mee

Niet inbegrepen zijn:

 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
 • Reis en Annuleringsverzekering
 • Entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
 • Overige niet genoemde zaken

De bekende brug Pont de Valentre bij Cahors, foto: Wikimedia

Programma 9-daagse busreis-fietsvakantie Lot-Dordogne

Vrijdag: Heenreis vanaf 2 opstapplaatsen in Nederland
Met eigen vervoer kom je naar een van de twee opstapplaatsen in Nederland. Als je je eigen fiets meeneemt gaat die gratis mee in de speciale fietstrailer. Als je eenmaal in je luxe fauteuil hebt plaatsgenomen zetten we koers via de Franse autoroute richting het eerste overnachtingshotel in de omgeving van Orléans. Onderweg wordt er om de twee uur gestopt om de benen te strekken. Verder heb je alle tijd om van het langzaam veranderende landschap te genieten.

Zaterdag: Laatste deel heenreis, aankomst in Gignac
Na het ontbijt zijn we nog een halve dag onderweg tot het hotel met zwembad in Gignac, waar we aan het begin van de middag arriveren. Die middag heb je om te acclimatiseren, een duik in het zwembad te nemen of alvast de directe omgeving te verkennen.

Hotel la Truffière is je uitvalsbasis voor deze fietsvakantie

Zondag: Gignac en achterland van La Truffière 20/30 km
Vanmorgen kun je op je gemak ontbijten, bij mooi weer natuurlijk op het terras. Daarna kun je op eigen gelegenheid de eerste  route fietsen. Een verkennende fietstocht in de omgeving van het hotel. Verder zijn er diverse wandelroutes met verschillende afstanden direct vanuit het hotel te ondernemen.

Maandag: La Truffière – Rocamadour  36/72 km
Na het ontbijt gaat vandaag de fietsroute naar Rocamadour, een mooi middeleeuws stadje dat aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella ligt. Hier kun je gerust een paar uur doorbrengen, het chateau bezoeken en van een Franse lunch genieten. Voor de terugweg kun je kiezen voor de fiets of de bus.

Het bezienswaardige stadje Rocamadour zie je van verre al liggen. Foto: Krzysztof Belczynski, Flickr

Dinsdag: Mercues – Cahors 42 km
De fietsroute voor vandaag gaat langs de Lot. Eerst via een mooie route met de bus naar Mercues. Hiervandaan fietst je langs de bekende wijnchateau’s van de Lot, waar de beroemde Cahors wijnen worden geproduceerd. Je hebt prachtige vergezichten op de meanderende rivier en tussen de wijngaarden door fiets je naar de middeleeuwse stad Cahors, met de eeuwenoude Pont de Valentre, waar je tijd kunt maken voor een prachtige wandeling of genieten op één van de vele terrasjes. De fietsbus brengt je vandaag weer terug naar het hotel.

Woensdag: Cazoules – Sarlat – Cazoules 56 km
Vandaag start je in Cazoules om relaxt te fietsen over het geasfalteerde fietspad over de voormalige spoorweg naar Sarlat. In dit fraaie middeleeuwse stadje met zijn smalle straatjes vind je tal van historische gebouwen. Extra leuk en levendig is de stad vandaag, want woensdag is marktdag in Sarlat.  Hier kun je dus tal van mooie regionale producten krijgen. Na de markt is er nog ruim de tijd om het fotogenieke oude centrum vast te leggen. Daarna fiets je terug naar Cazoules waar de bus op je wacht om je terug te brengen naar het hotel.

In de middeleeuwse stadjes is veel te zien en kun je genieten van een Franse lunch. Foto: Yuri Loginov, Pexels

Donderdag: Rondje Gluges  46/68 km
Vandaag gaat de fietsroute door mooie middeleeuwse plaatsjes zoals Floriac en Carennac, langs de Dordogne met mooie vergezichten. Na de fietstocht brengt de bus je naar een van de mooiste en meest indrukwekkende plaatsen van Frankrijk, Rocamadour. Zeven kerken telt dit eeuwenoude, fotogenieke, autovrije stadje, dat als een zwaluwnest tegen de rotswand geplakt is. En waar je nog steeds pelgrims op weg naar Santiago de Compostela kunt tegenkomen.

Vrijdag: La Truffière – Terrasson   35 km
Vanuit het hotel vertrek je op de fiets via Gignac en Nadaillac, over rustige weggetjes naar gezellige Terrasson. Rond het middaguur vertrekt hier de bus richting Orlèans voor de laatste overnachting.

De laatste dag overnachten we in Orléans met het beroemde beeld van Jeanne d’Arc. Foto: Gustavsommer, Pixabay

Zaterdag: Terugreis
Na het ontbijt vertrekken we richting huis, waar je aan het eind van de dag weer terug bent op de plaats van vertrek. De ervaring leert dat er voldoende stof is om enthousiast na te praten over deze actieve, maar comfortabele fietsvakantie.

De bus en zijn bemanning staan je alle dagen ter beschikking, een comfortabel gevoel.

 

 

Overzicht reis

PrijsVanaf €619,-
LandFrankrijk
RegioLot - Dordogne
Reisperiodeapril - mei - sept
Soort reisFietsvakantie
Reisduur8 nachten
VerzorgingHalfpension
VervoerBusreis
BagagevervoerInclusief
Hond toegestaan?Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?