Fietsvakantie over de Maasroute van Sedan in Frankrijk naar Maastricht

8-daagse fietsvakantie met bagagevervoer van Sedan in Noord-Frankrijk naar Maastricht

Vanaf €599,-

Chateau van Sedan, foto: Sebastien Ortega Dubois, Wikimedia

 • Nederland, België, Frankrijk
 • Mei - september 2020
 • Fietsvakantie
 • Individuele reis
 • 7 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Boeken

Antwoorden op veelgestelde vragen over het Coronavirus mbt vakanties

Ben je op zoek naar een bijzondere fietsvakantie relatief dicht bij huis? Dan is deze reis over de Maasfietsroute van Sedan in Noord-Frankrijk naar Maastricht een goede keuze. Je volgt de internationale Maasfietsroute die alle fietspaden langs de Maas met elkaar verbindt door Frankrijk, België en Nederland. Deze nieuwe rivierenroute is genomineerd voor de trofee ‘Fietsroute van het Jaar 2018’. Steeds de kronkelende Maas volgend, fiets je van Sedan naar Maastricht langs rotsen, abdijen, stadjes en dorpen, glooiende landschappen en groene bossen. Een prachtig traject voor zowel de beginnende als de ervaren fietsliefhebber. Vanuit Maastricht (of ‘s-Gravenvoeren) word je voorafgaand aan de fietstocht met een luxe bus naar het beginpunt in Frankrijk gebracht. Iedere dag word je bagage naar het volgende hotel vervoerd en ben je verzekerd van een ontspannen fietsavontuur door drie verschillende landen.

Prijs | € 599,-

 • € 599,- per persoon op basis logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Toeslag: € 280,- voor een 1-persoonskamer
 • Optioneel: half pension à € 195,- per persoon
 • Optioneel: fietshuur € 105,- of e-bike € 160,-
 • Optioneel: transfer Maastricht – Sedan à € 45,- per persoon
 • Boekingskosten € 19,- per boeking
 • Boekbaar op: 17 en 31 mei / 14 en 28 juni / 12 en 26 juli / 9 en 23 augustus / 6 september 2020

Inclusief:

 • 7x overnachtingen in 3- of 4-sterrenhotels
 • 7x ontbijt(buffet)
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel  (maximaal 20 kilo)
 • Nederlandstalige routebeschrijving en kaartmateriaal
 • Toeristische informatie voor onderweg
 • Ontvangst met koffie en vlaai

Niet inbegrepen:

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Fietshuur
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Transfer van Maastricht naar Sedan

 

Montherme-Ardennes-France,---TheMister-Tom,-Wikimedia

Uitzicht over Montherme in de Franse Ardennen, foto: TheMister Tom, Wikimedia

Omschrijving 8-daagse fietsvakantie Maasroute Sedan – Maastricht

Van Sedan in Frankrijk door de Belgische Ardennen naar Maastricht is een afwisselende fietsreis langs de Maas. De dagelijkse etappes zijn uitgestippeld over goed verzorgde fietspaden, waaronder in België de Meuse à vélo en in Frankrijk de Voie verte Trans-Ardennes. Adem de frisse lucht van de natuur in, geniet van de verschillende steden en dorpjes en ontdek de historische monumenten. De route voert je ook langs het imposante havengebied van Luik, een van de grootste binnenhavens van Europa waar zelfs zeeschepen terecht kunnen. Een groter contrast is bijna niet denkbaar. Een van de hoogtepunten van deze 8-daagse fietsvakantie is ongetwijfeld de fietstocht over het oude jaagpad langs de Maas in het noordelijkste deel van Frankrijk. Deze Voie verte Trans-Ardennes is in 2010 uitverkozen tot ‘beste fietsroute’. Hier kom je geen gemotoriseerd verkeer tegen. Kortom: een fietsvakantie met verrassende contrasten, een heerlijk vlakke route en af en toe een korte helling.

Place-Ducale-de-Charleville-Mezieres,-JPDRUMEL,-Wikimedia

Het Place Ducale de Charleville Mezieres, foto: JPDRUMEL, Wikimedia

Programma 8-daagse fietsvakantie Maasroute Sedan – Maastricht

Dag 1: Aankomst Maastricht (NL) of ‘s-Gravenvoeren (B)
Ontvangst met koffie en vlaai. Neem de tijd om iets van de omgeving te zien. Dit kan natuurlijk ook op de laatste dag.

Dag 2: Busvervoer Maastricht/’s-Gravenvoeren – Sedan
Vandaag kun je genieten van een laat ontbijt. Als je deze service geboekt hebt, kun je om 10.00 uur in de luxe touringcar stappen voor een transfer (inclusief fiets en bagage) naar de voormalige bisschopsstad Sedan in Noord-Frankrijk. Bezienswaardig is de burcht van Sedan, een van de grootste kastelen van Europa.

Dag 3: Sedan – Villers-Semeuse of Charleville-Mézières / ca. 27 – 40 km
Na een goed ontbijt volg je de ‘Voie Verte Trans-Ardennes’ door een schilderachtig landschap. Omdat het vroeger een jaagpad was, is er geen noemenswaardig hoogteverschil en kun je er dus heerlijk ontspannen fietsen. Villers-Semeuse is een voorstad van de bezienswaardige dubbelstad Charleville-Mézières. Mézières ligt in een maasbocht en had altijd een belangrijke militaire rol. Charleville is bekend als stad van de bourgeoisie en handel tussen de landen van Noord-Europa en Frankrijk. De Franse dichter Arthur Rimbaud, een van de grote vernieuwers van de dichtkunst, werd in 1854 in Charleville geboren. In zijn geboortehuis is een museum ingericht.
Wie wil kan vandaag alvast een ommetje maken (ca. 20 km) naar de binnenstad van Charleville-Mézières

Dag 4: Villers of Charleville-Mézières – Haybes / ca. 55 of 71 km
Vervolg van de fietstocht over de ‘Voie Verte Trans-Ardennes’ langs de Maas richting Haybes. Wie gisteren niet in Charleville-Mézières is geweest moet vandaag toch zeker een bezoek brengen aan deze stad. 
Een van de zowel letterlijke als figuurlijke hoogtepunten van deze dag is de stad Monthermé die in een kronkel van de Maas ligt. 

Dag 5: Haybes – Dinant of Anheé/ ca. 55 km
Tot aan de Frans-Belgische grens nabij Givet volg je de Maasroute op Franse bodem. De route gaat hier over in een een voormalige spoorwegbedding en leidt je langs de rots van Bayard tot aan Dinant. Door de strategische ligging aan de Maas en zijn rijkdom is er veel strijd geleverd om deze stad. Neem als je nog tijd hebt de kabelbaan naar de citadel, of kies voor de 408 treden tellende trap, of bezoek de Abdij van Leffe waar ooit het bekende Leffe-bier werd gebrouwen.

Dag 6: Dinant of Anheé – Namen / ca. 30 km
Vandaag staat een korte rit op het programma. Hierdoor heb je onderweg genoeg tijd een bezoek aan de watertuinen van Annevoie te brengen. Maak na aankomst een rondwandeling door de historische stad Namen.

Dag 7: Namen – Luik / ca. 70 km
Vandaag staat er weer een lange etappe gepland, dus verzeker jezelf van een goed ontbijt. Over rustige weggetjes fiets je naar Seraing waar je de glas- en kristalfabriek Val Saint Lambert kunt bezichtigen in de vroegere abdij van Sint Lambertus. Op naar Huy, een prima plek om te stoppen voor de lunch, voordat je nog even stevig doorfietst naar Luik. Bezienswaardig is het
moderne treinstation Luik-Guillemins van de Spaanse architect Santiago Calatrava, of wandel door het stadsdeel Outremeuse en neem een selfie met het standbeeld van de bekende speurder Maigret.

Dag 8: Luik – Maastricht of ‘s-Gravenvoeren /ca. 35 km
Langs kranen, schepen en de staalfabriek van John Cockerill, grondlegger van de Luikse economische bedrijvigheid, verlaat je Luik. Via Visé fiets je naar de grens waar je het veerpontje over de Maas neemt naar  Eijsden in Nederland.  Vanaf hier is het niet ver meer naar het eindpunt, Maastricht.

Maastricht,-Turkisch414,-Flickr

Je eindpunt van de fietsvakantie is in Maastricht, foto: Turkisch414, Flickr

Overzicht reis

PrijsVanaf €599,-
LandNederland, België, Frankrijk
ReisperiodeMei - september 2020
Soort reisFietsvakantie
Type reisIndividuele reis
Reisduur7 nachten
VerzorgingLogies/Ontbijt
VervoerEigen vervoer
BagagevervoerInclusief
Hond toegestaan?Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?