Wandelvakantie Moselsteig, Moezel

6-daags wandelarrangement langs de Moezel tot aan de monding in de Rijn. Over de beroemde steile wijnbergen met kastelen, door intieme dorpen en met machtige vergezichten over het rivierdal. Inclusief een dag activiteiten in de historische stad Koblenz.

Vanaf €369,-

 • Duitsland
 • April - Oktober
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 5 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Boeken

Reisvoorwaarden 2021 : geld terug garantie bij code oranje

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Via de laatste etappes van de bekroonde Moselsteig wandel je over de wijnbergen naar de Rijn. Onophoudelijk blijft het uitzicht over het steeds breder wordende Moezeldal imponeren al trekt de route zich soms terug in de oude bossen. Daar beneden aan de oevers van de Moezel starten en eindigen je wandelingen in de liefelijke dorpen. De “Deutsche Eck’ is de naam voor de samenstroming van Moezel en Rijn. Een uitgebreid bezoek aan het veelzijdige Koblenz is inbegrepen bij deze wandelreis.

Prijs | € 369

 • Prijs per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamerprijs
 • Meerprijs 1-persoonskamer €90
 • Aankomst op zondag van april t/m oktober
 • Optioneel: bagagevervoer van hotel naar hotel €24
 • Boekingskosten € 19 per boeking

 Inclusief:

 • 5 overnachtingen met ontbijt in hotels een gasthofen in Kobern-Gondorf, Winningen en Koblenz
 • 1x diner (3 gangen-menu) in Winningen
 • 1x combiticket entree kabelbaan over de Rijn naar vesting Ehrenbreitstein in Koblenz, inclusief entree vesting.
 • 1x ‘Romantische Altstad Pluskaart Koblenz’ met mogelijkheid het Romanticum te bezoeken, een stadswandeling door
 • Koblenz te boeken (2 uur) en een kop koffie in het cultuurcafé aan het Forum te drinken.
 • Moselsteig wandelgids met uitgebreide etappebeschrijvingen en een kaartenset (1x per geboekte kamer). (Duitstalig)
 • Informatiemap omgeving (1x per geboekte partij) (Duitstalig)

Niet inbegrepen zijn:

 • Vervoer naar startplaats Löf en van eindplaats Koblenz (beide zijn met trein vanuit Nederland te bereiken)
 • Overige avondmaaltijden
 • Bagagevervoer á €24,- per persoon (tot max. 20kg).
 • Lunchpakket voor meerprijs te bestellen bij de hotels.
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting en/of Kurtaxe
moselsteig-1-christiane-heinen-rheinland-pfalz-tourismus

Foto: Christiane Heinen, Rheinland-Pfalz tourismus

Omschrijving wandelvakantie laatste deel Moselsteig

Bij dit 6-daags wandelarrangement langs de Moezel loop je de laatste drie etappes van de Moselsteig, in 2016 nog bekroond als mooiste wandelroute van Duitsland. Je loopt over steile wijnbergen met onderweg kastelen, intieme dorpen en machtige vergezichten over het rivierdal. De laatste dag vul je met activiteiten in de historische stad Koblenz. Je loopt over goed onderhouden paden waarbij je soms flink moet aanpoten (zwaarte: 3 sterren) mede daar de etappes starten en eindigen in de dorpen in het dal. Een goede conditie en ervaring met dit soort avontuurlijke wandeltochten is dan ook gewenst. Je zult gemiddeld 4 á 5 uur onderweg zijn.

Service, Vervoer & Tips tijdens de wandelreis
Je loopt van hotel naar hotel waarbij je er voor kunt kiezen om je bagage te laten vervoeren (meerprijs). Startplaats Löf en eindplaats Koblenz zijn goed per trein te bereiken (vanuit Utrecht in 3.30u). Kom je met de auto dan is er genoeg parkeerplek in Löf waar je vanuit Koblenz met de trein terug kunt komen. Voor de wandelingen zijn stevige schoenen nodig. Houdt rekening met stevig klimwerk dus neem genoeg proviand mee. Laat je vooraf informeren over het weer. Telescoopstokken (wandelstokken) geven extra steun op de rotsachtige gedeeltes maar zijn niet persé nodig. Je ontvangt voor vertrek een informatiepakket, een ‘Romantische Altstad Pluskaart Koblenz’ en dinervoucher voor de 3e dag.

moselsteig-2-christiane-heinen-rheinland-pfalz-tourismus

Foto: Christiane Heinen, Rheinland-Pfalz tourismus

Programma 6-daagse wandelvakantie laatste deel Moselsteig

Dag 1: Aankomstdag startplaats Löf (op zondag)
Je komt met eigen vervoer naar het dorpje Löf gelegen in een bocht van de Moezel. Neem de tijd voor een eerste verkennende wandeling.

Dag 2: Etappe Löf – Kobern-Gondorf (ca. 14 km, 4.30u, ↑550m ↓550m)
Al in het begin van deze etappe kom je klimmend bij een van de hoogtepunten van de Moselsteig. De Burcht Thurant uit de 12e eeuw biedt je prachtig uitzicht over het dal waarna je tussen de wijnbergen verder gaat. Na enige korte afdalingen en klimmetjes blijf je hoog boven de Moezel lopen afwisselend door bos met regelmatig mooie uitzichten. Interessant is de reconstructie van een prehistorische schuilplaats onderweg voordat je, na het zoveelste uitzichtpunt o.a. over de Eifel, steil afdaalt naar de Moselgoldbrücke bij Kobern-Gondorf. Hier overnacht je ook.

Dag 3: Kobern-Gondorf – Winningen (ca. 14,5km, 4.30u ↑650m ↓650m)
Na het eerste deel langs de Moezel klim je in het Mühlental omhoog richting de bosrijke wereld van de Tatzelwurm, een beroemd sagenfiguur uit deze streek. Je komt op plekken waar sinds mensenheugenis wijn wordt verbouwd. Op de bochtige route passeer je o.a. de ruïne van Oberburg en de 13e-eeuwse Matthiaskapel waarna het soms steil door het bos verder gaat. Daarna kun je genieten van het weidse zicht op het Moezeldal met de indrukwekkende Moselbrücke (van de snelweg A61) voor je. Rondom wijndorp Winningen zijn de wijnterrassen een van de steilste uit de regio. Midden tussen de wijnstokken daal je af naar dit eindpunt. ‘s Avonds dineer je in een plaatselijk restaurant.

Dag 4: Winningen – Deutsche Eck, Koblenz (ca.15,5km, 4.00u ↑160m ↓160m)
Vandaag loop je de eindetappe van de Moselsteig die direct begint met een stevige klim tot voorbij de wijnbergen boven Winningen. Daarna daal je af om uiteindelijk langs de Moezel de stad Koblenz binnen te lopen. Daarbij loop je enige gedeeltes langs de weg en uiteindelijk over de stadsboulevard naar de historische Deutsche Eck. Je komt langs de oude Romeinse Moezelbrug waarna je ziet hoe de Moezel in de Rijn stroomt bewaakt door het enorme monument van Wilhelm I. Op deze geliefde flaneerplek kun je de benen even rust geven.

Dag 5: Volle dag in Koblenz
Je gaat Koblenz op vele manieren ontdekken met de ‘Romantische Altstad Pluskaart Koblenz’. Zo kun je met de kabelbaan de Rijn oversteken naar de grote vesting Ehrenbreitstein. Vanaf hier heb je een grandioos uitzicht over de stad en de rivieren. Wissel je dag af met een rondvaart (niet inbegrepen) en bezoek het Romanticum (inbegrepen) waar je op interactieve wijze kennis maakt met de historie van de stad en de natuur en cultuur van Werelderfgoed ‘Midden-Rijnland’. Je zult merken: één dag in Koblenz is al snel te kort…

Dag 6: Terugreis vanuit Koblenz
Na het ontbijt sluit je deze wandelreis af.

moselsteig-3-christiane-heinen-mosellandtouristik-gmbh

Foto: Christiane Heinen, Mosellandtouristik-gmbh

 

Reviews

De reis heeft volledig aan mijn verwachtingen voldaan.

G. Pater

Mijn cijfer:

9

We hebben ontzettend genoten! 1e Keer met Ecktiv, en supergoed bevallen. Eigenlijk klopte alles. De info, de routes, hotels goed voor elkaar (tuurlijk, fijn Duitsland). Er zaten minder fijne routes bij vanwege de weg, maar ook dat werd allemaal aangekondigd. Corona in Duitsland: ook superstrak geregeld.

Lees meer

J. Tibben

Mijn cijfer:

9

Het was een mooie wandelvakantie. De hotels waar we verbleven voldeden aan onze wensen. Alleen jammer dat we een hotel niet in konden omdat deze was vol zat toe we er aan kwamen. We moesten dus een verplaatsing doen naar het vorige hotel. Dat vonden we jammer temeer dat dit hotel midden in de natuur lag.

Lees meer

J. Mathijssen

Mijn cijfer:

8

We hebben genoten! Erg mooie wandelingen en in ons geval nog super weer ook. Gollingen Hotel&Pension was érg gehorig (wij sliepen naast de eetzaal).

K. Schutten

Mijn cijfer:

8

Het terrein was wellicht wat eentonig, maar de omgeving blijft fantastisch. De hutten waren veelal goed, waarvan het minst waren: de 1e berghut & de laatste overnachting (de rest erg goed waren). Alle hard-copy kaarten waren erg welkom en prettig :)

D. Wien

Mijn cijfer:

8

Alles was prima verzorgd, duidelijke informatie over de route etc. Vriendelijk en behulpzaam personeel bij ECKTIV. Een probleem met de koffers op de een na laatste dag werd keurig opgelost. Voor een volgende wandel- of fietsvakantie weten wij ECKTIV te vinden.

A. de Waard

Mijn cijfer:

9

Een mooie route door een rustig gebied! Een groot pluspunt is dat er amper liften in het gebied zijn, daardoor heb je minder dagjesmensen en heb je de route bijna voor jezelf. Er zaten een aantal pittige stukken in (bergop met flinke stijgingspercentages), maar al met al was de route qua zwaarte heel goed te doen. Er zaten geen stukken in die echt te zwaar of te technisch waren. En, hoe hoger je ging, hoe mooier de route en omgeving. Dus de beloning voor het harde werk was er zeker! Alleen dag 7 viel ons echt tegen. De eerste 8 kilometer van de route was mooi, door de bergweiden, maar de laatste kilometers naar Admond liepen we echt overeen vrij saaie, lange en rechte route, waar je vooral door overwoekerd struikgewas liep. Voor de laatste dag is dat jammer, je sluit liever af met een mooie dagetappe. De laatste berghut was overigens een aanrader, een vriendelijke eigenaar en het eten was heerlijk, die hut zou ik er zeker in houden. Maar misschien de laatste etappe wat langer door de bergen laten lopen en via Hall uiteindelijk Admont in? De hutten waren zonder uitzondering goed, zeker nu het door corona iets rustiger is. Het uitzicht bij de Ennstaler Hütte was echt fenomenaal.

Lees meer

A. Rooderkerken

Mijn cijfer:

8

De wandelroutes waren achteraf voor ons te lang, maar gelukkig waren er voldoende opties om de route in te korten. dit ging prima. In Duitsland is pinbetaling lang niet overal mogelijk, de voorkeur gaat zelfs uit naar contant. Deze tip mogen jullie de reizigers meegeven; Zorg voor cash! Wij vonden het jammer dat wij duidelijk de mindere kamers kregen, vaak aan de achterzijde als er zeezicht mogelijk was of juist aan de voorzijde bij een drukke weg.

Lees meer

S. Ritter

Mijn cijfer:

7

De reis en de routes waren prima, de hotels waren niet berekend op een 3 persoonsmaker. Ze hadden geen 3 persoonsmaker en er werd een opklapbed neergezet maar moesten wel voor de volle prijs betalen. Voor 3 volwassenen.

B. Bakker

Mijn cijfer:

7

Mooie route's, stevig maar met een e-bike goed te doen. Routebeschrijving zeer gedetailleerd wat niet altijd nodig is. Ravel de la Meuse en de Vennbahn worden prima aangegeven dus daar is een routebeschrijving niet nodig. . "Tussen routes" is lastig navigeren. Fietsend de routebeschrijving lezen is eigenlijk niet goed maar kan niet anders anders blijf je stoppen. Hotels goed, wel erg "zakelijk". We misten gezelligheid. Jammer dat je bv na een prachtige fietsdag niet lekker in een tuin kan nagenieten met een drankje. Ook vonden we het aantal plaatsen waar je onderweg wat kon eten en drinken tegenvallen, vooral op maandag maar dat was vermeld. Bagagevervoer prima. Een prachtige reis, mede door het superweer wat we hadden.

Lees meer

W. van der Wouden

Mijn cijfer:

8

Mooie wandeltocht. Leuke overnachtingsplekken. Bijzondere ervaring voor ons (stel). We hadden dit nog niet eerder zo gedaan en in zo'n omgeving.

B. Van den Berg

Mijn cijfer:

8

prima , goed geregeld, goede accomodaties

P. Snijders

Mijn cijfer:

8

Verrassend, hele mooie en schitterend gelegen Hotels, super fietsroutes. En bovenal medewerking van Ektiv omtrent het verzoek om de reis op te schuiven met 5 dagen was super.

B. Kooijmans

Mijn cijfer:

10

Reisinformatie kregen we in het hotel; we hadden het leuk gevonden om thuis al de route te bekijken. Ook werden (stijg)ijzers geadviseerd ivm sneeuw; die hadden we in NL liggen De hutten waren in het algemeen goed; Antermoia hütte en Friedrich August hütte zeker erin houden! Hotel 1e en laatste nacht: prima; eten viel wat tegen, hadden hier meer van verwacht. Prachtige route, goed te doen, goede tips voor alternatieven of extra routes, prima beschrijving en kaart.

Lees meer

L. Kruisheer

Mijn cijfer:

8

Prachtige omgeving, over het algemeen duidelijk aangegeven routes door mooie bossen en vlaktes. Het is ons zeer goed bevallen! De hotels waren alle 3 erg duits qua inrichting en onderling erg anders maar voldeden geheel aan onze verwachtingen. De breng- en haalservice vd wandelingen was heerlijk, even bellen en ze kwamen. Het 1e hotel had het beste ontbijt en daar deden ze dat stapje meer, wat erg fijn voelde. Maar de andere 2 hotels waren ook prima. Het 3e hotel had een leuke biergarten en daar kon je ook goed eten. Ivm Corona was veel gesloten dus buiten het wandelen was er niet zo veel te doen. Aan het eind vd middag/'s avonds was het heel erg stil in de dorpjes... Maar daar hebben jullie geen invloed op...

Lees meer

W. Rijff

Mijn cijfer:

8

Het was een goede reis

J. Fokker

Mijn cijfer:

8

Heerlijk gewandeld. Hotels waren goed.

M. de Ruiter

Mijn cijfer:

8

De wandelingen waren prachtig, afwisselend, goed aangegeven. Het eerste hotel vond ik wat simpel/gedateerd. De tweede en derde prima! Gezellig personeel, een heerlijk en gezellig terras, ontbijt en diner en mogelijkheid om lunch mee te nemen helemaal goed. Heerlijk was het bad in hotel 3, na een fikse wandeling heuvel op en af is het zalig om de spieren even warm in bad te ontspannen.

Lees meer

J. Moerings

Mijn cijfer:

9

Mooie route. Rustige wandelpaden.

I. Hoogenstrijd

Mijn cijfer:

7

Allereerst onze complimenten voor de snelle regeling van onze vakantie die door ons erg laat werd geboekt. Wij hebben erg genoten maar willen wel wat dingen kwijt wellicht ter verbetering. De Postiljon hotels waren prima alleen het Postiljon Arnhem was duidelijk onder de maat. Deze hotels liggen allemaal langs de snelweg. Leuker zouden kleinere hotels in een stad of dorp zijn geweest. Wij hadden het avondeten bijgeboekt en vonden dit niet in verhouding tot de prijs. Liever hadden wij à la carte gegeten. De e-bikes waren prima. Met vriendelijk groet Elly en Harry

Lees meer

H. Molenaar

Mijn cijfer:

7

De 1ste nacht in Lemmer was er eigenlijk geen plaats voor ons, maar we konden in een noodappartement. Was wel sterk verouderd, en dus eigenlijk niet prijstechnisch wat we voor de reis hebben betaald. De laatste nacht konden we wel in hotel Lemmer overnachten. Het hotel in Vollenhove was super, met geweldig ontbijt en diner. Achteraf wel jammer dat we niet 2 nachten in Vollenhove konden overnachten. (we hadden laat geboekt) En hotel in Steenwijk was ook goed verzorgd.

Lees meer

L. Boijmans

Mijn cijfer:

8

Fantastische week gehad.

A. Vriezekolk

Mijn cijfer:

9

Wij hebben met 3 stellen een radtour gemaakt in de Harz, laten we voorop stellen dat dit in een hele mooie omgeving met schitterende stadjes gedaan hebben. De hotels zoals meestal in Duitsland voldeden aan onze verwachtingen. De enige smet kwam door een staking van de Duitse post onze bescheiden over de routes was niet aangekomen op ons eerste adres, en hebben we de eerste 2 dagen zelf onze routes moeten bepalen. Maar is met diversen fietsapp’s goed te doen. Daarna hebben we de gegevens kunnen kopiëren van een paar Duitse dames die dezelfde tocht aan het fietsen zijn. De ondersteuning vanuit Ecktiv was prima. Mvg Arie Dekkers

Lees meer

A. Dekkers

Mijn cijfer:

8

We hebben een heerlijke vakantie gehad de wandelingen waren geweldig. Met alleen de route via mail was minder. Maar een wandel Kaart gekocht en samen was het prima. Hotel in Bollendorf was prima maar het kon wel wat vriendelijker. Hotel in Irrel was een super hotel. Eten heerlijk en heel vriendelijk.

Lees meer

A. Huntjens

Mijn cijfer:

9

6 uur per dag lopen is vaak te ruim maar voldoende. Hutten goed, de minste Marmolada. Te druk in en rond de hut. Laatste 2 dagen samenvoegen. Extra nacht in de vijf de hut.

A. Van der Meer

Mijn cijfer:

8

De overnachtingsadressen waren boven verwachting luxe, vooral de eerste twee, in de hutten was het rustig ivm Corona, ik vond het lopen zwaar maar dat zal wel leeftijd zijn er waren vooral jongeren op de trek, toeristische steden waren uitgestorven.

C. Verboven

Mijn cijfer:

10

De reis was zeer tevredenstellend: busreis was comfortabel en relaxed, hotel was goed verzorgd (ofschoon te groot en druk, nu in Corona tijd), kamer en eten waren prima en de reisleiding ( Ellis en chauffeur Berat) waren fantastisch. De wandelingen waren voor mij over het algemeen te weinig uitdagend, maar er werd mij de mogelijkheid geboden, af en toe mijn eigen gang te gaan, zodat ik toch aan mijn trekken kwam. En ik ben zeker van plan weer mee te gaan, in de winter en in de zomer.

Lees meer

H. Mars

Mijn cijfer:

8

Heel mooie reis, de routes zijn geweldig mooi, zeer afwisselend, passend bij de zwaartegraad 3 op de schaal van 4, dus af en toe flink uitdagend. Veel klim- en klauterwerk, maar voor ons nergens gevaarlijk. Buitengewoon mooie vergezichten, mede door de hoogte van sommige routes. Overnachtingsadressen waren muv het laatste pension in Bad Goisern goed. Vooral het Wiesberg Haus is top.

Lees meer

I. Visser

Mijn cijfer:

8

De reis was uitstekend voor elkaar. Het was onze eerste huttentocht en het wandel-niveau was prima te doen. Hutten waren uitstekend met prima eten. Volgend jaar weer.

R. Smit

Mijn cijfer:

8

Mooie ervaring, vooral de eerste 2 dagen. Ook prachtige omgeving. De 3e dag alleen naar dalen, slechter weer en heel veel in het bos waarbij je bijna niets ziet. Goed te doen maar wel pittig, eerder schoentje 3 dan 2. Jammer dat er geen vlakke stukken in zaten, het was alleen maar continu klimmen dag 1en 2 en dalen op dag 3. We gaan een volgende keer liever 1 keer naar boven en dan over de bergkammen lopen. Stubai schijnt mooi te zijn of Dolomieten waar dat kan.

Lees meer

R. Te wierik

Mijn cijfer:

7

0ver het geheel een hele leuke vakantie. Mooie route met een goede route beschrijving met een paar fouten in de beschrijving. Hotels waren goed op één na: Michael en friends in Monchau was vreselijk slecht, vies en onaardig personeel. Totaal geen service. [reactie ECKTIV: in 2020 zijn er meerdere klachten over dit hotel geweest. In 2021 zal dit adres zijn vervangen door een ander hotel]. De huurfiets, damesfiets met 21 versnellingen was ongeschikt voor de reis. Een sportmodel of tourfiets was minder vermoeiend geweest. Nu voortdurend erg.recht op gezeten, niet handig op hellingen. Contact met Ecktiv was prima. Reis voldoet aan de verwachtingen. Dit was de tweede keer en ik denk niet de laatste keer dat wij mee zijn gegaan.

Lees meer

D. Karo

Mijn cijfer:

8

Eifelsteig, etappes 10-15: absolute top wandelroute. Mooie natuur, goede wandelpaden, prima bewegwijzering en goede balans hoogte-, daal- en wandelmeters. Overnachtingsadressen: stuk-voor-stuk prima hotels/gasthof. Niets op aan te merken.

P. Fens

Mijn cijfer:

9

We hadden last minute geboekt, de aanvraag is snel behandeld. Zeer uitgebreide en duidelijke info vooraf en ter plekke heel goed uitgevoerd door de hoteliers. De route was erg mooi.

L. Steentjes

Mijn cijfer:

9

Een prachtige reis! Mooie afwisselende wandelingen. Alles goed aangegeven. Prettige hotels, vooral het eerste met een heerlijk ontbijt en supervriendelijk personeel!

S. Broeze

Mijn cijfer:

9

Ik heb een heerlijke vakantie gehad. De hotels waren prima, goede kamers, zeer gastvrij. Hoogtepunt was wel het klooster in Steinfeld natuurlijk. Ik heb daar uiteindelijk de kamer iets heb ge-upgrade. Die luxe heb ik mezelf even gepermitteerd....was er aan toe. De wandelingen waren prachtig. Het was soms even lastig om het juiste beginpunt en de juiste richting van de routes te vinden. Eén en ander had ook te maken met het feit dat de navigatie op mijn telefoon niet goed werkte, maar ik wilde eigenlijk ook mijn telefoon zoveel mogelijk uit laten. De volgende keer denk ik dat ik een goed boekje koop met alle wandelroutes in de Eiffel. Ik ben iemand tegengekomen die zo'n boekje had. Dat boekje heb ik wel gemist en daardoor een aantal maal verkeerd gelopen. Uiteindelijk heb ik wel weer de juiste route gevonden, maar daardoor behoorlijk wat extra kilometers gelopen. Op zich vond ik dat niet zo erg hoor. Wellicht kunnen jullie zo'n wandelgids als tip meegeven aan toekomstige boekers. Het was superfijn dat mijn hondje meekon, ook hij heeft erg genoten van de vakantie en werd ook overal zeer gastvrij ontvangen. Ik ga zeer zeker vaker vakanties via jullie boeken. Ik deed het voor het eerst en heb dus ook wel wat geleerd. Volgende keer zorg ik voor betere schoenen en zo'n boekje.

Lees meer

M. Doorn

Mijn cijfer:

9

Erg leuke reis met mooie, heel afwisselende, soms pittige routes. Duur van de routes precies goed. Prachtige uitzichten op de Rijn.

i. visser

Mijn cijfer:

8

Over het algemeen een prachtige reis, mooi gebied, we boften met het weer, fietsen uitstekend, fietspaden heel goed, goede bewegwijzering.

M. Daniëls-Dirven

Mijn cijfer:

8

Het was een mooie wandelroute. Alles was goed beschreven. De hotelovernachtingen waren goed met uitzondering van Landgasthof Schattenmuhle. Dit was echt zeer onder de maat. Het eten was hier slecht en de kamer was ook niet fijn. Geen aanrader. Jammer, want de rest van de onderkomens waren goed. We hadden op de laatste dag een taxi geboekt om ons terug te brengen naar de auto, maar de taxi kwam niet. Daardoor waren we later terug bij onze auto dan gepland en dat is niet fijn als je nog een lange reis naar huis te gaan hebt. Ecktiv heeft het wel opgelost.

Lees meer

C. Van den Hoven

Mijn cijfer:

8

Wij hebben een schitterende tocht gemaakt. De route was duidelijk aangegeven en de hutten prima ingericht.

W. Tigchelaar

Mijn cijfer:

7

We hebben heerlijk gewandeld met onze 2 honden. De hotels waren prima. Kamer en badkamer schoon. Ontbijtjes ook voldoende, bij de ene wat uitgebreider dan de ander. De gelopen routes waren wel wat langer dan omschreven. Maar dat was nog te doen. Denk eraan om zelf voldoende drinken (en eten) mee te nemen. Zeker de laatste dag, want dan kom je niets tegen onderweg (tenminste, wij niet).

Lees meer

B. Meijer

Mijn cijfer:

9

De reis was goed geregeld, alle reserveringen klopten, overnachtingen waren goed en een prachtig landschap.

W. Verveer

Mijn cijfer:

9

Prima reis, routes waren mooi en goed te doen. Beschrijvingen waren voldoende, doch niet altijd even duidelijk. Mooie en leuke accommodaties gerund door vriendelijke en behulpzame mensen..

H. Kroes

Mijn cijfer:

8

Duidelijke en overzichtelijke fietsroutes. Hotellocaties prima bereikbaar met auto. Over het algemeen wat verder van het centrum van de overnachtingsplaats. Ga je graag in de plaats zelf eten dan ben je altijd op je fiets aangewezen. Goed advies voor half pension omdat de auto bij het eerste hotel blijft staan.

Lees meer

a. jacobs

Mijn cijfer:

8

Fijne vakantie. Prachtige wandelingen, speciaal de laatste etappe #20

P. Dekker

Mijn cijfer:

8

Een verrassend mooie wandeling, waarbij alle transport een verrassing was. Wij zijn er aan gewend om de bagage zelf te dragen en naar de overnachtingsplekken te lopen. Dus transport van en naar de route en bagagetransport is pure luxe voor ons die goed beviel. (ik had dus niet goed gelezen:-)). Alleen het hotel in Kastellaun was eigenlijk onder de maat. Dat beïnvloed de totale waardering. De service in Sohren en Zilshausen was meer dan perfect!!!!

Lees meer

H. Slappendel

Mijn cijfer:

8

Wij hebben hele mooie fietsdagen gehad, prachtige omgeving. De hotels waren ook allemaal goed, goed verzorgd, geregeld. Ontbijt en diner waren ook lekker. En alles goed geregeld ivm coronatijd. De koffers waren ook telkens op tijd. Alleen kiezen wij de volgende keer toch voor kleinere hotels en meer in het centrum of dichter bij het centrum. En om 17.00 uur in het hotel zijn vinden wij ook te vroeg.

Lees meer

J. Dobbe

Mijn cijfer:

8

Leuke reis! Goed geregeld alles.

W. Beuzenberg

Mijn cijfer:

8

Geweldig reis gehad Zwarte Woud- Bodesee. Fijne hotels, mooie afwisselde routes, zeer gevarieerd landschap. Bagagevervoer goed geregeld. Etappes waren prima opgebouwd. Hoteleigenaren waren goed op de hoogte van het concept.

P. Nijssen

Mijn cijfer:

9

De reis = prima De route = prima Overnachtingsadressen = prima

R. Rietel

Mijn cijfer:

8

Fraaie route, beter dan verwacht. Hotels goed. Eten in hotels goed, behalve in Strand Nulde (vrije dag van de kok?) Buitentemperatuur volgende keer wat lager graag.

R. Bronmans

Mijn cijfer:

8

Leuke reis, alles goed geregeld. Jammer dat in het gebied de schorskever heel erg actief is (geweest). De paadjes hadden we wat smaller verwacht. Leuke kleine bospaadjes. Nu liepen we veelal op karrensporen .

J. van Lankveld

Mijn cijfer:

8

We waren heel tevreden over de reis. Alles was goed geregeld en ook de routes waren prima gemarkeerd. Vooral het laatste adres in het klooster was erg leuk.

H. Vorselaars-Rietbergen

Mijn cijfer:

9

In hotel in Eupen hadden we een mooie kamer maar precies aan een vreselijk druk kruispunt( rotonde) waar we om 4.30 uur al wakker werden vd vrachtwagens die voorbij kwamen.

S. Lieste-Kortland

Mijn cijfer:

8

We hebben het naar de zin gehad. Een paar hotels waren verrassend comfortabel en luxe, het Culinarium was dat en ook het tweede hotel in Palzem. De rest was doorsnee en prima slaapplek.

R. Friederichs

Mijn cijfer:

9

Hele mooi route! 1e dag starten in het dal en weer eindigen in het dal was erg prettig. Leuk met gelijkgestemden in de hutten. Zeker voor herhaling vatbaar!

S. Schoor

Mijn cijfer:

9

De ritten waren erg mooi en afwisselend. We hadden het weer niet mee maar daar konden jullie niks aan doen. Hotel stadspaleis in vollenhoven was de 1e overnachting goed, maar de laatste overnachting hadden wij het koetshuis, dat viel tegen. Hadden koudwater, en de bedden zakte door. Voor het avondeten konden wij niet in het hotel dineren ivm een bruiloft. Ze stuurde ons naar een ander restaurant wat zwaar tegen viel. Dat was wel jammer voor ons laatste avond. Het hotel in Steenwijk was een dikke 10. Super goed hotel, ontbijt en diner was top.

Lees meer

H. Nieuwenhuijsen

Mijn cijfer:

8

De reis was prima. Echt een prachtige omgeving, mooie routes en leuke stadjes. We hebben ervan genoten.

R. Makkus

Mijn cijfer:

8

Mooie reis en prima georganiseerd. Prima hotels meestal in centrum van overnachtings plaats.

J. van Vuure

Mijn cijfer:

9

Goed geregeld, duidelijke informatie, goed geholpen bij aanpassingen!! Misschien iets meer achtergrond informatie over de wandeltochten qua ‘zwaarte/inspanning’.

J. Heidenreich

Mijn cijfer:

8

Een weekje gewandeld in duitsland en oostenrijk. Het route boekje is duidelijk. De routesbeschrijving en verdere informatie is goed omschreven ( boekje in het nederlands zou nog makkelijker zijn). Hotels zijn prima goede locaties de een wat luxer dan de andere maar allen goed. De routes waren afwisselend en mooi. Voor ons een geslaagde vakantie en voor herhaling vatbaar. met vriendelijke groet, Rene en Renate Hendriksen

Lees meer

r. Hendriksen

Mijn cijfer:

9

Mooie omgeving om te fietsen, wel af en toe een pittige klim.

S. Lieste-Kortland

Mijn cijfer:

8

De hotels waren uitstekend en de wandelroutes heel mooi. De derde nacht overnachten wij in een berghut (Mitterfeldalm). Dit was een mooie toevoeging aan de wandelvakantie. De bagage was elke dag keurig op tijd weer in het hotel afgeleverd. Wij hebben erg genoten van de vakantie en gaan dit zeker nog eens doen.

Lees meer

V. Kors

Mijn cijfer:

8

De reis en route waren fantastisch!! Mooie dagen beleefd! Wat geharrewar met de fietsen maar dat is uiteindelijk allemaal goed gekomen!

L. Swartjes -Bentvelzen

Mijn cijfer:

9

Goed bevallen. Het vervoer van de koffer was uitstekend. De fiets was prima. De Hotels in orde.

J. Osinga

Mijn cijfer:

8

De reis was geweldig! Mooie wandelingen, uitdagend en super leuk!

M. Oegema

Mijn cijfer:

8

Route was prachtig, bagage vervoer was goed geregeld. De Flecther hotels waren niet zo goed. Er was zelfs geen ventilator te bekennen bij 35 C terwijl het raam amper open kon.

D. de Graaf

Mijn cijfer:

7

Prachtige wandeling, route uitstekend aangegeven, alles met de overnachtingsadressen en vervoer goed geregeld. Heerlijk ontbijtjes. Ondanks de maatregelen rond Covid allemaal goed gegaan. Het mooiste adres vonden wij Ambtskellerij in Kastellaun, maar daar dacht de gastheer echt niet met ons mee (voorbeeld: wij konden daar na de wandeling niet eten, vroegen of hij alternatief wist, nee denkelijk te laat. Gelukkig vonden wij een kebabzaakje. De avond dat ze wel open waren, niet aan ons verteld, konden wij niet terecht want niet gereserveerd) Voor de rest een heel mooi adres. Bij ons laatste overnachtingsadres Schinderhalm en Julchen hadden wij een nachtje extra geboekt. Allemaal heel gemoedelijk. Meneer heeft ons tegen een kleine vergoeding zelfs nog teruggebracht naar het beginpunt. Bagage op de biervaten in zijn bus :-)

Lees meer

C. Geurts

Mijn cijfer:

9

Zeer tevreden over onze fietsvakantie rond het IJsselmeer; goede kaarten en uitleg, hotels prima, heel vriendelijk personeel, contact met Ecktiv zeer goed. Een probleem, we hadden half pension. Dit hebben we afgezegd na de eerste avond in Volendam, Hotel Old Dutch. Het eten was zeer slecht. In de volgende hotels was dit misschien beter maar we wilden niet het risico nemen dus hebben we halfpensioen voortent van de reis afgezegd.

Lees meer

M. Reinders

Mijn cijfer:

9

De bagagevervoer en hotels waren goed geregeld en netjes, alleen de route viel tegen. Elke dag ging de route gedeeltelijk over onverharde wegen en dat is niet voor ons een ideale ondergrond. Wij hadden onze eigen fietsen mee en dat zijn racefietsen. Gelukkig hebben wij stevige banden met profiel dus kans op lekke banden is gering. Wat ik jammer vind is dat er in de omschrijving op jullie website geen vermelding wordt gedaan van onverharde wegen. Op dit punt gaarne een verbetering aanbrengen, zodat er bij een volgende keer geen verrassingen zijn. "reactie van ECKTIV": informatie over de onverharde stukken is inmiddels aangepast in de reisomschrijving"

Lees meer

R. Verstraate

Mijn cijfer:

7

Heel leuke ervaring met familie. (2 kids 8 en 14 jr) goed georganiseerd en accomodaties in de bergen oké. Routes goed aangegeven. Gaan we zeker nog een keer doen.

B. Munsters

Mijn cijfer:

8

Het heet een rondje Zeeuwse eilanden maar het was ook en groot stuk Zuid-Holland en Noord-Brabant. Vooral het stuk van Rotterdam naar Willemstad viel tegen omdat dat veel door de binnenstad fietsen was. Het hotel in Willemstad was niet geschikt voor fietsers want je kon je fiets alleen buiten tussen de auto's stallen en je kreeg hier een 2 gangen menu waar verder normaal een 3 gangen menu wordt geserveerd. Andere routes waren mooi en de hotels goed.

Lees meer

W. van den Hof

Mijn cijfer:

6

Prima, keurig aan gegeven en alles netjes verzorgd. Complimenten .

J. Van Balen

Mijn cijfer:

9

Het was een goede en fijne vakantie: mooie routes, goede afstanden, goede hotels, fijne bagageservice!

M. van Rozendaal

Mijn cijfer:

8

Heldere, duidelijke reisinformatie ter plekke uitgereikt. Jammer dat de 2e berghut vol was, echter goed alternatief geboden. Prima opzet van de reis.

M. Venema

Mijn cijfer:

8

prima

P. Stoffer

Mijn cijfer:

8

Goede accomodaties met vriendelijke mensen. Alles was prima geregeld, zoals het transport van en naar de wandelroute. Helaas nam de chauffeur van het hotel in Kastellaun niet zo nauw met coronamaatregelen, zoals het niet dragen van een mondkapje in de auto ook al brachten we dit als punt naar voren. Het personeel in het hotel was overigens erg prettig. Punt van aandacht: Tijdens de route, zeker de eerste dag, was er nergens gelegenheid om te drinken of te eten, zelfs geen mogelijkheid om water te tappen. Handig om dit op zijn minst even te vermelden.

Lees meer

H. Rozema

Mijn cijfer:

8

Goede morgen, nadat we 3 weken thuis zijn van onze fietsvakantie stuur ik u een reactie. Helaas hebben we maar 2 dagen kunnen beleven i.v.m. een eenzijdig fietsongeval van mijn man ( Luuk). Hij heeft 2 nachten in het ziekenhuis doorgebracht en zijn we naar huis gegaan. Erg jammer. Het is een prachtige omgeving om te fietsen. Afwisselend en geweldig leuke stadjes en dorpjes. De hotels waren goed (1e 3 nachten) Ontbijt prima. Fietsen waren op tijd en de bagage werd keurig doorgebracht. Fijn dat er fietstassen op de fiets zaten. Routes waren lastig te volgen, vooral de 2e dag. Er lopen meerdere routes door elkaar en was het puzzelen en omrijden om de juiste te vinden. We misten een totaaloverzicht per dag.

Lees meer

M. Droog

Mijn cijfer:

7

Wij fietsten de grote Oostzee tour incl. Rügen. Erg leuk! Prachtige tochten en de afstanden zijn goed te doen. Wij hebben zelfs nog de nodige extra kilometers gefietst. De hotels met bijbehorende ontbijt waren prima. Het ene hotel stond ons meer aan dan het andere maar dat was meer een kwestie van smaak. Het bagagevervoer was uitstekend geregeld. Wij hebben een e-bike gehuurd incl. Ortlieb fietstassen, prima materiaal, vriendelijke mensen. De plaatsen waar wij terecht zijn gekomen zijn Stralsund, Hiddensee, Breege, Sassnitz, Ribnitz-Damgarten en Prerow. Stralsund is een leuk Hanze stadje, je kan er lekker struinen en er zijn leuke terrasjes. Hiddensee is een prachtig eiland. In Breege was niet heel veel te beleven was, lekker rustig. Wij zijn die avond naar Cap d'Ancona gefietst en hebben onderweg gegeten. Sassnitz is een havenstadje met iets meer toerisme, maar niet vervelend druk. Ribnitz-Damgarten is eveneens aardig rustig, met een paar leuke restaurantjes aan de haven. Prerow daarentegen, tsja wat zal ik daar van zeggen. Het hotel waar we zaten lag buiten het dorp, prachtig hotel, mooi gelegen. De plaats zelf vonden wij verschrikkelijk. Fout toerisme zou ik het willen noemen. Heel veel mensen, veel restaurantjes met wachtrijen. De weg naar de kust met winkeltjes en fastfood stalletjes was erg druk, te druk. Deze plaats deed wat ons betreft afbreuk aan de reis. Je kiest toch voor een bepaald soort reis waarbij je door de natuur fietst en wij zoeken dan vooral niet dit soort vertier. De fietsroutes vonden wij super. De omgeving is heel afwisselend, maar ook de ondergrond. Je fietst over kasseien, (slechte) betonplaten, zand- en schelpenpaden. Niet altijd even comfortabel, maar wat ons betreft helemaal goed. Je moet wel rekening houden met flink bergop fietsen af en toe. Mensen op de gewone fiets zagen wij regelmatig afstappen.

Lees meer

A. Dijk

Mijn cijfer:

8

Leuke reis geweest. Alles was prima in orde.

K. Verscheure

Mijn cijfer:

9

Heel mooie wandelreis, met fijne hotels en goed omschreven routes.

K. Mutsters-Schouwenaars

Mijn cijfer:

8

De reis is prima verlopen, route was erg mooi. De beschrijvingen over de route en berghutten kwamen prima overeen. Het was goed georganiseerd met de vouchers en de maaltijden en overnachtingen.

e. Van Balen

Mijn cijfer:

8

Het was een leuke ervaring.

M. Boere

Mijn cijfer:

7

Reis voldeed volledig aan onze verwachtingen, 3 dagen de Saar Hunsruck steig. Goede hotels, en mooie routes. Een ideale manier om dit gebied te leren kennen en een aantal langere wandelingen te kunnen maken,

W. van Beek

Mijn cijfer:

8

Zeer goed georganiseerde reis met mooie verblijfplaatsen. Mooie route's. Goede communicatie met de reis organisatie vooraf.

B. Deleye

Mijn cijfer:

10

Hele mooie reis met schitterende wandelingen. Vaak wel pittig. Prima hotels, veelal 4 sterren!

J. Dickhoff

Mijn cijfer:

8

Dit was een mooie en ontspannen reis voor ons. Fijne huurfietsen, half pension was goed geregeld en wat is het mooi fietsen langs de Maas op rustige fietspaden en met goede routebeschrijvingen.

M. Doorman

Mijn cijfer:

9

We hebben een prima reis gehad, hij was wel pittig. Hotels waren gevarieerd maar over het algemeen goed.

H. van der Rijst

Mijn cijfer:

7

De fietsreis is heel mooi, er zitten wel een paar punten bij die vermeld kunnen worden. Wij hebben deze fietsreis met onze eigen fietsen gemaakt, er zitten wel een paar klimmetjes bij die voor senioren wel genoemd mogen worden, en de fietspaden zijn niet overal even goed, en dat kan met afdalingen gevaarlijke situaties opleveren. De adressen waar we geslapen hadden waren ook heel divers met cijfers voldoende tot goed.

Lees meer

T. van den Broek

Mijn cijfer:

9

De reis langs t altmuehltal is erg goed bevallen. De route was goed beschreven en de overnachtingen waren prima. Elke keer was de bagage mooi op tijd aanwezig. Al onze verwachtingen over onze eerste georganiseerde fietsvakantie Ijn uitgekomen.

A. Mulders

Mijn cijfer:

8

Wandel vakantie was goed en ook goed georganiseerd . De wijze hoe de koffers van hotel naar hotel gebracht werden voldeed volledig aan onze verwachtingen. De keuze van hotels hebben wij dan ook weinig tot geen opmerkingen over.

M. Prinsen

Mijn cijfer:

8

De reis / route was prachtig , veel “ver” weg kunnen kijken , prachtige natuur . Op moment van de reis veel graanvelden , leverde spectaculair scala aan gele kleuren op. Mooie weides veldbloemen .

M. Steegemans

Mijn cijfer:

8

We hebben erg genoten van de fietsvakantie. De route was prachtig en heel goed aangegeven. De hotels waren ook goed. Alleen het sporthotel in Lemmer viel ons wat tegen. De kamer was ontzettend warm, terwijl het buiten koel was. Ook wat oubollig allemaal. Het ontbijt was vanwege Corona pas om 10 uur mogelijk. Toen we bij het restaurant aan kwamen, bleek dat we nog een half uur moesten wachten voordat de tafels klaar waren. Dat was erg vervelend. De elektrische fietsen waren top! Alleen was een van de opladers stuk. Het zou fijn zijn als dat van tevoren nog even gecheckt kan worden. Het vervoer van de bagage was prima geregeld!

Lees meer

K. Bosma-Winnubst

Mijn cijfer:

9

Mooie route, omschrijving komt niet overeen met werkelijkheid. Vooral afstanden die op jullie site staan wijken af van het routeboekje. Met vieren reis geboekt, kamers in hotel niet bij elkaar. Dat is jammer. Ook goed om Nederlandse boekers te ‘waarschuwen’ voor de nog Oost-Duitse mentaliteit. Niet altijd even gastvrij of flexibel. Maar 1x in Slot geslapen, wel korting gekregen maar moesten we zelf opmerken. Hotels waren ook niet altijd van niveau. Bagagevervoer was goed geregeld en de betere hotels waren fijne hotels. Route goed aangegeven en met een beetje zelf nadenken kom je er wel. De wandeling door het moeras mag van tevoren aangegeven worden zodat je je kunt wapenen tegen de muggen.

Lees meer

S. Adriaans

Mijn cijfer:

8

Route: prachtige, avontuurlijke route. Erg genoten van de rust en de stilte. Met GPS de route volgen ging prima. 2x verkeerd gelopen, omdat er bordjes misten. De routes waren goed te doen. Dag 3 hebben we als zwaar ervaren, vooral door de flinke klim helemaal aan het eind. Overnachting: alle adressen prima bedden en douche. Ontbijt en lunch in Reifferscheid (im tal 18) waren onder de maat. Opengescheurde bananen met veel fruitvliegjes, die geef je toch echt niet mee aan je gasten? Ontvangst was ook niet echt vriendelijk te noemen. De andere 3 adressen waren prima, hartelijke ontvangst, prima ontbijt en lunch. Bij Schlossblick kregen we zelfs een liter water en een halve liter fruitsap pp mee vanwege de warmte.

Lees meer

M. Vroege

Mijn cijfer:

9

Hele fijne reis! Prima hotels en we hadden superweer.

R. van Doorn

Mijn cijfer:

8

Prima geregeld 👍. Mooie gevarieerde route. Prima hutten. Alles bij elkaar een goed georganiseerde tocht!

H. Krommendijk

Mijn cijfer:

8

Was een geweldige reis. Ondanks alle Corona maatregelen hebben we volop genoten. Wat een leuke groep.

N. Nederlof

Mijn cijfer:

9

Wij hebben genoten van de reis, de routes, de prachtige omgeving , onze reisgenoten die we zo nu en dan tegenkwamen en spraken, de hotels en de goed geregelde transfers. Dat de hond mee kon en welkom was op deze reis was voor ons ook absoluut een meerwaarde. Wat de wandeltochten betreft zou ik zeker vooraf adviseren wandelstokken mee te nemen. Graag hadden wij ook de optie gezien om een tussendag rust in te plannen tussen de wandeldagen ... daarmee voorkom je overbelasting bij de wat minder ervaren wandelaars. Wat de hotels betreft was het jammer dat we de eerste 2 dagen zoveel moeite moesten doen met het vinden van een eet adresje. Maandag en dinsdag zijn vaak sluitingsdagen, in het dorp zelf was dus echt niets te vinden. We moesten hiervoor de auto pakken, welke we daar gelukkig nog wel tot onze beschikking hadden. In de op zich prachtige routes zat wel vaak op het eind een minder interessant deel van de route, waardoor je bv de route ook na een minder aantal km's zou kunnen stoppen. Om nu een heel stuk langs een autoweg te moeten lopen, terwijl er ook een bos nabijgelegen is, dat is wat minder, maar mogelijk mag je van de gemeente dan niet door het bos lopen of is het prive-eigendom. Echter wij begrijpen natuurlijk dat Ecktiv ook afhankelijk is van de aangeboden duitse routes en deze niet zelf maakt. Goede dienstverlening, ook blij met de mogelijkheid te kunnen omboeken naar een andere week.

Lees meer

H. Geelhoedt

Mijn cijfer:

8

Op zich was de reis prima georganiseerd. Wat wij ons echter afvragen is waarom er altijd voor de minst luxe kamers en hotels wordt gekozen. Per definitie zijn fietsers geen back-to-basic mensen. Naar onze mening kan deze reis en ook andere reizen in een luxer alternatief aangeboden worden, uiteraard tegen een meerprijs.

Lees meer

A. Visser

Mijn cijfer:

8

Een goed verzorgde reis, zowel accomodaties, routes en service. De overnachtingen op de as Rotterdam, het wapen van Willemstad en Schuddebeurs sprongen er echt boven uit. Van de Fletcher hotels was hotel De Zalm in Brielle duidelijk de betere. Vanaf Schuddebeurs viel het op dat er veel gelegenheden onderweg waren om even te pauzeren voor iets te drinken, te eten of te kopen (lokale producten), dat vonden we erg prettig. Verrassende plaatsen waren Willemstad, Zierikzee, Colijnsplaat, Brielle en Schiedam. Hiermee willen we Rotterdam, Dordrecht en Middelburg zeker niet tekort doen, maar die zijn voor wat bekender. Erg te spreken over de service van bagage vervoer en de reis info waaronder de routeboekjes.

Lees meer

M. van Bendegom

Mijn cijfer:

9

De reis, de route en de overnachtingsadressen waren goed in orde. We hebben genoten!

L. Kleijn-Heida

Mijn cijfer:

9

Het was fantastisch!

A. Wasser

Mijn cijfer:

10

We hebben een fantastische vakantie gehad. Mooie routes. De hutten aan boord van de Mare fan Friesland waren prima en werden goed schoon gehouden.

R. Sonneveld

Mijn cijfer:

10

De route was zeer goed aangegeven. Kaartlezen is nauwlijks noodzakelijk geweest. Accomodaties voor de overnachtingen waren goed, evenals het ontbijt. Bagagetransport heeft goed gefunctioneerd. We hebben genoten van de tocht. Bedankt voor de organisatie!

G. Laagland

Mijn cijfer:

8

Prima reis en overnachtingen. Groot verschil tussen hotels (oudbollig en groot/onpersoonlijk, buffet) en b&b, pension (modern, kleinschalig, vers ontbijt)

M. Meiberg

Mijn cijfer:

7

Prima reis. We hadden last minute geboekt en daardoor geen startdag en einddag in het hotel. Daar hadden we zelf voor gekozen en dat was natuurlijk wat gedoe. Door Corona was de vakantie wat minder leuk omdat iedereen afstand houd t maak je minder gezellige contacten onderweg. Normaal kiezen wij voor huttentocht en nu dus hotels. Ik had mij niet gerealiseerd dat ik een wandeltocht eigenlijk in Oostenrijk had geboekt,en niet in Duitsland, als ik dat goed had voorbereid en had gezien was ik ivm Corona niet gegaan. Maar alles is prima verlopen en we zijn gezond weer thuis De routebeschrijvingen waren prima deze keer!

Lees meer

E. Schoots-de Zeeuw

Mijn cijfer:

8

Alles perfect geregeld, leuke knusse hotels waar ontbijt uitgebreid en lekker waren. Vriendelijk personeel, bagagevervoer en vervoer naar startpunt/eindpunt wandeltocht goed geregeld. Mooie wandeltochten. Fijn vakantiegevoel gehad samen met mijn zoon.

M. Wijffels

Mijn cijfer:

10

Het was een prachtige tocht, hotel en hutten waren helemaal goed, maar vooral het landschap en de uitzichten waren fantastisch. Ook de hond heeft volop genoten.

R. Wijnsma

Mijn cijfer:

9

Hotel Kölner Hof Blankenheim *** gastvrij, eigenaar vertelt graag over het gebied en weet er heel veel van, uitstekend ontbijt en lunchpakket. Hotel Zum Amtsrichter ** ontbijt en lunch duidelijk minder goed, eigenaresse niet bijzonder geïnteresseerd in de omgeving en de historie. Wij waren er op zondag dus behoorlijk stil in ‘t dorp. Hotel is te koop. Hotel Lowenstein ** prima ontbijt, prima kamer.... maar in the middle of Nowhere! Restaurant/bar gesloten (te weinig gasten) en een lege koelkast. Een plaatselijke shoarmatent bezorgt bestellingen. De wandelingen zijn bijzonder mooi! Veel afwisseling ook. Goed aangegeven. Jammer dat het laatste hotel geen ritje maakt om je naar het eerste hotel (auto) te brengen. De trein- en busreis is best te doen, maar aangezien het hotel nogal afgelegen ligt, kost het alles bij elkaar toch heel wat tijd.

Lees meer

M. Van Veghel

Mijn cijfer:

8

Prachtige reis. We hebben heerlijk gewandeld. Soms waren de dagwandelingen een beetje aan de lange kant (tot 30 km). Goede hotels/restaurants.

R. Legeland

Mijn cijfer:

8

Het was onze eerste huttentocht en daarmee een bijzondere ervaring. Prachtig, dat Stubaital en leuke sfeer onderweg en in de hutten. Wij zijn best sportief maar vonden het een behoorlijk zware en soms gevaarlijke tocht als beginners. Dat viel ons tegen. Qua overnachtingen , routekaart e.d. was alles prima geregeld! Duidelijke site en fijn dat er een paklijst bij stond.

Lees meer

M. Koppenol

Mijn cijfer:

8

Vervoer was goed geregeld, de hotels waren meestal goed. Een goede routebeschrijving is aan te raden. Dank zij de GPS hadden we geen probleem, maar zonder dat zou het moeilijk zijn geweest

J. Van Wijk

Mijn cijfer:

8

Het was prachtig. Hele fijne hotels, goed ontbijt( zelfs in deze corona tijd). Dinerplaats vinden was af en toe lastiger omdat hotelrestaurants gesloten waren, maar kwam ook goed. Ik zou de optie hangbrug op einde dag 3 weglaten, dat is al een fikse wandeldag, dus veel logischer ( en fijner aangezien het minder druk is..) om dit op de andere ochtend te bezichtigen.

Lees meer

s. Joosen

Mijn cijfer:

9

eigenlijk prima hotels goed route goed

M. Soellaart

Mijn cijfer:

8

Goed geregeld. Fijne hotels; prettig contact met eigenaar. Mooi gebied voor langere wandelingen.

H. van der Cruijsen

Mijn cijfer:

8

Mooie route; goede hotels; positief. De gehuurde electrische fietsen vielen tegen. Spatbord achter los; batterij niet goed vast. Kan aanzienlijk beter.

J. van Weelden

Mijn cijfer:

8

Wij hebben genoten van deze reis, de route was goed te fietsen. Ik had achteraf een extra overnachting in Berlijn zelf nog leuker gevonden. Er is namelijk zoveel te zien in Berlijn. Overnachtingsadressen waren prima, bagagevervoer was prima geregeld.

C. Wouters

Mijn cijfer:

8

Het was een prettige en mooie wandelvakantie. De route was afwisselend, de onderkomens oké. Beschrijvingen van de route voldeden goed. Hier en daar ademt Rügen nog het DDR-dna, op een niet vervelende manier. Verblijf op Hiddensee is te kort. Een overnachting daar zou welkom zijn om zo meer - en op een rustigere manier - te zien van dit mooie eiland.

Lees meer

P. Veer

Mijn cijfer:

8

De route is heel goed aangegeven en wij waren ook onder de indruk van de boekjes die we er per dag bij kregen. Met lekker duidelijk op de laatste bladzijde de knooppunten. Ook de hotels waren prima. Helaas hadden wij het weer niet mee!

H. Lammers

Mijn cijfer:

8

Het was een leuke vakantie, die zeker aan onze verwachtingen voldeed. Met name het eerste hotel (Zum Felsenkeller) was echt fantastisch!! Zeer klantvriendelijk, uitstekende keuken, zeer uitgebreid privé ontbijtbuffet (coronaproof). De eerste dag hadden wij de voorgestelde etappe gelopen en werden wij na een telefoontje toch opgehaald door de hotelier, zonder dat wij dit vooraf afgesproken hadden. Hij gaf ons ook nog een tip voor de derde dag om de hangbrug aan het eind van de wandeldag ook te kunnen lopen. Super aanrader, deze locatie. Het andere hotel was ook prima. Zeer mooie omgeving, duidelijk aangegeven routes met veel afwisseling.

Lees meer

C. Holleboom

Mijn cijfer:

9

Deze fietstocht / reis is ons erg goed bevallen. De route was erg goed aangegeven en voerde ons langs erg leuke plekjes. De informatie die wij meegekregen hadden was voldoende en de overnachtingsadressen voldeden goed aan onze verwachtingen net als de bijbehorende restaurants. Het weer speelde in positieve zin een vrij grote rol in onze beleving van deze fiets vakantie. Enige opmerking die wij kunnen geven is dat wij het als minpunt ervaren dat op het start / eindpunt niemand van jullie organisatie aanwezig is voor een welkom. De baliemedewerkers in het Fletcherhotel niet direct op de hoogte zijn van onze komst en wat te doen met de bagage. Je laat dus zomaar je bagage ergens achter. Voor de rest: een dikke duim.

Lees meer

G. Nijmeijer

Mijn cijfer:

9

Wij zijn enorm tevreden over deze fietsvakantie. Alles uitstekend georganiseerd. Accommodaties fantastisch. Eten in de hotels (diner bijgeboekt ivm Corona) was zeer goed. Personeel erg vriendelijk. Routes heel mooi en duidelijk aangegeven. Voor herhaling zeker vatbaar. Wij hebben wat pech gehad met het weer, maar daar heeft ECTIV geen invloed op gehad.

Lees meer

J. Branderhorst

Mijn cijfer:

9

We hebben genoten, van de reis op zich. Prima slaapplekken, goed ontbijt, mooie route.

H. Van Haaften

Mijn cijfer:

8

Goede hotels. Alleen hotel in Konstanz was matig.

R. Huij bregts

Mijn cijfer:

8

Allemaal prima

E. Steenvoorden

Mijn cijfer:

9

Mooie route, fijne hotels en prima service. Geen klachten, alleen maar positief. Eerder gaf ik als aandachtspuntje al aan dat in het stadspaleis in Vollenhove een aparte nota volgde voor voorgerecht en nagerecht. Dit werd vooraf wel medegedeeld maar is in jullie aanbod voor de reis niet vermeld. Voortaan in jullie aanbod meenemen lijkt me.

Lees meer

P. Korendijk

Mijn cijfer:

9

Het was een goede reis met goede en minder goede hotels. Jammer dat er in sommige hotels geen lift was. Ook de fietsroutes waren mooi. De kofferservice was goed verzorgd.

J. Vervoort

Mijn cijfer:

7

Onze eerste ervaring met wandelarrangement. Heel goed geregeld en echt van genoten. Goede bewegwijzering, goede kaarten, vriendelijke en plichtsbewuste hotels. Duidelijke communicatie van ECKTIV

G. Lauwers

Mijn cijfer:

9

Prima.

R. Diepenmaat

Mijn cijfer:

9

Alles was top geregeld. De hotels waren super.

K. Tol

Mijn cijfer:

9

Positief

W. Zukowski

Mijn cijfer:

7

Een erg leuke fiets driedaagse door de prachtige Weerribben/Wieden. Fijn fietsen over veelal vrijliggende fietspaden. Jammer dat ivm Corona en wegwerkzaamheden een paar keer delen van de route waren afgesloten zonder dat er voor omleidingsbewegwijzering was gezorgd. De hotels waren top; het eten was er erg goed. Jammer dat Iselmar wat ver van het centrum van Lemmer lag.

Lees meer

L. Muyris

Mijn cijfer:

9

Heel fijne reis. Alles goed geregeld. Fijn systeem met de vouchers. De Moselsteig etappes waren erg mooi en goed gemarkeerd. Het was precies goed met de 2 nachten in Neumagen waar wat meer te doen was, en de enkele nacht in Osann Monzel waar we aankwamen na een lange etappe waar het heel rustig was in het dorp en wel lekker gegeten kon worden in het hotel, naar vervolgens weer 2 nachten in Bernkastel waar veel te doen was. De hotels waren schoon met overal prima ontbijt. Het verrassingsdiner was heerlijk! De bagagetransfers zijn goed verlopen. Ik zou deze reis zeker aanraden!

Lees meer

E. ter Horst

Mijn cijfer:

8

Overnachting adressen waren alle drie super en ook het ontbijt en eten goed geregeld. Wij hebben de route gevolgd aan de hand van de bordjes. Was ons niets verteld over een app en dat ging dus niet goed. Met de kaart en de bordjes en de adressen zijn we er gekomen. Soms even zoeken, maar mooie omgeving en hadden mooi weer.

Lees meer

M. Dekker-Mintjes

Mijn cijfer:

8

We hebben een heerlijke reis gehad die geheel aan onze verwachtingen voldeed. Alles was keurig geregeld. Overal was onze komst bekend en waar nodig, lagen de spullen, zoals de wandelbeschrijving en de kaarten voor ons klaar. Het overnachtingshotel (Smart hotel) is mooi gerenoveerd. Mooie kamers en van alle luxe voorzien. Vriendelijk en behulpzaam personeel. Voorafgaand aan de reis hebben we via jullie geprobeerd de wandeling te verlengen. Dat lukte uiteindelijk niet, maar er was alle medewerking. Wel hebben we ons verblijf in het dal verlengd en dat ging ook zonder probleem. Gedurende de reis hebben we de "hulplijn" gebeld omdat een lift ineens een rustdag had ingepland, net op de dag dat wij deze zouden gebruiken. Ook hier is geprobeerd ons te helpen, maar begrijpelijk, er was geen taxirit mogelijk, simpelweg omdat er geen weg naar boven liep. Kortom: wij zijn heel tevreden en hopen een volgend jaar weer van jullie reisaanbod gebruik te kunnen maken.

Lees meer

K. Vos

Mijn cijfer:

9

Het was een goed georganiseerde reis. Bij aankomst een welkomst map met alle info en goede kaart voor onderweg. De overnachtingsadressen waren goed, ook die bij Schattenmühle die gemengde recensies ontvangt. Alleen het overnachtingsadres bij Wehr was even aanpassen omdat beschikbaar na 17.00 uur en geen eetgelegenheid op dag van aankomst. Maar goed voorbereid met set reservekleding en mogelijkheid om om te kleden in cafe kun je zelfs na dag met regelmatig regen gerust de stad bekijken, op terras gaan zitten en na goed gegeten te hebben richting adres gaan, voor de rest geen probleem. Een slaapkamer met uitzicht op de Dom St. Blasien was speciaal en moet zeker ook van binnen bekeken worden. Het lijkt wel of alle restaurants alleen maar geparkeerde lappen vlees aanbieden. De route is aanbeveling waardig. Zo veel te zien in zoveel varianten. Je gaat door de kloof langs het water maar ook bovenlangs met uitzicht op kloof en waterstromen. Was blij verrast door de vele watervallen en de spectaculaire routes langs de stroomversnellingen. Kwam alleen maar Duitsers en Zwitsers tegen en het was nog rustig op de route. De verre uitzichten waren indien door weer niet gehinderd ook echt spectaculair. Het dragen van goed schoeisel en het mee nemen van rugzak met water, regenjas, zonnebrand en beetje EHBO is aan te raden omdat de paden goed zijn en vallen toch een reële kans is door gladde wortels, stenen of modderige wegen. Op twitter kun je kijken naar lokale informatie van de Wutachranger over weggesteldheid en dat werkte goed. Onderweg is er bijna geen gelegenheid tot inslaan dus ga voorbereidt op pad. Al met al een aanrader en zal andere reizen bekijken. Aan de mondkapjes wen je snel en op een enkele vergissing na gaat dat goed (gaf veel plezier bij de gastheer als ik weer ontdekte dat ik zonder mondkap binnen kwam en omdraaide om gemaskerd terug te komen). Ook wel geruststellend dat het voor een ieder verplicht is en dat men er aan denkt.

Lees meer

R. Duits

Mijn cijfer:

8

Route was erg mooi en afwisselend. Mooie fietspaden. Hoteladressen zijn ook prima.

W. van Dronkelaar

Mijn cijfer:

8

Het is ons zeer goed bevallen met veel bezienswaardigheden de fietstocht Utrechtse heuvelrug en Veluwezoom, ook de overnachtingen waren super.

H. Gels

Mijn cijfer:

9

Dit was onze eerste fiets reis. We hebben genoten van de reis al waren wij blij dat we de route op gps hadden. We hebben de eerste dag op de boekjes gefietst en waren meer van de fiets af dan dat we aan het fietsen waren. Verder was een etappe als zeer zwaar te bestempelen. Dit was ons vooraf niet echt duidelijk. Het vermelden van de hoogtemeters en Max stijgingspercentage daarbij had ons in ieder geval wakker geschud. Bij ons in de reis fietste ook een echtpaar uit Texas en de voorlichting naar hen toe was echt onvoldoende duidelijk geweest.

Lees meer

I. Reitsma

Mijn cijfer:

8

Wij vonden de reis bijzonder interessant en spannend. Iedere dag weer een ander programma, goede fietsen en begeleiding. Wij hebben er erg van genoten.

p. pijcke

Mijn cijfer:

8

We hebben een fijne reis gehad. De hotels waren zeer goed. Heerlijk van de ontbijten genoten. De begeleiding op het eiland was geweldig. Zeer zorgzaam en behulpzame mensen. De chauffeur dacht mee en gaf veel info over de streek. De route zat goed in elkaar. We hebben echt prachtige stukken natuur gezien! Het was fijn dat we zelf onze vlucht konden boeken. Zo waren we in de gelegenheid om nog een paar dagen extra te boeken.

Lees meer

w. van der Valk-Romeijn

Mijn cijfer:

9

Het was geweldig zeer goede hotels

J. Swinkels

Mijn cijfer:

10

Hoi, Het was een mooie vakantie. De route staat af en toe niet helemaal goed aangegeven. We hoorden van andere wandelaars dat ze de alpe adria app hadden gedownload. Daar kun je alle etappes downloaden en bekijken waar je precies bent. Dat is echt een aanrader. Verder was alles prima. groeten Hennie Vromans

Lees meer

H. Vromans

Mijn cijfer:

9

Alles was Perfect op een zaak na die verbetering behoeft: De beschrijving van de wandeletappe die in een optie ca. 5 km langer is dan in basis beschreven is. Van de pensioneigenaars gehoord dat iedereen dit commentaar geeft

m. lamers

Mijn cijfer:

9

Het was de 1e x, en het was prachtig. Super leuk om dit mee te maken! Was allemaal super geregeld ook de lunchpakketjes waren allen super. Men was ook allemaal zeer lief voor onze hond. We hadden dit niet zonder haar gedaan!

A. Klinkhamer

Mijn cijfer:

8

We hebben een prachtige wandelvakantie gehad in de Eiffel. De route was over het algemeen goed aangegeven, behalve de 1e dag van de wandeling. Hier was onduidelijkheid over het startpunt van de route en het 1e deel van de route. We hebben het opgelost met hulp van de GPX-bestanden. De overnachtingsadressen waren goed. In het klooster sliepen wij in een kamer zonder eigen badkamer en wc. Dat vond ik niet goed. Ter plekke konden wij daar ook niets aan veranderen. Het eten 's avonds was niet altijd eenvoudig. Veel gelegenheden waren gesloten waardoor wij best lang moesten zoeken naar een adres om wat te kunnen eten. Jullie kunnen misschien suggesties voor locaties voor het avondeten opnemen in de reisdocumentatie. Hillwalk Tours doet dat bijvoorbeeld wel.

Lees meer

J. Dijkstra

Mijn cijfer:

8

De fietstocht om het Bodensee was (ook dankzij het mooie weer) een prima vakantie. Goede huurfietsen en de route was over het algemeen goed aangegeven. Eerste hotel (Gasthof Lamm) viel de hotelkamer wat tegen (erg eenvoudig) maar de daarop volgende hotels waren prima.

Lees meer

R. van Doorn

Mijn cijfer:

8

Prachtige tocht met goede hotels. Het Hotel Angerbräu in Murnau am Staffelsee heb ik als beste ervaren. Slechte hotels waren er niet. Het start en eind Hotel in Bernried am Starnberger See had veel last van muggen. Qua fietsen was vooral het stuk vanuit Scharnitz naar de oorsprong van de Isar was geweldig. Ook een dag later was de tocht van Wallgau naar Bad Tölz bijzonder. Hele mooie tocht met af en toe toch wel een behoorlijke kuitenbijter. De laatste dag van Bad Tölz naar Bernried am Starnberger See was de minst mooie tocht. Veel bos, geen uitzichten en geen hotelletjes of restaurantjes om even wat te drinken. Ondanks mijn late aanmelding en een foutje met een extra hoteldag bij aankomst en dus een dag later fietsen was alles van jullie kant uit perfect geregeld. Na een telefoontje is alles zeer snel aangepast en heb ik genoten van een geweldige vakantie. Wellicht is het een idee om de website iets aan te passen v.w.b. extra overnachtingen voor of achteraf.

Lees meer

R. Teeuwen

Mijn cijfer:

8

Het was een prima verzorgde reis, mooie routes. De hotels gemiddeld prima, die passen bij de gevraagde reis, chauffeur en reisbegeleidster van een goed niveau. De chauffeur op het laatste stukje terugreis in Nederland was wel heel nadrukkelijk aanwezig met zijn microfoon.

Lees meer

P. Hartog

Mijn cijfer:

8

Prima

J. Oostveen

Mijn cijfer:

9

De reis heeft helemaal aan onze verwachtingen voldaan Prima hotels, bagagevervoer uitstekend vooral het verblijf in Kampen, het prachtige herenhuis met de moderne inrichting, geweldig. Route was uitstekend te volgen, we hebben onderweg vele bezienswaardigheden bezocht. dus: geweldige week.

Lees meer

j. casemier

Mijn cijfer:

9

Ik vond het eerlijk gezegd een beetje tegen vallen. Had er meer van verwacht! Daar konden jullie niets aan doen, had o.a. te maken met het weer. Door de vele regen hebben wij een aantal wandelingen niet kunnen doen. 1 dag zijn we tegengehouden door het leger. Er waren onderhandelingen aan de gang over de grens nadat het klooster wat we zouden bezoeken was geroofd. Het gros van de overnachtingsplekken was dik in orde. Wij hadden een groep waarvan iedereen het bij aankomst in de guesthouse het lekker vindt om een biertje of een wijntje te drinken. Dit was niet bij alle guesthouses verkrijgbaar. Gidsen en reisleiding was dik in orde. Wat wel als storend door mij en ook door andere is ervaren dat zowel de reisleiding als één gids bij de langzaamste bleef. Dit was één persoon alleen. Tijdens de langere wandelingen was het duidelijk dat er eigenlijk groepjes gingen ontstaan met 3 verschillende snelheden. Nu kon de snelste groep door met één gids en de groep die tussen de langzaamste en de snelste inhing moest dus wachten op de langzaamste. En dat voornamelijk om één persoon. Dat was jammer. Verder een prachtig land, lieve aardige mensen, heel gastvrij.

Lees meer

M. Snijder

Mijn cijfer:

7

Zeer positief! Route is prachtig. Goede bewegwijzering en hotels waren redelijk tot zeer goed. Fietsen waren prima. Natuurlijk valt of staat zo'n vakantie met het weer.

D. Karo

Mijn cijfer:

9

Ik vond het 'n fantastische reis. De busreis heen en terug is even afzien....eenmaal dáár maakt het alles goed. De fietsroutes waren prachtig en goed aangegeven/ uitgelegd. De hotels waren goed met lekker ontbijtjes. We hadden natuurlijk ook 'n bikkel van 'n begeleider ( Martin ) en 'n grandioze chauffeur ( Micheal) .

Lees meer

D. van Haaster

Mijn cijfer:

8

Mooie routes, prima hotels, prima afstanden.

C. Arts-Nijs

Mijn cijfer:

7

Erg fijne reis, goed geregeld.

Y. De Beer

Mijn cijfer:

8

Mooi, leuk om te wandelen van het ene naar het andere hotel. Goed te doen, en heel afwisselend.

M. Van der Meij

Mijn cijfer:

8

Alles was prima verzorgd. Maar het diner kan misschien beter om 19.30 Vaak niet de tijd om eerst rustig te douche of even voor het eten rustig wat te drinken. Was allemaal wat gehaast. Dienstverlening was prima.

L. Riemersma

Mijn cijfer:

7

Goede lokale gidsen, allebei groot compliment. mooie route. Goed geregeld ook met gezamenlijke lunch. Wandeltochten waren zwaarder dan voorzien, maar goede begeleiding door reisbegeleidster.

R. Mens

Mijn cijfer:

9

Mooie route en fijne adressen. Van heel chic tot familie hotels. De transfers waren goed geregeld, leuke chauffeurs en altijd op tijd

M. Verbrugge

Mijn cijfer:

9

Het is een prachtige route, met veel vrijliggende fietspaden. Goed aangegeven ook. Het weer zat niet altijd mee, zeker niet op de Afsluitdijk, maar dat is geen organisatorische kwestie. Wel heel vervelend was dat juist toen in Makkum de koffers met droge kleren pas een uur later bezorgd werden. Maar dan vergeet je de ellende snel. Met zo'n fietstocht zie je Nederland in allerlei gedaanten: zoveel verschillen in landschap in ons kleine land blijft fantastisch! Zeer aan te bevelen.

Lees meer

L. Witkam-v.d. Hoek

Mijn cijfer:

9

Mooie afwisselende wandelreis over de goed gemarkeerde Alpe Adria Trail door het kleurrijke Slovenië, afdalend naar het warmere wijnlandschap van Friuli. Goede, heel verschillende accomodaties: van een afgelegen boerderijtje (alleen met de eigenaresse) tot een compleet ingerichte woning (met ontbijtservice). Een probleem met vermiste bagage werd door de lokale organisatie goed opgelost. Prima georganiseerd, waardoor je alleen maar zorgeloos hoeft te wandelen.

Lees meer

S. Spaan

Mijn cijfer:

9

Geweldige wandelvakantie gehad. Mooie wandelroutes, schone accomodaties en heldere communicatie met Ecktiv. Aanrader.

R. Evers

Mijn cijfer:

9

mooie route door een prachtig landschap. Af en toe best wel pittige hellingen. Een persoon in ons gezelschap reed op een gewone toerfiets met 6 versnellingen. Dat is voor dit doel eigenlijk te weinig. Alle overnachtingsadressen waren uitstekend!. Met een grote uitzondering: Het hotel in Monschau was echt slecht: een vieze badkamer met volop haren van vorige gasten, eten in wat ik niet anders dan een vreetschuur kan betitelen. Verder was het personeel simpelweg klantonvriendelijk. Een groot contrast met alle eerdere adressen.

Lees meer

M. van den Hoven

Mijn cijfer:

9

In één woord geweldig. Eerste keer een fietsvakantie en dan ook nog in het buitenland met zijn bergen,heuvels en dalen. Het was warm weer maar daarom gingen wij al vroeg weg zodat wij met de extreme warmte op de locatie waren. Daarna even opfrissen en de stad/dorp/omgeving verkennen. Mooie plaatsen bezocht en voordat je het wist was de vakantie alweer voorbij. Wij zullen altijd deze vakantie onthouden door de volgende punten. 1. De fietsroute , 2. Service van de organisaties Ecktiv en hotels. 3. één van de hotels vonden wij het beste hotel waar we ooit waren we geweest (Hotel Butgenbacherhof) 4. één van de hotels was het "slechtste" hotel wat wij gehad hadden. (Michel & Friends hotel)

Lees meer

P. Visser

Mijn cijfer:

9

We hebben genoten van de wandeltocht en de gastgevers, waren erg behulpzaam en attent

I. Klein Gunnewiek

Mijn cijfer:

8

Prachtige route, prima overnachtingsadressen, goede organisatie, alles klopte, chauffeur en reisleider waren top en droegen bij aan goede sfeer.

A. Gerritsen-Bosselaar

Mijn cijfer:

9

Goed georganiseerd, leuke familie hotels en prachtige, goed aangegeven wandelroutes!!

D. Kil

Mijn cijfer:

8

het was een leuke omgeving met mooie wandelpaden. Goed afgepijlde routes, accommodaties waren eigen aan de streek. De overnachtingen waren net, vriendelijke ontvangst en lekker ontbijt.

F. van Opstal

Mijn cijfer:

8

Mooie reis en alles goed verzorgt, alleen raad ik aan om Hotel Michel& Friends in Monschau van de lijst te halen, slechte service en restaurant is zeer slecht. ECKTIV: Dank je Frans, wordt aan gewerkt...

F. van Orden

Mijn cijfer:

9

De reis was prachtig. Alleen de afstanden klopten niet. In de beschrijving staat bv bij de 2e dag, 22km. Volgens GPS was het al ruim 25 km. Dan nog 500 meter (min) naar start toelopen, en vervolgens stukje verkeerd gelopen=> dus zaten we op bijna 32 km. (Dit had een Duits stel die ook die route liep precies hetzelfde, en dat waren ervaren wandelaars). Verder zou het prettig zijn als we van te voren hadden geweten dat je onderweg niets tegenkomt, waar je even een koppie kan drinken, of lunchen.

Lees meer

G. Bakker-Tol

Mijn cijfer:

8

Leuke fietsvakantie gehad. Prima hotels op de laatste na. Deze was ongelukkig gelegen, omgeven door wegen. Mede dankzij het mooie weer hebben we een fantastische fietstocht gehad.

H. De vries

Mijn cijfer:

8

De reis was geweldig. Jammer was wel dat we niet altijd in een hotel konden slapen.

J. De jong

Mijn cijfer:

9

We hebben een fantastische fietsvakantie gehad de Hotels waren prima

A. Bronswijk

Mijn cijfer:

8

De reis was de auto goed te doen in minder dan vier uur tijd. Overnachtingsadressen fantastisch; mooie kamer, heerlijk ontbijt, vriendelijk personeel. Wandeletappes erg mooi en duidelijk gemarkeerd. Bij de route naar de hangbrug was wat onduidelijkheid; de bordjes wezen zowel naar rechts als naar links. Het verschil zat 'm in de lengte, maar het was niet meteen duidelijk. Dat gold ook voor andere wandelaars. De omleiding was helaas geen mooie route en ging kilometers lang door de hete zon.

Lees meer

C. Hidding

Mijn cijfer:

9

Alles prima georganiseerd. Fijne reisbegeleiders. Goede accommodaties.

I. de Groot

Mijn cijfer:

8

Uitstekend! Duidelijke routes, transfer bagage, transfer naar en van route is prima geregeld. Erg leuke overnachtingsadressen met zeer vriendelijke eigenaren. Heerlijk ontbijt en voor een lekkere lunch voor onderweg wordt gezorgd. Kortom, wij zijn zeer tevreden over de reis. Voor de tweede keer geboekt bij Ecktiv.

Lees meer

A. Melis

Mijn cijfer:

9

Zeer bekwame chauffeur en reisleidster!!! Elke dag een goede uitleg en begeleiding. Petje af voor hen! De dagbesteding was individueel in te vullen en is prima bevallen. Gezien het traject is de gekozen route logisch, maar kan gedeeltelijk leuker. Wij reden met een gps en hebben de routes aangepast. Wel iets lager en meer hoogtemeters. Hotels waren wisselend qua kwaliteit maar nergens onvoldoende. Schlanders sprong er positief bovenuit.

Lees meer

A. vd akker

Mijn cijfer:

9

De reis was uitstekend alleen eerste en laatste Hotel was niet geweldig. De fietsroutes waren prima en vooral de begeleiding en ook de chauffeur waren uitstekend

H. Roosenbrand

Mijn cijfer:

8

Leuke wandelroute . tweede hotel was de Kamer matig

J. Bouwman

Mijn cijfer:

8

Eerste overnachting in mooi hotel maar kleine benauwde kamer, niet prettig. Verder waren alle hotels prima in orde. Rugen vonden wij, ondanks veelal mooie routes, meer een fiets- dan een wandeleiland.

H. van Leeuwen

Mijn cijfer:

7

Ik was goed te vreden met de overnachtingsadressen, van geweldig tot respect dat arme mensen hun best doen on een goede gastvrijheid te geven. En is voor mijn een ervaring die ik niet wilde missen ondanks ik een matig tot slecht bed had om in te slapen. [respect voor die mensen]

Lees meer

R. LUDLAGE

Mijn cijfer:

8

Overzicht reis

Prijs Vanaf €369,-
Land Duitsland
Regio Rheinland-Pfalz, Moezel
Reisperiode April - Oktober
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 5 nachten
Wandelniveau Niveau 3
Verzorging Logies/Ontbijt
Vervoer Eigen vervoer
Hond toegestaan? Nee

Impressie

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?