Op huttentocht met (klein)kinderen, kan dat?

Foto: Pezibear, Pixabay

Een leuk idee, met de kinderen in de zomervakantie op huttentocht in de Dolomieten bijvoorbeeld. Huttentochten worden steeds  populairder, ook voor families met (klein)kinderen. Niet zo gek, want kinderen vinden het gaaf om door dat indrukwekkende Alpenlandschap te lopen. En het is natuurlijk reuze spannend om met elkaar bij zo’n authentieke Zuid-Tiroolse hut aan te komen en de nacht samen door te brengen.

Dan is alleen de vraag: vanaf welke leeftijd kunnen ze mee? Dat hangt af van wat ze gewend zijn, want ze moeten wel gemiddeld 4 tot 6 uur kunnen lopen op een dag, met voldoende tijd voor rustpauzes. Afgelopen jaar waren de jongste kinderen die mee gingen op huttentocht 6 jaar en ouder. Hieronder vind je twee huttentochten. De eerste 6-daagse huttentocht is goed geschikt voor gezinnen met kinderen met goede conditie. De tweede 7-daagse is wat uitdagender, maar is goed te doen met kinderen vanaf 12 jaar. In alle gevallen vraagt een huttentocht wel om wat voorbereiding, want hoe beter je conditie, hoe meer je geniet onderweg.

Mocht je het idee hebben om dat volgend jaar zomer een keer te willen doen, dan is het raadzaam om dan niet te lang te wachten met boeken. Juli en augustus zijn de drukste maanden en dan zitten de hutten als eerste vol. Heb je vragen? Doe dan een mailtje naar: reizen@ecktiv.nl

6-Daagse Huttentocht Dolomieten, van Almboerderij naar Berghut in Val di Sole

7-Daagse Huttentocht Val di Fassa / Rosengarten, Italiaanse Dolomieten

Onderweg is het heerlijk om ook af en toe dat gevoel van alleen op de wereld te voelen… Foto: Omaratzi964, Pixabay

Uiteraard zijn de dagetappes zo ontwikkeld dat er voldoende tijd is voor pauzes… Foto: Pixelschubser99, Pixabay

6-Daagse Huttentocht Dolomieten, van Almboerderij naar Berghut in Val di Sole

7-Daagse Huttentocht Val di Fassa / Rosengarten, Italiaanse Dolomieten

Vragen? Bel 023-2052282, Email naar reizen@ecktiv.nl, of ga naar CONTACT

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?