Over het spoor dwars door de Zweedse natuur

Twee Nederlanders kochten een nostalgisch treinstationnetje midden in de Zweedse bossen. Daar begonnen zij hun Bed & Breakfast en maakte van het oude spoor een unieke natuurbelevenis. Je kunt er op een railbike stappen en door het groene woud naar de glinsterende meren in de omgeving fietsen voor een Zweedse picknick. Pas wel op: elandgevaar!

Dalarna is bekend om haar meren, met de railbike fiets je er naartoe.

Midden in de Zweedse natuur
Het is een ultiem ‘ik vertrek’ verhaal hoewel Edith en Dick door familie al een band met Zweden hadden. Het treinstationnetje van Sågen is hun huis, gelegen midden in het bos- en merengebied van de regio Dalarna, centraal in Zweden. Daar ontvangen ze je graag met een kop koffie en bieden de mogelijkheid om in heerlijke rust te overnachten. De wandel- en fietsmogelijkheden in de relatief vlakke omgeving van Sågen zijn onbeperkt maar pas wel op… de bewoonde wereld is al snel ver weg. Dat laatste maakt de kans op het spotten van wildlife, bv. een eland of wilde zwijnen, groot.

Met de railbike naar de meren
Dick heeft aardig wat werk gehad om het spoor langs hun stationnetje op te knappen. Nu kun je een 16km lange tocht door de bossen richting de meren in de omgeving maken. Onderweg kruis je de ravijnen van wilde beken en moet je, zoals dat bij een rails hoort, de railbike (ook wel dressin genoemd) een keer van spoor wisselen. Je krijgt een picknickmand mee en wie wil kan een duik nemen in het kristalheldere water van de meren. Het is het buitengevoel zoals je dat bij Zweden verwacht.

Een heerlijke plek voor een picknick.

Een plek van rust en actief zijn
Station Sågen is een plek om je terug te trekken en optimaal van de natuur te genieten. Dat kan wandelend, fietsend (ook mountain-bike), per kano of per railbike. Sågen is goed te bereiken per provinciale weg en ligt ca. 30km van de dichtsbijzijnde stad. Kijk voor meer informatie op de website van Station Sågen.

Station Sågen van Edith en Dick waar de railbikes klaar staan.

Een duik of gewoon wat eten en drinken en genieten van de rust.

Wilde beken in de omgeving van Station Sågen.

Kijk voor meer informatie op de website van Station Sågen.

> Met dank aan Edith en Dick, foto’s Miez Peek

Bewaren

Bewaren

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?