Kijk, hierom houden wij van een Oudewijvenzomer

We begrijpen dat ‘Indian Summer’ stoerder klinkt en die term is ook bekender maar we houden het toch graag bij onze eigen ‘Oudewijvenzomer’. Fotograaf N.D. Strupler bracht de overgang van zomer naar herfst prachtig in beeld. Het is de periode van het ‘levendige kleurenspel van moeder natuur’ zoals hij zelf zegt. Kijk onderstaand mee naar zijn prachtige fotoserie, gemaakt in de Alpen.

Oja, waarom heet het bij ons ‘Oudewijvenzomer? Dat is een beetje vaag en schijnt te maken te hebben met Germaanse mythologie over spinnende godinnen en langharige vrouwelijke watergeesten die lijken op te doemen als in de ochtend en avond de mist tevoorschijn komt. Leuker en duidelijker is de Russische uitleg: ‘een beetje extra zomer is welkom want onze zomers zijn al zo kort net als het geluk dat een Russische vrouw in haar leven heeft.’

Bekijk de volledige fotoserie van N.P. Strupler op zijn foto-pagina. De meeste foto’s zijn gemaakt in de omgeving van het Zwitserse St. Moritz.

ND Strupler (5) ND Strupler (3) ND Strupler (1) ND Strupler (7) ND Strupler (6) ND Strupler (4)

Bekijk de volledige fotoserie van N.P. Strupler op zijn flickr-pagina. De meeste foto’s zijn gemaakt in de omgeving van St. Moritz.

 

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?