Georganiseerd over het Olavspad, de noordelijkste Pelgrimsroute van Europa

Foto's: Nordipilgrim.com

Het Olavspad, één van de vier magische Middeleeuwse Pelgimsroutes van Europa, was de afgelopen 500 jaar in de vergetelheid geraakt. De route ontstond zo’n 850 jaar geleden toen de Noorse Viking Olav Haraldsson door de Paus heilig werd verklaard. Meer dan drie eeuwen lang werd het pad jaarlijks door duizenden pelgrims gelopen met als einddoel het graf van Olav in de kathedraal van Nidaros in Trondheim. Na 500 jaar is het pad  gerestaureerd en zonder zijn authenticiteit te verliezen aangepast aan de wandelaar anno 2018. En geloof het of niet, ook als je niet religieus bent is het Olavspad een magische ervaring.

Het 564-kilometer lange Olavspad loopt van het Zweedse Sundsvall naar het Noorse Trondheim

Het 564-kilometer lange Olavspad is opgeknipt in ruim 30 etappes en loopt van Sundsvall aan de Zweedse kust naar Trondheim aan de kust van Noorwegen. Je steekt de ongerepte natuur van de twee Scandinavische landen dwars door. De route voert  grotendeels over onverharde paden en landelijke wegen. Er zijn etappes die door bossen en veenmoerassen gaan, maar ook die over verschillende bergpassen lopen. Of door dun bevolkte valleien met fraaie historische boerderijen om uiteindelijk aan te komen bij de Noorse fjorden. Vanzelfsprekend passeer je onderweg de nodige Neolithische monumenten zoals steenmannen, grafheuvels en runenstenen.

Zowel het Olavspad zelf als het verhaal erachter is voor ons aanleiding om in samenwerking met onze Olavspad-kenner Ruben Heijloo ter plaatse meerdere wandelarrangementen te ontwikkelen. Hierbij denken we aan wandelvakanties van één of meerdere weken, en zelfs voor die hards die de gehele route willen doen, een arrangement op maat van meer dan een maand. Alle arrangementen gaan uit van overnachtingen in hutten, herbergen of hotels en met de optie van bagagevervoer.

 

Ruben Heijloo, die het gehele Olavspad heeft gelopen en zal helpen om de mooiste wandelarrangementen samen te stellen.

 

Ben je ook enthousiast over het Olavspad en zou je wel geïnteresseerd zijn in een van de wandelarrangementen laat dat dan weten via het vrijblijvende interesseformulier onderaan deze pagina. Dan houden we je als eerste op de hoogte.

 

Een van de life video blogs die Ruben dagelijks maakte, deze keer op de grens van Zweden en Noorwegen

VRIJBLIJVEND INTERESSE FORMULIER

Wandelarrangementen Olavspad

Ja, ik ben wel nieuwsgierig naar jullie arrangementen over het Olavspad. Hou me maar op de hoogte.

    meerdere keuzes mogelijk

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?