Wandelvakantie Hunsrück met hangbrug Geierlay

Een 5-daagse ontdekkingstocht door de 'wild-romantische' dalen van de Hunsrück met als hoogtepunt de mooiste hangbrug van Duitsland, de Geierlay.

Vanaf €329,-

 • Duitsland
 • begin maart - eind november 2020
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 4 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Boeken

Actuele reisinformatie m.b.t. het Coronavirus

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deze wandelvakantie brengt je over de langste hangbrug van Duitsland en door de ‘wilde’ dalen van de Hunsrück. De hangbrug Geierlay is letterlijk een van de hoogtepunten. Je loopt etappes van de klassieke Saar-Hunsrück Steig door diepe beekdalen en langs rotsformaties waarbij je overnacht in speciale wandelhotels. In drie wandeldagen loop je van het dorp Sohren door dichte bossen en langs open velden naar de historische stad Kastellaun. En dat op amper 3,5 uur rijden vanaf Utrecht.

Prijs | € 329,-

 • € 329,- per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Toeslag € 130,- voor een 1-persoonskamer
 • Optioneel: hond meenemen (hoteliers berekenen een kleine vergoeding tussen € 5,- en € 10,- per nacht voor een hond. Deze kosten kunt u ter plaatse voldoen)
 • Boekingskosten € 19,- per boeking
 • Aankomst dagelijks tussen begin maart en eind november 2020

Inclusief:

 • 4x overnachting in middenklasse hotels of gasthoven (kamers met douche/toilet)
 • 4x een stevig wandelontbijt
 • Bagagevervoer
 • Alle personentransfers op de wandeldagen tussen start en/of eindpunt van wandeling en de hotels
 • Uitgebreide route-informatie (digitaal)

Niet inbegrepen zijn:

 • Heen- en terugreis (Nederland <> Hunsrück)
 • Transfer terug naar startplaats Sohren (op eigen gelegenheid per bus of taxi)
 • Overige maaltijden (zoals lunch en diner)
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)

 

2 Franz Ferdinand Photography (2)

Omschrijving 5-daagse wandelvakantie Hunsrück met hangbrug Geierlay

Bij dit 5-daagse wandelarrangement door de Hunsrück loop je drie middelzware etappes van de Saar-Hunsrück Steig. Je loopt over goed onderhouden paden (zwaarte: 2 sterren) afwisselend langs de velden op de heuvels en door de bossen in de prachtige dalen waar vrijwel altijd water stroomt. Je klimt en je daalt, maar nooit lange stukken achter elkaar waarbij een aantal smalle passages extra concentratie vragen. De hangbrug Geierlay is een van de hoogtepunten met een lengte van 360 m lang en ruim 100 m hoog, en ja de brug wiebelt… Deze wandelvakantie valt in de categorie 2. Bekijk de categoriebeschrijving.

Service, vervoer & tips tijdens de wandelreis
Je loopt van hotel naar hotel waarbij je door de hoteliers naar het beginpunt van de wandeling wordt gebracht of van het eindpunt wordt opgehaald als het hotel niet direct aan de route ligt.
Je bagage wordt voor je vervoerd zodat deze klaar staat bij aankomst in het volgende hotel. Zo hoef je zelf alleen een kleine rugzak met je dagbagage mee te nemen. Parkeren kan gratis in de buurt van het eerste hotel in Sohren. De terugreis vanuit eindplaats Kastellaun naar Sohren kan met de bus, de reistijd is ca. 2 uur. Op de website van Deutsche Bahn kun je de terugreis uitstippelen. Per taxi is ook mogelijk. Kosten zijn dan circa € 40,-.

We raden je aan voor stevige schoenen te zorgen en je vooraf goed te laten informeren over het weer. Telescoopstokken (wandelstokken) geven je extra steun op de rotsachtige gedeeltes maar zijn niet noodzakelijk. Kenmerkend zijn de vele (mooi gelegen) rustplaatsen onderweg waar je de tijd kunt nemen voor je lunchpakket.

Je ontvangt voor vertrek uitgebreide tourinformatie per mail.

 

“De Hunsrück is zowel in het voor- en najaar als in de zomer een geliefde wandelbestemming. Tijdens deze wandelreis verblijft u in kleinschalige familie gedreven hotels. Wilt u verzekerd zijn van plek, dan adviseren we u tijdig te boeken.”

Hunsrück beken (MzPk) (4)

Programma wandelvakantie Hunsrück met hangbrug Geierlay

Dag 1: Aankomstdag Sohren
Je rijdt met eigen vervoer naar Sohren waar je een verkennende wandeling kunt maken. Je overnacht in een van de wandelvriendelijke hotels.

Dag 2: Wandeletappe van Altlay naar Blankenrath (ca. 17,3 km, ca. 5,5 uur, ↑552 m ↓517 m)
Je kennismaking met de Hunsrück begint goed met de passage langs de spectaculaire kloof van de ‘Altlayer Schweiz’. De hotelier zet je hier af waarna het over smalle paden langs beken en bizar gevormde leisteenformaties gaat. In het dichtbeboste Peterswald sta je plots oog in oog met een bedevaartkapel waar openlucht diensten worden gehouden. Daarna gaat het geleidelijk omhoog waarbij je 360º uitzichten hebt over het omliggende landschap. Na de wandeling word je opgehaald voor een transfer terug naar Sohren voor je overnachting.

Dag 3: Wandeletappe van Blankenrath naar Mörsdorf (ca. 15,1 km, ca. 4,5 uur, ↑314 m ↓459 m)
Na het ontbijt een transfer naar Blankenrath, waar je de dag ervoor geëindigd bent. Je begint vandaag met een stil, heuvelachtig bos waarbij je twee keer een beek oversteekt. Daarna gaat het omhoog in een landelijk landschap tot bovenop de bergkam met oneindig uitzicht over de Eifel en de Hunsrück. Als je weer afdaalt volg je de ‘romantische’ beekdalen waaronder die van de Mörsdorfer Bach. Dan sla je af voor een stevige klim door een smal dal naar Mörsdorf. Op dit punt kun je ver weg de hangbrug door de bomen zien, daar ga je morgen naartoe. Overnachten in Zilshausen of in Kastellaun. Je wordt door de hotelier opgehaald in Mörsdorf.

Dag 4: Wandeletappe van Mörsdorf naar Kastellaun (ca. 16,3 km, ca. 5 uur, ↑435 m ↓290 m)
Het belooft een prachtige wandeldag te worden. Nadat de hotelier je heeft afgezet ga je in het ochtendlicht over de hangbrug Geierlay hoog boven de Mörsdorfer Bach. Neem hier de tijd om van het geweldige uitzicht te genieten. Daarna daal je af naar ongerepte beekdalen met een aantal korte maar felle beklimmingen. Via een uitdagend rotspad kom je bij een van de oude burchtbergen rondom Kastellaun. Oeroude molens en mysterieuze (mijn-)tunnels wijzen je tot slot de weg naar burchtstad Kastellaun. Bezoek hier zeker de ruïne met de gezellige biergarten. Overnachten in Kastellaun.

Dag 5: Vertrekdag
Na het ontbijt eindigt deze wandelreis. Vanaf het centrale marktplein vertrekt de bus naar Sohren waar de auto staat (20 km van Kastellaun). Alternatief voor de bus is een taxi (taxi of bus is niet in de prijs inbegrepen).

Hunsrück beken (MzPk) (6)

 

“De Hunsrück is zowel in het voor- en najaar als in de zomer een geliefde wandelbestemming. Tijdens deze wandelreis verblijft u in kleinschalige familiegedreven hotels. Wilt u verzekerd zijn van plek, dan adviseren we u tijdig te boeken.”

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Overzicht reis

Prijs Vanaf €329,-
Land Duitsland
Regio Hunsrück
Reisperiode begin maart - eind november 2020
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 4 nachten
Wandelniveau Niveau 2
Verzorging Logies/Ontbijt
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Ja

Impressie

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?