Op wandelexpeditie naar de top van de Kilimanjaro

Foto: Frans van de Graaf, Ecktiv Community

De Kilimanjaro (5895m), de hoogste berg van Afrika op de grens van Kenia en Tanzania, is met zijn vorm en zijn besneeuwde top  een soort verdwaalde piek rond de evenaar. Misschien is dat ook meteen de aantrekkingskracht op de toenemende groep wandelaars, die elk jaar de berg komt bedwingen met als ultiem doel de top te bereiken.

Het mooie van de Kilimanjaro is dat het de hoogste te bewandelen berg ter wereld is. Dat betekent niet dat je de berg zomaar op loopt, maar dat je heel goed voorbereid moet zijn. Wist je bijvoorbeeld dat er wel 9 verschillende routes zijn naar de top, waarvan de meest gangbare variërend tussen 20 en 70 km? Maar welke route kies je dan?

De verschillende routes op de kaart. De bruine is de Machame Trail, die langzamer stijgt zodat je meer kans hebt om zonder hoogteziekte verschijnselen de top te bereiken. Afbeelding: Sémhur, Wikimedia

In samenwerking met onze Kilimanjaro-specialist, die meer dan 10 jaar ervaring heeft kunnen we je een 12-daagse Groepswandelreis met 7-daagse trekking aanbieden. Een wandelexpeditie die je in vijf wandeldagen van de voet van de Kilimanjaro naar de top voert via de ‘Machame route’. Voor deze route is gekozen vanwege de geleidelijke hoogtestijging per dag, waardoor de kans de top te bereiken zonder hoogteziekte verschijnselen groot is. De ‘Machame route’ wordt algemeen beschouwd als één van de meest gevarieerde en interessantste trails naar de top van Mount Kilimanjaro. Hoewel de beklimming van de Kilimanjaro de laatste jaren sterk aan populariteit heeft gewonnen, geldt er per dag per route een maximum aantal deelnemers. Tevens is de ‘Machame route’ ideaal voor iedereen die kennis wil maken met de overweldigende natuur in het Kilimanjaro National Park.

 

BEKIJK ONS KILIMANJARO ARRANGEMENT

 

kilimanjaro-id1

De groep op weg, halverwege de Kilimanjaro

kilimanjaro-id5

Dragers doen het zwaardere werk en verzorgen het kamp

kilimanjaro-id3

Als het even kan wordt het gezellig gemaakt

kilimanjaro-id4

Zo overnachten is al een belevenis

kilimanjaro-id2

Dit moment vergeet je nooit

BEKIJK ONS KILIMANJARO ARRANGEMENT

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?